19

utorak

ožujak

2013

K Plus blagoslov kuća

Zaista krajnje je vrijeme da Republika Hrvatska promijeni ime – ostavi ono Republika, odbaci Hrvatska - i lijepo se prezove u K-Plus Republika, jednostavno zato jer joj bolje pristaje. Ionako je doslovno sve u vlasništvu Ivice Todorića.

Evo samo ovaj tjedan svjedočimo kako njegov Tisak kreće s uslugom nekakve vrste bankomata. Osim toga, tu je i nova akcija Tiskovih kioska preko kojih će se moći dostavljati pošiljke diljem zemlje, a s kojim Ivica napada Poštu.

Prije toga, Todorić je već odavno prisutan na prahrambenom, medijskom, distribucijskom, energetskom, izdavačkom, telefonijskom, ugostiteljskom, medicinskom i ponekom drugom tržištu, a osim ovih gore nabrojanih usluga, sada se pojavio i na sportskom tržištu, iako se i tamo odavno reklamira. Naime, karte za utakmicu Hrvatska – Srbija mogle su se kupiti na rijetkim mjestima, a najviše navijača pohrlilo je upravo u Tisak mediju.

Nećemo sada ulaziti u detalje smije li se Todorić baviti svim ovim rabotama, odnosno, ima li za sve dozvole, međutim, ostaje činjenica da se gotovo ni jedna stvar u ovoj državi ne može obaviti, a da u jednu vrstu transakcije nije uključen Ivica Todorić sa svojim timom.
Evo, još samo malo pa ćemo svjedočiti novoj ponudi na kioscima Tiska: par koji se večer prije malo zaigrao, moći će bezbolno i lako uz stručnu pomoć Tiskove prodavačice obaviti pobačaj. Za samo nekoliko mjeseci usluga Standard pobačaj postat će pravi medicinski standard, a Olgica će Spevec Todoriću dopustiti da uslugu reklamira bez onog iritantnog zakonskog standarda 'za obavijesti o indikacijama i mjerama opreza upitajte svog liječnika ili ljekarnika'.

Todorić je blizak i s Crkvom, što smo vidjeli na nedavnom dijeljenju letaka, ali Bozanić i ekipa uskoro će vidjeti da onaj tko se Ivice laća, pogiba od njegova K-plus mača. Oni bi to najbolje trebali znati, a ako ne znaju neka pitaju male proizvođače. A Crkva će stradati od Todorića, jer će ovaj uskoro zavladati i njihovim tržištem. Kako doznajemo iz povjerljivih izvora, ispovijed će nuditi po super povoljnim kajanjima. Budući da Konzum jako pazi na vrijeme svojih kupaca - što dokazuje ona žuta linija koja, ukoliko se prijeđe u redu, otvori novu blagajnu – u Todorićevoj vikend akcijskoj ispovijedi moći ćete dobiti oprost grijeha uz svega jedan, ili dva Očenaša, Zdravomarijo i Slavaocu, kako ne biste gubili previše vremena. Ako netko prekorači žutu crtu dok čeka red za ispovijed, odmah će se otvoriti nova ispovjedaonica. A otkup grijeha nudit će se po trajno niskoj cijeni – samo 1,99 kuna po smrtnom grijehu – ispovijedite, primjerice, bludnost i dobijete gratis dva lakša grijeha.

Ali, nije ovo jedini Todorićev plan na crkvenom tržištu – o, ne – uskoro će i nova usluga K-plus blagoslov kuća. Ivica planira nuditi ovu uslugu tijekom cijele godine,a ne samo poslije božićnih blagdana. Ići će tako Konzumovi crkvenjaci odjeveni u zeleno-crvene boje (što u katoličkom spektru boja znači liturgijsko vrijeme kroz godinu) i čistit će kuće od grijeha i Lidlovih proizvoda po najpovoljnijim cijenama na tržištu.

Osim duhovnog sektora, Todorić je kako vidimo bacio oko i na sportsko polje. Eksluzivno doznajemo da najbogatijeg Hrvata zanima čak i Hrvatska nogometna liga, koja ne zanima nikoga pa ni rodbinu igrača. Sjajnu strategiju osmislili su njegovi poslovni taktičari, a ona će se bazirati na slabijim klubovima. Doći će tako Hajduk u poslovnicu Konzuma, kupiti sve što im treba za utakmicu – od vode Jana do K-plus donjeg veša – a kada Majstor s mora dođe do blagajnice ona će ga ljubazno pitati.

-Imate karticu za bodove?

-Naravno – reći će Hajduk, koji će tako moći sa svakom novom obilnijom kupnjom preko Konzumovih bodova biti što bliže Dinamu na prvenstvenoj tablici.

Todorić je veliki vizionar još otkako se bavio cvijećem. Uvijek je razmišljao kako će pokoriti tržište akcijom 'Od cvijeća preko igle i lokomotive do smeća', no financijska kriza je zavladala pa ljudi kupuju sve manje hrane, a logično, onda je sve manje smeća pa Todorić gleda daleko u budućnost i misli se što bi moglo biti zicer isplativo. I onda genijalno zaključuje da su to sprovodi. Svi mi, vjerovali ili ne, moramo umrijeti, a budući je Hrvatska katolička zemlja, to iziskuje i sprovod, a ne tamo neko pogansko paljenje trupla.

Stoga vas prodavačica na kioscima Tiska više prilikom kuplje neće pitati 'Imate li karticu za bodove', već 'Imate li karticu za sprovode', jer samo ćete kupnjom kod Ivice sebi moći osigurati miran i dostojanstven pokop.

Ako ga doživite od minusa.

<< Arhiva >>