Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Hendikep gradskog štakora-kolinje

Nonono, mislim na sebe!
Valjda me biče moji seoski geni,
ili
sam naprosto genijalac koji je spoznao ispraznost
moderne civilizacije, mobača, TV, PC, tlačenja i
TLAČENICA
Ajde, Bogu fala, pa sam se rodil na brijegu u kući i
poživil djetinjstvo jurišajući po bregima i šumama Mihaljevca,
Prekrižja, Šestina i Sljemena.
I onda u stan-Novi Zabreg, ali to nije selo, ni to to,
to selendra kao i ovo Špansko,
četri zida i nikaj.
Joooj, kak bi ja volil imati hižu i bit na selu,
imati pajceke, kokice, konje, krave, malo vrta, žive starce kaj bi se brinuli o svemu tom, ja bi sam oko bačvica, etc..

I daj se ti sad snađi.
I tak mi padne na pamet, ovijeh dana, kolinje,
a bolje da mi ono palo na pamet, nek neki čekić od par kila.

I to dok sam kartal poker sa ženom, na svlačenje, normalno,
pak je bez gaća ošla spat, hehehehehehehehehehehe



Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us



Ajmo stara delat zutra pezvuršta
i....ajmo
I tak se probudim i na plac.
Ranooooo ujutro, još dok je mrak i
na Dolac,.....tam ima svačega, a jeftin je i nije onak sav
konfekcioniran ko ovi mega "svemirčići" od šoping centara.

I zemem pol glave, tri srca, tri jezika, šaku kožica, dva čreva i
curik domov u četri zida, damn, shit, maspater.

Zdrmam jenu dvolitru, pa drugu,
ono se krčka vloncu, pa vun, pa sasijeckam,
pa mirođije-češnjak, tucana ljuta, slatka crvena, biber, co,
lovor, kurac, palac od tajnih sastojaka.
Napunim čreva, zavežem, stlačim loncem punim vode i daskom,
pa na balkon, na sto od mermera, a on ladan ko špricer.
Vrijeme mi ide na ruku sa svojih O NivesCelzijusa.
I eto doručkića,
a još bu ostalo za više gablecova,
dok mi na nos ne izajdeju, vragmater.


Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Osam, devet kila prave seoske hrane za cca 100 čuna.

Ima čak i krvi za kupiti.
I sad ovom gore dodaš krv, pljuća, Hajdinsku i Ječmenu kašu,
malo majorana, samelješ, čreva i na, krv ti krvavu,
prave domaće krvavice iz centra Metropole.

Jedino kaj nemrem proizvesti je dimljena šunka.
Eeee, tu se mogu jebat.
Zato je selo, selo.

A čvarki?
Špek bez kože po 22-24 kn, čvarci 90 kn, mast 12kn.
Ma skupo sve, a nekad sirotinjska hrana.
To nam naša borba dala......mrmlj.

Faširano po24-5 kn, a šopinzi po cca 35.

O ribarnici i ribama nebi, skupo u piljuljiljinu,
ko da su plivale u Diorovim parfemima, a ne
u Adriatiku......eeee Gavunčići 70 kn.

Post je objavljen 06.12.2009. u 10:20 sati.