Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





14.10.2012., nedjelja

Kesten torta

Htjela sam ovih dana objaviti moj recept za pitu od jabuka...ali svi oko mene peku kestene pa je krajnje vrijeme da objavim ovaj recept...još jedan u nizu brzopoteznih i za početnike. Još jedan stigao iz Vinkovaca, kao i Rajska torta
Sviđa se i onima koji kesten baš ne vole- jer ima puno čokolade!
Inače, pofotkan još u 11 mjesecu prošle godine...s jedoipolgodišnjakinjom i jednomjesecečnom bebom i sama nisam jednostavno stizala blogati, a niti previše ukrašavati što ćete vidjeti dolje na slici!
A ni ovih dana stvarno ništa ne stižem i opasno sam ljuta na samu sebe zbog toga!
U srijedu počinjem raditi! Da,da došao i taj dan! Godina mi se okrenula u trenu..no dobro, ipak se nadam nastavku druženja. Puno toga sam vam spremila, imam ponešto i u draftu pa ćemo se i dalje družiti.

Za podlogu vam je potrebno:
1 pakiranje Grancereale kakao ili fruta keksa
20-25 dkg maslaca
Kekse smrvite i pomješajte s razmekšalim maslacem. Maslac ne morate topiti na štednjaku, samo neko vrijeme ostaviti na sobnoj temperaturi. Krenite s 20 dkg maslaca, ako vam je smjesa previše suha dodajte još malo. Smjesu utisnite u kalup promjera 26 cm.

Krema:
500 g kesten pirea
100 ml slatkog vrhnja
20 dkg čokolade u prahu
Ukoliko koristite domaći kesten po želji dodajte šećera u prahu, vanilije, ruma...Zagrijte vrhnje, dodajte čokoladu u prahu. Kad se smjesa sjednači dodajte ju kesten pireu i sve dobro izradite. Istresite na pripremljenu podlogu.
Gore stavite slatko vrhnje i ukrasite po želji!


Photobucket




- 23:15 - Komentari (15) - Isprintaj - #