Sakica

ponedjeljak, 30.07.2007.

Motovunski običaji......(ili kako nešto napisati, a ne reći ništa)




Pohodili smo Motovunski filmski festival. Kao i sve ove godine prije. U sve ove godine uspjela sam pogledati jedan jedini film (Super size me) i to ne do kraja. Zbog kašnjenja projekcije, našeg zadnjeg busa i svakakvih monada koje su me predprošle godine omele u zabavi (ljudi koji se ne znaju zabavljat, npr.).
Međutim, ove godine se Saki pripremila za zabavu. S obzirom da moji prijatelji & me na Motovun jurimo samo zadnji dan filmskog festivala i običaj nam je ne gledati filmove već se zabavljati, tako smo odlučili da je to najbolje i jedino moguće rješenje, a po svemu sudeći tako ćemo i kad budemo imali 70tak (to nam je zaista palo na pamet).
Postoji još jedan običaj kojeg njegujemo prilikom pohoda na Motovunski ff. To je upoznavanje novih ljudi. Prošle godine smo upoznali čovjeka iz osiguranja koji nam je trebao platiti cugu, ali platili smo mi njemu. Onda on nama. Prošle godine sam skoro dobila batina od ljubomorne cure-pankerice. Zaista je bila bezrazložno ljubomorna. Samo sam naslonila ruku na rame njezinog dečka-pankera. Nisam ni primjetila. Al' primjetila je ona i zaprijetila batinama. Ne sjećam se što sam joj odbrusila, ali batina nisam dobila. A odbrusila sam joj, zaista. Pri tom sam vjerojatno napravila 'the face' po kojem je ona zaključila da bih joj mogla vratiti, ako bi prva počela. Vjerojatno bih pobjegla uz vrisak, ali uz 'the face' koji joj se nametnuo, ona to nikad neće saznati.
Ove godine me nitko nije htio tući. Pretpostavljam da je to stoga što smo stigli toliko kasno da su najokorjeliji agresivci/ke polijegali onemoćalo po podu od količine alkohola kojeg su unijeli u sebe. Dakle, ovaj put su čak i pretjerali, nabrojala sam desetak mladaca beživotno izvaljenih po zidinama, trgovima, ulicama Motovuna...
Kakva sloboda!
Još jedan običaj njegujemo: nadjevanje imena.
Dakle, na Motovunski ff uputili smo se kao Jasmina, Gojko, Mirsad, Stevica, ja - Sanela (imala sam problema s pamćenjem tog imena) i tamo smo sreli Georgea.
George mi je obećao slike poslat, no nije...bude vremenom, nadam se.
Ehh,...plesali smo na simpatični srpski totalno alternativni band Bruce Lee something, pa smo pjevušili, neki dečki su se bacakali oko nas, pa smo utekli...
Došli smo na trg ne znam kojeg naziva, pa smo plesali...i pjevušili...
Pili smo...plesali...pušili...i pjevušili.
Hodali smo bosi...kad je nestalo cigareta, žicali smo...i pjevušili...
Na moju veliku žalost-ne znam što smo pjevušili...
Sreli smo 2 Marina (koji nisu dobili nova imena). Jednog sam poznavala, drugog nisam. O ovom novom: mislim da voli zavodit...
Na trgu smo ostali dosta dugo uživajući raskalašeno u ritmovima elektronske glazbe (ne znam kojeg DJ-a), ali bio je vrlo osebujan, prijemčljiv, muzikalan i stoički je pretrpio kad je u par navrata something krepalo, pa nije mogao puštat muziku.
Ne želim ni spomenut da mi s pamćenjem nešto nije u redu (ili se jednostavno ne trudim bit više toliko informirana, Saki- lijena kravo).
Vidjesmo tamo čudnih ljudi. Čudno odjevenih i s čudnim osmjesima. Možda smo i mi njima izgledali čudno. Većina čudnih je zaplesala sa mnom. Čudno.
S brda smo se spuštali pješke neiskorištene povratne karte za bus. Sunce je već davno svanulo. Sve pare sam potrošila. Danas imam upalu vanjskih podkoljeničnih mišića. Sretna sam jer znam da sam ih koristila, ali...nekako sam se nekad znala i bolje zabaviti. To je sigurno stoga što znam da ću i sa 70tak ići na Motovunski ff.

A evo i par slija:




Pa još:





- 12:00 - Komentari (45) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.07.2007.

Slike nekakve

A da ne pomislite da se Saki uopće ne zabavlja već da samo radi, komentira blogove i sl., evo vama lijepo par explicitnih fotki samoprozvane zvijezde koje su, po vlastitoj mi odluci, ispale nice za razliku od preostalih 270tak koje nikad neće doživjet sreću javne objave.
Zapravo, čekam inspiraciju za post. Ne parite se (mislim, stvarno, što ja ovdje pišem?) i ne pecite se po vrućini i suncu, već uživajte u ljetu (mora se pozitivno razmišljat). 'ajd, no...




Pa, još...




Zlobnici, podalje se dr'žte od komentiranja mojeg xs grudnog koša...

- 11:57 - Komentari (58) - Isprintaj - #

utorak, 17.07.2007.

Što uzeti na ljetovanje, a što ne?

Dragi moji, nudim vam par 'kratkih' savjeta o tome što biste trebali, a onda što, pak, ne biste trebali uzeti sa sobom na ljetovanje i općenito kako razmišljti dok ste na ljetovanju, odnosno, kako ne razmišljati previše.


Plaže i pića

Birajte plaže daleko od ostatka ljudskog svijeta. Na ljetovanju si nemojte priuštiti dječju dernjavu, a ni dernjavu odraslih (i oni znaju bučiti).Krenite nekim zapuštenim putem, svakako ćete izbiti na more, možda plaža baš neće biti pjeskovita, al' imat ćete - mir.
Ne ustručavajte se sa sobom uzeti frižiderčić. Prenosni. Nakrcajte ga pivom. Računajte na to da je temperatura mora toliko visoka da se pivce ne može u moru ohladiti.Odlučite se za staklene boce. Veći je gušt. Plastičnjače nemaju dovoljno šarma. Pritom si nakrcajte i štapiće, čips, smokije, krokije,...sve što dobro paše s pivom.


Brazilijanka, zaštita, mms

Ako želite osjetiti malo trendovske uživancije, svakako odaberite 'brazilijanku' kao ovoljetni hit. Za one koji ne znaju što je to, otiđite u kozmetički salon prije ljetovanja, odjel depilacije, a vaša simpatična kozmetičarka će znati što je to. Očekujte da ćete joj izmamiti osmjeh, a možda krene i namigivat, tada znajte da ne samo da odobrava već i koristi.
Ako ne želite pocrveniti svakako se odlučite za Vichy pro-density protective milk factor 30. Nećete uopće promijeniti boju s kojom ste se uputili na ljetovanje. Ovo je provjereno na mojoj vlastitoj koži.
Onima koji nisu htjeli otići s vama na ljetovanje, a zvali ste ih, ili tek toliko da drugima vadite mast, pošaljite mms s ljudima u vašoj blizini (ako ih zateknete) i pokušajte izgledati kao da se doista luuudo zabavljate, makar umirali od dosade. Budite uvjereni da će osjetit zavist, pa kajanje, pa opet kajanje...


Ljubomorni partneri

Najveća pošast na ljetovanju je ljubomorni partner. Naravno, nisu oni krivi što su ljubomorni, kao prvo vi ste ih izabrali, kao drugo imaju razloga bit ljubomorni. Na početku vam godi ljubomorni partner, Tetoši vas, mazi, gladi, pazi, otvara vrata, obasipa cvijećem, kavijarom, šampanjcem, jagodama, šlagom...A onda se osjeća kao da vas je zaslužio, tj. kupio.Traži da gledate samo njega, izvještavate ga što ste danas radili, koga ste sreli, s kim ste išli na kavu, što je taj netko rekao...
Najbolje rješenje za ugodno ljetovanje je da jednostavno takvog partnera ostavite doma, jer ćete potrošiti previše energije da ga razuvjerite da ne, niste gledali u lanenu lelujavu suknjicu/hlače ispod koje se krije čvrta, obla guza, pri tom ćete sigurno i lagati, a ako ste vjernik sjetite se da je laž jedna od grijehova...doduše, i blud je, ali voajerizam nije i svi zadovoljni.
Ljubomorni partneri, razmišljajte u pravcu toga da je vaš partner takva nezasitna, sexom opterećena zvijer i da mu je životni cilj seksualno zadovoljiti što veći broj osoba. S takvom spoznajom, lakše ćete prebroditi bijes, tugu ili šok kad vam partner prizna da je općio tek s dvije osobe. Možda se i nasmijete grohotom uz nevjericu:...Što??!Samo...??Hahahaha...
Ljubomorni partneri, ne zabrinjavajte se previše, statistički podaci upućuju da se najviše prevara dešava tokom IX mj,dakle nakon povratka s ljetovanja.
Oni bez ljubomornih partnera svakako trebaju povesti svoje partnere na ljetovanje, bez njih se jednostavno ne bi dobro osjećali, jer su im njihovi partneri ujedno i najbolji prijatelji, a s obzirom da nisu ljubomorni, nemaju ih potrebe ostavljat doma.I neka zahvale svima od Majke prirode do Stvoritelja što im je dano toliko mudrosti da znaju napraviti pravilan izbor.


Ljetna avantura

Ljetni sex (avantura) uvijek je poželjna, ne opterećuje vas, a dovoljno ste raspoloženi za sve opcije, ipak neka faza zavođenja potraje barem tjedan dana tako da sudioniku avanture, pored vas, stignete i ime uhvatit.Svakako koristiti prezervative. Uvijek ih nositi sa sobom (važi za oba spola) makar išli na kiosk po cigarete (zapamtite da ih na kiosku obično n e m a!).
Ne izbjegavajte sex na otvorenom. Ljeto je stvoreno za to. Voajera ima i tamo gdje mislite da ih nema, al' obično su bezopasni (tek šuškaju svatko u svom grmu), a u sebi imate egzibicionističkog duha čim ste se odlučili za sex na otvorenom i opet svi sretni.



Ugodno ljetovanje!

- 09:49 - Komentari (18) - Isprintaj - #

petak, 13.07.2007.

Djetinjstvo...




Go to ImageShack® to Create your own Slideshow





Danas je moj i Apllesin dan prisjećanja na djetinjstvo, točnije na sestrice.
Jest da je danas petak 13., ali to pak nema veze s njima.
Na slideu iznad smo ja (ova velika i gizdava), seka (ova mala i bucmasta) i naše dvije sestrične (crne i drukčije).
Kao što vidite oduvijek sam se voljela fotografirati (a šta ćeš?) i često bih bila nezadovoljna ako, npr. imam čarapice u boji koja se ne slaže s bojom moje haljinice, ali se (gle, oh gle) slaže s bojom haljinice moje sestrice. To me ispunjavalo uuužasnim nezadovoljstvom, ali sam zajedničkoj majci, koja me na taj neperfekcionizam natjerala, davno oprostila. Pretpostavljam da se to desilo kad su me počele zanimati značajnije teme poput rata u svijetu ili borbe za ljudska prava itd., itd.
U svakom slučaju, djetinjstvo je nepovratno prošlo, sestrica je postala sestra,...godine idu (a šta ćeš?), ja se okrećem ćemu se okrećem i...tako...živi se...
Pozdrav seki.

- 13:05 - Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 11.07.2007.

Ružičasti trokut (ili 'One nation under God')

UVOD (koji se ujedno može shvatiti i kao aforizam)

'Postoji načelo koje je zapreka svakoj spoznaji, koje je neprobojno za sve argumente, a čovjeka neizostravno zatvara u vječito neznanje - to načelo jest prezir prije istraživanja.' H.Spencer


SREDINA (koja je ozbiljna, šokantna i želi da je se pročita, a samo je dio velike teme o slobodama tj., neslobodama čovjeka)

Nacionalsocijalistička stranka je kasnih 20tih prošlog stoljeća jasno iznjela svoj stav o homoseksualizmu, samim tim i o homoseksualcima, svrstavši ih u grupaciju koju treba eliminirati zajedno sa romima, židovima, slavenima, duševno zaostalima, zločincima (hello...), duševnim bolesnicima, bolesnima (once again-hello...) itd. Naravno, zbog ugrožavanja arijevske rase i onom što ona predstavlja :obitelj, pošten rad, disciplinu, čast...
1934.g. osnovan je Reichov centar, specijalan policijski tim sa suzbijanje homoseksualnosti i pobačaja.
Himmler, opsesivni vođa nacističke borbe protiv homoseksualaca i tvorac Holokausta naredio je pogubljenje oko 8 milijuna ljudi, od toga je 50tak tisuća muškaraca bilo uhićeno, osuđeni i pogubljeno iz razloga što su bili homoseksualci...Možda je čudno što spomenuh 'muškarci'? S obzirom da se i u to doba žene nisu cijenile kao viša bića ('Muškarci su moralniji, inteligentniji, mudriji i uzvišeniji, a žene su površne, nezrele i zaokupljene seksom-nesposobne za znanstvena ili umjetnička postignuća ili za to da imaju udjela u politici ili vladi. Muškarci su prirodni vođe, a žene prirodni skrbnici za dom i djecu.'), samim tim je 'logično' da homoseksualne muškarce nisu doživljavali kao muškarce seksualno orijentirane prema istom spolu, već kao 'ženskaste', a to je itekako moglo dovesti do potkopavanja moralnih načela i same propasti arijevske rase i ideologije. Ovo se, dakle, opet može shvatiti kao diskriminacija žena, kad već idemo u krajnost, mada je riječ o muškarcima, al' tko bi to uopće mogao njima objasniti...Neke strukture ljudi još uvijek imaju takav stav.
Ženske osobe homoseksualnog opredjeljenja nisu bile proganjane. Zabilježen je slučaj uhićenja homoseksualne ženske osobe zbog izdaje, jer je odbila seks sa vojnim časnikom.
Za početak, homoseksualce se kažnjavalo kaznom zatvora od 6 mjeseci, ali promjenom zakona i osnivanjem koncentracionih logora, kao i ostale neprikladne skupine i homoseksualci su završili na takvim mjestima. Radi lakšeg indentificiranja zatvorenika domišljati nacisti su za svaku kategoriju zatvorenika zamislili trokut odgovarajuće boje: crveni trokut za političke zatvorenike, zeleni za kriminalce, za židove dva žuta trokuta postavljena obrnuto jedan na drugome, a za homoseksualce - ružičasti trokut (how convinient).
Naravno, eksperimenti razno razni koji uključuju i one 'medicinske' vršeni su na zarobljenicima, tako i na homoseksualnim zarobljenicima. Muškarci su kastrirani, davalo im se injekcije testosterona u svrhe istraživanja da li će promijeniti spolno opredjeljenje.
Nurnberški proces ne spominje homoseksualce kao žrtve nacističkog proganjanja.
Osobama koje su nacisti zarobili radi homoseksualnosti nije dano pravo na isplatu odštete koje su primile druge žrtve.
Poslijeratni njemački sudovi su i dalje proganjali i zatvarali homoseksualce.


PREPORUKA: razmislite...(kao poticaj vam može poslužiti izvrsna knjiga F.M.Mondimora 'Prirodna povijest homoseksualnosti')


ZAKLJUČAK: 'Prevaga znanstvenog sagleda stječe se u pogledu koji su homoseksualci imali sami o sebi i koji traje koliko i njihova hrabrost da ga zabilježe. Homoseksualnost je prirodna, trajna, za neke ljude normalna spolnost. Nije stanje bolesti, niti naprosto ponašanje, a nije ni podložna promjeni.Kod nekih se pojedinaca javlja kao posljedica nasljeđa, prenatalnog razvoja, doživljaja iz djetinjstva, te utjecaja kulturnog miljea u raznim kombinacijama. Čini se da nijedan razlog nije ni neophodan ni suvišan-homoseksualno usmjerenje je moguća posljedica različitih okolnosti, budući da je jedinstvenost evolucije ljudskog uma upravo u stjecanju različitih sposobnosti. Moguće je da će jednog dana u našem društvu predrasude prema homoseksualcima biti neprihvatljive, kao i predrasude prema etničkim ili vjerskim manjinama, te da će ih se smatrati iracionalnima.'


PRIGODNI SPOT (oni senzibiliziraniji će ga shvatit bez obzira na spolno opredjeljenje)


- 08:53 - Komentari (28) - Isprintaj - #

petak, 06.07.2007.

...man...

Maine erotische freunde je rekao da će doći...
Ali neće...
Jer...
Neće...

Super mi je ovaj post :-) zar ne?




- 16:33 - Komentari (29) - Isprintaj - #

srijeda, 04.07.2007.

Ne može sve bit idealno...

Jučer sam imala majušni nervni slom. Niš' strašno. Situacija mi je takva, pa je tako ispalo.
Najprije sam cijeli dan razmišljala o tome kakvo je moje predočavanje svijeta i kakvi poremečaji mene muče shodni tome.
Pitala sam se da li sam depresivna? Vidim, tj. primjećujem često uvelu starčad, ciganke s malim bebama koje prose, invalide, uvele biljke,...i nekako mi duša pati zbog toga. Ražalostim se i to dosta. Al', mislim si, pa bolje da je tako nego da ne osjećam ništa. Onda dobro, ne moram zbog toga imati poremećaj depresivnosti.
Pitala sam se da li sam anksiozna?Zaista vidim zastrašujuće prikaze. Ponekad mi se učini od kakvog štapa na cesti da je zmija, il' mi neš' zašuška u grmlju, a ja skočim k'o poskok umislivši da on upravo šuškari u mojoj blizini, pred neki dan sam u moru vidjela morski krastavac...crni...a ja pomislila da je netko udavio mačića. Grozno.Valjda sam oprezna?Valjda...
Pa mi onda padne na pamet: možda sam opsesivno-kompulzivna??Pamtim sve žive detalje kad nekog upoznam ili mi se desi kakva situacija, pa tražim razloge zašto je nešto takvo i uvijek idem s tim 'zašto' sve dublje i dublje. Opravdam si to riječima da sam samo filozofski nastrojena , ništa drugo.
Ono najgore je kad mi padne na pamet da sam psihotična! Joj, to baš ne bih htjela! Nikako! Počinje s oblacima. Vidim u oblacima ono što drugi ne vide. Svakojake apstrakcije. Prelazi na grane drveća, tamo se kriju svakakvi likovi i oblici, pa na stijenama, pa kad nešto crtkaram...meni je to očito...drugima nije. Smirim se, apstraktna sam kategorija. Što i nije tako loše, može se i zaraditi na tome.Bizarno je, ali u tome uživam, još me liši i stresa. Ponekad.
Ono što sigurno znam je da sam neurotična i to dosta sudeći prema testovima koje sam prošla. Heb' ga, ne može sve bit idealno. Nisam zadovoljna. Ponekad i jesam. Ali ne zadugo. U dubini duše ne. Jučer sam bila toliko nezdovoljna da sam cmizdruckala na plaži. Poslije je bilo lakše. K'vragu i ta neurotičnost.
Neki mali me jutros vratio u život. Zacrvenio me i bilo mi je toplo. Ugodno. Zahvalila sam mu se. Ima fantastičan terapeutski utjecaj.
Da ne gnjavim više, evo vama jednog lijepog spota, pa si uživajte (ako znate).


- 15:42 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (4)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (7)
Lipanj 2007 (7)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (8)
Ožujak 2007 (7)
Veljača 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga






  • OBAVEZAN DOLAZAK!



    Saki u ribičiji (ma, je l' se to meni brci naziru??!)

    ludBok! U ovom blogu se, uglavnom, piše o meni. Imala sam kao dijete kronični nedostatak pažnje, pa si lijepo sad to sve nadoknađujem, između ostalog i ovim svojim blogekom, ali i ostale teme će bit, kad tad, spomenute:muzika, izlasci, putovanja, art, malko filozofiranja...ma, sve ćemo dotaknuti-, naročito - muškarce... sramežljivi slobodno na :
    sakira@net.hr

    A evo još jedan: amorositta@gmail.com






    Google

















    Get your own Chat Box! Go Large!


    Sakica, pripadnica fem-fem gerile...

    image hosted by ImageVenue.com

Linkovi

Misao

  • thumbup Zabrljaj život!Bar ćeš znati da si živ."


    Koja glupa slika!


    A vid' mace! Napila se...

Pročitati, pogledati, poslušati