STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

31.03.2011., četvrtak


NAČELNIK OPĆINE RAŽANAC
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA RAŽANAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


NEDOLIČNO DEMOKRATSKO PONAŠANJE


Zanešen (opijen) vlašću načelnik općine Ražanac, Dragutin Miočić, nedolično demokratskom ponašanju, fizički napada obitelji članova SHZ-a podružnice Ražanac kako se to činilo neistomišljenicima – opoziciji i prošlih godina.


DOSTAVLJAMO OBJAVLJENE TEKSTOVE STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA – PODRUŽNICA RAŽANAC KOJI SU IZVJEŠĆIVALI HRVATSKU JAVNOST O NEZAKONITIM RADNJAMA OPĆINE RAŽANAC. ČELNICI NAVEDENE OPĆINE PRIJETE ONIMA KOJI SU IH RAZOTKRILI, A SVE S CILJEM DA IH SE ZASTRAŠI.


POREZ NA DOHODAK - PLAĆE

Harač jednima, kruha bez motike drugima.


Porezom na dohodak (plaće i sva druga primanja) radnika i druge sirotinje centralna administrativna vlast definitivno zadržava ustroj jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kakav je sad. Time definitivno iskazuje nesposobnost i neznanje organizirati efikasnu i primjerenu administraciju na razini cijele države koja po broju stanovnika odgovara srednjoeuropskom gradu ( npr. Berlin).

Ne radi se samo o neznanju i nesposobnosti već poglavito o STRAHU. Centralna administrativna vlast ima strah biti sama nazočna u servisu i službi građana. Vrlo često se čuje kako nismo narod sposoban voditi samostalnu državnu zajednicu. Takva razmišljanja dolaze poglavito iz centra državne administracije.

Čujemo neki dan jednu našu ministricu, da joj ime ne spominjemo, oko javne polemike na događanja u Varšavskoj ulici u Zagrebu, kako ona i njeno ministarstvo o tome imaju stajalište kao da su iz Zanzibara. Sve bi bilo isto da se pokrene bilo koja druga društvena polemika.

Prije nekoliko dana jedan od ministara kazao je kako nam je na vratu i grbači administrativna vlast europske zajednice. Da pukneš od jada i jadnika u vrhu centralne administrativne vlasti. Kako bi njemački narod reagirao da kojim slučajem nije njihova kancelarka zaštitila posrnule gospodarske subjekte prošle godine, već da im je pružila odgovor da to ne smije od Zanzibara. Isprike srcem i dušom svakom čovjeku iz Zanzibara.

Pravdanje centralne državne administracije za održavanje 576 jedinica lokalne i područne samouprave služi im kao alibi za svu nesposobnost, neznanje i javašluk.

Centralna administracija je načistu da takav ustroj ne vrijedi ni pišljiva boba. Stoga je i sama ustrojila na razini županija državne urede uprave za sve potrebne resore ovlasti. No i dalje zadržava ustroj jedinica lokalne i područne samouprave na razini 576 kako bi imala kakav takav alibi za sve propuste i sav nemar u primjeni Zakona i nadzora nad primjenom zakona.

Kako god je državna administracija ustrojila urede državne uprave za sve potrebne resore isto tako je i lokalna i područna samouprava kako županija i gradovi isto tako i općina ustrojila svoje urede za iste resore.

Jedinice lokalne samouprave su naročito glasne svake četiri godine prilikom izbora oko toga tko će voditi koji resor. Kao da nije svejedno tko će voditi resor praznih mogućnosti i još praznijih i jalovijih poslova. Svejedno tko je u općini Galovac resorni čelnik za prosvjetu i zdravstvo. Posve isto vrijedi i za Ražanac i druge općine u RH.

Građani imaju jedinu i stalnu komunikaciju sa državnim uredima te niti ne pitaju jesu li državni ili gradski ili općinski. Državni uredi jedini su u kojima mogu dobiti uslugu i servis, a lokalni su sami sebi svrha.

Sugeriramo centralnoj administraciji što hitnije zatvaranje nepotrebnih jedinica lokalnih i područnih samouprava. Svrhu imaju samo u toliko koliko su već dojadili seoskom puku sa silinom laprdanja. Državna centralna administracija ako joj treba određeni broj novih djelatnika za razine županija i gradova neka ih popuni javnim natječajem.

Obrazložimo ovakvo stajalište i nužnost ukidanjem poreza na dohodak koji i onako nitko ne zna je li obveza poslodavca ili djelatnika jer je solidaran. U svakom slučaju nepotreban.

Primjer općina Ražanac. Općina Ražanac ima primitke iz poreza na dohodak na iznosu od 1.850.000 kuna godišnje ili 155.000 kuna mjesečno. Ovaj iznos se naplati mjesečno od prosječnih 890 poreskih obveznika. Ovo nije dosta za održavanje hladnog pogona općine već nužno svake godine prodaju preko milijun kuna građevinskog zemljišta, a k tome i donacije države. Dakle trošak 12 uposlenih u toj nepotrebnoj općini građanima jest harač zaposlenim radnicima RH-e, a zaposlenima u općini kruha bez motike za koješta i kojekakve troškove.

Namjensko trošenje sredstava te lokalne samouprave nitko u ovoj domovini ne kontrolira osim Državne revizije, a i to je nekakav odgovor (doći ćemo, pripremite se). Ni najmanje to nije kontrola sadržaja troškova i namjene utroška sredstava.

Ukupna sredstva poreza na dohodak za RH-u iznose 5.200.000.000 kuna.
Država za potrebe državne administracije zadržava 29,5%, gradovi i općine imaju 55%, županije 15,5%, a grad Zagreb 79,5%. Dakle prosječni poreski obveznik po ovom porezu izdvaja mjesečno 305 kuna.

Na općinu Ražanac iz ovog primjera otpada 168 kuna po prosječnom poreskom obvezniku ili 890 obveznika za financiranje te općine plaća harač. Kako se time gospodari i tko ima koristi najbolje ćete se uvjeriti popivši kavu na trgu u Ražancu i popričavši sa pukom.

Napominjemo da velika većina poreskih obveznika nije niti stalno nastanjena u Ražancu te im je sasvim svejedno. Sve je građanima RH-e postalo svejedno, pa i plaćati porez zajednici u kojoj ne žive i ne rade zbog, recimo, poreza na vikendicu.

Zaključimo: hitno ukinuti sve nepotrebno pa tako i veliki broj jalovih i nekorisnih jedinica lokalnih i područnih samouprava. Tako ćemo rasteretiti poreske obveznike harača, a narod silne polarizacije do razine zaseoka temama «tko to tamo vlada».

Organizirajmo državnu upravu bez izbora i bez tenzija po svemu primjerenu mogućnostima i potrebama našeg čovjeka i njegovih zahtjeva.

Uredimo društvo zanosnim entuzijazmom kojim smo osvojili neovisnost. Ne dajmo se smetati i tražiti alibije kako to ne znamo i kako smo mlada demokracija. Nismo u dvadeset prvo stoljeće razvoja ljudske vrste ušli iz špilje. Pa još prije pet stoljeća naš Matija Ivanić Pučanin digao je bunu za pravednije i bolje društvo.

Oslobodimo se prizivanja ropstva neke strane administracije. Mijenjajmo se brže i bolje i bit će nam bolje.

Petnaest godina iskustva s ovolikim brojem općina sasvim je dosta. U promjene i u novu pravednost neka nas povede Bog i hrvatsko znanje.


POLA PIJE, POLA ŠARCU DAJE

Dragutin Miočić, načelnik naše male pitoreskne i svakim danom pukom sve siromašnije općine Ražanac (sad nas je tisuću manje nego 2001. na popisu), zaključio je 18. lipnja 2010. godine Ugovor o zastupanju i uređenju međusobnih odnosa sa vrlom odvjetnicom Katijom Jajaš iz Rijeke. Čija li je i tko stoji iza nje čut će se.

Doduše, nisu naveli gdje se zastupaju i pred kojim tijelom državne ili upravne vlasti. Ista zastupa i druge općine u Zadarskoj županiji.

Nije rečeno ni kakav međusobni odnos uređuju. Moguće su svakakve kombinacije. Tek je navedeno da je zastupnik obvezan za nalogodavca izraditi i u njegovu poslovanju osigurati mu sljedeće odvjetničke usluge:
- Usmeno savjetovanje
- Sastav dopisa radi naplate tražbina
- Dopis hrvatskom Zavodu za mirovinsko osiguranje radi pribavljanja podataka o zaposlenju obveznika plaćanja katastarske izmjere

O čemu bi se savjetovali zastupnik i načelnik nije rečeno. Možda znaju, a možda i ne znaju o čemu.

Sastaviti dopis radi naplate tražbina općine valjda bi trebali znati sami djelatnici općine. Ukupno ih je dvanaest (12) sa raznim primanjima, kao apostola. Među njima tajnik, viši upravni pravnik, pročelnik inženjer, načelnik električar, dipl.oec, još jedan viši upravni pravnik itd.

Kakve pak veze ima hrvatski Zavod za mirovinsko osiguranje o obveznicima plaćanja katastarske izmjere bilo bi ih ludo i pitati.
Provjereno nemaju takvu statistiku.

Vrlo važno i najvažnije u ugovoru je definirana cijena tog posve jalova i nepotrebna posla. Utvrđena cijena za svaki pojedini dopis iznosi 123 kune plus troškovi materijalne naravi.

Zvuči vam premalo i nikakav posao. Šipak. Prosječna neto satnica u RH iznosi 28 kuna što znači da za svako odaslano pismo naplaćuju cirka pet (5) sati rada. Nije malo vidjet ćete kako slijedi.

Evo kako glasi taj famozni cirkularni dopis.
Poštovani, obraćam vam se glasom nam iskazane punomoći moga klijenta općine Ražanac na način kako slijedi:
ugovorom o sufinanciranju dužni ste uplatiti 4.000,00 kuna u četiri rate itd. Ako ste uplatili hvala, a ako niste, uplatite jer će biti OVRHA (FRKE).

Dakle nema navedena iznosa tražbine već općenito. Stoga je posve razvidno da je pismo cirkularno istog sadržaja odaslano na adrese dostavljeno iz općine Ražanac.

Štovani naši sugrađani, živimo li mi u Ražancu u vrijeme elektronske pošte ili u 18.stoljeću?
Je li naša općinska vlast mogla taj pismuljak sastaviti sama i dostaviti nam ga s redovnim računima za čistoću u pismu s povratnicom i s naznačenim iznosom stvarnog pojedinačnog duga?
Mogla je i trebala biti, a nije. Zašto? Zato što tada ne bi postojala mogućnost naše narodne mudro zločaste «Pola pije,pola šarcu daje».

Pisma, dopisi i slične gluposti već imaju cijele knjige špranci, to i žapci znaju. Imaju cijele knjige, poslovna pisma i dopise.
No, mali žapci ne znaju narodne mudre «Pola pije, pola šarcu daje». E sad ono što vam se činilo premalo i bez veze.
Eto vidite da nije.

Naša vrla odvjetnica i naš niski načelnik već su naplatili po ovom poslu ukupno 132.360,30 kuna. Jeste dobro pročitali? Jeste. Je li malo? Nije. Po ovom u svemu lošem i sumnjivom ugovoru naplata će se popeti na 400.000,00 kuna ako se ne nađe netko pametan i nadležan staviti ga van snage, a načelnika za štetu prijaviti državnom odvjetništvu.

Postavlja se konačno pitanje: pred kime nas odvjetnica Jajaš zastupa? Ni pred kime i ni pred jednom vlasti. Ni u upravnom sporu, ni pred sudom, ni pred upravnim sudom, ni trgovačkim sudom. Dakle nigdje.
Pa gdje zastupa općinu Ražanac? Pred načelnikom u usmenom savjetovanju oko zna se čega. Koliko pije, a koliko šarcu daje!


OPĆINA RAŽANAC

« PRESKUPO NEZNANJE ILI ? «

Općinsko vijeće općine Ražanac na prijedlog Općinskog načelnika Dragutina Miočića donijelo je ODLUKU o prihvaćanju ponude tvrtke «OIKON» iz Zagreba za sastav zahtjeva za ocjenu procjene utjecaja na okoliš, za poslovnu zonu Vukovac, za iznos od 52.890 kuna (pedeset dvije tisuće i osamsto devedeset kuna).

Općinsko vijeće ovlastilo je svoga načelnika da zaključi Ugovor. Ugovor je i zaključen i potpisan. Zahtjev je sastavljen i dostavljen Ministarstvu zaštite okoliša RH.

Zahtjev je naplaćen i ima točno pet /5/ rečenica poredanih redom na A4 formatu, (rečenice su jednostavne i kratke») za iznos 52.890.- (pedeset dvije tisuće i osamsto devedeset kuna).

Ugovorni sastavljač je sastavio ZAHTJEV /dopis/, a ugovorni investitor ga je pečatio i potpisao, kao da ga je sam sastavio.

Sramota i bruka bila bi manja da općina Ražanac nema u stalnom radnom odnosu: Općinskog načelnika Dragutina Miočića, pročelnika jedinstvenog upravnog odjela, tajnika općine, administrativnog referenta, samostalnog računovodstvenog referenta, komunalnog redara, zamjenika načelnika sa polovicom radnog vremena, profesora bibliotekara, vatrogasca, i svih 15 vijećnika sa po 500 kuna po sjednici Općinskog vijeća.

Dakle svedeno na prosječnu NETO plaću RH u općini Ražanac ima ukupno dvanaest /12/ uposlenika.

Dakle svi zajedno ne znaju sastaviti jedan ZAHTJEV. Sva tragedija nepismenosti poglavito se očituje u neradu, neznanju i neodgovornosti prema sredstvima poreznih obveznika. Mogu se dodati i elementi kriminala. Ovo drugo posve je očito, neće biti procesuirano niti sankcionirano, bez obzira na štetu i veličinu štete. Opravdat će se i pokrivati Odlukom Općinskog vijeća koju je predložio Načelnik, koji bi po Zakonu upravo trebao suspendirati protuzakonite i nemoralne odluke.

Zakon o zaštiti okoliša, Uredbe i Pravilnici po tom Zakonu su precizno naveli sadržaj ZAHTJEVA iz ovog pisma te propisali sve potrebite priloge uz taj ZAHTJEV.

Ovako visoke cijene za ništa rada i ovakvo neznanje su naša stvarnost.

Na kraju pitanje glasi: Tko je više jamio od navedenih 52.890 kuna za pet rečenica, sastavljač teksta OIKON Zagreb bez potpisa ili potpisnik bez znanja teksta, ili možda porezni obveznici?

I na kraju tko se smatra nadležnim izvršiti kontrolu prethodne dvojbe, u ovoj nam našoj jedinoj i najljepšoj Hrvatskoj. Dokumenti iz ovog teksta su javni i mogu se dobiti na uvid u općini Ražanac.


OPĆINA RAŽANAC – PREVARE S NEKRETNINAMA


U Republici Hrvatskoj prevare s nekretninama i zemljištem postalo je pravilo, biznis isprepleten podzemljem, a naročito je to prisutno u jedinicama lokalne samouprave.

Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela već godinama su nezainteresirani, na prijave građana Ražanca zbog kriminalnih radnji načelnika općine Ražanac, koji već godinama protuzakonito rasprodaje općinske parcele zemljišta izabranim i povlaštenim pojedincima. Šteta takvim radnjama mjeri se u milijunama kuna, kako za općinu Ražanac tako i za Ministarstvo financija RH.

Načelnik općine Ražanac djeleći mrvice pojedincima u općini nastoji dobiti podršku stanovništva i predstaviti se u pravom svjetlu, a sve kako bi nesmetano rasprodavao općinsko zemljište. Nije se zadovoljio protuzakonitom prodajom općinskih parcela već je za 2009. godinu potrošio i 150.000,00 tisuća kuna reprezentacije ili 2% svih prihoda općine Ražanac.

Dakle, pošteni građani prepušteni su sami sebi i prisiljeni boriti se protiv vjetrenjača.

SHZ Zadarske županije, Ogranak Ražanac raspolaže s prijavama i dokumentacijom, koju su građani dostavljali nadležnim institucijama u RH (predsjednici Vlade RH, Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, USKOK –u i dr.) u svezi protuzakonite prodaje općinskog zemljišta i enormnih trošenja sredstava za reprezentaciju.

To se sve događa što korumpirani političari navedenih institucija u Zadarskoj županiji vide u lokalnim jedinicama samouprave financijski interes, moć i izborne glasove.

Može se reći da je veza između kriminalnih skupina i politike jaka, što znači da utječu i na izborne rezultate.

Lokalna vlast u Ražancu bez ikakve grižnje savjesti u rukavicama surađuje s organiziranim kriminalom, a na račun mještana općine Ražanac.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. MUP-a
4. USKOK-u
5. Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru


U Ražancu, 31. ožujka 2011.godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA RAŽANAC







- 19:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #

30.03.2011., srijeda


NAČELNIK OPĆINE POLIČNIK
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



NEDOLIČNO DEMOKRATSKO PONAŠANJE


Zanešen (opijen) vlašću načelnik općine Poličnik, Davor Lončar, nedolično demokratskom ponašanju, preko telefona vrši pritisak na predsjednika SHZ-a podružnice Poličnik kako se to činilo neistomišljenicima – opoziciji i prošlih godina.


DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENE TEKSTOVE STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA – PODRUŽNICE POLIČNIK


KRIŽEM, SIMBOLOM ČOVJEKA – ŽIVOTA,
PROTIV ZLA NA PROSTORIMA OPĆINE POLIČNIK


Neka ove glasovne vibracije – mještanima Općine Poličnik očiste dušu.
Osloboditi se, pa biti slobodan, potom ostati slobodan po zasluzi, smisao je čovjeku.

Aktualni vlastodršci kao robovi privida očituju se ohološću . . . Suprotno načelu Apsolutnog - beskonačnog, ljubomorom i mržnjom tvore uvjete konačnom – kraju života. Vlastodršci Općine Poličnik uglavnom po kvaliteti prezentiraju obitelji u kojima su odgajani i žele se nametnuti časnim obiteljima koje kroz stoljeća čuvaju ognjišta svoja i dostojanstveno žive.

Nisu za vođe pa mještanima stvaraju probleme, oholi ne poštuju red pa su sami zlo i posljedica.

Pojedinac loše odgajan, po navici, nesvjestan i dalje je sklon raditi zlo. Dakle, problem zla čovjeka je što ni za sebe nema rješenja, pa zato zlo čini i drugom. Lucifer ne poštuje Stvoritelja, jer je neredom obolio . . ., posljedica ima svoj uzrok ali neurednima nespoznatljiv.

Takve sudbine prašinom prekrivene, zastupnici su zla kao posljedice činjenja. Zahrđali, ponašaju se umišljeno - kategorički, i nisu svjesni da su pokvarena roba kako se i pokazuju, proturječe životu pa ga i nemaju.
Dakle, križem za život, protiv izvrgnuća dobra.
Otkuda, duhovnim i svjetovnim „vođama“ tolika želja da čovjeka drže u šaci, dok se sami ne žele lustrirati, a što je lijek za samokritičnost.

Dakle, potrebna je lustracija – čišćenje, duhovnim i svjetovnim „ vođama“ i u Poličniku, kao pomoć da shvate da su prošla vremena prisile kojom su stvarali sljedbenike kao poslušne ovce. Podijelili su vlast u Općini Poličnik s tutorima strancima da bi lakše po starim šablonama vladali.

Skupa sa strancima čak su porušili raspelo u Poličniku, a da još nisu svjesni tog gnusnog nedjela kojeg su napravili. Nametnuli su se uz pomoć dijela svećenstva koje ne radi u skladu s vrijednostima i koristima za mještane Općine Poličnik, suglasno su dali strancima i polička – crkvena imanja.

Posljedice koje je izazvala vladajuća stranka zadnjih dvadeset godina u Općini Poličnik:

1. neobrađena polja
2. pad nataliteta
3. emigracija se nije vratila koja je toliko sanjala o povratku u domovinu
4. droga hvata maha
5. uz pomoć vladajuće stranke porušen je križ u Poličniku


RASPRODAJOM ZEMLJIŠTA DO NAJUSPJEŠNIJE OPĆINE


Općina Poličnik u Zadarskoj županiji iskazala je najbolji rezultat poslovanja u poslovnoj 2009. godini među svim općinama.
Iskazala je višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu 30.114.927,00 kuna.
No, je li to baš tako, obrazložimo općinskoj i hrvatskoj javnosti sljedećim činjenicama.
Iskazan je ukupni prihod u iznosu od 65.536.434,00 kuna i on se sastoji od:

1. Porezi, prirezi i sl. 5.542.259,00 kuna
2. Općinski propisi 1.740.966,00 kuna
3. Kamate, koncesije renta i sl. 997.895,00 kuna
4. Prenesen višak iz ranijih god. 1.035.966,00 kuna
-----------------------------------------------------------------------
Zbrojeno: 9.317.086,00 kuna

5. Donacije opće države 11.842.759,00 kuna
6. Prihod od prodaje zemljišta 45.386.929,00 kuna ! ! ! !
------------------------------------------------------------------------
Zbrojeno: 57.229.688,00 kuna

Sveukupno: 65.536.434,00 kuna
-------------------------------------------------------------------------


Rashod poslovanja iskazan je u iznosu: 35.421.506,00 kuna i sastoji se iz:

1. Rashodi poslovanja 11.941.341,00 kuna
2. Rashodi za nabavu nefinancijske imovine 23.480.164,00 kuna
---------------------------------------------------
Ukupno: 35.421.506,00 kuna


Isključimo li iz ukupnog prihoda prihod od prodaje zemljišta i donacije opće države, dođemo do stvarnog i realnog prihoda općine Poličnik i on iznosi 9.317.086,00 kuna, dakle jedva 14% ukupno iskazanog prihoda za 2009. godinu.

Prihod od prodaje zemljišta i donacije opće države iznose 57.229.688,00 kuna ili 86% iskazanog prihoda za 2009.godinu.

Rashod poslovanja iznosi 11.941.341,00 kunu. Dakle realan rezultat poslovanja općine Poličnik je negativan za -2.100.101,00 kuna !!!

Prihod od prodaje zemljišta zakonito je upotrebljen za nabavu nefinancijske imovine i potreban je općinskom puku. No je li baš nužno do te i takve imovine doći prodajom zemljišta?

Kad rasprodajemo zemljište onda zasigurno više nećemo biti svoj na svome. A dok god smo svoj na svome, dotle smo gospodari i možemo u dostojanstvu preživjeti goli i bosi, ali ne gladni. Upravo nam naši neprijatelji sugeriraju rasprodaju svega i svačega kako ne bismo i dalje živjeli svoj na svome.

Je li se do nabave nefinancijske imovine iskazane u ovom proračunu moglo i drugim putem? Posve sigurno da jest, s drugim ljudima i drugačijom politikom. Cilj i jest dovesti investitora na svoje zemljište bez da mu ga prodaš. Niti jedna europska vlada ni bilo koja vlast ne prodaje zemljište. Postoje drugi instituti korištenja. No, našu sadašnju vlast nema smisla podučavati.

Pokrivanje negativnog rezultata prihodom iz prodaje zemljišta jest i protuzakonit čin. No, neka se institucije ove države i ove vlasti bave time.

Tko će se pak naći nadležnim razmatrati druge stavke razmatranog proračuna općine Poličnik, naći će sve što smo i mi vidjeli ako je Boga i vjere u uređenoj državi. Ovaj proračun je pravi primjer neizbalansirana proračuna i jedinstven primjer općine sa 50% iskazana viška, a k tome još i opća država daje enormne donacije koje recimo općina Galovac može samo sanjati. Sve se čini da i država voli velike hrpe kao đavao.

Đavolski posao je prodati građevinsko zemljište tržišne cijene preko 250 €/m˛ za cijenu cca 15 €/m˛. E baš nas interesira koja je državna vlast utvrdila ovu cijenu te koja je državna vlast ovlastila općinu Poličnik da je može prodati za ovakvu cijenu; koja je državna vlast uopće odlučila da se zemlja nužno mora prodati? Jesu li sve državne vlasti načisto da postoje i drugi pravni oblici i prava građenja na tuđoj zemlji.

Jesmo li načisto da cijena 15 €/m˛ jedva pokriva godišnji anuitet na stvarnoj cijeni od 250 €/m˛ uz kamatu 5% i na 100 godina korištenja.

Kako je moguće zemljište opremljeno komplet infrastrukturom prodati za tako sramotno nisku cijenu? Kako je moguće da država koja je uložila značajna sredstva u opremanje zemljišta ista ne potražuje natrag nakon što općina proda to isto zemljište?

Nije li bilo logičnije i za ulagače mnogo prihvatljivije opremljeno zemljište dati ulagačima s pravom građenja na neodređeno i uz godišnju naknadu za korištenje od samo 2,5 €/m˛?
Općina Poličnik bi imala godišnji priljev od 1.650.000,00 eura ili 12.000.000,00 kuna i to za niz od stotinu godina.

Na način na koji je to izvedeno općina Poličnik ima nekoliko godina veći prihod nego joj treba i ne može ga utrošiti, a za godinu, dvije neće imati od čega živjeti. Ponaša se kao neodgovoran nasljednik i baštinik koji rasproda djedovinu. Živi danas, a kako će biti poslije mene baš briga.

Svakako krivnju za ovakav rad općine jednakom mjerom nalazimo i na državnoj vlasti. Cijena korištenja od 2,5 €/m˛ na godišnjoj razini bila bi zadovoljavajuća za svakog investitora. Primjer 15.000 m˛ godišnje bi investitora stajao samo 37.500 €, što je manje od najma jednog gradskog kafea.
Bog neka čuva Hrvate.


HOĆE I DALJE KRUHA BEZ MOTIKE


Nakon što su čelnici općine Poličnik preko poslovnih zona protuzakonito jeftino rasprodali zemljište za cijenu cca 15 €/m˛ koje je opremljeno komplet infrastrukturom, a čija se vrijednost cijeni preko 250 €/m˛. Država je već ranije uložila značajna sredstva u poslovne zone odnosno u opremanje zemljišta te ih ista ne potražuje natrag i nakon što općina proda to isto zemljište.

Prihodi od prodaje zemljišta u općini Poličnik iznose 45.386.929,00 kuna. U poslovnoj godini 2009. općina je iskazala višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu 30.114.927,00 kuna i gle čuda, Republika Hrvatska još joj donira u 2009. godini 11.842.759,00 kuna.

Ako smo pravna država, Ministarstvo financija mora joj hitno natrag uzeti navedena sredstva u državni proračun iz razloga što su preko kriminalne rasprodaje zemljišta došli do enormnih financijskih sredstava koja troše nenamjenski bez državne kontrole.

Istima nije cilj zapošljavanje već preko poslovnih zona peru novac kroz pripremu terena, dovođenje infrastrukture i dr. U poslovnim zonama nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Osim što nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, uništili su i poljoprivrednu proizvodnju. Propadanje poljoprivredne proizvodnje na području općine Poličnik ekonomska je trauma što je posljedica uništenja poljoprivrednog dobra Lug, Baštica i dr. koja su trebala biti okosnica poljoprivredne proizvodnje u općini Poličnik.

Pošto su se osladili preko rasprodaje zemljišta, sada hoće i dalje kruha bez motike smatrajući da će ga imati u nedogled. Tako sada istom šablonom traže od države da im prepiše zemljište za projekt izgradnje stambenog kompleksa odnosno stambeno zbrinjavanje.

Sada je svima jasno da nakon što se prenese vlast nad zemljom s države na općinu Poličnik te se iskoristi državni poticaj za projekt izgradnje stambenog zbrinjavanja da će čelnici općine prodavati stanove (kao kod poslovnih zona) za svoj račun, a sredstva trošiti nenamjenski.

Planiraju izgraditi tri nove zgrade za «nove stanovnike» (već je u općinu pristiglo preko 600 zahtjeva). Vidljivo je da hrvatskom narodu preuzimaju zemlju zbog čega i grade po selima stambene zgrade koje će dati novim stanovnicima (okupatorima). To je najbolje i najdjelotvornije sredstvo da se osvoji neko područje iz razloga što to osvajanje čini sigurnijim i trajnijim.

KRIMINALNA RASPRODAJA

Čelnici općine Poličnik zloupotrijebili su Zakon o poticanju razvoja u svom interesu, a ne u interesu razvoja malog gospodarstva. Nakon što su od države dobili zemljište s mirazom (za poslovne zone), isto su prodavali, i dalje prodaju po cijeni od 7 do 35 eura po metru kvadratnom.

Što je država dala zemljište sa svim troškovima pripreme, to čelnici samouprave zarade od prodaje. Isto smatraju i knjiže kao čist izvorni prihod. Nema govora o tome da bi se i jedna lipa usmjerila u subjekte malog gospodarstva. Prodaju za svoj račun, a sredstva troše nenamjenski. Oslobođene županijske i državne kontrole love u mutnom nedozvoljen plijen. Pomoću kupljenih medija hvale i nagrađuju ludilo, dok hrvatski narod propada ekonomski i duhovno.

Istima nije cilj zapošljavanje već preko poslovnih zona peru novac kroz pripremu terena, dovođenje infrastrukture i dr. U poslovnim zonama nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Osim što nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, već su uništili i poljoprivrednu proizvodnju. Propadanje poljoprivredne proizvodnje na području općine Poličnik – ekonomska je trauma, što je posljedica uništenja poljoprivrednog dobra Lug, Baštica i dr., koja su trebala biti okosnica poljoprivredne proizvodnje u Općini Poličnik.

Posljedica vladavine općinske vlasti Poličnik su sljedeće:

1. opadanje nataliteta
Prema zavodu za statistiku broj stanovnika Općine Poličnik 1991. godine: 6266 (šest tisuća dvjesta šezdeset šest)!
Broj stanovnika Općine Poličnik 2001. godine – 4664 (četiri tisuće šeststo šezdeset četiri). Dakle, 1602 (tisuću šeststo dva) stanovnika je manje.

2. neobrađena polja
Stranka hrvatskog zajedništva već je upozorila političare Općine Poličnik kako je destimulirana poljoprivreda tradicionalno obrađivanje zemlje toliko da su sada uglavnom neobrađena polja.

3. droga kojom potencijalni porobljivači truju mještane Općine Poličnik, najveći je problem koji je rastao za vladavine gore navedene vlasti.

4. destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu
Stanovnici Općine Poličnik i emigranti veselili su se samostalnosti Hrvatske misleći da će napokon biti prihvaćeni i moći se vratiti u Općinu Poličnik, a što se do danas nije dogodilo. Kako to da njihov hrvatski kapital nije mogao kupiti hrvatske banke dok nekih stranaca jest. Dakle, u Općini Poličnik zlo se očituje proporcijalno neznanju (nesposobnosti) vlasti u Općini Poličnik.


VELIKA NEZAPOSLENOST U OPĆINI POLIČNIK


Nakon što su čelnici općine Poličnik preko poslovnih zona protuzakonito jeftino rasprodali zemljište za cijenu cca 15 €/m˛ koje je opremljeno komplet infrastrukturom, a čija se vrijednost cijeni preko 250 €/m˛. Država je već ranije uložila značajna sredstva u poslovne zone odnosno u opremanje zemljišta te ih ista ne potražuje natrag i nakon što općina proda to isto zemljište.

Prihodi od prodaje zemljišta u općini Poličnik iznose 45.386.929,00 kuna. U poslovnoj godini 2009. općina je iskazala višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu 30.114.927,00 kuna i gle čuda, Republika Hrvatska još joj donira u 2009. godini 11.842.759,00 kuna.

Istima nije cilj zapošljavanje već preko poslovnih zona peru novac kroz pripremu terena, dovođenje infrastrukture i dr. U poslovnim zonama nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Osim što nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, uništili su i poljoprivrednu proizvodnju. Propadanje poljoprivredne proizvodnje na području općine Poličnik ekonomska je trauma što je posljedica uništenja poljoprivrednog dobra Lug, Baštica i dr. koja su trebala biti okosnica poljoprivredne proizvodnje u općini Poličnik.

Posljedica takve vladavine je velika nezaposlenost u općini Poličnik što općinski vlastodršci žele prikriti raznim smicalicama. Sada je u općini nezaposleno 342 osobe, a od toga 18 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima najveću stopu nezaposlenosti u Zadarskoj županiji. Iz priloženog je vidljivo da se svi obrazovani mještani u općini Poličnik drsko odbacuju (kao za vrijeme Jugoslavije), tako da općinom uglavnom upravljaju neki „tutori“ pomoću nepismenih „političara“.

Također jedna od posljedica takve vladavine u općini Poličnik je i opadanje nataliteta.
Prema zavodu za statistiku broj stanovnika općine Poličnik 1991. godine bio je 6266 (šest tisuća dvjesto šezdeset šest) stanovnika, a 2001. godine 4664 (četiri tisuće šeststo šezdeset četiri). Dakle, 1602 (tisuću šeststo dva) stanovnika je manje, a što je odraz vladavine sadašnje vlasti općine Poličnik, pomoću koje zlo, tj. smrt u općini Poličnik stvara beznađe.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. MUP-a
4. USKOK-u
5. Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru


U Poličniku, 30. ožujka 2011.godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA POLIČNIK



- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.03.2011., subota


ZADARSKI REKORDI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA ZADAR


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Čelnici grada Zadra svojim načinom vladanja potrošili su vrijeme žiteljima. Zahrđali, ponašaju se umišljeno - kategorički, i nisu svjesni da su pokvarena roba kako se i pokazuju, proturječe životu pa ga i nemaju. Nestvaranjem novih vrijednosti s proizvodnim radnim mjestima, grad Zadar doveli su u bankrot.

Posljedice koje je izazvala vladajuća stranka u gradu Zadru:

1. U Zadarskoj županiji sada je nezaposleno 12.169 osoba. Grad Zadar i Zadarska županija su krahirali. Gospodarstvo više ne postoji.

2. Pučka kuhinja svaki dan sprema 260 obroka, a tisuće ih živi od socijalne pomoći.

3. Od 1. rujna 2011. godine gradu Zadru stiže na naplatu 139 milijuna kuna glavnice za izdanje gradskih obveznica kojima su građeni bazen i dvorana na Višnjiku. Gradska vlast planira za tu otplatu podići kredit koji će godišnje otplaćivati Hypo banci 15 do 20 milijuna kuna. Izgradnja bazena i dvorane koštala je 300 milijuna kuna.

4. Ukupan dug Košarkaškog kluba Zadar iznosi 100 milijuna kuna. OTP banka založno pravo upisala je na parcelama i nekretninama u Jazinama čiji je kredit uzeo KK Zadar.

5. Zadarski hotel Borik, sada Falkensteiner, prikazao je gubitak za 2010. godinu od 105 milijuna kuna. Financirala ga je Hypo banka iz Klangenfurta.

6. Velika financijska sredstva uložena su u mehaničko-biološki pročišćivač Smiljevac-Ričine čija investicija stoji oko 700.000.000,00 kuna (sedamsto milijuna kuna) sa PDV-om i zemljištem.




U Zadru, 26. ožujka 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA ZADAR



- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.03.2011., petak


Stranka hrvatskog zajedništva, podružnica Zadar - osnovala mjesni ogranak Maslina
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Dana 25. ožujka 2011. godine u Zadru, Stranka hrvatskog zajedništva podružnica Zadar osnovala je mjesni ogranak Maslina. Za predsjednika ogranka izabrana je Iva Stipić.

Na osnivanju mjesnog ogranka Maslina predsjednica ogranka izvjestila je da na području MO Maslina ima puno privatnih kuća sa septičkim jamama koje nisu priključene na kanalizacijski sustav što stvara neugodne mirise te postoji mogućnost i od zaraze.

Jedan od problema je i neizgradnja nogostupa i signalizacije, a naročito ulicom Put Bokanjca jer velik broj djece s Bokanjca ide u osnovnu školu Bartula Kašića. Također, nedostaje i dječji vrtić budući da je postojeći neadekvatan. Zbog nedostatka prostora, u mjesnom odboru nema nikakvih kulturnih sadržaja. Zgrade su neuredne i išarane raznim grafitima i dr.



Zadar, 25. ožujka 2011. godine



Predsjednik SHZ-a Zadarske županije

Mr. sc. Miljenko Marić


- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2011., srijeda


Stranka hrvatskog zajedništva, podružnica Zadar - osnovala mjesni ogranak Plovanija
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Dana 23. ožujka 2011. godine u Zadru, Stranka hrvatskog zajedništva - podružnica Zadar osnovala je mjesni ogranak Plovanija. Za predsjednika ogranka izabran je Tomislav Perica.

Na osnivanju mjesnog ogranka Plovanija predsjednik ogranka Tomislav Perica izvjestio je da je 2010. godine formiran samostalan mjesni odbor Plovanija u kojemu su sada veliki problemi. Obiteljske kuće nisu priključene na kanalizacijski sustav odvodnje, i dalje se ne uređuje ulica Đure Basaričeka, izgradnja nogostupa s rasvjetom od Puta Plovanije preko Ulice Nikole Tesle do osnovne škole Bartola Kašića.

Građani se sve više obraćaju Stranci hrvatskog zajedništva i predlažu lokaciju između ulice Đure Basaričeka i Kožinskog prilaza za izgradnju trga za novoosnovani MO Plovanija. U blizini predložene lokacije je i župna crkva Sv. Josipa. U sklopu trga bi se izgradila zgrada u kojoj bi bile prostorije mjesnog odbora s popratnim društvenim sadržajima. Također, na navedenoj lokaciji izgradilo bi se dječje igralište, sportsko igralište s boćalištem i spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima i dr.

Zadar, 23. ožujka 2011. godine



Predsjednik SHZ-a Zadarske županije

Mr. sc. Miljenko Marić




- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.03.2011., utorak


KONTINUIRANA TRADICIJA PRAZNIH PRIČA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Pred svake izbore u RH, bilo parlamentarne ili lokalne, u Zadarskoj županiji, Božidar Kalmeta, ministar mora, prometa i razvitka kontinuirano istom pričom na stranačkim skupovima prodaje maglu da Hrvatskoj prijeti crvena opasnost i dr. Nažalost na takve njegove prazne priče hrvatski narod nadsjeda već godinama. Isti to radi s ciljem kako bi odvratio pažnju od stvarnih problema kao što je velika nezaposlenost, korupcija i dr.

Na skupovima isti neće reći da je u Zadarskoj županiji sada nezaposleno 12.169 osoba. Veliku nezaposlenost u Zadarskoj županiji nastoji prikriti raznim smicalicama. Grad Zadar i Zadarska županija su krahirali. Gospodarstvo više ne postoji.

Za vrijeme njegova mandata u gradu Zadru i Zadarskoj županiji ugašena su sljedeća proizvodna radna mjesta:
Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika - pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet ( 90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.

Navedene izjave ministra Kalmete pokazuju da isti nema pojma o stvarnim problemima u RH. Smatramo da njegove prazne priče neće više prihvaćati žitelji Zadarske županije.


U Zadru, 22. ožujka 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA ZADAR


- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JEFTINI KVADRATI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

DANA 22. OŽUJKA 2011. GODINE SlOBODNA DALMACIJA OBJAVILA JE ČLANAK POD NASLOVOM: I OBITELJI IZ NIZOZEMSKE ŽELE ŽIVJETI U POLIČNIKU
U ČLANKU SE NAVODI DA SE ZA JEFTINE KVADRATE ČULO SVE DO ŠVICARSKE, NJEMAČKE I NIZOZEMSKE.

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENE TEKSTOVE STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA – PODRUŽNICE POLIČNIK


KRIŽEM, SIMBOLOM ČOVJEKA – ŽIVOTA,
PROTIV ZLA NA PROSTORIMA OPĆINE POLIČNIK


Neka ove glasovne vibracije – mještanima Općine Poličnik očiste dušu.
Osloboditi se, pa biti slobodan, potom ostati slobodan po zasluzi, smisao je čovjeku.

Aktualni vlastodršci kao robovi privida očituju se ohološću . . . Suprotno načelu Apsolutnog - beskonačnog, ljubomorom i mržnjom tvore uvjete konačnom – kraju života. Vlastodršci Općine Poličnik uglavnom po kvaliteti prezentiraju obitelji u kojima su odgajani i žele se nametnuti časnim obiteljima koje kroz stoljeća čuvaju ognjišta svoja i dostojanstveno žive.

Nisu za vođe pa mještanima stvaraju probleme, oholi ne poštuju red pa su sami zlo i posljedica.

Pojedinac loše odgajan, po navici, nesvjestan i dalje je sklon raditi zlo. Dakle, problem zla čovjeka je što ni za sebe nema rješenja, pa zato zlo čini i drugom. Lucifer ne poštuje Stvoritelja, jer je neredom obolio . . ., posljedica ima svoj uzrok ali neurednima nespoznatljiv.

Takve sudbine prašinom prekrivene, zastupnici su zla kao posljedice činjenja. Zahrđali, ponašaju se umišljeno - kategorički, i nisu svjesni da su pokvarena roba kako se i pokazuju, proturječe životu pa ga i nemaju.
Dakle, križem za život, protiv izvrgnuća dobra.
Otkuda, duhovnim i svjetovnim „vođama“ tolika želja da čovjeka drže u šaci, dok se sami ne žele lustrirati, a što je lijek za samokritičnost.

Dakle, potrebna je lustracija – čišćenje, duhovnim i svjetovnim „ vođama“ i u Poličniku, kao pomoć da shvate da su prošla vremena prisile kojom su stvarali sljedbenike kao poslušne ovce. Podijelili su vlast u Općini Poličnik s tutorima strancima da bi lakše po starim šablonama vladali.

Skupa sa strancima čak su porušili raspelo u Poličniku, a da još nisu svjesni tog gnusnog nedjela kojeg su napravili. Nametnuli su se uz pomoć dijela svećenstva koje ne radi u skladu s vrijednostima i koristima za mještane Općine Poličnik, suglasno su dali strancima i polička – crkvena imanja.

Posljedice koje je izazvala vladajuća stranka zadnjih dvadeset godina u Općini Poličnik:

1. neobrađena polja
2. pad nataliteta
3. emigracija se nije vratila koja je toliko sanjala o povratku u domovinu
4. droga hvata maha
5. uz pomoć vladajuće stranke porušen je križ u Poličniku


RASPRODAJOM ZEMLJIŠTA DO NAJUSPJEŠNIJE OPĆINE

Općina Poličnik u Zadarskoj županiji iskazala je najbolji rezultat poslovanja u poslovnoj 2009. godini među svim općinama.
Iskazala je višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu 30.114.927,00 kuna.
No, je li to baš tako, obrazložimo općinskoj i hrvatskoj javnosti sljedećim činjenicama.
Iskazan je ukupni prihod u iznosu od 65.536.434,00 kuna i on se sastoji od:

1. Porezi, prirezi i sl. 5.542.259,00 kuna
2. Općinski propisi 1.740.966,00 kuna
3. Kamate, koncesije renta i sl. 997.895,00 kuna
4. Prenesen višak iz ranijih god. 1.035.966,00 kuna
-----------------------------------------------------------------------
Zbrojeno: 9.317.086,00 kuna

5. Donacije opće države 11.842.759,00 kuna
6. Prihod od prodaje zemljišta 45.386.929,00 kuna ! ! ! !
------------------------------------------------------------------------
Zbrojeno: 57.229.688,00 kuna

Sveukupno: 65.536.434,00 kuna
-------------------------------------------------------------------------


Rashod poslovanja iskazan je u iznosu: 35.421.506,00 kuna i sastoji se iz:

1. Rashodi poslovanja 11.941.341,00 kuna
2. Rashodi za nabavu nefinancijske imovine 23.480.164,00 kuna
---------------------------------------------------
Ukupno: 35.421.506,00 kuna


Isključimo li iz ukupnog prihoda prihod od prodaje zemljišta i donacije opće države, dođemo do stvarnog i realnog prihoda općine Poličnik i on iznosi 9.317.086,00 kuna, dakle jedva 14% ukupno iskazanog prihoda za 2009. godinu.

Prihod od prodaje zemljišta i donacije opće države iznose 57.229.688,00 kuna ili 86% iskazanog prihoda za 2009.godinu.

Rashod poslovanja iznosi 11.941.341,00 kunu. Dakle realan rezultat poslovanja općine Poličnik je negativan za -2.100.101,00 kuna !!!

Prihod od prodaje zemljišta zakonito je upotrebljen za nabavu nefinancijske imovine i potreban je općinskom puku. No je li baš nužno do te i takve imovine doći prodajom zemljišta?

Kad rasprodajemo zemljište onda zasigurno više nećemo biti svoj na svome. A dok god smo svoj na svome, dotle smo gospodari i možemo u dostojanstvu preživjeti goli i bosi, ali ne gladni. Upravo nam naši neprijatelji sugeriraju rasprodaju svega i svačega kako ne bismo i dalje živjeli svoj na svome.

Je li se do nabave nefinancijske imovine iskazane u ovom proračunu moglo i drugim putem? Posve sigurno da jest, s drugim ljudima i drugačijom politikom. Cilj i jest dovesti investitora na svoje zemljište bez da mu ga prodaš. Niti jedna europska vlada ni bilo koja vlast ne prodaje zemljište. Postoje drugi instituti korištenja. No, našu sadašnju vlast nema smisla podučavati.

Pokrivanje negativnog rezultata prihodom iz prodaje zemljišta jest i protuzakonit čin. No, neka se institucije ove države i ove vlasti bave time.

Tko će se pak naći nadležnim razmatrati druge stavke razmatranog proračuna općine Poličnik, naći će sve što smo i mi vidjeli ako je Boga i vjere u uređenoj državi. Ovaj proračun je pravi primjer neizbalansirana proračuna i jedinstven primjer općine sa 50% iskazana viška, a k tome još i opća država daje enormne donacije koje recimo općina Galovac može samo sanjati. Sve se čini da i država voli velike hrpe kao đavao.

Đavolski posao je prodati građevinsko zemljište tržišne cijene preko 250 €/m˛ za cijenu cca 15 €/m˛. E baš nas interesira koja je državna vlast utvrdila ovu cijenu te koja je državna vlast ovlastila općinu Poličnik da je može prodati za ovakvu cijenu; koja je državna vlast uopće odlučila da se zemlja nužno mora prodati? Jesu li sve državne vlasti načisto da postoje i drugi pravni oblici i prava građenja na tuđoj zemlji.

Jesmo li načisto da cijena 15 €/m˛ jedva pokriva godišnji anuitet na stvarnoj cijeni od 250 €/m˛ uz kamatu 5% i na 100 godina korištenja.

Kako je moguće zemljište opremljeno komplet infrastrukturom prodati za tako sramotno nisku cijenu? Kako je moguće da država koja je uložila značajna sredstva u opremanje zemljišta ista ne potražuje natrag nakon što općina proda to isto zemljište?

Nije li bilo logičnije i za ulagače mnogo prihvatljivije opremljeno zemljište dati ulagačima s pravom građenja na neodređeno i uz godišnju naknadu za korištenje od samo 2,5 €/m˛?
Općina Poličnik bi imala godišnji priljev od 1.650.000,00 eura ili 12.000.000,00 kuna i to za niz od stotinu godina.

Na način na koji je to izvedeno općina Poličnik ima nekoliko godina veći prihod nego joj treba i ne može ga utrošiti, a za godinu, dvije neće imati od čega živjeti. Ponaša se kao neodgovoran nasljednik i baštinik koji rasproda djedovinu. Živi danas, a kako će biti poslije mene baš briga.

Svakako krivnju za ovakav rad općine jednakom mjerom nalazimo i na državnoj vlasti. Cijena korištenja od 2,5 €/m˛ na godišnjoj razini bila bi zadovoljavajuća za svakog investitora. Primjer 15.000 m˛ godišnje bi investitora stajao samo 37.500 €, što je manje od najma jednog gradskog kafea.
Bog neka čuva Hrvate.


HOĆE I DALJE KRUHA BEZ MOTIKE

Nakon što su čelnici općine Poličnik preko poslovnih zona protuzakonito jeftino rasprodali zemljište za cijenu cca 15 €/m˛ koje je opremljeno komplet infrastrukturom, a čija se vrijednost cijeni preko 250 €/m˛. Država je već ranije uložila značajna sredstva u poslovne zone odnosno u opremanje zemljišta te ih ista ne potražuje natrag i nakon što općina proda to isto zemljište.

Prihodi od prodaje zemljišta u općini Poličnik iznose 45.386.929,00 kuna. U poslovnoj godini 2009. općina je iskazala višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu 30.114.927,00 kuna i gle čuda, Republika Hrvatska još joj donira u 2009. godini 11.842.759,00 kuna.

Ako smo pravna država, Ministarstvo financija mora joj hitno natrag uzeti navedena sredstva u državni proračun iz razloga što su preko kriminalne rasprodaje zemljišta došli do enormnih financijskih sredstava koja troše nenamjenski bez državne kontrole.

Istima nije cilj zapošljavanje već preko poslovnih zona peru novac kroz pripremu terena, dovođenje infrastrukture i dr. U poslovnim zonama nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Osim što nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, uništili su i poljoprivrednu proizvodnju. Propadanje poljoprivredne proizvodnje na području općine Poličnik ekonomska je trauma što je posljedica uništenja poljoprivrednog dobra Lug, Baštica i dr. koja su trebala biti okosnica poljoprivredne proizvodnje u općini Poličnik.

Pošto su se osladili preko rasprodaje zemljišta, sada hoće i dalje kruha bez motike smatrajući da će ga imati u nedogled. Tako sada istom šablonom traže od države da im prepiše zemljište za projekt izgradnje stambenog kompleksa odnosno stambeno zbrinjavanje.

Sada je svima jasno da nakon što se prenese vlast nad zemljom s države na općinu Poličnik te se iskoristi državni poticaj za projekt izgradnje stambenog zbrinjavanja da će čelnici općine prodavati stanove (kao kod poslovnih zona) za svoj račun, a sredstva trošiti nenamjenski.

Planiraju izgraditi tri nove zgrade za «nove stanovnike» (već je u općinu pristiglo preko 600 zahtjeva). Vidljivo je da hrvatskom narodu preuzimaju zemlju zbog čega i grade po selima stambene zgrade koje će dati novim stanovnicima (okupatorima). To je najbolje i najdjelotvornije sredstvo da se osvoji neko područje iz razloga što to osvajanje čini sigurnijim i trajnijim.

KRIMINALNA RASPRODAJA

Čelnici općine Poličnik zloupotrijebili su Zakon o poticanju razvoja u svom interesu, a ne u interesu razvoja malog gospodarstva. Nakon što su od države dobili zemljište s mirazom (za poslovne zone), isto su prodavali, i dalje prodaju po cijeni od 7 do 35 eura po metru kvadratnom.

Što je država dala zemljište sa svim troškovima pripreme, to čelnici samouprave zarade od prodaje. Isto smatraju i knjiže kao čist izvorni prihod. Nema govora o tome da bi se i jedna lipa usmjerila u subjekte malog gospodarstva. Prodaju za svoj račun, a sredstva troše nenamjenski. Oslobođene županijske i državne kontrole love u mutnom nedozvoljen plijen. Pomoću kupljenih medija hvale i nagrađuju ludilo, dok hrvatski narod propada ekonomski i duhovno.

Istima nije cilj zapošljavanje već preko poslovnih zona peru novac kroz pripremu terena, dovođenje infrastrukture i dr. U poslovnim zonama nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Osim što nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, već su uništili i poljoprivrednu proizvodnju. Propadanje poljoprivredne proizvodnje na području općine Poličnik – ekonomska je trauma, što je posljedica uništenja poljoprivrednog dobra Lug, Baštica i dr., koja su trebala biti okosnica poljoprivredne proizvodnje u Općini Poličnik.

Posljedica vladavine općinske vlasti Poličnik su sljedeće:

1. opadanje nataliteta
Prema zavodu za statistiku broj stanovnika Općine Poličnik 1991. godine: 6266 (šest tisuća dvjesta šezdeset šest)!
Broj stanovnika Općine Poličnik 2001. godine – 4664 (četiri tisuće šeststo šezdeset četiri). Dakle, 1602 (tisuću šeststo dva) stanovnika je manje.

2. neobrađena polja
Stranka hrvatskog zajedništva već je upozorila političare Općine Poličnik kako je destimulirana poljoprivreda tradicionalno obrađivanje zemlje toliko da su sada uglavnom neobrađena polja.

3. droga kojom potencijalni porobljivači truju mještane Općine Poličnik, najveći je problem koji je rastao za vladavine gore navedene vlasti.

4. destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu
Stanovnici Općine Poličnik i emigranti veselili su se samostalnosti Hrvatske misleći da će napokon biti prihvaćeni i moći se vratiti u Općinu Poličnik, a što se do danas nije dogodilo. Kako to da njihov hrvatski kapital nije mogao kupiti hrvatske banke dok nekih stranaca jest. Dakle, u Općini Poličnik zlo se očituje proporcijalno neznanju (nesposobnosti) vlasti u Općini Poličnik.


VELIKA NEZAPOSLENOST U OPĆINI POLIČNIK


Nakon što su čelnici općine Poličnik preko poslovnih zona protuzakonito jeftino rasprodali zemljište za cijenu cca 15 €/m˛ koje je opremljeno komplet infrastrukturom, a čija se vrijednost cijeni preko 250 €/m˛. Država je već ranije uložila značajna sredstva u poslovne zone odnosno u opremanje zemljišta te ih ista ne potražuje natrag i nakon što općina proda to isto zemljište.

Prihodi od prodaje zemljišta u općini Poličnik iznose 45.386.929,00 kuna. U poslovnoj godini 2009. općina je iskazala višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu 30.114.927,00 kuna i gle čuda, Republika Hrvatska još joj donira u 2009. godini 11.842.759,00 kuna.

Istima nije cilj zapošljavanje već preko poslovnih zona peru novac kroz pripremu terena, dovođenje infrastrukture i dr. U poslovnim zonama nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Osim što nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, uništili su i poljoprivrednu proizvodnju. Propadanje poljoprivredne proizvodnje na području općine Poličnik ekonomska je trauma što je posljedica uništenja poljoprivrednog dobra Lug, Baštica i dr. koja su trebala biti okosnica poljoprivredne proizvodnje u općini Poličnik.

Posljedica takve vladavine je velika nezaposlenost u općini Poličnik što općinski vlastodršci žele prikriti raznim smicalicama. Sada je u općini nezaposleno 342 osobe, a od toga 18 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima najveću stopu nezaposlenosti u Zadarskoj županiji. Iz priloženog je vidljivo da se svi obrazovani mještani u općini Poličnik drsko odbacuju (kao za vrijeme Jugoslavije), tako da općinom uglavnom upravljaju neki „tutori“ pomoću nepismenih „političara“.

Također jedna od posljedica takve vladavine u općini Poličnik je i opadanje nataliteta.
Prema zavodu za statistiku broj stanovnika općine Poličnik 1991. godine bio je 6266 (šest tisuća dvjesto šezdeset šest) stanovnika, a 2001. godine 4664 (četiri tisuće šeststo šezdeset četiri). Dakle, 1602 (tisuću šeststo dva) stanovnika je manje, a što je odraz vladavine sadašnje vlasti općine Poličnik, pomoću koje zlo, tj. smrt u općini Poličnik stvara beznađe.


U Poličniku, 22. ožujka 2011.godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA POLIČNIK


- 13:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.03.2011., ponedjeljak


KAKO RASTE BROJ ČLANOVA HDZ-a I SDP-a, TAKO SE POVEĆAVA I NEZAPOSLENOST
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Ovih dana dvije vodeće stranke u Zadarskoj županiji HDZ i SDP natječu se izjavama u sredstvima priopćavanja tko od njih ima više članova. Kako god se isti natječu tko ima više članova, tako u Zadarskoj županiji raste nezaposlenost. U siječnju je bilo 12.080 nezaposlenih osoba, a u veljači 12.169 osoba čime je oboren rekord u dvadeset godina hrvatske samostalnosti.

Zbog gore navedenog hrvatski narod ima veliki problem zbog totalne devalvacije kvalitete hrvatskih stranaka, naročito SDP i HDZ, koje su preko vlasti demonstrirale tendencioznost zapostavivši moralne vrijednosti u nedostatku ideja, zavarani prividom ruše hrvatsku bazu i nadgradnju.

Tako navikavajući hrvatski narod devastirali su u Hrvatskoj život, život koji je devalvirao baš proporcijalno devalviranim strankama koje ubuduće Stranci hrvatskog zajedništva i hrvatskom narodu ne mogu biti niti kao opozicija, već samo kao opomena.

Posljedica njihove vladavine je opadanje nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, nedovoljno iskorišteno hrvatsko more (neproglašenje Gospodarskog pojasa RH i dr.), droga kojom potencijalni porobljivači truju građane Hrvatske i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu.

Ako vam netko uzme polje i more i poruši tvornice, isti vam ne dozvoljava pravo na rad, najdirektnije pravo na život.

Programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a već sada najavljuju iste kandidate i za sljedeće izbore. Hoće i dalje nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu.

Hrvatski narod mora se odreći robovske tradicije tako da na sljedećim izborima odgovorno bira pojedince, odnosno svoje najbolje predstavnike koji su to zaslužili po biografiji i djelima. Dakle, hrvatski narod mora izabrati najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice.


U Zadru, 21. ožujka 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE




- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.03.2011., subota


OPĆINA SUKOŠAN 35 NEZAPOSLENIH OSOBA S VIŠOM I VISOKOM STRUČNOM SPREMOM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA SUKOŠAN

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



U Zadarskoj županiji niknule su ni manje ni više nego 74 zone malog gospodarstva u prostornim planovima samouprave, koje je potvrdila Županija i ministarstva.

Ukupan prostor rezerviran za zone u prostornim planovima prelazi 2.400 hektara (dvije tisuće četiri stotine hektara) ili 24.000.000,00 metara kvadratnih (dvadeset četiri milijuna metara kvadratnih). Ovdje pak nisu predviđeni i prostori namijenjeni ugostiteljstvu, turizmu i golfu.

Prostor zona je šest puta veći od obrađivanog polja vranskog bazena ili dvanaest puta veći od Bokanjačkog blata (polja). Kad se navedeni prostor podijeli s brojem nezaposlenih Zadarske županije, to ispada 2.259 metara kvadratnih po nezaposlenom. Dajmo nezaposlenima zemljište navedeno u zonama i svi će potpisati trajno brisanje iz evidencije nezaposlenih!

Kad su pak u pitanju pojedine samouprave, situacija je posve drugačija. Rekorder u planiranju prostora zona po nezaposlenom je Općina Sukošan sa svojih 17.632 metra kvadratna po nezaposlenom.

Čelnici općine Sukošan u Zadarskoj županiji svojim načinom vladanja potrošili su vrijeme žiteljima. Posljedica takve vladavine je velika nezaposlenost u općini Sukošan što općinski vlastodršci žele prikriti raznim smicalicama. Sada je u općini nezaposleno 388 osobe, a od toga 35 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima najveću stopu nezaposlenosti u Zadarskoj županiji. Obrazovani mještani u općini Sukošan drsko se odbacuju (kao za vrijeme Jugoslavije), tako da općinom uglavnom upravljaju neki „tutori“ pomoću nepismenih „političara“.



U Sukošanu, 19. ožujka 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA SUKOŠAN


- 21:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.03.2011., utorak


NEANGAŽIRANJE DOMOLJUBNO STRUČNIH OSOBA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Zadarski političari godinama su sadašnje probleme KK Zadar prikrivali raznim smicalicama. Pretežito su osuđivali navijače Tornada da su huligani, divljaci i dr., iz razloga samo što su ih upozoravali na višegodišnje probleme u klubu. Nitko od navijača Tornada ne bi prosvjedovao da KK Zadar nisu doveli u takvo stanje, a naročito bivša i sadašnja zadarska gradska vlast.

Posljedice njihove vladavine su velike za KK Zadar, a to su:

1. ispadanje kluba u niži rang
2. zanemarivanje rada u omladinskom pogonu
3. nekontrolirano trošenje gradskih sredstava i pranje novca kroz KK Zadar
4. neangažiranje u klub domoljubno stručnih osoba
5. potencijalni porobljivači uništavaju hrvatski klub KK Zadar, smišljen po novim potencijalnim okupatorima – eksploatatorima

Sada je posljednji trenutak da čelnici grada Zadra ozbiljno i odgovorno shvate rješavanje navedenih problema u KK Zadar jer više neće moći zaustaviti navijače Tornada da i dalje opravdano prosvjeduju.


U Zadru, 15. ožujka 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA ZADAR






- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.03.2011., ponedjeljak


Stranka hrvatskog zajedništva, podružnica Poličnik - osnovala mjesni ogranak Briševo
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Dana 14. ožujka 2011. godine u Briševu, Stranka hrvatskog zajedništva - podružnica Poličnik osnovala je mjesni ogranak Briševo. Za predsjednika ogranka izabran je Ante Kožul, za tajnika Paško Kožul i rizničara Marija Knežević.

Na osnivanju mjesnog ogranka Briševo, predsjednik ogranka Ante Kožul izvjestio je o velikim uloženim financijskim sredstvima u zgradu Društvenog doma u Briševu čija investicija stoji 3.000.000,00 kuna. U sklopu doma je i dvorana od 200 četvornih metara koja zjapi prazna i u kojoj se ne održavaju nikakve aktivnosti, a zato i propada.

Velika utrošena sredstva općine Poličnik u navedeni objekt nisu opravdala svrhu. Umjesto da su sredstva usmjerili za rješavanje velike nezaposlenosti u mjestu Briševo, ovako ne znaju što će s dvoranom. Što je najgore, obveze prazne dvorane dolaze na naplatu te ih plaćaju i dalje poreski obveznici. O navedenoj prenapuhanoj investiciji SHZ će u narednom razdoblju izvjestiti i nadležne institucije.

Predsjednik ogranka izvjestio je i o opadanju nataliteta u mjestu Briševo. Mjesto Briševo je 1991. godine imalo 793 stanovnika, a 2001. godine 676 stanovnika. Dakle, 117 (sto sedamnaest) stanovnika je manje.


Briševo, 14. ožujka 2011. godine



Predsjednik SHZ-a Zadarske županije

Mr. sc. Miljenko Marić



- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.03.2011., nedjelja


MOĆNI MAĐARSKI LOBIJI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Hrvatski fond za privatizaciju 2002. godine prodao je 66,82 posto dionica poduzeća Primošten d.d. Diamant marini iz Zadra za milijun i šesto tisuća kuna, a iza čijeg su vlasništva stajali mađarski državljani Laszlo Atilla Kerekes i Thomas Vitezy. Po toj smiješno niskoj cijeni Mađari su dobili većinski paket navedenog poduzeća vrijedan 65 milijuna i šesto tisuća kuna.

U roku tri godine od preuzimanja poduzeća Primošten d.d., Mađari su preuzeli obvezu da će podmiriti sve vjerovnike iz vlastitih sredstava u iznosu od 70 milijuna kuna i da će uložiti vlastitih 15 milijuna eura u obnovu hotela. Svake godine trebali su uložiti po pet milijuna eura. Isti ni u snu nisu pomišljali poštivati te stavke ugovora nego su vjerovnike podmirili na teret hotelsko-turističkog poduzeća Primošten.

U budimpeštanskoj Reifeisen banci uzeli su kredit od 140 milijuna kuna i to opet ne na vlastiti nego na teret poduzeća Primošten za koji su položili ne vlastitu hipoteku nego najatraktivnije zemljište marine Kremik i najljepše primoštenske kampove, gotovo cijelu hrvatsku obalu od Primoštena do Kremika.

Umjesto da obnove hotele, Mađari su samo manji dio novca uložili u ionako atraktivne kampove i marinu te veći dio oprali (izvukli u vlastite džepove) preko izmišljenih izvođača koje nitko nikada nije vidio u Primoštenu.

Osim što su Laszlo Atilla Kerekes i Thomas Vitezy oprali novac preko gore navedenih nekretnina i banaka, novac su izvlačili i preko primoštenskog vinograda veličine 441 m2 podigavši na njega hipotekarni kredit u iznosu 9.892.160,00 eura (devet milijuna osamsto devedeset dvije tisuće i sto šezdeset eura). Navedeni vinograd od samo 441 m2 založili su tri puta i na njega dizali kredit, i to dva puta, od Nove ljubljanske banke u iznosu 4.400.000,00 eura i jedan od zagrebačke tvrtke u iznosu «OL Nekretnine» 5.492.160,00 eura čiji su vlasnici slovenski državljani. Nije slučajno da je Marko Voljc, direktor Nove ljubljanske banke, član međunarodne Trilateralne komisije.

Thomas Vitezy prve uspješne poslove odradio je posredujući u nabavi ruske nafte za MOL dok su mu braća Laslo i Andraš ispisali uspješne biografije kao dobavljači mađarske vlade i državnih ustanova. A uz to, njihova majka je sestra sadašnjeg mađarskog premijera Viktora Orbana.

U tom svjetlu lakše se može razumjeti prešutna otimačina Ine, pokušaj uništenja ili otkupa dionica Podravke preko OTP banke te uništenja HTP Primošten, privatizacija tribunjske marine i dr., od strane moćnog mađarskog lobija i njegovog ucjenjivanja Hrvatske za ulazak u EU.

Institucije koje su ovlaštene i dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela nisu opravdale svoju ustavnu i zakonsku funkciju zbog nezakonitih radnji u hotelsko-turističkom poduzeću Primošten i dr. Nitko od sudionika nije procesuiran; niti su poništeni ugovori koji nisu poštivani, niti je zatraženo obeštećenje od mađarskih ulagača.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u

Zagreb-Zadar-Primošten, 13. ožujka 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA





- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.03.2011., četvrtak


ODNOŠENJE NOVCA U INOZEMSTVO
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Inozemni instituti zbog strateških interesa uključili su na zadarskom području osobe sklone organiziranom kriminalu da preko bankarskog sustava preuzmu i unište hrvatsko gospodarstvo.

Preko zadarskog hotela Borik, sada Falkensteiner, preuzeli su sve njegove organizacijske jedinice u gradu Zadru i Zadarskoj županiji koje je financirala Hypo banka iz Klangenfurta.

Na kriminalan način preuzeli su bivše hotelsko-turističko poduzeće Borik. Za 2009. godinu prikazali su gubitak od 18 milijuna i 300 tisuća kuna, a za 2010. godinu gubitak od 105 milijuna kuna. Povećanje gubitka za jednu sezonu iskazali su čak za 550 posto više, bez obzira što su 2010 . godine imali povećanje prihoda od 3 milijuna i 500 tisuća kuna u odnosu na 2009. godinu.

Vidljivo je da sadašnji vlasnici Falkensteinera odnose novac u inozemstvo. Isti preko svojih agencija u inozemstvu bukiraju hotele u Zadru te PDV plaćaju u inozemstvu, a ne u Hrvatskoj. U Hrvatskoj plaćaju samo boravišnu taksu i to je sve. To i način na koji stranci odnose novac u inozemstvo trebao bi znati hrvatski ministar turizma. Isti se u hrvatskoj javnosti poima kao najsposobniji ministar u Vladi RH. Sada se rugaju hrvatskoj državi kako «lakoćom» peru novac i iznose ga u inozemstvo.

Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela već godinama su nezainteresirani za pranje novca kroz poduzeće Falkensteiner.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvo turizma Hrvatske
4. USKOK-u
5. Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru



U Zadru, 10. ožujka 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA ZADAR





- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.03.2011., utorak


NACIONALIZACIJA NEZAKONITOG
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Hrvatska, ako želi opstati kao suverena država, mora hitno nacionalizirati INU, Plinsko polje u hrvatskom Sjevernom Jadranu, HT, Plivu, Podravku, banke i sve drugo što je nezakonito prodano strancima.

Hrvatskoj nije ostalo ništa iz razloga što je neovlašteno poklonjeno ili prodano u bescjenje podobnim osobama i grupama u inozemstvu i Hrvatskoj.

Hrvatski sabor mora donijeti zakon po kojem se ukradeno mora vratiti. Ako to ne uradi, Hrvatska će bankrotirati. Bez povrata otuđene imovine, Hrvatska nema nikakve šanse da opstane. Nema više novca za vraćanje duga.

Sadašnje stanje hrvatskog vanjskog duga vodi u bankrot, a visoko profitne aktivnosti otetog (energetika, banke, telekomunikacije, turizam...), koje ostvaruju stranci, odnose ga u inozemstvo. Odljev novca treba zaustaviti povratom te imovine.

Isti su se već namirili za ono što su na kriminalan način stekli. Ako u navedenom budemo hrabri, i Europa će nam to tolerirati. Što se dulje s tim čeka, šanse su sve manje za izlazak iz krize.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Hrvatskom saboru
4. Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Hrvatske



Zagreb-Zadar, 8. ožujka 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 19:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UZ POMOĆ VLADAJUĆE STRANKE PORUŠEN KRIŽ U POLIČNIKU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Vlastodršci općine Poličnik uglavnom po kvaliteti prezentiraju obitelji u kojima su odgajani i žele se nametnuti časnim obiteljima koje kroz stoljeća čuvaju svoja ognjišta i dostojanstveno žive.

Nisu za vođe pa mještanima stvaraju probleme, oholi ne poštuju red pa su sami zlo i posljedica. Zahrđali, ponašaju se umišljeno - kategorički, i nisu svjesni da su pokvarena roba kako se i pokazuju, proturječe životu pa ga i nemaju.

Skupa sa strancima čak su porušili raspelo u Poličniku, a da još nisu svjesni tog gnusnog nedjela koje su napravili. Podijelili su vlast u općini Poličnik s tutorima strancima da bi lakše po starim šablonama vladali.

Mještani Poličnika su još prije nekoliko godina poslali peticiju protiv skidanja križa u mjestu Poličnik na brojne adrese državnih i crkvenih dužnosnika. Također tada su potpisali i zahtjev koji su uputili svom župniku u kojem su tražili i njegovu potporu da se na mjestu gdje je bilo postavljeno raspelo izgradi i kapelica. Isti su optuživali, zbog navedenog čina, i sadašnjeg načelnika općine Poličnik.

Žitelji Poličnika su i dalje strašno ogorčeni i povrijeđeni tim bezbožnim i vandalskim postupkom određenih pojedinaca koji su sudjelovali u tome te ravnodušnosti nadležnih da se križ ponovno postavi na navedeno mjesto.


U Poličniku, 8. ožujka 2011.godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA POLIČNIK





- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.03.2011., ponedjeljak


U OPĆINI STANKOVCI SVE MANJE ŽIVOTA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


U općini Stankovci je sve manje života. U deset godina nestalo je 529 (petsto dvadeset devet) stanovnika što je odraz vladavine sadašnje vlasti općine Stankovci pomoću koje zlo, tj. smrt u općini Stankovci stvara beznađe. Općina Stankovci ima 2062 (dvije tisuće šesdeset dva) stanovnika.

Sto devedeset šest (196) neoženjenih muškaraca i šezdeset četiri (64) neudane djevojke u općini Stankovci je jedan od najvećih problema o kojemu se ne govori.

Nema broja sklopljenih brakova te su mladići sve stariji i sve ih je više što je poražavajuća i zabrinjavajuća činjenica. Ako se ovakav trend i dalje nastavi za 40 godina navedeno područje će biti bez stanovništva.


U Stankovcima, 7. ožujka 2011. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA STANKOVCI


- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.03.2011., nedjelja


MAĐARSKO POŽURIVANJE HRVATSKE U EU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Otkad je Mađarska preuzela šestomjesečno predsjedavanje EU, mađarska oficijelna politika stvara atmosferu u hrvatskim sredstvima informiranja da isti sada najviše pomažu da Hrvatska uđe što prije u EU.

Takvu atmosferu stvaraju iz razloga što su zagospodarili hrvatskom obalom preuzevši Istarsku banku, Dalmatinsku banku i Dubrovačku banku koje su spojili u jednu zajedničku, sada OTP banku.

Na kriminalan način preuzeli su INU preko raspadajućeg MOL-a koji je tri puta manji od Ine.

Sličnim ponašanjem nered su napravili i hrvatskom turizmu u Primoštenu, Tribunju, Pirovcu i Viru. Tako su, naravno na kriminalan, način preuzeli hotelsko turističko poduzeće Primošten i dr.

Sadašnjeg hrvatskog ministra turizma smatraju više mađarskim ministrom nego hrvatskim. Isti se u hrvatskoj javnosti poima kao najsposobniji ministar u Vladi RH.

Zašto sada Mađari požuruju da RH što prije uđe u EU? Sada je svima u Hrvatskoj jasno da to rade s ciljem kako bi «zabetonirali», tj. učvrstili da Hrvatska ulaskom u EU ulazi kao opustošena država koja ne može više potraživati gore navedene banke, poduzeća i dr. koje su mađarske kriminalne elite uzele na kriminalan način.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u


Zagreb-Zadar, 6. ožujka 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.03.2011., petak


PALJENJE ZASTAVA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Ovih dana hrvatska sredstva informiranja izvješćuju da prosvjednici tijekom prosvjeda u Zagrebu pale zastave SDP-a, HDZ-a i EU.

Hrvatski narod konačno je shvatio da su dvije vodeće stranke totalno devalvirale u kvaliteti. Iste su preko vlasti demonstrirale tendencioznost zapostavivši moralne vrijednosti u nedostatku ideja, zavarani prividom ruše hrvatsku bazu i nadgradnju.

Tako navikavajući hrvatski narod devastirali su u Hrvatskoj život, život koji je devalvirao baš proporcijalno devalviranim strankama koje ubuduće hrvatskom narodu ne mogu biti niti kao opozicija, već samo kao opomena.

Posljedica njihove vladavine je opadanje nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, nedovoljno iskorišteno hrvatsko more (neproglašenje Gospodarskog pojasa RH i dr.), droga kojom potencijalni porobljivači truju građane Hrvatske i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu.
Ako vam netko uzme polje i more i poruši tvornice, isti vam ne dozvoljava pravo na rad, najdirektnije pravo na život.

Programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a već sada najavljuju iste kandidate i za sljedeće izbore. Hoće i dalje nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu.

Hrvati pale zastavu EU iz razloga što se sjećaju hrvatskih okupatora iz prošlosti kao što je bila Austro-Ugarska, Srbija i dr. koji su opustošili Hrvatsku.

Hrvatski narod mora se odreći robovske tradicije tako da na sljedećim izborima odgovorno bira pojedince, odnosno svoje najbolje predstavnike koji su to zaslužili po biografiji i djelima. Dakle, hrvatski narod mora izabrati najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice.


Zagreb-Zadar, 4. ožujka 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.03.2011., četvrtak


KRIŽEM, SIMBOLOM ČOVJEKA – ŽIVOTA, PROTIV ZLA NA PROSTORIMA OPĆINE POLIČNIK
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Neka ove glasovne vibracije – mještanima Općine Poličnik očiste dušu.
Osloboditi se, pa biti slobodan, potom ostati slobodan po zasluzi, smisao je čovjeku.

Aktualni vlastodršci kao robovi privida očituju se ohološću . . . Suprotno načelu Apsolutnog - beskonačnog, ljubomorom i mržnjom tvore uvjete konačnom – kraju života. Vlastodršci Općine Poličnik uglavnom po kvaliteti prezentiraju obitelji u kojima su odgajani i žele se nametnuti časnim obiteljima koje kroz stoljeća čuvaju ognjišta svoja i dostojanstveno žive.

Nisu za vođe pa mještanima stvaraju probleme, oholi ne poštuju red pa su sami zlo i posljedica.

Pojedinac loše odgajan, po navici, nesvjestan i dalje je sklon raditi zlo. Dakle, problem zla čovjeka je što ni za sebe nema rješenja, pa zato zlo čini i drugom. Lucifer ne poštuje Stvoritelja, jer je neredom obolio . . ., posljedica ima svoj uzrok ali neurednima nespoznatljiv.

Takve sudbine prašinom prekrivene, zastupnici su zla kao posljedice činjenja. Zahrđali, ponašaju se umišljeno - kategorički, i nisu svjesni da su pokvarena roba kako se i pokazuju, proturječe životu pa ga i nemaju.
Dakle, križem za život, protiv izvrgnuća dobra.
Otkuda, duhovnim i svjetovnim „vođama“ tolika želja da čovjeka drže u šaci, dok se sami ne žele lustrirati, a što je lijek za samokritičnost.

Dakle, potrebna je lustracija – čišćenje, duhovnim i svjetovnim „ vođama“ i u Poličniku, kao pomoć da shvate da su prošla vremena prisile kojom su stvarali sljedbenike kao poslušne ovce. Podijelili su vlast u Općini Poličnik s tutorima strancima da bi lakše po starim šablonama vladali.

Skupa sa strancima čak su porušili raspelo u Poličniku, a da još nisu svjesni tog gnusnog nedjela kojeg su napravili. Nametnuli su se uz pomoć dijela svećenstva koje ne radi u skladu s vrijednostima i koristima za mještane Općine Poličnik, suglasno su dali strancima i polička – crkvena imanja.

Posljedice koje je izazvala vladajuća stranka zadnjih dvadeset godina u Općini Poličnik:

1. neobrađena polja
2. pad nataliteta
3. emigracija se nije vratila koja je toliko sanjala o povratku u domovinu
4. droga hvata maha
5. uz pomoć vladajuće stranke porušen je križ u Poličniku


U Poličniku, 3. ožujka 2011.godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA POLIČNIK




- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ABOLIRANI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


San o velikoj Srbiji nije ostvaren ali izbjegli Srbi iz Hrvatske bi i dalje eksploatirali Hrvatsku. Isti su ovih dana srpskom parlamentu u Beogradu uputili prijedlog rezolucije o pravima izbjeglih i dostavili 45 tisuća potpisa potpore peticiji kojom se želi spriječiti da Hrvatska postane članicom EU-a prije nego se ispune njihovi zahtjevi za naknadom imovine i dr.

Nigdje se u rezoluciji ne navodi da su isti započeli oružanu pobunu protiv RH koja je rezultirala s više tisuća ljudskih žrtava te materijalnom štetom gdje su Hrvatsku vratili desetak godina unatrag.

Također nikada se nisu ni pokajali, a kamoli naknadili štetu RH zbog «posijanih» mina u RH znajući da su smišljeno napravili veliki zločin i preko mina od kojih i dalje gine hrvatski narod.

Dakle, može se reći da su Hrvati već dvadeset godina i dalje žrtve od postavljenih mina koje su tu od zadnje srpske agresije na RH. Isti znaju gdje su postavljene mine, međutim nikada nisu pokazali Hrvatima i svijetu gdje se nalaze.

Hrvati oprez, pojedini Srbi koji su bili uključeni u veliko srpsku politiku i pobunu i danas žive u slobodnoj Hrvatskoj, a neki od njih su na stalnoj relaciji Hrvatska – Srbija. Mnogi od njih su abolirani, a neki participiraju i u vlasti u Hrvatskoj.

Zagreb-Zadar, 3. ožujka 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.03.2011., srijeda


Stranka hrvatskog zajedništva, podružnica Zadar - osnovala mjesni ogranak Smiljevac
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Dana 2. ožujka 2011. godine u Zadru, Stranka hrvatskog zajedništva - podružnica Zadar osnovala je mjesni ogranak Smiljevac. Za predsjednika podružnice izabran je Gašpar Bilić, za tajnika Šime Božina i rizničara Ljudevit Bilić.

Na osnivanju mjesnog ogranka Smiljevac predsjednik ogranka Gašpar Bilić izvjestio je da nedavni održani gradski mjesni izbori, gdje je formiran i novi mjesni odbor, nisu ništa promijenili u gradskom naselju Smiljevac za boljitak građana.

Pred svake izbore prodaju maglu, a problemi ostaju isti godinama. Prometnice su i dalje u lošem stanju, a obiteljske kuće nisu priključene na sustav odvodnje. I dalje se ne uređuju ulice Petra Skoke, Marina Getaldića, okoliš oko POS-ovih zgrada, prilaz do osnovne škole Smiljevac i ne uklanja se ruševna kuća u blizini škole u kojoj se okupljaju učenici, beskućnici i narkomani.

SHZ je izvjestio nadležne institucije zbog nesaniranja kolektora poduzeća Odvodnje koji širi neugodne mirise na području MO Smiljevac i Ričine te velikih uloženih financijskih sredstava u navedeni mehaničko-biološki pročišćivač čija investicija stoji oko 700.000.000,00 kuna (sedamsto milijuna kuna) sa PDV-om i zemljištem.


Zadar, 2. ožujka 2011. godine


Predsjednik SHZ-a Zadarske županije

Mr. sc. Miljenko Marić





- 19:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.03.2011., utorak


Stranka hrvatskog zajedništva, podružnica Zadar - osnovala mjesni ogranak Puntamika
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Dana 1. ožujka 2011. godine u Zadru, Stranka hrvatskog zajedništva podružnica Zadar osnovala je mjesni ogranak Puntamika. Za predsjednika podružnice izabrana je Ljiljana Draženović, za tajnika Nina Halas i rizničara Ivan Kuzmar.

Na osnivanju mjesnog ogranka Puntamika predsjednica ogranka Ljiljana Draženović iznijela je plan rada za rješavanje problema infrastrukture, posebice rasvjete, nogostupa i kanalizacije.

Područje Puntamike stalno je bilo okrenuto turizmu koje je sada uništeno od strane austrijskog poduzeća Falkensteiner. Isto je na kriminalan način preuzelo bivše hotelsko turističko poduzeće Borik preko «Hypo Alpe Adria Bank». Za 2010. godinu prikazali su gubitak 105 milijuna kuna. Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela već godinama su nezainteresirani za pranje novca kroz navedeno poduzeće.


Zadar, 1. ožujka 2011. godine



Predsjednik SHZ-a Zadarske županije

Mr. sc. Miljenko Marić




- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #