nedjelja, 25.03.2012.

Sjeti se ... 7.dio

Ako želiš ostvariti svoje snove, prva stvar koju moraš učiniti je, probuditi se!

 

Čovjek je jedino stvorenje koje odbija da bude ono što jest.

 

Um se obogaćuje primanjem, a srce davanjem.

 
Zemlja je škola, a svakidašnji život je naša učionica.

 

Ovdje smo da bismo učili putem širenja svijesti u svijetu i o sebi. Znanje o svijetu pomaže nam uspjeti. Znanje o sebi pomaže nam razvijati se. Izazovi s kojima se suočavamo u području odnosa, zdravlja i financija, dio su nastavnog plana. Svakidašnji nas život poučava svemu što nam je potrebno znati za sljedeći korak našega puta. Svakoga dana suočavamo se s novim poukama koje bismo trebali usvojiti.

 
Naši se učitelji pojavljuju u mnogim oblicima.

 

Neuspjesi su koraci prema uspjehu.

 
Pouke se ponavljaju sve dok ih ne usvojimo.

 

Posljedice poučavaju bolje od teorije.

 
Odrediti možemo trud, ali ne i ishod.

 

"Kada nekog sretneš, misli u sebi....to je Bog tko stanuje u tom tijelu."

 
"Tako dugo dok se čovjek raspravlja o doktrinama i dogmama, nije okusio nektar istinske ljubavi. Jednom kada ga okusi, postaje tih...."

 

"Možete propovjedati doktrine milionima, možete osnivati stotine sekti, ali sve je to ništa u usporedbi sa srcem koje osjeća..."

 
“Probudi se! Kad bi znao da si smrtno bolestan – kad bi ti ostalo samo malo vremena za život – zar bi propustio i to malo?! Pa, kažem ti, čovjece – ti jesi smrtno bolestan. Ta se bolest naziva – rođenje. Ostalo ti je još samo nekoliko godina života. Svima nama ostalo je samo nekoliko godina života. Dakle, budi sretan sada, bez nekog razloga, ili nikada nećeš biti sretan.”

 

“Bolje je napraviti pogrešku punom snagom svoga bića nego pažljivo izbjegavati pogreške bojažljiva duha. Odgovornost znači prepoznati i zadovoljstvo i cijenu, izabrati na osnovi te spoznaje, a zatim živjeti s tim izborom bez zabrinutosti.”

 
"U svakome postoji san, ali sanjač je u svima isti, Jedno jedino Jastvo, koje se reflektira u svakome tijelu kao "JA JESAM. Ljubav je gledanje JEDNOTE pod vidom različitosti." (Achintya bhed abheda).... NESHVATLJIVA JEDNOTA U RAZLIČITOSTI.

 

Štujući Boga, mi štujemo svoje vlastito Jastvo, i iskrena molitva biva uslišana.........Za tebe nema druge alternative nego da prihvatiš svijet kao nestvaran, ako tražiš Istinu i samo Istinu. Razlog za to je taj da dokle god ne odbaciš ideju o stvarnosti svijeta, um će ti stalno lutati po njemu. Ako pojavnost smatraš stvarnom, nikada nećeš upoznati samu Stvarnost, iako je samo Stvarnost ta koja postoji.....

 
Ono što je iza nas i ono što je ispred nas, sitnica je u odnosu prema onome što je unutar nas.

 

Vrlo često želje za onim što nemamo ne dopuštaju nam da se radujemo i uživamo u onome što imamo.

 
Vrijeme je paradoks, proteže se između "prošlosti" i "budućnosti" koje postoje samo u našim umovima. Zamisao vremena konvencija je misli i jezika, društvena pogodba. Ali, prava je istina
da posjedujemo samo ovaj trenutak.

 

Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti.

 
Tko želi razveseljavati ljude
mora u sebi imati radost.

Tko želi u svijet unositi toplinu
mora u sebi nositi vatru.

Tko želi pomoći ljudima
mora biti ispunjen ljubavlju.

Tko želi stvarati mir na zemlji
mora naći mir u srcu.

 

Na Zemlju dolazimo kao zasebna bića s različitim sudbinama; ali, jednako kao što je i svaka pojedina kišna kap dio mora, tako smo i svi mi dio iste cjeline...

 
S vremena na vrijeme dobro promotri nešto što nije načinila ljudska ruka: planinu, zvijezdu, vijuganje potoka.
Tako ćeš pronaći mudrost i strpljenje te, iznad svega, jamstvo da na ovom svijetu nisi sâm.

 

Poznavati Boga moguće je samo u sebi.


Dok ga ne nađeš u sebi, nećeš ga naći nigdje.


Nema Boga za onog tko ne zna da ga nosi u sebi.


Počnite činiti ono što smatrate da je potrebno učiniti;

počnite biti ono što smatrate da bi društvo trebalo postati.

Vjerujete u slobodu govora? Tada govorite slobodno.

Cijenite istinu? Tada je izrazite.

Vjerujete u otvoreno društvo? Tada budite otvoreni.

Vjerujete u čestito i čovječno društvo? Tada postupajte čestito i čovječno.

 
“Indijanski je poglavica pred smrt izjavio da su se u njemu cijelog života borila dva psa. Dobar i loš. Kad su ga pitali da kaže koji je bio jači, odgovorio je: Onaj kojeg sam hranio.”

 

Vezani postovi:


Sjeti se ... 1. dio

Sjeti se ... 2. dio

Sjeti se ... 3. dio

Sjeti se ... 4. dio

Sjeti se ... 5. dio

Sjeti se ... 6. dio

 

- 19:04 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 17.03.2012.

Znanstvenici pronašli lijek protiv raka ali nikoga za to nije briga!!??

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Money Trends Research

Kanadski znanstvenici su pronašli jednostavan lijek za potpuno izlječenje raka, ali velike farmaceutske kompanije uopće nisu zainteresirane za njegovu proizvodnju. Istraživači sa Sveučilišta Alberte u Edmontonu, su uspjeli prošlog tijedna u potpunosti izliječiti rak svojim preparatom, ali mediji i televizija jedva da su objavili nešto o ovoj jednostavnoj tehnici izlječenja raka koja koristi obične jeftine lijekove. (Matrix World)

Metoda uključuje primjenu dikloroacetata (DCA), koji se trenutačno koristi u liječenju metaboličkih poremećaja , tako da uopće ne stvara negativne nus pojave ili neželjene dugoročne efekate.



OVAJ LIJEK NE IZISKUJE PATENT, tako da ga bilo tko može primijeniti jeftino i brzo, za razliku od neefektivnih skupih lijekova koje proizvode vodeće farmaceutske kompanije!

Kanadski su znanstvenici testirali DCA na ljudskim stanicama i s njim bezopasno ubili rak; pluća, mozga i grudi, dok su zdrave stanice ostale netaknute i žive.



Ovaj lijek su testirali i na štakorima koji su imali ozbiljne tumore u završnim stadijima, njihove su se bolesne kancerogene stanice trenutačno skupile kada su im u vodu za piće stavljali DCA.

Lijek sastavljen od DCA je široko dostupan, i tehnika za izlječenje raka je iznimno jednostavna, ali zbog čega se velike kompanije ne u uključuju u proizvodnju lijeka i njegovu distribuciju, zbog čega mediji nisu zainteresirane za ovo otkriće?



Mitohondrij unutar žive ljudske stanice.

Ljudske stanice imaju prirodne mehanizme za borbu protiv raka to su organele – mitohondriji, no oni trebaju okidač da bi postale efektne.

U Wikipediji stoji: Mitohondrij je stanična organela eukariotskih stanica koja služi kao izvor stanične energije. Mitohondriji su mjesto aktivnosti ciklusa limunske kiseline (Krebsovog ciklusa) kao i mjesto stvaranja adenozin trifosfata elektronskim transportom i oksidativnom fosforilacijom. Cilindrične su strukture, promjera između 0,3 i 1 µm i dugi od 5 do 10 µm.Sastoji se od dvije membrane, od kojih je vanjska relativno napeta, unutrašnja membrana je naborana kako bi joj se povećala površina i tako povećala mogućnost stvaranja ATP-a.Vjeruje se da su nastali endosimbiozom od aerobne bakterije i zato sadržavaju 70 S ribosome i cirkularnu DNA kao i prokarioti. Kraj citata.

Znanstvenici su do sada smatrali da stanični mitohondriji postanu oštećeni i neaktivni za vrijeme napada raka. Fokusirali su se na glikolizu, koja je slabo efektna u borbi protiv raka i uglavnom bacanje resursa i trošenje vremena.



Proizvođači lijekova su se fokusirali na glikolizu kao tretman u borbi protiv raka!

S druge strane tretman DCA-om ne uključuje metode glikolize već se u potpunosti fokusira na mitohondrije; oni aktiviraju mitohondrije koji se nakon aktivacije uspješno i brzo bore protiv raka.

Ovaj efekt dozvoljava raktivaciju procesa koji se naziva apoptoza. Mitohondriji u sebi imaju program za samouništenje koji se aktivira kada se radi o stanicama raka!



Prikaz mitohondrija u stanici.

Bez apoptoze, tumori brzo i neobuzdano rastu jer se njihove stanice odbijaju „ugasiti.“ Funkcionalni i aktivirani mitohondriji, zahvaljujući DCA, pokreću ovaj proces i jednostavno gase stanice raka!

Kada se isključi proces glikolize, tijelo proizvodi manje ,liječne kiseline, tako da se oštećeno tkivo oko stanica raka ne raspada i na takva način ne stvara pogodan teren za tast novih tumora.

Farmaceutske kompanije ne investiraju novac u istraživanja DCA metode jer se takva ne može patentirati, a bez patenta FARMACEUTKA INDUSTRIJA NE MOŽE ZARAĐIVATI NOVAC.

Oni trenutačno zarađuju ogromne svote novca na njihovim patentiranim „lijekovima“ za AIDS.



Neaktivni mitohondrij stanica pluća.

S obzirom da farmaceutske kompanije neće razvijati DCA do konačne primjene na ljudima, bilo bi potrebno da neovisne laboratorije započnu klinička ispitivanja DCA da bi potvrdile istraživanja kanadskih znanstvenika i da bi se na koncu lijek mogao primjenjivati na ljudima. Sav se taj posao može napraviti u kolaboraciji s kanadskim sveučilištem koje je prvo započelo istraživanja, i svakako će rado asistirati istraživanja i razvijanje krajnjeg lijeka za potpuno liječenje raka!

Nadamo se da će objavljivanje ovog teksta doprinijeti podizanju svjesnosti o učincima dikloroacetata – DCA i njegovoj uspješnosti u izlječenju raka, i iskreno se nadamo da će možda tako inspirirati neke neovisne kompanije za istraživanje i proizvodnju ovog lijeka koji ZAISTA SPAŠAVA ŽIVOTE, jer velike farmaceutske kompanije to uopće neće učiniti.

Izvor matrix world

 

- 11:28 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 09.03.2012.

Samospoznaja

Mnogi su odrasli vjerujući da nisu dovoljno dobri da bi bili voljeni samo radi onoga što jesu.

Stoga očajnički pokušavaju živjeti prema samostvorenoj slici ili vlastitim očekivanjima kakvi bi trebali biti da dobiju ljubav. Upravo stalna borba da budu ono što nikada ne mogu postati uzrokuje mnoge od njihovih poteškoća. Zato je važno otkriti svoju idealiziranu sliku ili masku da bi razumijeli kako kreirate nesreću i frustracije u životu. Otkrit ćete da je ta lažna ličnost postigla upravo suprotno od onoga zbog čega je stvorena u djetinjstvu.



To otkriće može biti bolno, ali će vam pomoći da ponovno preispitate način na koji sebe predstavljate svijetu i pomoći će vam da postanete svoje Istinsko ja u najvećoj mogućoj mjeri.

Mnoge su drevne kulutre i civilizacije tvrdile da je bit ljudskog postojanja samospoznaja. Što ta riječ obuhvaća? Ona znači da trebamo upoznati sebe. Izgleda kao idiotizam jer gledamo se svaki dan u ogledalo, netko više a netko manje ali barem jednom ujutro …

Što bi upoznavali sebe, zar nemamo pametnijeg posla? Jedan od odgovora je da nije nužno ako smo zadovoljni sa životom koji živimo … zašto bi gubili vrijeme ako smo cjeloviti, sretni, uvijek dobro raspoloženi i ako nam sve što činimo polazi za rukom …

No ako nije tako … ako postoje stvari koje nas muče, plaše, ako smo nesigurni, zbunjeni, uplašeni ako nam puno toga ”ide na živce”, ako bi smo voljeli biti sretniji i zadovoljniji u svom životu a neznamo kako, to su sve simptomi nekoga tko može početi istraživati i razmišljati dublje o sebi … o duhovnijem smislu svoga postojanja …

takav se čovjek bavi samospoznajom …

Samospoznaja ne obuhvaća samo fizički aspekt ljudskog biča, ona zadire još dublje … ona analizira um, emocije, inteligenciju i ego … i onaj nevidljivi i nedokučivi dio u nama o kojem govore mnoge duhovne filozfije svijeta a u koji mnogi ljudi ne vjeruju jer se može pojmiti samo iskustvom koje im nedostaje …

Taj neuništivi i temeljno-pokretački dio u ljudskom tijelu kršćanski filozofi nazivaju duša, hindusi govore o atmanu, budisti o jivanu (đivanu), židovski mistici o nefešu, teozofi o monadi a filozofi o jastvu …

Nije važno na koji način ćemo taj izvorni aspekt ljudskog postojanja nazvati … važno je /ako prihvaćamo da postoji/ na koji ga način možemo spoznati i dotaknuti …

Uspoređujući ljudsko biće sa računalom taj bi izvorni aspekt čovjekova postojanja mogli usporediti sa temeljnim softverom … koji se može /predinstaliran/ naći u samom računalu prilikom kupovine

… nisam neki stručnjak za informatiku ali npr. ovo računalo na kojem pišem ima takav softver u sebi i ako se sustav sruši mogu ga uvijek ponovo pokrenuti i osoposobiti za rad …

Metafizička znanost tumači da čovjek također posjeduje jedan takav izvorni program u sebi i da ga samospoznajmom može dotaknuti i pokrenuti.

Doticanje tog izvornog dijela osobnosti je bit čovjekove samospoznaje … i običnim riječima rečeno ono nam omogućuje da budemo sretni sami po sebi ili bezrazložno sretni … sretni iz čista mira, kako bi ljudskim riječima mogli reći …

Dakle ta teorija /nazovimo je tako iz pristojnosti prema onima koji ne vjeruju u to jer cilj ovog eseja nije indoktrinacija u bilo kojem smislu/ tvrdi da su sreća, radost, sposobnost da volimo i stanje bez ega, agresije ili dvoličnosti temeljna priroda ljudskog bića koju je čovjek potisnuo zbog želje za osjetilnim iskustvom neznajući da ga može dobiti i na drugačiji način …

tj. neznajući da zapravo nije u stanju lišiti sebe patnje dok ne upozna sebe u svim aspektima … duh – ego – inteligencija – um – emocije – fizičko tijelo …

Uzmimo primjer bilo kojeg uživanja i uvjerit ćemo se da je doista tako. Ono što prati ljudsko uživanje obično ide ovim slijedom; …

kontemplacija – uočenje objekta uživanja
/to može biti ”comad”, ”fish”, ”bitch” i sl. :)
snažna želja
žudnja
ispunjenje – ako imamo sreće i pameti
zadovoljenje
zasićenje
razočaranje
frustracija
agresija …
potištenost
depresija i …
onda ponovo sve ispočetka …
kontemplacija … itd.

Naravno ne prolaze svi ljudi iste stadije i na posve identičan način ali mnogi se mogu prepoznati u tome ako iskreno i introspektivno promatraju sebe …

Čovjek koji živi na takav način prema metafizičkoj ideji mora biti nezadoovljan jer osjetilno uživanje koliko god bilo superiorno i mmmmmmastično neizostavno dovodi um u stanje zasićenja … jer je priroda materije (fizičkog tijea) ograničena i stoga zasićenje ili limit je također priroda osjetilnog uživanja koje kao svoj temelj ima ljudsko tijelo … /meso, obline, slanina, celulit i sl./

Kao što je npr. slatkoća priroda šećera ili slanoća pridoda soli … priroda osjetilnog uživanja u materiji je nezadovoljstvo i zasićenje …

Mnogi ljudi nikada ovo ne shvate i njihov život se zapravo sastoji u neprestanom pokušavanjud a se skupi što više mmmmmmmmova sa što manje patnje, ako se pri tome još i trude da ne povrijede druge / što je gotovo nemoguće/ život može i imati neku dimenziju … no uglavnom svi javno ili tajno, svjesno ili nesvjesno priželjkuju neki izlaz iz te vrlo sloežne, pomalo kaotičen i zamršene situacije …

Pokušaj pronalaženje trajne sreće i sigurosti u osjetilnom iskustvu nalik je pokušaju lizanja sladoleda sa flasterom na jeziku … no pošto materijalistički koncept svijeta takvu potragu ohrabruje ljudi se masovno trude tragati za osjetilnim iskustvom … to se propovijeda i prenaglašava, o tome postoje tečajev, knjige i svijet se vrti oko toga …

Metafizičari se suprotstabvljaju toj ideji osjetilnog kao smislu života. Oni postavljau potpuno drugačiji koncept kao prioritet tvrdeći da je neodostatak znanja o izvornoj osobnosti najveći nedostatak čovječanstva …

Kada slušamo ili čitamo ”solanu” poput ove vrlo lako možemo zaključiti da duhovni život znači odustati od uživanja ali zapravo to je totalna nebuloza jer ako netko uopće u ovom svijetu istinski uživa onda su to oni ljudi koji su harmonizirali svih šest aspekata svoga postojanja —

duh – ego – inteligencija – um – emocije – tijelo …

Dakle onaj tko se bavi samospoznajmo također želi uživati ali želi uživati na trajan i kvalitetan način … na način koji će ga približiti vlastitoj biti a ne je ubiti ili zatomiti u njemu …

Istinska samospoznaja nam zapravo omogućuje da vodimo dublji i mirniji život sa vrlo posebnim i kvalitetnim, gotovo trajnim uživanjem, koje se neprestano špovećava … do razine kada postajemo potpuno lišeni straha i kada smo u stanju nadići sve jade ljudskog života …

sukobe, ega, drame, sprovode i ratove … ovo nadilaženje nije bježanje od stvarnosti već ulazak u istinsku stvarnost koja postoji oduvijek u svima nama. Samo zbog te stvarnosti ljudi vole bajke i samo zbog nje uživaju u crtanim filmvima i pričama za djecu …

Doticanjem naše besmrtne prirode mi kreiramo naš vlastiti individulani svemir iz kojeg onda pristupamo drugim ljudima i promatramo ih sa osmjehom …

Pokušavajući naći uživanje izvana ljudi zaboravljaju da ga mogu naći i iznutra u sebi i da na taj način nalik su jelenu mošušnjaku koji u vrijeme parenja luči iz svog tijela miris mošusa koji ga raspamećuje i tjera da kao lud trči po šumi u potrazi za mirisom koji izlazi iz njega samog …

Ljudska bića su robovi već tisućljećima.
Robovi svojih uvjerenja i programa, robovi svojih strahova i najviše NEZNANJA o svemu tome.

- 12:19 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.03.2012.

Projekt Blue Beam I Dolazak Antikrista

Prije nekoliko mjeseci, točnije 25.10.2011. objavio sam članak pod nazivom "2012 u režiji Novog Svjetskog Poretka – Projekt Blue Beam". Članak govori o francusko-kanadskom novinaru i istraživaču, Sergeju Monastu, koji je prvi, još sredinom devedesetih upozorio na projekt "Blue Beam", a koji za cilj ima uspostavu Novog Svjetskog Poretka, sa novim univerzalnim vjerovanjem bez kojeg, kako Monast tvrdi, uspjeh Novog Svjetskog Poretka neće biti nemoguć.

 

Prema tvrdnjama Monasta, projekt Blue Beam (plava zraka) je osmišljen da lažira drugi dolazak Mesije, a odvijao bi se u četiri “koraka”:

1. Prvi korak podrazumijeva uzdrmavanje fundamentalnih vjerovanja o postanku čovjeka, religijskih doktrina i čitave filozofije življenja. Da li vam ovo djeluje kao težak zadatak? Po Monastu, to je više nego izvedivo (posebno kada se uzme u obzir da je znanost od Monastovog vremena dodatno napredovala). Navodno svjetska vlada lako može izazvati potrese na odabranim strategijskim lokacijama (što im je, nažalost, omogućio svojim pronalascima naš Nikola Tesla…), gdje će “slučajno” biti otkriveni drevni, do sada “izgubljeni” arheološki dokazi koji će dovesti u pitanje sve interpretacije velikih religijskih doktrina. Po Monastu, priprema za ovo već je obavljena kroz različite dezinformativne medijske kampanje i znanstveno-fantastične filmove o vanzemaljskim civilizacijama i tehnologijama. “Posađeni” falsificirani dokazi otkrit će arheolozi koji će sugerirati da, ma o kojoj se religiji i kulturi radilo, novi nalazi dokazuju da su vjernici bili “prevareni” tokom tisuća godina. Ovim bi većina ljudi posumnjala u svoja dotadašnja fundamentalna duhovna vjerovanja u Boga, i biblijske i druge verzije Sudnjeg dana.

 


 

2. Korak dva podrazumijeva da se laserska svijetla i zvuci koriste za projekt blistavog i kompletno izmišljenog “šou programa” na nebu. Neki u vezu sa ovim dijelom plana dovode i chemtrailse, kemijske tragove aviona koji, osim što nas truju, nebo čine bijelim ili sivim, što je idealna pozadina za ove projekcije – kao kino platno. A što će biti tematika svemirske predstave velikih razmjera? Osim slika NLO, sa trodimenzionalnim optičkim hologramima i posebnim zvucima, našao bi se tu i religijski “dodatak”: različite slike za različite dijelove svijeta – u skladu sa dominirajućim religijskim nacionalnim vjerovanjima na tom području. “Božji” glas moći će se čuti na nekoliko jezika (ovo će se postići emitiranjem preko veoma niskih frekvencija pomoću HAARP kompleksa). Sve ovo bit će simulacija Apokalipse, tokom koje će svim narodima biti prikazane ciljane scene (za kršćane – biblijske). Navodno su već konstruirane naprave koje mogu podići u zrak veliki broj ljudi, a ti ljudi više na Zemlji neće biti viđeni. Po Monastu, uvod za to je “vježba” s navodnim otmicama ljudi od strane vanzemaljaca. Računala će koordinirati satelite koji će projicirati slike, a softver za predstavu odavno je spreman. Sa kompjuterskom animacijom i odgovarajućim zvucima, sljedbenici različitih vjera povjerovat će da se njihov spasitelj vratio. A onda će se projekcije Krista, Muhameda, Bude, Krišne…. – sjediniti u jednu – jednog Boga. Taj “bog”, smatra Monast, biće upravo antikrist, koji će dodatno pojasniti da su različite svete knjige pogrešno razumijevane i tumačene (za što bi čovječanstvo već trebalo biti pripremljeno prvim korakom Projekta), a da je stara religija kriva za to što su braća i narodi međusobno ratovali. Dakle – stare religijske doktrine treba ukinuti da bi se otvorio put za svjetsku religiju novog doba, sa novim “bogom” – antikristom. Ova predstava bi, po planu, rezultirala nestajanjem društvenih i vjerskih razlika, a narodi bi se optuživati međusobno za dotadašnje “zablude” u pogledu religije, što bi predvodili milijuni vjerskih fanatika. Monast tvrdi da će, ni manje ni više – službeni Ujedinjeni Narodi uvesti religiju novog doba, a sve to uz Beethovenovu Odu radosti.

 



 

3. Treći korak je da se određene vizije projeciraju u ljudske umove tako da izgleda kao da se radi o osobnoj ideji svakog pojedinca da ga je kontaktirao BOG. Ovo je moguće koristeći EL F, VLF, LF valove (i skalarne valove), koji utiču na moždanu aktivnost tako da osoba čuje Boga kako razgovara sa njim. Nije nepoznato da već postoji interaktivni kompjuterski sistem sposoban da umiješa “njihove” ideje u vaše prirodno razmišljanje, tako da ne možete uočiti razliku. Sve u svemu, većina ljudi će znati “u srcu” upravo ono što navodni Bog želi da vjeruju. “Bez univerzalnog vjerovanja u religiju new agea, uspjeh novog svjetskog poretka biti će nemoguć!” – tvrdi Monast.

Hologram Mariah Carey


 

4. Korak četiri podrazumijeva elektronski inducirane natprirodne pojave, ukratko – radit će se na tome da čovječanstvo povjeruje da je invazija vanzemaljaca upravo započela u svakom većem gradu na planeti, što će sve koji posjeduju nuklearno oružje natjerati da ga aktiviraju ili bar – otvoreno stave u pripravnost. Svijet će biti na ivici nuklearnog uništenja, ali – do napada nikada neće doći. Međutim, ova izuzetno opasna situacija biti će povod da se sve nacije udruže i razoružaju pod okriljem UN-a. Uzgred, ovo će učiniti da kršćani povjeruju da do napada nije došlo samo zato što su neke druge, blagonaklone vanzemaljske snage došle da spase “dobre” ljude na Zemlji od brutalnog sotonističkog napada “loših” svemiraca. A onda dolazi finale – takozvana “noć tisuću zvijezda”. Po Monastovom prikazu, svi koji budu stajali na putu novom svjetskom poretku, biće uhićeni, ubijeni ili proglašeni “nestalim”, a sve pod maskom predstojećeg biblijskog Uznesenja. Iako su navodni “spasitelji (dobri vanzemaljci) stigli – to ne znači da je bitka dobivena, već je potrebno osigurati potpuno jedinstvo da bi čovječanstvo preživjelo. A da bi se došlo do toga, objašnjava Monast, izrežiran je specijalan “light show”. Tokom jedne ili dvije noći bit će korištene psihotroničke i druge naprave – za projektiranje natprirodnih, sotonističkih slika u ljudske umove; mnogi će vidjeti duhove, upasti u stanje blisko ludilu, što će uzrokovati globalnu paniku, samoubojstva, ubojstva, nerede itd. Poslije “noći tisućite zvijezde”, također poznate kao “noć tisuću zvijezda”, čovječanstvo će biti spremno prihvatiti bilo kojeg novog “mesiju” koji bi ponovo uspostavio red i mir, makar to sve nas koštalo slobode. A kada će se sve ovo dogoditi? Monast je govorio o nekih dvadesetak godina (krajem 1995), a, kako objašnjava, prvi indikator da je tu početak provođenja plana biti će – promjena novčanog sustava. Ovaj dio priprema po njemu će se dešavati u dvije faze. Prva faza podrazumijeva kreiranu ekonomsku krizu (to se, slaže se većina, već dogodilo 2008, a nedavno je svijet “zamalo” protresla još jedna, kada je bilo govora o mogućem bankrotu Amerike). Sve u svemu, kriza će dovesti do “potrebe” da se dolar promijeni u novu valutu – jednu koja će biti korištena u SAD, a druga u ostatku svijeta. A onda će, smatra Monast, biti izrežirana još jedna kriza koja će u potpunosti riješiti probleme. Ova druga kriza navodno će nastupiti zbog naglog porasta korupcije, prijevara i falsificiranja novca. Sve će to biti jednostavno riješeno, tako što će svijet biti “oslobođen” keša i čitav financijski sustav bit će preseljen u kompjuter. Na ovaj način novi svjetski poredak moći će pratiti sve novčane transakcije i lako saznati sve što želi znati. Praćenjem novca bit će jednostavno detektirati potencijalni problem i njegov izazivač. Vjerojatno to ne treba pojašnjavati, ali anonimna gotovina znači slobodu i zato to jednostavno mora biti uklonjena da bi bila uspostavljena potpuna kontrola završava Monast.

 

Prije nekoliko dana putem mail-a dobio sam link na sajt "SHARE Hrvatska". Na samoj naslovnici je istaknuto: "Usred rata, straha i gladi u svijetu je prisutna nova nada za sve nas..."
U opisu "SHARE Hrvatska" stoji: Udruga Nova Zemlja, koja održava ove stranice, članica je svjetske mreže pojedinaca i skupina čiji je cilj obznaniti činjenicu da su Maitreja — Učitelj svijeta za dolazeće doba — i njegova skupina, Majstori mudrosti, sada među nama te da postupno, tako da ne naruše slobodnu volju ljudi, izlaze na javnu scenu.

U uvodnim stranicama koje se preporučuju svim novim posjetiteljima piše:
Glavna svrha web stranica Share Hrvatska je upoznati hrvatsku javnost s vijestima o dolasku Maitreje, Učitelja svijeta, i njegovim porukama nade za budućnost.

Sve veće religije očekuju ga već naraštajima. Kršćani ga poznaju kao Krista i nadaju se njegovom povratku. Židovi ga očekuju kao Mesiju; hinduisti ga očekuju kao novu inkarnaciju Krishne; budisti kao novoga Buddhu pod imenom Maitreya Buddha; a muslimani vjeruju u povratak Imama Mahdija ili Mesije. Imena su različita, no mnogi su uvjereni da se odnose na istu osobu, Učitelja svijeta čije je ime Maitreja. Maitreja, koji radije želi da ga znaju kao Učitelja, ne dolazi kao vjerski vođa ni s namjerom da utemelji novu religiju. Dolazi kao Učitelj i vodič ljudima svih religija kao i onima koji nisu religiozni.

Kao moderan čovjek koji se zanima za svakidašnje probleme, Maitreja je od 1977. godine djelovao na različitim ravnima kako bi pripremio čovječanstvo na svoju otvorenu prisutnost. Tok njegovih iznimnih energija koje je slao iza kulisa potaknuo je promjene na svim područjima. Prouzročio je pad komunizma u Sovjetskom Savezu, svršetak apartheida u Južnoj Africi, poboljšanje odnosa između istoka i zapada, rast moći javnoga mnijenja i usmjerenje svjetske pažnje na problem očuvanja okoliša.

Maitreja ne namjerava oko sebe okupljati sljedbenike ili utemeljiti novu religiju, već poučavati čovječanstvo "umjetnosti samoostvarenja." Prvi koraci na tom putu su "poštenost misli, iskrenost duha i nenavezanost."

Maitrejina briga za "socijalna pitanja" (ovo sam morao naglastiti :) odražava se u njegovoj listi prioriteta: primjerena opskrba ispravnom hranom, primjereno stanovanje za sve, zdravstvena skrb i univerzalno pravo na obrazovanje. Njegova socijalna poruka može se sumirati u par riječi: "Dijelite i spasite svijet." Maitreja zna da ćemo mi prihvatiti njegovu poruku te da se nalazimo na pragu doba mira i dobre volje. (ali ne i samospoznaje)

Od travnja 1988. godine Maitrejin bliski suradnik vodio je niz kratkih susreta s dvojicom novinara, prenijevši im odlomke Maitrejinih učenja i pretkazanja događaja u svijetu. Te informacije su bile dostupne svjetskom tisku i objavljene u engleskom časopisu Share International. Maitreja je tjednima, mjesecima ili godinama prije no što su se dogodili, pretkazao dramatične i neočekivane međunarodne događaje uključujući raspad Sovjetskog Saveza, oslobađanje Nelsona Mandele i pomake u mirovnom procesu na Bliskom istoku.

Pretkazanja svjetskih događaja koja su uključena u intervjue bila su dana prije svega da razjasne jedan od najvažnijih zakona, zakon uzroka i posljedica. Samo s razumijevanjem tog zakona i s djelovanjem u skladu s njim, kaže Maitreja, možemo riješiti sadašnje socijalne, političke, ekonomske i socijalne probleme.

Maitrejina pretkazanja pokrivaju široko područje tema: događaje na području politike, prirodne katastrofe, važna znanstvena otkrića i čuda. Pretkazanje koje se još mora obistiniti je slom svjetskog burzovnog sustava s početkom u Japanu.

Između rujna 1977. godine i srpnja 1982. godine pisac i pedavač Benjamin Creme primio je od Maitreje, Učitelja svijeta, niz od 140 poruka. Poruke su procesom mentalnog zasjenjivanja ili duhovne telepatije, što nije povezano s medijumstvom odnosno kanaliziranjem, bile dane za vrijeme Cremovih javnih predavanja u Londonu.

Preko tih komunikacija Maitreja predlaže akcije koje je potrebno izvesti da bi se dogodile potrebne ekonomske i društvene promjene. Potiče čovječanstvo na izgradnju svijeta koji se temelji na načelima bratstva, dijeljenja i ljubavi. Također daje naznake o tome kako ga možemo prepoznati i poziva ljude da obznane njegovu prisutnost.

Maitreja se 1988. godine počeo osobno i u snovima pojavljivati poznatim svjetskim vođama i mnogim običnim ljudima u različitim državama. Popuštanje napetosti u svijetu koje je proisteklo iz tih pojavljivanja omogućilo je otvorenije znakove njegove prisutnosti.

U srpnju 1988. godine Maitreja se nenadano 'iz ničega' pojavio pred 6000 ljudi na molitvenom susretu u u Nairobiju u Keniji gdje su ga odmah prepoznali kao Krista. :)

Od 1991. godine Maitreja se čudesno pojavljuje većim, većinom ortodoksnim skupinama različitih religija. Kratko im progovori na njihovom jeziku i većina prisutnih ljudi ga prepozna kao svojega očekivanog učitelja. Također, Maitreja blizu mjesta tih pojavljivanja stvara izvore ljekovite vode koje su otkrili su ih u Indiji, Meksiku, Njemačkoj i najzadnje u Nairobiju i koji privlače milijune posjetitelja.

U srpnju 1988. godine Maitrejin suradnik objavio je da će broj znakova Maitrejine prisutnosti u svijetu nastaviti rasti. "Svijet će preplaviti takvim događajima, koje ljudski um nikada neće moći shvatiti.

"Kipovi koji krvare i plaču; ljekoviti svjetlosni križevi; sjemenjem ispisane duhovne poruke unutar voća i povrća; brončani i kameni kipovi koji 'piju' mlijeko — preko tih sve češćih znamenja i manifestacija o kojima mediji sada naširoko izvještavaju dotakao je srca milijuna ljudi i tako ih pripremio za svoj skori izlazak u javnost. također, ta čuda ljudima jačaju vjeru i daju im osjećaj očekivanja i nade za budućnost.

Čim prije bude moguće Maitreja će otkriti svoj pravi identitet (sumljam). Uslijed rastućeg odziva javnosti na njegovu prisutnost, Maitreju će mediji pozvati da cijelom svijetu govori preko međusobno povezanih satelitskih TV mreža. Na dan objave vidjet ćemo ga na televiziji, pa ipak on neće govoriti. Umjesto toga, Maitreja će istovremeno telepatski zasjeniti cijelo čovječanstvo i svatko od nas će slušati njegove riječi na vlastitom jeziku. To će doživjeti i oni koji ga ne budu gledali na televiziji. Bit će to repriza događaja koji se pred oko 2000 godina na blagdan Svetog duha dogodio u Palestini, kada je Krist Maitreja zasjenio manju skupinu učenika, no ovaj put zasjenit će cijelo čovječanstvo. "Ljudi će to osjećati posve fizički," kaže Maitreja. Njegova energija ljubavi ući će u srca svih ljudi i potaknuti čovječanstvo da spasi svijet. Istovremeno će stotine tisuća ljudi po cijelom svijetu doživjeti spontana iscjeljenja. Na taj način ćemo znati da je Maitreja zaista Učitelj svijeta i cijeloga čovječanstva.

Pod naslovom knjige "A Meditation For The New Age" stoji: Danas mnogi ljudi traže načine da pomognu svijetu i izgrade jaču vezu s vlastitom duhovnom prirodom. Jedan od najučinkovitijih načina služenja je transmisijska meditacija. Izvodi se na jednostavan način i ima izvanredan utjecaj na svijet i na one koji sudjeluju.

Transmisijska meditacija je posebna vrsta skupne aktivnosti služenja koja 'spušta' energije koje neprestano pritječu na naš planet.Tijekom transmisije Majstori mudrosti na visoko znanstveni način usmjeravaju te energije s duhovnih ravni kroz energetske centre (čakre) članova skupine. Taj proces preoblikuje energije tako da postaju pristupačnije i korisnije čovječanstvu i drugim prirodnim kraljevstvima. Na temelju svog dubokog razumijevanja našeg svijeta, Majstori potom usmjeravaju te preoblikovane energije tamo gdje su u određenom trenutku najpotrebnije — na taj način one mijenjaju naš svijet nabolje (bez da se mi promijenimo). Prema mišljenju ezoterika, futurista i autora Benjamina Crema, transmisijska meditacija je najvažniji rad koje skupine mogu obavljati na jednostavan način.

Transmisijska meditacija je sigurna, znanstvena i nereligiozna praksa. Nije u suprotnosti s nijednom religijom ili duhovnom praksom. Dapače, ova meditacija poboljšava vašu osobnu meditaciju i bilo koju duhovnu djelatnost u koju biste mogli biti uključeni. (U slučaju bilo kakvih nuspojava obratite se svom liječniku ili ljekarniku)

 

Želim samo napomenuti, da je ne tvrdim da je Maitreja antikrist, iako ono što Maitreja tvrdi da je, propovijeda, ima velike sličnosti sa projektom "Blue Beam". Ovaj članak više služi kao primjer, jer moramo biti svjesni, da Antikrist neće dolaziti propovijedajući nasilje, ropstvo i patnju, već mir, nadu, pravdu, slobodu, jednakost, sreću i ljubav.

Kako bi rekao jedan moj kolega: Tko god da ti kaže da je došao da donese mir, da te spasi, izliječi, LAŽE! Želi samo tvoju ENERGIJU. Nitko te ne može u potpunosti izliječiti, spasiti osim tebe samog.

A što se tiće mira, mir je duševno stanje, stanje svijesti, i on se ne donosi, ne nameće, on se spoznaje i živi.

Na ovome linku možete pronaći odgovore na najčešće postavljena pitanja i vidjeti kako današnji "spasitelj" razmišlja, odnosno, u ime Matreje, Učitelja svijeta na pitanja već 27. godinama odgovara Benjamin Creme: http://www.share-international.net/hrv/faq/faq_main.htm#nuone

------------------------


U nedavno objavljenoj knjizi, "Vodič kroz svjetsku zavjeru" David Icke kaže kako je Stewart Swerdlow doznao za scenarij „smaka svijeta” tijekom Montauk operacije kontrole uma na Long Islandu u New Yorku, a ima i mnogih drugih izvora koji govore o „Projektu Blue Beam” (Projekt plava zraka).

Riječ je uglavnom o kreiranju ‘ostvarenja’ biblijskih i drugih religijskih ‘proročanstava’ s ciljem da se stanovništvo prijevarom navede na prihvaćanje „jedinstvene svjetske religije”. Gmazovima su brojne religije dobro poslužile jer su im pružile odličnu priliku za politiku „zavadi pa vladaj” prema potrebi. Međutim, kako bi do kraja proveli svoje ciljeve – centraliziranu globalnu diktaturu sa svjetskom vladom, vojskom, centralnom bankom i valutom te kraj individualizma – moraju još uspostaviti i jedinstvenu svjetsku religiju. To je dio mentaliteta košnice/krda kojeg žele nametnuti. Pri tome je ključan sukob u kojeg treba uvući biblijsku zemlju povezanu s brojnim ‘proročanstvima’ - Izrael. Ovo uključuje, kako se tvrdi, uništenje džamije na Hramskoj gori u Jeruzalemu, bilo „terorističkom bombom” bilo izazvanim ‘potresom’.

Najizglednija je bomba, uzevši u obzir užase koji bi uslijedili u smislu islamske reakcije, a tijekom godina ovo sam predviđanje više puta čuo iz mojih vlastitih izvora. Bez obzira na sredstva, cilj je na umjetan način ispuniti proročanstvo iz Starog zavjeta o obnovi Jeruzalemskog hrama.



Djelovanje putem „ostvarenja proročanstva” rabilo se stoljećima, a obuhvaća prikaz Novog zavjeta kao i ispunjenje Starog. Jedan od najglasnijih istraživača Projekta Blue Beam bio je francusko-kanadski novinar i kršćanin Serge Monast. Ovu je informaciju objelodanio ranih 90-ih, ali je 1995. umro, kako se činilo, od „srčanog udara”, u dobi od 46 godina. Monast je tvrdio, s čime se slaže i Swerdlow, da je Projekt Blue Beam opsežan globalni plan zavođenja ljudi da se obrate na iluminatsku ‘religiju’ – zapravo babilonsku religiju, koja se trenutno najočitije ispoljava kroz Rimokatoličku crkvu. Umjesto niza dosad prisutnih božanstava u različitim religijama, namjeravaju ih stopiti u jedno. Postoje tvrdnje da se Projekt Blue Beam projekt orkestrira preko NASA-e i da će proći nekoliko faza prema stvaranju jedne svjetske religije na čije čelo će postaviti ‘Antikrista’.

 

To uključuje;

• Lažna arheološka ‘otkrića’ koja će diskreditirati glavna religijska uvjerenja i pokazati da su pogrešna.

 

• Golema svjetska hologramska 3D predstava na nebu sa zvukovima i laserima koji projiciraju određene slike u različitim dijelovima svijeta usklađene s prevladavajućim religijskim vjerovanjima pojedinih regija. Obratit će im se njihova vlastita verzija ‘Boga ili ‘mesije’ i iznositi ‘istinu’. Monasi, Swerdlow i ostali kažu da to uključuje projekcije Isusa, Muhameda, Bude, Krišne i ostalih vodećih vjerskih junaka. Naposljetku će se vidjeli kako se spajaju u jedno – u ‘Antikrista’, božanstvo koje će biti u žarištu jedne sveobuhvatne svjetske religije.

 

• Sve će se ovo, rečeno je, dogoditi usred velikih previranja u svijetu, uzrokovanih ratom i ‘prirodnom’ katastrofom, što uključuje i hologramsku vanzemaljsku ‘invaziju’ usred koje će ‘Antikrist’ nastupiti da „nas spasi”.

 

Prema nekima, sustav je već testiran s hologramskim projekcijama ‘Krista’ koje su viđene u zabačenim krajevima. Uostalom, koliko bi NLO viđenja zapravo mogle biti hologramske projekcije? Hologramska tehnologija može projicirati bilo što kao 3D optičku iluziju – svemirski brod, ratove na nebu, anđele, „Majku Božju” ili ‘Isusa’ - nedvojbeno je da takav potencijal postoji.



Isto se odnosi na tehnologiju koja može prodrijeti u moždane funkcije na način da djeluju kao da nam se obraćaju ‘Bog’ ili ‘Isus’ ili ‘Krišna’. Takva je tehnologija izuzetno napredna, s time da su čak savršenije metode još uvijek skrivene u podzemnim bazama i razvojnim projektima. Važno je da o mogućnostima ne sudimo po onome što znamo i vidimo; tajna dostignuća desetljećima su naprednija od toga. Ja ne kažem da su predviđanja u vezi Projekta Blue Beam istinita, jer to ne znam, nego da su sigurno tehnološki izvediva. Pojedinosti možda nisu posve točne, ali sama priča, uvjeren sam, jest.



Oni žele manipulirati religijskim uvjerenjima kako bi ih spojili u jedno, nakon
ogromnih previranja i međusobnih sukoba. Ako je ono što se govori o Projektu Blue
Beam točno, sada ćemo barem biti svjesni što se događa kada se bude događalo, a što nas više za to bude znalo, učinak svega toga bit će manji. (Usput, možemo također očekivati više stvarnih NLO aktivnosti koje će dokrajčiti smiješnu ideju da smo u ovoj stvarnosti ‘sami’. Te se aktivnosti već odvijaju nasuprot ogromnog prikrivanja od strane vlasti.) Plan da se manipulira biblijskim i drugim proročanstvima već se odvija preko pokreta kršćanskih cionista čiji utjecaj čitavo vrijeme raste. Kršćanski cionisti nepokolebljivo vjeruju u „smak svijeta”. Većinu ovih evangelističkih kršćana njihovi vođe naprosto varaju ńa podrže Izrael koji igra tako važnu ulogu u Bibliji i Isusovom životu, međutim oni koji vode ovu predstavu jako dobro znaju čemu je ona namijenjena - da zavara kršćane uvjerenjem kako je došlo vrijeme „drugog dolaska” Ovo se uklapa u izjave o Projektu Blue Beam. Oni žele da kršćani povjeruju kako je napokon nastupilo vrijeme „smaka svijeta” najavljeno u Otkrivenju, i da se nalazimo usred onoga što se zove Armagedon’, mjesto gdje se vodi „konačna bitka” izmeńu „dobra i zla”. Nitko ne zna pouzdano gdje bi taj ‘Armagedon’ trebao biti, no pretpostavlja se da dolazi od hebrejskih riječi Har Megido ili Megiddo, što znači „planina Megiddo”.

 

U Otkrivenju stoji:

Šesti anđeo zatrubi. I začujem neki glas iz rogova zlatnoga žrtvenika pred Bogom. Govoraše šestom anđelu koji je držao trublju: “Odriješi ona četiri anđela svezana na djeci velikoj, Eufratu (sada Irak)” I odriješena bijahu četiri anńela, spremna za taj čas i dan i mjesec i godinu, da pobiju trećinu ljudi, A broj četa konjaničkih, kako sam čuo, bijaše dvije mirijade mirijada.

(9:13-16)

Šesti izli svoju čašu na Eufrat, rijeku veliku. I presahnu voda te načini prolaz kraljima s istoka sunčeva. I vidjeli: iz usta Zmajevih i iz usta Zvijerinih i iz usta Lažnoga proroka izlaze tri duha nečista, kao žabe. To su dusi zloduha šio čine znamenja, a pođoše sabrali kraljeve svega svijeta na rat za Dan veliki Boga Svevladara. Evo dolazim kao tat! Blažen onaj koji bdije i čuva haljine svoje da ne ide gol te mu se ne vidi sramota! I skupiše ih na mjesto koje se hebrejski zove IIarmagedon. (16:12-17)

(Biblija, Kršćanska sadašnjost, Zagreb 1988.; op. prev.)

Har Megiddo je smješten na sjeveru Izraela, južno od Nazareta i Haife u području koje je bilo na meti Hezbollahovih raketnih napada iz Lebanona 2006. Kada pročitate i vidite materijal kojeg savez kršćanskih cionista iznosi u Sjedinjenim Državama, još je jasnije da se ideja smaka svijeta kroz bitku „dobra i zla” ili Armagedon promiče sve otvorenije. Nije dakle riječ o ispunjenju drevnog biblijskog proročanstva, nego o izvršavanju plana koji odražava biblijsko proročanstvo te o obmanjivanju kršćanskog i židovskog svijeta kako bi povjerovali da ‘Gospod’ ili ‘Bog’ čini ono što je obećao učiniti. To je nedvojbeno tema Blue Beama osmišljena da odvraća i skriva ono što se zaista događa. Da, događaju se velike promjene, sukobi i kontrola, koji svakim danom dobivaju sve veći zamah; ali mada se mnogima može činiti da se bliži smak svijeta iz Otkrivenja, mi ustvari doživljavamo vrijeme promjene koja će pomesti sve te besmislice. Van domašaja radara Iluminata i njihove strategije, duboko u ‘ljudskoj’ svijesti događaju se fantastične stvari. Ovo je vrijeme velikog Pomaka, velikog buđenja, a one koji su ga spremni prihvatiti očekuje nevjerojatna preobrazba percepcije, zaključuje Icke.

 

Evo ljudi, toliko od mene ...

 

- 13:55 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Sve je stvar izbora. Bez truda, bez rada, bez posla, bez uštedevine i novca.
Samo izbor, ovog trenutka, izmedu straha i ljubavi

Broj posjeta

Website counter




Kontakt
info@2012-transformacijasvijesti.com


'Kad se lijepo upakirana gomila laži uspije prodati narodnim masama polako i sistematski tokom nekoliko tisuća godina - onda se istina smatra totalnom besmislicom, a onaj tko ju propovijeda - totalnim luđakom' - J. Dresden


Ne može se reći da civilizacija ne napreduje; ipak vas u svakom ratu ubiju na neki novi način.
Will Rogers


U koliko ste u životu 98% sretni a 2% nesretni, i u koliko se koncentrirate 100% na ovih 2%
vaš život će biti nesretan.A u koliko ste 98% u životu nesretni a 2% sretni i u koliko se 100%
koncetrirate na ovih 2% vaš život će biti sretan!



Evolucija svjesnog čovjeka:

Htio sam mlijeko, dobio sam svoju bočicu. Htio sam roditelje, dobio sam igračke. Htio sam učiti, dobio sam svjedodžbe. Htio sam posao, i dobio sam posao. Htio sam živjeti smisleno, dobio sam karijeru. Htio sam sreću, dobio sam novac. Htio sam istinu, dobio sam laž. Htio sam nadu, a živio sam u strahu. Htio sam živjeti... no životarim, ali, hvala Bogu, probudio sam se!


Kažu ljudi da je strah potreban da nas zaštiti,da se ne ozljedimo,nije strah to što nas štiti,već
ZNANJE,SVJESNOST.Ako smo svijesni opasnosti vatre,tad nečemo gurati ruku u nju.



'Pogledajte nas. Sve je izvrnuto, sve je naopako. Liječnici uništavaju zdravlje,
pravnici uništavaju pravdu, sveučilišta uništavaju znanje, vlade uništavaju slobodu,
glavni mediji uništavaju informacije, a religije uništavaju duhovnost.'
Zašto? Zato što je to njihov zadatak


Razum može zamijeniti gotovo svaki stupanj obrazovanja, ali obrazovanje ne može zamijeniti razum.


Tek kad naučimo voljeti i prihvačati sebe
moći čemo voljeti i prihvačati druge


Sreća nije u događajima. Ona ovisi o plimama i osekama uma


Mudar čovjek sam donosi odluke; budala prihvaća javno mnijenje


Budite zahvalni na onome što imate, jer ćete na kraju imati više.
Ako se usredotočite na ono što nem
ate, nikada n
ećete imati dovoljno



Uvijek njegujte ono što vas čini jedin