GOTOVE PRIJAVE ZA STIPENDIJE


Gotove su prijave za stipendije. Više nije moguće podnjeti obrasce za stipendije. Uprava će sada izračunati sve zahtjeve, njih stotinjak, te izvjestiti tražitelje o odlukama.



NASTUPI

- četvrtak 1.12. u 16:30 City centar One West (Dinamo event), o/o ???

- subota 3.12. u 13:00 Službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Rijeka), o/o Šef



FOTKE - sa DANA HODANJA


















U ovoj rubrici pišemo o bivšim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas vrlo uspješne žene

IVANA ČIČAK (SEDAK)

učiteljica

Ivana Sedak rođena je 23.11.1984. u Zagrebu. Maturirala je XI. gimnaziju nakon čega je diplomirala na učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Predavala je informatiku u OŠ Brestje, a sada je učiteljica razredne nastave. Trenira funkcionalni fitness u Elite fitu u Sesvetama. 2015. udala se za Maria Čičaka, ima sina Luku, starog 9 mjeseci.

Zagrebačke mažoretkinje upisala je 1996. godine, u 1A juniorski prešla je 1998. a u 1A seniorski 2000. u 1. formaciju je ušla 2002, a iz tima otišla 2006. Kao juniorka osvojila je 2 državna prvenstva i jednom je bila državna viceprvakinja, te je dva puta bila prvakinja Europe. 4 puta je bila seniorska prvakinja države i jednom viceprvakinja, te je iste medalje osvojila i na Europskom.

Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: ima i jako puno, ali nekako mi je ostao onaj iz HNK najviše u srcu. Kada zaplešeš u nacionalnom kazalištu, vrhu kulture, onda znaš da ste tvoj tim i ti uspjeli!

Najljepši događaj u Zagrebačkim mažoretkinjama: onaj osjećaj sreće i ponosa kad te proglase prvacima

Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: Karibi, definitivno

Najdraži nastup Zagrebačkih mažoretkinja: bilo ih je mnogo, ali bih izdvojila plesanje na Karibima i festivalima po Francuskoj

Interesantan događaj ili anegdota u Zagrebačkim mažoretkinjama: Naša spavanja po podu u autobusu dok bi putovale. Ta slika mi dođe pred oči svaki put kada uđem u neki autobus

Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Naučile su me kako funkcionirati u timu i prilagođavati se različitim situacijama, kako se ophoditi s različitim tipovima ljudi, što mi je jako važno u mom današnjem zvanju.

I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama:
- Ivana je imala sestru Tamaru koja je do nedavno bila u timu, tako da je i dalje pratila tim

Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama:
Cure, ovo vam je najljepše doba života! Iskoristite to, družite se, uživajte, zabavljajte se, putujte… jer kad jednom napustite mažoretkinje, htjele to vi ili ne, život, posao, obiteljske obveze učine svoje i druženja postaju sve rjeđa… Ostaju samo prekrasne uspomene na lijepo provedeni dio života.


Ivana je prva desno








ŠTO SVE IMAMO U SKLADIŠTIMA

Zagrebačke mažoretkinje imaju 5 skladišta.

U dva podrumska skladišta imamo:
- sav alat
- veče logističke objekte kao što su podiji za dodjelu medalja, baza za jarbole za dizanje zastava, montažne ograde, koplja i stative za zastave...
- potrošni materijal kao što su kutije, boje, okovi...

U vanjskom skladištu imamo:
- montažne stolove
- bubnjeve
- jarbol za dizanje zastava
- staru maskotu

Manje unutarnje skladište skriva:
- štapove
- suvenire
- majce, kape isl.
- potrošni uredski materijal

Veliko unutarnje skladište skriva:
- sve zastave svijeta
- ploče sa natpisima zemalja
- jastuke za dodjelu medalja
- stare uniforme
- uniforme orkestra
- ostatke tkanina od šivanja
- medicinski materijal




Naglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete.

PILETINA, PURETINA I RIBA, A NE SVINJETINA I JANJETINA

Treba izbjegavati masno i crveno meso. Janjetina, svinjetina i patka su na popisu loših mesa. Daleko bolja je piletina, puretina i riba, posebno bijela riba. Teletina, govedina, junetina, ždrjebetina i konjetina svakako su bolji odabir od svinjetine i janjetine. Iznutrice su dobar odabir. Mozak i fileki su ekstremno masni i vrlo neprihvatljivi.

Sušeno meso i roštilj su nezdravi
Sušeno meso je nezdravo i daleko lošije od toplinski tretiranog ili sirovog. Iako je sušeno meso vrlo ukusno, i nikako nije za očekivati da ćete ga potpuno izbaciti iz svoje prehrane, ipak treba smanjiti količinu sušenog mesa. Neka to bude povremena poslastica, a ne svakodnevna hrana.

Najlošiji oblik tretiranja mesa je roštilj. On je vrlo štetan za vaš kolesterol, ali ima i niz drugih štetnih posljedica. Kao i kod suhog mesa roštilj si priuštite povremeno, ali neka Vam ne bude prečesta poslastica, posebno ako često odlazite u restorane. Ima daleko ukusnijih i zdravijih obroka od „miješanog mesa“.

Riba i soja daleko bolji od mesa
Riba je odličan izbor, te se preporuča što više ribe, a najmanje dva riblja obrok tjedno. Bijela riba (orada, kovač, oslić, škarpina, zubatac, bakalar, pastrva, šaran, divlji losos …) je bitno bolja od plave (srdela, haringa, skuša, tuna, palamida, papalini…). Bijela riba ima samo 70 kalorija na 100 grama težine, no i plava riba jest dobra za vas. Sve ribe su odličan izvor bjelančevina, vitamina i minerala, ali i zdravih omega 3 masnih kiselina.

Soja je dobar izvor proteina i odlična zamjena za meso.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 28.11.2016. u 18:41) komentiraj (10)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.