Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< siječanj, 2013  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





24.01.2013., četvrtak

Ciganski odrezak

Ovaj super recept stiže s Coolinarike, evo linka ovdje
Pravila sam to jedne nedjelje kad mi je pukao film od non-stop pohanja. Pravi je zimski...i mogla bih to raditi ove nedjelje ponovo...
Ovo je jedan od odnih recepata kojeg slobodno prilagođavate sebi i svojim ukućanima, a da pri tom ne pogriješite. Ja sam smanjila češnjak, povećala kisele krastavce...Ne, nije komplicirano. Kad ga krenete praviti shvatit ćete što sam mislila pod "prilagođavate".
Treba vam:
4 svinjska odreska iliti šnicla
10 dkg slanine
1 manja glavica luka
1 manja paprika
1 češanj češnjaka
3 žlice ajvara(po želji ljutog)
4-5 kiselih krastavaca
sol
papar
mast

Šnicle lagano istucite, posolite i popaprite pa kratko ispecite na tavi.
Pečene šnicle prebacite na vatrostalnu zdjelu, a na masnoći pržite luk narezan na kockice i crvenu papriku - dok ne omekšaju. Stavite slaninu i pržite dok ne postane hrskava. Dodajte češnjak i kratko ga pržite, ali vrlo kratko da vam ne izgori. Na kraju još umiješajte kisele krastavce i ajvar i sve pržite još minutu, dvije.
Smjesu slažite po odrescima u vatrostalnoj, zaklopite zdjelu i sve smjestite u pećnicu ugrijanu na 180°C cca 45 minuta.





Mene je za prilog inspirirao naš DražeN i njegov davni Rižoto s blitvom, samo sam ja radila rižoto kao i inače.
Moja mama je išla korak dalje. Prvi put je za prilog radila: krumpir u slanoj vodi, domaće njoke (da , sama ih je radila) i žgance.
Kaže da su žganci najbolji izbor...
E pa da- u nedjelju pravim Ciganski odrezak sa žgancima!
Svi ste pozvani!!

Oznake: svinjetina, ajvar, slanina, luk


- 11:00 - Komentari (12) - Isprintaj - #

14.01.2013., ponedjeljak

Instant kiflice

A sad jedan brzopotezni post sa brzopoteznim kiflicama. Fine, mirisne i bez dizanja smijeh (tijesta cure, tijesta)
Umjesite, napravite, pečete, stvarno brzo gotove!
Obožavam tijesto, kruh...miris toplog peciva i najradije jedem one standardne kifle ili klipiće...ali vremena je sve manje i od kad imam ovaj recept pravim samo ove. I od kad imam ovaj recept obavezno doma imam Garant. Ostalo potrebno uvijek manje- više imam doma. Volim ih i jer su svježe i sutra dan...ako vam što preživi do sutra, naravno. njami
I ne, ovo nije ono tijesto koje može par dana stajati u frižideru. I ne pokušavajte ga pržiti na tavi u ulju- grozno je!

A za fine kiflice vam je potrebno:
60 dkg glatkog brašna
1 plavo vrhnje (12%mm)
1 žličica soli
malo šećera
1 Garant
1 suhi kvasac
1 dcl ulja
2 dcl toplog mlijeka
1 prašak za pecivo

Za premaz:
žutanjak
sol

Za punjenje:
mliječni namaz
ili štogod

Nema nekog velikog uputstva. sve sastojke umijesite. Zadnji put nisam imala dovoljno brašna pa sam miksala sve što sam našla u kući: glatko, oštro, kukuruzno, integralno, rižino. I bilo je super. Dakle,zamjesite tijesto, raspodjelite ga na 4 kugle. Svaku kuglu razvaljajte i režite na 6 ili 8 trokuta, ovisi želite li manje lili veće kiflice.
Skužila sam tajnu lijepih kiflica: kad ju smotate- još ju malo zakotrljajte po podlozi- ljepše će izgledati...probajte pa ćete skužiti o čemu govorim.
Zaboravih umalo- u orginalu u ove kiflice ide krem sir, ja ga uglavnom ne stavim. Vi kakogod, bit će fine u svakom slučaju, vjerujte.

Smotane kiflice stavljajte u lim na papir za pečenje, premažite žumanjkom, pospite solju, ili makom, ili sezamom, kimom...pecite na 200°C dok ne porumene.
I uživajte...

Dragi moji, stojte mi dobro!

Oznake: pecivo, kiflice, instant


- 21:24 - Komentari (28) - Isprintaj - #