Stigel mi neki mail, no baš mu i ne vjerujem.
Mislim, ono pasterizacija na 190 nstupnjeva.
Možda u Sloveniji, Eu.
Mi i dalje pasteriziramo, ali po Luju na nekih 60 tak, ak se ne varam.
No, lopovi su lopovi, s druge strane.
Za sve one koji još piju (reciklirano), mlijeko ....
Mlijeko sa proteklim rokom šalju natrag proizvođaču, koji ima zakonsko
dopuštenje da ponovi proces pasterizacije na 190 stepeni, te da
ga vrati natrag na tržište. Prema zakonu taj proces se može
ponavljati pet puta.
Proizvođač je dužan objaviti koliko puta je ponovio ovaj proces i on ga
obično objavi, ali na svoj način, znajući da niko ne pita, dali je bilo kupljeno
mlijeko prerađeno više puta.
Tajna je napisana na dnu kartonske kutije sa sitnim brojevima.
Pretpostavimo da je napisani broj 12345, nedostajući broj označava koliko
puta je bilo mlijeko recirkulirano.
Recimo 12 45, broj 3 nedostaje - to znači da je mlijeku 3 puta protekao
rok i toliko puta je bilo ponovo prekuhano.
To nije sve, jer u paketu sa 12 tetrapaka, nekim kutijama
nedostaju brojevi, a u drugima ne.
Ipak to znači da je cijela pošiljka tretirana jednako.
Na taj se način, tvrtke dobro bogate i to tako što recikliraju pokvareno mlijeko
i onih koji nose posljedice smo, naravno mi koji pijemo, ono što pijemo.
dr. Andrej Gregori
Zavod za naravoslovje
(Institute of Natural Sciences)
Ulica bratov Učakar 108
1117 Ljubljana
VAT: SI30620961
Slovenija
EU
Neke brojke sam našel, no ????????????????
A one sitne dole? Sam sam ove našel i nijedna ne fali.
Mislim,...toliko o "Alpskom" mlijeku, ili onom "s bregov"!
|