Sakica

petak, 30.11.2007.

Vilinska kletva

Jednom davno, davno, prije puuuno godina, a na današnji dan, rodila se jedna djevojčica. Dogodilo se to u jednoj maloj predivnoj zemlji s bogato razvedenom obalom. Djevojčici dadoše ime Saja, a od milja je svi zvaše Sajka.
Kad je Sajka napunila par mjeseci, odlučiše roditelji pozvati dobre i vesele vile da je darivaju svakojakim darovima. Upriličiše gozbu. Bilo je tu ića i pića, muzike popularne među svjetinom u to davno doba.
Vile su stale redom dolaziti i kako je koja nogom stupila u raskošnu djetetovu sobu tako je tananom ručicom uz blage vilinske pokrete prešla po djetetovoj glavici i uputila joj najljepše želje.
Mala Sajka, dijete nevino, je tako na poklon dobila ljepotu, pamet, zdravlje, duhovitost, marljivost, dobrotu, eleganciju, seksipil, smisao za organizaciju, smisao za konverzaciju, razno razne talente od muzičkog, poetskog, slikarskog u raznim tehnikama, naratorskog, mehaničkog, plesnog, interaktivnog, sportskog, modelatorskog, design-erskog, manipulatorskog,…pa nadalje. Usput su je darivali i ozbiljnošću i lucidnošću, brbljivošću i šutljivošću, maštom i praktičnošću, blagošću i gnjevom, dubinom i površnošću,…Bogami, štedile nisu. Roditelji su se sretno smješkali milo gledajući u svoje darivano djetešce.
Kad su sve vile izrekle svoje želje i darove nitko nije ni pomislio da nešto može krenuti po zlu. Nažalost, dogodilo se upravo to.
Prostoriju je odjednom ispunilo neko negativno energetsko polje, svi su osjetili silan strah i zloćudnost u zraku, tijelima uzvanika prolazio je neshvatljivi drhtaj i neobjašnjiva jeza.
Naravno, kako to inače biva, na jednu vilu su zaboravili. Roditelji male Sajke nisu smatrali potrebnim pozvati, uz sve dražesne i bogato darivajuće vile, i vilu koja odlučuje o uspjehu ili, po potrebi i odluci, neuspjehu.
Vila Uspjeha je bila strašno gnjevna toga radi te se lijepo u gnjevu svojem i afektu, sama i nepozvana pojavila te izrekla, na zaprepaštenje prisutnih, strašnu kletvu: Sve što mala Sajka, za života svoga, takne – pretvorit će se u neuspjeh!
Cika, vika i suze nastadoše.Razbježaše se vile do svojih vilinskih dvoraca, šuma, livada i jezera. Uspjeha se grohotom smijala još nekih ˝ sata te se i ona odlučila povući nakon što se uvjerila da je roditelje umotala u tugu, jad i čemer.
Međutim, nitko nije obratio pažnju na jednu sasvim malu i skrivenu vilu koja se sakrila mudro iza žuto leptirastih zavjesica dječje sobe. Bila je to vila sretnog trenutka koja se i inače tako zvala. Utješila je ražalošćene roditelje riječima da ipak nije sve tako crno i beznadno i da će mala Sajka ipak imati svoje sretne trenutke ili će bar misliti da su oni sretni bez obzira što će se sve što takne pretvoriti u jad neuspjeha.
Bilo kako bilo, dijete je raslo, koristilo je svoje vilamadane talente kud god i gdje god je stigla, usput je svako njezino djelo bilo okrunjeno kletvom neuspjeha. Prijateljstva su se rušila, veze su vidno pucale, firme su propadale, globalno zatopljenje je vidno uzelo maha, disco klubovi su se zatvarali, zamjenjivali su ih turbo folk klubovi, asfalt na ulicama je pucao, kitovi su se nasukavali na obalama, bolnice su se punile bolesnicima po kojima su se, opet, urušavali bolnički zidovi,…ali Sajku ništa od toga nije previše uznemiravalo niti diralo. Ona, jednostavno, nije ni shvaćala da je uzrokom svih tih promjena. Sajka je imala svoje sretne trenutke i naivno bezobrazno je uživala u njima.
Moguća poanta svega: Sve vile trebaju biti pozvane na darivanje.


- 16:04 - Komentari (29) - Isprintaj - #

petak, 23.11.2007.

Upoznavanje svemira

Dan 1.: Nadvio se nad mene, jako blizu, zbunjujuće blizu. Odmaknula sam se tek toliko da pogledam bolje i uvidjela da je njegov šal zavezan jednim krajem u čvor. Pravila sam se pametna i odvezala mu taj čvor govoreći da nije energetski dobro kad na sebi nosi nešto zavezano u čvor. Kasnije mi je držao ruku,…a i ja njegovu. Bilo je neke čudne i strane topline nagovještaja svemira, ali nisam previše bila zainteresirana za ulazak i razgledavanje. Bila sam dovoljna sama sebi i zadovoljna time, a zaključila sam da se tu ne bih imala s čime i protiv koga boriti.

Dan 2.: Tražili smo mjesto u gradu za razgovor. Iz ljubaznosti jednog prema drugom i kritike ponude našeg grada za mjestom za razgovor, traganje je potrajalo. Kad smo napokon naišli na odgovarajuće mjesto, bilo je kao stvoreno za nas. Pričali smo malo, jer je izgledalo kao da smo si već sve rekli. Bilo je…toplo i odškrinuto za proučavanje svemira jednim okom. Uvijek sam se dičila svojom radoznalošću. Shvatila sam, virkajući u njegov svemir, da je baš…pozivajuć. Bila je nedjelja, a nisam bila umorna. Već tu se dogodilo nešto neobično. Sve je na dodir postalo mekše.

Dan 3.: Uh,…moje tijelo više nije bilo u nadležnosti mojeg uma. Veselo je trčkaralo, zajapureno i poludivlje ni samo ne znajući gdje (jer još uvijek nije imalo potpunu slobodu razmišljanja i donošenja zaključaka). Shvatilo je, međutim, i prepoznalo (kao što to tijelo uvijek napravi prije uma) da ga tamo nešto jako izaziva i poziva svojim komešanjem, toplinskim i svjetlosnim isijavanjem, bujajućim energetskim vrtlogom…
Kad tijelo podivlja, jasno nam je svima, um tu ne može puno. Poput razigranog psa koji vuče svojeg gospodara za uzicu (a inače to izgleda drukčije) jurilo je skakutajući i skakutalo jureći prema izvoru svoje zanimacije i putem me pokušavalo uvjeriti da je taj svemir sasvim zgodna stvar i da …

Dan 4.: Pogledala sam dobro nosioca vlastitog svemira. Dobro sam ga pogledala. Kao da je znao što sam došla istražiti i usput uvidjeti svoje snage, pružio mi je svoju osebujnu podlakticu da se držim za nju, u slučaju osjećaja panike kojeg obično imamo mi sitne kritičarske duše. Zgrabila sam poput sokolice kandžama tu izuzetnost njegove podlaktice (nisam se usudila poletjeti što bi se od sokolice očekivalo kad već ima krila, je li?) i dopustila da me elegantno uvede u taj svemir. Točnije, njegov svemir me jednostavno usisao. Zabezeknula sam se od ljepote i strahopoštovanja. Odmah sam znala da je sam naslikao svoj svemir.

- 10:13 - Komentari (15) - Isprintaj - #

petak, 09.11.2007.

Slon

Jedan poslovni klijent mi je poklonio privjesak slona. Izgledao mi je odprve nekako čudno produhovljeno i duhovno zabrijano, pa se poklonu nisam iznenadila. Poklonio mi ga je uz tople riječi da bih trebala nositi privjesak u slučaju da želim privući pažnju suprotnog spola. Dio mene vjeruje u placebo efekt (ako to znači to, zapravo), jerbo se volim igrati, a dio mene mi kaže da u našem praktičnom svijetu takvo što ne prolazi kao realno. Ipak sam ga metnula na sebe. Ne vidi se ispod majice, al' ga ne skidam. Efekt je upravo nevjerojatan. Gledaju me svakojaki muškarci. Ima tu malih i velikih, debelih i mršavih, ćelavih i kosmatih, starih, mladih, pa nekih muškaraca koje sam smatrala starim poznanicima i prijateljima, ma svakakvih,…joj…joj…ali ne i onaj pravi! Zapravo, još ga nisam pošteno srela, samo sam ga vidjela (i on mene) s udaljenosti od 10tak metara. U gužvi. Ipak sam ugledala njegove nestandardne feromonske esencije, skoro opipljive, koje poput svjetlucave bjeličaste izmaglice obavijaju moje krhko žensko biće. Poznajem ga već godinama, a maštam o njemu uvijek. U meni izaziva upravo ono što ne želim biti, a sve mi je jasnija činjenica da sam upravo i zaista takva – zaljubljiva, raspoloživa, prijemčljiva, prepuštajuća, očekivajuća, romantična, plaha, …žena, …žena…
Ipak, bilo je trenutaka kad bih u sebi 'zaurlala': K vragu! Što to ne ide malo brže?!!
Njegova superiornost je toliko opčinjujuća i velika da nisam u stanju ništa pokrenuti. Stojim mirno, naoko nezainteresirano i cool, a u meni tutnji oganj glasova svih mojih ženskih predaka koji se jednoglasno slažu s time da je to taj, upravo taj!
On je rizik, borba, seks, tajna, dominacija, magnet, intuicija, bezobzirnost, strast, događaj, doživljaj, surovost, lucidnost, instinkt, magija, ukratko…đavao! Zbog njega nitko drugi nije zanimljiv, a kamoli upečatljiv.
Nedavno sam u Puli (čak sam tamo trebala otputovati da bih spoznala) zgrabila nekakvu naoko trash knjigu. Otvorila sam je lijepo po sredini i naišla na, otprilike, ovo:…ljubav se ne dešava u 8 dana,…prava ljubav se susreće godinama, njeguje se kroz poglede, nevine i slučajne dodire, kroz preispitivanja, kroz promišljanja, kroz uočavanja i zaključivanja…
Od tada imam novu igru i preporučam je svima. Otvorite bilo kakvu knjigu na nekoj slučajnoj stranici i razmišljajte o tome što pročitate i da li vas to momentalno obilježava i nudi moguć odgovor.
Oh, tako sam bojažljiva i inertna…
Uživam maštajući o njemu. U mojim maštarijama on je ono što vjerojatno nije i ono što me ne može razočarati kao što bi me u zbilji mogla njegova 'običnost' razočarati.
Jao nama sanjarima…hodamo 10 cm od poda…(nekad i više)…

- 15:05 - Komentari (35) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Srpanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (4)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (7)
Lipanj 2007 (7)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (8)
Ožujak 2007 (7)
Veljača 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga


 • OBAVEZAN DOLAZAK!  Saki u ribičiji (ma, je l' se to meni brci naziru??!)

  ludBok! U ovom blogu se, uglavnom, piše o meni. Imala sam kao dijete kronični nedostatak pažnje, pa si lijepo sad to sve nadoknađujem, između ostalog i ovim svojim blogekom, ali i ostale teme će bit, kad tad, spomenute:muzika, izlasci, putovanja, art, malko filozofiranja...ma, sve ćemo dotaknuti-, naročito - muškarce... sramežljivi slobodno na :
  sakira@net.hr

  A evo još jedan: amorositta@gmail.com


  Google

  Get your own Chat Box! Go Large!


  Sakica, pripadnica fem-fem gerile...

  image hosted by ImageVenue.com

Linkovi

Misao

 • thumbup Zabrljaj život!Bar ćeš znati da si živ."


  Koja glupa slika!


  A vid' mace! Napila se...

Pročitati, pogledati, poslušati

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se