Malo smo kuhali, sad varimo, preživamo, a naveče bumo,
ha televizija, ne valjda sex.
Pojma nemam kak se ovo zove no ukusno je.
Prvo sam razmočil gljive u vrućoj vodi,
ono, zakipi, skloniš sa vatre, ubaciš gljive, poklopiš i ostaviš na stranu na 15-tak minuta.
Malo vrganja, pa
Shiitake,
pa zadnje od najzadnje rezerve,
Mu Err ili Judino uho.
To je fantazija kak se te gljive iz dehidriranog stanja tak vrate u
prvobitno stanje. Napuhnu se fest.
Vodu od gljiva nisam štel baciti, rekoh,
nek bude, pa ak ikaj treba dolijati.
Narezal sam svinjske plećke na trakice, pa u wok.
Zel sam pixlu bambusa u K, po 15 kn.
Ima i mix gljiva 30 gr. 28 kn, to nisam zel.
Skupo ko sam vrag.
Pa bamoo šus na krmetinu.
pa par minut dinjstanja, pa Shiitake, vake, nake, pa Mu Err-ke na to.
Šussssssssssssss
Eh da, žličica vegete, malo soy sauce, i dvije kapi Tabasca.
To tokom kuhanja, pred kraj.
I gotovo.
Uz rižu.
"Uf sto volim risa"
No, uz to sam malo i rolal neke rolice, "proljećne rolice"
maaa, varijacije na temu, alla pizza.
Prvo sam rastrančiral sitno isjeckal ostatke piceka od jučer.
Nema bacanja.
pa u voku počel prvo sa malo svinjetine, onak sitno na kockice.
pa ta piletina,
makar bi ja rađe na to, meso škampi, ili kozica.
Nisam se štel zajebavati sa razno raznim kineskim kupusima, grahovim
klicama, sojinim izdancima, već sam kupil mješavinu za wok.
dodal sam još nutra Shiitake gljiva i vrganja, jer znam iz iskustva da
bu pizde od proizvođača natrpali nutra najviše onoga kaj je najjeftinije,
npr., kupusa i mahuna, a ove delicije sam u tragovima,
jebem ih metiljave.
Todorićeva posla!
Dodal sam isto, Soy sauce i 3 čajne žličke ribljeg sosa,
od Inčunčuna.
Jooooooooj, još da sam imal onaj njihov Ojster sos, od oštriga,
kak je to dobroooooooooo
Tak to 10-tak minuta, pa u gotove kore, pa zavrnuti.
Jesam ih navlažil, ali puca smeće, pa puca, no dobro se svršilo.
Nakratko sfrigati na ulju u woku i jesti toplo.
Od ribljeg sosa, sojinog i tabaska sam napravil za dvije žlice mix
u koji umačeš rolice, prije neg ih zagrizeš.
Sutra mi deca nemaju škole.
Idu na doček zlatnom hrvatskom četvercu.
Neznam točno kad, ali u klubu moraju biti oko pol dvanaest.
Sutra bumo se častili ćevapima,
stranim specijalitetom sa hrvatskom Domovnicom.
|