06.12.2009., nedjelja

Hendikep gradskog štakora-kolinje

Hendikep gradskog štakora-kolinje

nedjelja , 06.12.2009.
Nonono, mislim na sebe!
Valjda me biče moji seoski geni,
ili
sam naprosto genijalac koji je spoznao ispraznost
moderne civilizacije, mobača, TV, PC, tlačenja i
TLAČENICA
Ajde, Bogu fala, pa sam se rodil na brijegu u kući i
poživil djetinjstvo jurišajući po bregima i šumama Mihaljevca,
Prekrižja, Šestina i Sljemena.
I onda u stan-Novi Zabreg, ali to nije selo, ni to to,
to selendra kao i ovo Špansko,
četri zida i nikaj.
Joooj, kak bi ja volil imati hižu i bit na selu,
imati pajceke, kokice, konje, krave, malo vrta, žive starce kaj bi se brinuli o svemu tom, ja bi sam oko bačvica, etc..

I daj se ti sad snađi.
I tak mi padne na pamet, ovijeh dana, kolinje,
a bolje da mi ono palo na pamet, nek neki čekić od par kila.

I to dok sam kartal poker sa ženom, na svlačenje, normalno,
pak je bez gaća ošla spat, hehehehehehehehehehehe



Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us



Ajmo stara delat zutra pezvuršta
i....ajmo
I tak se probudim i na plac.
Ranooooo ujutro, još dok je mrak i
na Dolac,.....tam ima svačega, a jeftin je i nije onak sav
konfekcioniran ko ovi mega "svemirčići" od šoping centara.

I zemem pol glave, tri srca, tri jezika, šaku kožica, dva čreva i
curik domov u četri zida, damn, shit, maspater.

Zdrmam jenu dvolitru, pa drugu,
ono se krčka vloncu, pa vun, pa sasijeckam,
pa mirođije-češnjak, tucana ljuta, slatka crvena, biber, co,
lovor, kurac, palac od tajnih sastojaka.
Napunim čreva, zavežem, stlačim loncem punim vode i daskom,
pa na balkon, na sto od mermera, a on ladan ko špricer.
Vrijeme mi ide na ruku sa svojih O NivesCelzijusa.
I eto doručkića,
a još bu ostalo za više gablecova,
dok mi na nos ne izajdeju, vragmater.


Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Osam, devet kila prave seoske hrane za cca 100 čuna.

Ima čak i krvi za kupiti.
I sad ovom gore dodaš krv, pljuća, Hajdinsku i Ječmenu kašu,
malo majorana, samelješ, čreva i na, krv ti krvavu,
prave domaće krvavice iz centra Metropole.

Jedino kaj nemrem proizvesti je dimljena šunka.
Eeee, tu se mogu jebat.
Zato je selo, selo.

A čvarki?
Špek bez kože po 22-24 kn, čvarci 90 kn, mast 12kn.
Ma skupo sve, a nekad sirotinjska hrana.
To nam naša borba dala......mrmlj.

Faširano po24-5 kn, a šopinzi po cca 35.

O ribarnici i ribama nebi, skupo u piljuljiljinu,
ko da su plivale u Diorovim parfemima, a ne
u Adriatiku......eeee Gavunčići 70 kn.
- 10:20 - gukni (6) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2