Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nestosekuha

Marketing

Instant kiflice

A sad jedan brzopotezni post sa brzopoteznim kiflicama. Fine, mirisne i bez dizanja smijeh (tijesta cure, tijesta)
Umjesite, napravite, pečete, stvarno brzo gotove!
Obožavam tijesto, kruh...miris toplog peciva i najradije jedem one standardne kifle ili klipiće...ali vremena je sve manje i od kad imam ovaj recept pravim samo ove. I od kad imam ovaj recept obavezno doma imam Garant. Ostalo potrebno uvijek manje- više imam doma. Volim ih i jer su svježe i sutra dan...ako vam što preživi do sutra, naravno. njami
I ne, ovo nije ono tijesto koje može par dana stajati u frižideru. I ne pokušavajte ga pržiti na tavi u ulju- grozno je!

A za fine kiflice vam je potrebno:
60 dkg glatkog brašna
1 plavo vrhnje (12%mm)
1 žličica soli
malo šećera
1 Garant
1 suhi kvasac
1 dcl ulja
2 dcl toplog mlijeka
1 prašak za pecivo

Za premaz:
žutanjak
sol

Za punjenje:
mliječni namaz
ili štogod

Nema nekog velikog uputstva. sve sastojke umijesite. Zadnji put nisam imala dovoljno brašna pa sam miksala sve što sam našla u kući: glatko, oštro, kukuruzno, integralno, rižino. I bilo je super. Dakle,zamjesite tijesto, raspodjelite ga na 4 kugle. Svaku kuglu razvaljajte i režite na 6 ili 8 trokuta, ovisi želite li manje lili veće kiflice.
Skužila sam tajnu lijepih kiflica: kad ju smotate- još ju malo zakotrljajte po podlozi- ljepše će izgledati...probajte pa ćete skužiti o čemu govorim.
Zaboravih umalo- u orginalu u ove kiflice ide krem sir, ja ga uglavnom ne stavim. Vi kakogod, bit će fine u svakom slučaju, vjerujte.

Smotane kiflice stavljajte u lim na papir za pečenje, premažite žumanjkom, pospite solju, ili makom, ili sezamom, kimom...pecite na 200°C dok ne porumene.
I uživajte...



Dragi moji, stojte mi dobro!

Post je objavljen 14.01.2013. u 21:24 sati.