četvrtak, 19.02.2009.

zatvoreni 9 mjeseci..


Image Hosted by ImageShack.us


Ostanimo još malo kod osnovane sumnje za kopiju ideje i dizajna. Engleska firma Oh Baby London podnijela je sudsku tužbu protiv policije engleske grofovije Kent. Zašto? Natpis na dječjoj majici - "been inside for 9 months" uzburkao je duhove.


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Policija, naime, ima svoj gift shop u kojem se prodaje vrlo slična odjeća - vrlo sličnog natpisa. Policija, naravno, negira sličnost i ukazuje na važnu činjenicu da natpis na bodiju uopće nije isti i da ne može biti spomena o kradji ideje. Policijski bodi, kao što svi vidimo, ima dodatak "I've" i nosi natpis I've been inside for 9 months.

Image Hosted by ImageShack.us

Presuda se očekuje i sudac je pred velikom dilemom. Nama ostaje za konstatirati da se prihodi od prodaje suvenira u policijskom gift shopu usmjeravaju na borbu za prevenciju kriminala (po navodima s web stranice), kao i to da će naša policija na sličnu ideju doći za, otprilke, nekih milijun godina.




-------------------

Usput, da spomenem da je sinoć, na godišnjoj dodjeli Brit Awards, nagradu kritike osvojila grupa Florence and The Machine. Jako mi je drago da su ih prepoznali, a na ovom blogu pojavili su se u postu prije nekog vremena.

Još mi je draže da je nagradu za pjevača godine dobio sjajni Paul Weller. I on je spomenut u jednom od postova, no, nažalost, s YouTuba je maknuta njegova fantastična obrada pjesme "Whising on a star". Neka onda ta pjesma sad ponovo bude tu, preuzeta s jedne druge stranice.








Paul Weller - Wishing on A Star

<< Arhiva >>