Htjela sam ovih dana objaviti moj recept za pitu od jabuka...ali svi oko mene peku kestene pa je krajnje vrijeme da objavim ovaj recept...još jedan u nizu brzopoteznih i za početnike. Još jedan stigao iz Vinkovaca, kao i Rajska torta
Sviđa se i onima koji kesten baš ne vole- jer ima puno čokolade!
Inače, pofotkan još u 11 mjesecu prošle godine...s jedoipolgodišnjakinjom i jednomjesecečnom bebom i sama nisam jednostavno stizala blogati, a niti previše ukrašavati što ćete vidjeti dolje na slici!
A ni ovih dana stvarno ništa ne stižem i opasno sam ljuta na samu sebe zbog toga!
U srijedu počinjem raditi! Da,da došao i taj dan! Godina mi se okrenula u trenu..no dobro, ipak se nadam nastavku druženja. Puno toga sam vam spremila, imam ponešto i u draftu pa ćemo se i dalje družiti.
Za podlogu vam je potrebno:
1 pakiranje Grancereale kakao ili fruta keksa
20-25 dkg maslaca
Kekse smrvite i pomješajte s razmekšalim maslacem. Maslac ne morate topiti na štednjaku, samo neko vrijeme ostaviti na sobnoj temperaturi. Krenite s 20 dkg maslaca, ako vam je smjesa previše suha dodajte još malo. Smjesu utisnite u kalup promjera 26 cm.
Krema:
500 g kesten pirea
100 ml slatkog vrhnja
20 dkg čokolade u prahu
Ukoliko koristite domaći kesten po želji dodajte šećera u prahu, vanilije, ruma...Zagrijte vrhnje, dodajte čokoladu u prahu. Kad se smjesa sjednači dodajte ju kesten pireu i sve dobro izradite. Istresite na pripremljenu podlogu.
Gore stavite slatko vrhnje i ukrasite po želji!
|