petak, 08.04.2011.

Frizbi u Poreču


Upravo sam se vratio iz Poreča s velikim osmjehom na licu. U sklopu Svjetskog dana zdravlja u organizaciji Zdravog grada Poreča i Grada Poreča imao sam čast predstaviti ultimate frizbi porečkim srednjoškolcima i nastavnicima. Ali to nije sve. Teorijsko znanje mladići i djevojke su u kratkom vremenu pretvorili u čistu praksu jurnjave plastičnog diska na nogometnom stadionu pored škole. Zbog njihovog žara i entuzijazma sve si mislim kako će se uskoro ovaj stadion zvati: frizbi stadion.



Uploaded with ImageShack.us

Organizacija je bila na nivou. Nakon kratke prezentacije, objašnjavanja pravila i osnovnog pokazivanja bacanja srednjoškolce smo podijelili u dva tima (po školama). Ostalo je povijest.

U narednih sat vremena odigrane su tri utakmice. Prvo su se sučelili dečki. Kvaliteta igre je svakom minutom bila sve bolja i bolja. Opak meč pun trke. Ekipa u zelenim majicama je odnijela uvjerljivu pobjedu.



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us

Zatim je slijedio susret ratnica. Cure su odigrale napetu utakmicu, punu preokreta i neizvjesnosti. Na kraju je rezultat bio nerješen.



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us

Šlager na kraju. Mješovita igra. Cure i dečki zajedno u timu. Puno trke. Puno želje i truda. Iznenadio sam se razinom i kvalitetom igre. Da je netko snimao kamerom utakmice očigledno bi se mogao vidjeti napredak. Sve u svemu pravi raj za ultimate frizbi oči. Iako manje važno, ali za one znatiželjne, zelene majice opet odnose pobijedu.



Uploaded with ImageShack.us

Samo je pitanje vremena kada ćemo u Poreču vidjeti novi ultimate klub. Držim fige da se to dogodi što prije.



Uploaded with ImageShack.us

Ognjen Livada

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.