08.11.2010., ponedjeljak

Kineske điđe

Kineske điđe

ponedjeljak , 08.11.2010.


Malo smo kuhali, sad varimo, preživamo, a naveče bumo,
ha televizija, ne valjda sex.

Pojma nemam kak se ovo zove no ukusno je.




Prvo sam razmočil gljive u vrućoj vodi,
ono, zakipi, skloniš sa vatre, ubaciš gljive, poklopiš i ostaviš na stranu na 15-tak minuta.
Malo vrganja, pa
Shiitake,
pa zadnje od najzadnje rezerve,
Mu Err ili Judino uho.
To je fantazija kak se te gljive iz dehidriranog stanja tak vrate u
prvobitno stanje. Napuhnu se fest.







Vodu od gljiva nisam štel baciti, rekoh,
nek bude, pa ak ikaj treba dolijati.



Narezal sam svinjske plećke na trakice, pa u wok.





Zel sam pixlu bambusa u K, po 15 kn.
Ima i mix gljiva 30 gr. 28 kn, to nisam zel.
Skupo ko sam vrag.

Pa bamoo šus na krmetinu.



pa par minut dinjstanja, pa Shiitake, vake, nake, pa Mu Err-ke na to.
Šussssssssssssss





Eh da, žličica vegete, malo soy sauce, i dvije kapi Tabasca.
To tokom kuhanja, pred kraj.



I gotovo.



Uz rižu.
"Uf sto volim risa"




No, uz to sam malo i rolal neke rolice, "proljećne rolice"
maaa, varijacije na temu, alla pizza.

Prvo sam rastrančiral sitno isjeckal ostatke piceka od jučer.
Nema bacanja.



pa u voku počel prvo sa malo svinjetine, onak sitno na kockice.



pa ta piletina,
makar bi ja rađe na to, meso škampi, ili kozica.





Nisam se štel zajebavati sa razno raznim kineskim kupusima, grahovim
klicama, sojinim izdancima, već sam kupil mješavinu za wok.



dodal sam još nutra Shiitake gljiva i vrganja, jer znam iz iskustva da
bu pizde od proizvođača natrpali nutra najviše onoga kaj je najjeftinije,
npr., kupusa i mahuna, a ove delicije sam u tragovima,
jebem ih metiljave.
Todorićeva posla!



Dodal sam isto, Soy sauce i 3 čajne žličke ribljeg sosa,
od Inčunčuna.
Jooooooooj, još da sam imal onaj njihov Ojster sos, od oštriga,
kak je to dobroooooooooo

Tak to 10-tak minuta, pa u gotove kore, pa zavrnuti.
Jesam ih navlažil, ali puca smeće, pa puca, no dobro se svršilo.
Nakratko sfrigati na ulju u woku i jesti toplo.

Od ribljeg sosa, sojinog i tabaska sam napravil za dvije žlice mix
u koji umačeš rolice, prije neg ih zagrizeš.










Sutra mi deca nemaju škole.
Idu na doček zlatnom hrvatskom četvercu.
Neznam točno kad, ali u klubu moraju biti oko pol dvanaest.

Sutra bumo se častili ćevapima,
stranim specijalitetom sa hrvatskom Domovnicom.






- 19:10 - gukni (7) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2