11

ponedjeljak

lipanj

2018

Čiča - miča

Jesu i vama čitali "Crvenkapicu" dok ste bili mali? Ajme šta sam se ja stravila od tih priča, prestrašno.

Ko prvo, kakva to mater natrpa košaru koječega pa nek dijete to tegli bolesnoj baki, koja od svih mjesta na svijetu mora živjet baš usred šumetine? Pa joj onak usput kaže - nemoj nikud skretat sa šumske staze, da te ne bi dovatio vuk. Šta onda sama nije nosila baki te budaleštine ( al dobro...da je mater krenula kroz šumu, ko zna kakve bi se stvari izdešavale, neprikladne dječjoj priči, pa onda bolje ni ne postavljat takva pitanja ).
Ko drugo, kak je vuk znao kroz kud će Crvenkapica proć i da baš taj dan nosi baki kolače i meso i svaštanešta? To znači da je imo službu obavještavanja i uzbunjivanja, koja se u priči uopće ne spominje. Ko slučajno je nabaso baš tuda, moš mislit.
Ko treće, jeste vi ikad vidjeli vuka u zoološkom vrtu? Jel zna pričat? Mislim, jel vas šta pito, tipa - daj mi baci neki sendvić il čips il tak nešta. U "Crvenkapici" je verglo ko navijen - te kud ideš, pa šta nosiš, pa jel baka jako bolesna, pa gdje joj je kuća...a da ne pričam o tome da je zdimio prečicom, sjebo - to jest proguto baku, obuko bakinu spavaćicu i legno u krevet da dočeka Crvenkapicu. Pa vuk je zapravo bio transvestit.
Ko četvrto, Crvenkapica je izgleda jako rijetko bila kod bake kad joj nije bila sumnjiva vučja njuška koja je virila iz spavaćice. Šta je mislila, da baka ima hormonalni poremećaj pa je odlakavila naglo otkad ju je zadnji put vidila? I umjesto da opali baku košarom u njušku ( šta bi bilo jedino logično čim je prišla krevetu ) ona ide ispitivat za oči, za uši, za zube, i dlakava lažna baka je proguta u vidu čajnog kolutića.
Ko peto, umjesto da skine spavaćicu i ode s mjesta zločina, vuk ostane malo odmorit i zahrče ko da nije spavo tjedan dana. Šta je u konačnici dovelo do toga da ga čuje lovac, koji mu je rasporio trbušinu i pomogo baki i Crvenkapici da izađu van. Ostale žive i prošle u komadu vuku kroz laloke i jednjak; valjda nije imo dosta želučane kiseline da ih počne razgrađivat, šta li.
Ko šesto, bacilo vuka u bunar. Ne znam samo kak je baka poslije pila vodu? Išla taka bolesna na potok il kod prvog susjeda, četrnajst kilometara dalje? Jel taj ko je piso priču ikad čuo za higijenski minimum i sanitarnu ispravnost vode?

Uglavnom, ja poslije čitanja il prepričavanja "Crvenkapice" nisam mogla zaspat do pred jutro. A baki nisam išla danima poslije čitanja, iako je živjela u kući pored.
Šta znaš otkud može banut vuk.



( na fotki - ilustrativni vuk i obučen, al ne u spavaćicu)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.