Sakica

petak, 27.06.2008.

Oj, Vrbniče nad morem...

U ove vrele ljetne dane najbolje bi bilo leći pod smokvu i spavati (kažu žitelji Dalmacije skloni dalmatinskoj fjaki=stanje duha i tijela kad ništa ne možete, baš ništa), eventualno otići na more (ako nađete ikakvo slobodno mjesto za ispružit se na plaži ili barem sjest), ali ako vas ćopi alergija na sunce il' nešto slično tome (mrzite turiste, npr., one na plaži) možete se uputiti diljem lijepe naše i uživati u pitoresknim gradićima u kojima se nađete. Eto, colleginique i ja smo, tako, posjetile Vrbnik. To je jedno simpatično mjesto na otoku Krku s ne previše turista, ali zato s mirnim srednjovjekovno zgusnutim uličicama, voltama, neobičnim dimnjacima, Vrbničkom žlahtinom,...
Kad smo već kod vina...nismo ga ispijale do besvijesti, ali smo zato kušale sladoled od vina koji je...hm, ne presladak i pomalo je neobičan, ali nakon dva zalizaja ne možete prestati dok ga ne potamanite do kraja i prevodenast je, hoću reći - previnast, pa lizanje morate obaviti što brže i spretnije...E, sad...da li sam se napila od jedne kuglice ili mi se to samo učinilo.?..ne mogu sa sigurnošću ustvrditi.

Napravile smo i foto session, pa možete i pogledati.





Ovdje sam tako dobro ispala da se nisam mogla odlučiti koju bih sliku stavila,
a koju ne. Torbak sam, normalno, sama dizajnirala i sašila još dok sam bila mlada i neiskusna krojačica.






Putem smo srele nekog ljubaznog mještanina koji nam je dopustio da držimo njegovu pušku dok sam mu ja objašnjavala da sam ulovila 'ovoliku' ribu (laž, čista laž), a on je na to dodao da je njgova riba koju je ulovio imala 'ovoliko' oko (još veća laž). Nakon toga sam se sjetila ljubljenom T-u poslat razglednicu, pa me možete ovdje vidjeti kako škrto kopam po novčaniku tražeći kun'ce za marku za Slo, jer su te skuplje nego za Hr (sasvim logično).



Na zadnjoj sličici možete vidjeti kako kupujem poklončić za 30ti rođendan svojeg prijatelja, pa mi se baš učinilo zgodnim da mu poklonim ovo klepetalo da bi lakše prebrodio krizu tridesetogodišnjaka koja ga neminovno čeka i da se ne bi osjećao poput starog babca.
Juhu...kako ovo dobro klepeće...!

- 13:45 - Komentari (14) - Isprintaj - #

utorak, 17.06.2008.

Harteravanje

U oblačnoj nam i dojmljivoj Rijeci (s okolicom) ovog se weekenda puno toga izdešavalo. Nekako sam dvojila gdje otići, a gdje ne. Dakle, moto fešta na Preluci je bila primamljiva iz razloga što dio novca od ulaznica s takvih fešta uvijek odvoje za neke humanitarne svrhe, a meni milo što mogu u tome sudjelovat. No, tamo nisam išla. Fiumanka je zanosna i besplatna, ali i prepuna dječ'ce (pohodilo ju je djetešce), pa nit tamo nisam išla. S obzirom da je prihajal ljubljeni T., logično, odlepršali smo na 'najveći' riječki spektakl - Harteru. Možete nas škicnut ovdje (zašto, oh zašto???...mene uvijek ćope fotkićem dok potežem pivu iz plastične čaše, a međ prstima mi se zrcali cigareta?)
Hm. Od svih izvođača što sam u drugom danu Hartere uspjela preslušat jako su me se dojmile Lollobrigide (više zbog predobrog kontakta s publikom nego zbog muziciranja, 'stare koke' su zbilja zabavne) i satansko alternativni Goribor kojeg možete u ovom klipiću i vidjeti i poslušati. Na žalost - nitko me se više nije dojmio (osim, možda, bass nota pod vještim prstima Disciplin A Kitchme).



Hartera ne bi bila Hartera da nije bilo i tehničkih problema. Zvučnik je na Happy stage-u pucketao, a koncert na Main stage-u je naglo prekinut (ne uspjedoh saznat zašto, ali mislim da je problem bio u agregatu, tj. u onima koji su se njime bavili).
Hartera ne bi bila Hartera da nije bilo toliko policijske horde. Prekjučer i jučer sam još bješnjela zbog toga, danas je bijes malko splasnuo, al' i dalje se pitam...koji k. na koncertu za koji sam ja platila 150,00 kn taj 'emocionalnoosakaćeniološ' koji je u stanju verbalno izvrijeđat osobe koje nisu hr porijekla ili imaju dredove (saznala iz prve ruke!) ima radit na koncertu i pregledavat takve osobe u svojem šatorčiću za pretres 'sumnjivih'???!!!!
Zar nisu dovoljni samo redari na koncertu? Šta ONI imaju radit na koncertu? U pm i ova policijska država i oni koji su im omogućili da se ponašaju kao da su boga uhvatili za jaja! Osjećala sam se, a vjerujem i svi ostali, kao da ulazim u logor ili zatvor, a ne na koncert! P-a im M-a bahata, beskorisna i bezobrazna i njima i onima koji su odlučili da oni budu tamo!
No dobro, ovo se odnosi na pojedince koji su tako shvatili svoj 'posao', vjerujem da i među NJIMA ima normalnih. Tj., nadam se.
Stvarno su mi poremetili duševni mir!

- 13:11 - Komentari (21) - Isprintaj - #

petak, 06.06.2008.

Kako je buket ulovio Sakicu




Uh, nalutala sam se ovih dana i to dobrano. Sve je počelo vjenčanjem u malom mjestu čudnog naziva Filipini, u blizini Poreča. Tamo sam, naime, prisustvovala vjenčanju svojeg dragog prijatelja i izabranice srca njegovoga (u daljnjem tekstu-mlada). Malo sam se začudila što su mi oboje nakon obreda kod matičara spomenuli da sam ja njihova proročica iz Delfa. S obzirom da sam prije par godina prisustvovala njihovom upoznavanju, u šali sam spomenula, uzevši u obzir intenzitet pozitivne energije kojom su zračili prilikom upoznavanja, da će se zasigurno vjenčati jednog dana i eto...obistinilo se. Neka. Lijepo je vidjeti na djelu toliko ljubavi i poštivanja, pa to čovjeka automatski nekak' razveseli. Ne, nisam suz'cu pustila, al' oko srca je bilo toplo, toplo.. To sigurno. Drago mi je što su se potrudili na svadbenoj gozbi oko menu-a za vegetarijance. Vince je bilo izvrsno, muškat naročito, a od red bull-votki definitivno odustajem s obzirom da sam shvatila, učivši se na greškama-kako drukčije?...da se sve to u toku jedne noći ne može izmiješati i očekivati da sutradan sve bude haaay. Trebam li spomenuti da sam u nedjelju (vjenčanja su, dakle, subotom) zračila čudnom zelenom bojom u licu, želudac nije dozvoljavao niti unos najobičnije vode u sebe i to nijednom u 25 puta koliko sam tvrdoglavo pokušavala. Za one koji nisu shvatili: toliko puta sam povraćala, ...ke damski.
Na spomenutom vjenčanju desila se još jedna zgoda koja mi se nikad u životu do sada nije desila. Uhvatila sam ga. Uhvatila sam buket! Preciznije – on, vjenčani buket, je uhvatio mene. Stojimo tako nas 14tak bezburmskih ženskinja. Sve opuštene u ramenima. Ruke nam se nonšalantno klate opuštene. Mlada odjendared, a ipak u skladu s tradicijom, zabaci taj cvjetno značajni aranžman preko ramena. Sve gledamo kako je napravio veliki luk od mlade do stropa skoro ga dotaknuvši (bit će da se mlada nekad bavila rukometom-ta mi je misao proletjela glavom). E sad, očekivala sam da će se curke bacati kud koja poput golmana hrvatske reprezentacije na nogometnom prvenstvu, ali je taj dio jednostavno izostao. Sve stojimo nijemo, gledimo u buket visoko iznad nas, nijedna se ne mrda, slika je totalno slow motion,...kad odjednom taj buket kao da je okrenuo svoj face prema meni, značajno me pogledao s luciferskim sjajem u oku i nevjerojatnom brzinom se hitil va me, ja sam pokušala uz promukli urlik iznenađenja, prestravljenosti i straha u dubini grla i rukama prekriženim preko lica, kao u naj horor filmovima (recimo, oni s Nosferatuom), zaštititi se od hirovitog napada vjenčanog buketa, a on se jednostavno, poput kamikaze, zario u mene,...dobro je da su mi motoričke sposobnosti nadnaravne, pa sam poput Pletikose kad zagrli balun i ja, eto, zagrlila taj famozni buket... Kad sam ga htjela hititi dalje, u nadi da nitko neće primjetiti, već je bilo kasno, jer su mi svi počeli čestitati na ulovu i...je li...skorašnjem vjenčanju. Hm. Tek tad mi je postalo jasno.
Ovih dana sam došla i do zaključka zašto mi je do sad bilo mrsko prisustvovati lovu na buket, pa sam i shvatila zašto. Dakle, postoje vjenčanja koja njeguju još jedan običaj, a odnosi se na neoženjene muškarce. Kad se mladoj skine podvezica, mladoženja je baca među neoženjene mužjake, oni je, dakle, love. Onaj koji ulovi podvezicu tradicionalno mora otplesati nekakav dirty dance s onom koja je ćopila buket,...a u toj akciji se ja definitivno nisam nikad mogla vidjeti. Srećom je ovo bilo jedno fino noble vjenčanje, pa je taj dio s podvezicom izostao.
U slučaju da to niste znali tradicija bacanja buketa potječe iz stare Grčke. Tada se buket sastojao od grančica maslina, pšenice, češnjaka, ljekovitih trava,...a služio je mladoj kao obrana od zloduha. Kad se udala više joj nije bio potreban, jer je muž valjda od tada tjerao zloduhe (ti svemogući muškarci!), pa ga je bacala neudanim ženama, svojim prijateljicama. Kako su joj sve bile dobre prijateljice bacala ga je preko leđa, pa koja ulovi-ulovi.
Vjenčanje je još po jednoj stvari bilo drukčije od drugih. Plesa je bilo malo, a to malo plesa što je i bilo otplesalo se uz elektronske note. Naravno, riječani su prednjačili na podiju, njima očito nikad dosta party-ja. Porečani su se više družili uz pikado i stolni nogomet, pa se tako organiziralo i takmičenje u stolnom nogometu. Pogledala sam onaj dio od svega 3 sramotne minute kad su porečanke sredile riječke dečke u stolnom nogometu.
Eto, tako je prošlo to vjenčanje. Mladci su nam iznajmili apartman za 6 osoba za naspavat se. Još smo malo bančili na balkonu ili što ja volim reći-pričali o životu. Zadnjeg čega se sjećam je teta kuharica koja nas je s prstom na ustima uz...pssssst!...stišavala, a onda sam se probudila u osunčanom krevetu oko polne, naravno u svojoj svečanoj odjeći u kojoj sam prisustvovala vjenčanju. Mislim...stvarno...

- 11:13 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Srpanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (4)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (7)
Lipanj 2007 (7)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (8)
Ožujak 2007 (7)
Veljača 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga






  • OBAVEZAN DOLAZAK!



    Saki u ribičiji (ma, je l' se to meni brci naziru??!)

    ludBok! U ovom blogu se, uglavnom, piše o meni. Imala sam kao dijete kronični nedostatak pažnje, pa si lijepo sad to sve nadoknađujem, između ostalog i ovim svojim blogekom, ali i ostale teme će bit, kad tad, spomenute:muzika, izlasci, putovanja, art, malko filozofiranja...ma, sve ćemo dotaknuti-, naročito - muškarce... sramežljivi slobodno na :
    sakira@net.hr

    A evo još jedan: amorositta@gmail.com






    Google

















    Get your own Chat Box! Go Large!


    Sakica, pripadnica fem-fem gerile...

    image hosted by ImageVenue.com

Linkovi

Misao

  • thumbup Zabrljaj život!Bar ćeš znati da si živ."


    Koja glupa slika!


    A vid' mace! Napila se...

Pročitati, pogledati, poslušati