STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

14.03.2011., ponedjeljak


Stranka hrvatskog zajedništva, podružnica Poličnik - osnovala mjesni ogranak Briševo
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Dana 14. ožujka 2011. godine u Briševu, Stranka hrvatskog zajedništva - podružnica Poličnik osnovala je mjesni ogranak Briševo. Za predsjednika ogranka izabran je Ante Kožul, za tajnika Paško Kožul i rizničara Marija Knežević.

Na osnivanju mjesnog ogranka Briševo, predsjednik ogranka Ante Kožul izvjestio je o velikim uloženim financijskim sredstvima u zgradu Društvenog doma u Briševu čija investicija stoji 3.000.000,00 kuna. U sklopu doma je i dvorana od 200 četvornih metara koja zjapi prazna i u kojoj se ne održavaju nikakve aktivnosti, a zato i propada.

Velika utrošena sredstva općine Poličnik u navedeni objekt nisu opravdala svrhu. Umjesto da su sredstva usmjerili za rješavanje velike nezaposlenosti u mjestu Briševo, ovako ne znaju što će s dvoranom. Što je najgore, obveze prazne dvorane dolaze na naplatu te ih plaćaju i dalje poreski obveznici. O navedenoj prenapuhanoj investiciji SHZ će u narednom razdoblju izvjestiti i nadležne institucije.

Predsjednik ogranka izvjestio je i o opadanju nataliteta u mjestu Briševo. Mjesto Briševo je 1991. godine imalo 793 stanovnika, a 2001. godine 676 stanovnika. Dakle, 117 (sto sedamnaest) stanovnika je manje.


Briševo, 14. ožujka 2011. godine



Predsjednik SHZ-a Zadarske županije

Mr. sc. Miljenko Marić



- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.