And now what?!

Party je prolazio u odličnoj atmosferi. Upznala sam se i sa Rebeccom Hudson koja je isto Gryffindorka i tek je nedavno došla u Hogwarts, i sa Eminom Malfoy, ona je Huffelpuffka. Odmah sam je osudila zbog njenog prezimena, i činjenice da joj je Draco brat, a svi znaju u kakvom sam odnosu sa Dracom. No Lana me uspijela nagovoriti da joj pružim šansu, što sam i učinila. I shvatila da je Emina čista suprotnost bratu, i vrlo je simpatična. Ko i na svakom partyu, bilo je tu i brijanja, plesanja, glupiranja, opijanja... Ali mislim da je Dora svojom psinom nadmašila sve. Oko 2 je pozvala mene, Lucasa, Haley i Lanu da idemo s njom van društvene. Prvo je pravila takvu nesnosnu buku i tolko je divljala po hodnicima da smo mislili da je poludjela, ali ona se samo nasmijala i zagonetno rekla "Sve je to dio plana". Mi smo šutili i sljedili je.
Dora: Ok sad se tu sakrijte, a ja idem nešto obaviti još.-rekla je i prstom pokaza na nekakvu udubinu u zidu. Mi smo je samo zbunjeno pogledali, i poslušali je.
Lucas: Ma kak ćemo se svi ovdje zagurati.-pogledao je u čudu
Lana: Nećemo morati, ja i Haley ćemo se ovdje sakriti.-povukla je Haley za rukav i njih dvije su se sakrile iza nekakvog kipa. Ubrzo je Dora dotrčala i stisla se k meni i Lucasu u udubinu.
Lucas: Što sad ti smjeraš ludačo jedna.-prošaptao je
Dora: Smiri se i šuti. Vidjet ćeš ubrzo.-opet je zabacila svoj "bad girl" pogled, i svi smo utihnuli. Začuli smo korake, tj. nekog kako trči. Mogla sam samo pretpostaviti da je to Filch. I tako je i bilo. Dojurio je u hodnik u kojem smo se mi skrivali, sa bjesnim pogledom u očima i namrgođenom facom. Prošao je pokraj prvog "viteza u oklopu", zatim je prošao još jednog, kad sam osjetila da se Dora trznula. Pogledala sam je i vidjela da drži štapić u ruci. Nešto je promrmljala i vitezu je iz ruke ispalo koplje, koje je svojim treskom aktiviralo smrdobombice, i nekakve balone u kojima se nalazila boja,a koji su se razletjeli svuda po hodniku a najviše po Filchu.
Dora: Jes! Uspjelo je!-prošaptala je, tresući se od smijeha. Pogledala sam u Lanu i Haley koje su se trzale ko da ih netko Cruciom muči koliko su se suzdržavale da ne puknu od smijeha. Filch se sad još bjesniji, prekriven bojom i smradom, okrenuo na peti da ode Dumbledoru. Usput se poskliznuo na balon koji je ležao na podu, proklizao je pola hodnika na leđima, usput srušio oba dva oklopa, i stvorio takvu buku, da je naš smijeh bio sasvim zaglušen odzvanjanjem metala po pločicama. Kad je konačno stao na noge, mislila sam da će eksplodirati od bijesa. Brzo je otišao.
Lana: Jedna.. od.. boljih.-bilo je sve što je uspjela izustiti od silnog smijanja.
Ja: Da, svaka čast.-podigla sam palčeve u znak odobravanja jer ni ja nisam mogla previše govoriti od smijanja
Dora: Ovaj pad je samo bio bonus.-rekla je ponosno, a zatim smo krenuli nazad u društvenu.
Cijelim putem smijali smo se Filchevom izrazu lica kad je klizio niz hodnik, i onom pogledu u očima kad je shvatio kakvu je zapravo buku napravio. Nastavili smo sa partyem u još boljem rapoloženju. Oko 5 ujutro party je polako završavao. Samo su još neki parovi bili u društvenoj. Ostali su svi otišli spavati, pa smo i mi odlučili da je vrijeme da odemo. Poljubila sam Lucasa, i otišla u spavaonicu. Samo sam se na brzinu presvukla u piđamu i legla u krevet. Tonula sam u san uz svitanje zore i prekrasan pjev veselih ptica.

* * * * * *

Mary: Ah da mi je to bilo vidjeti!-rekla je nasmijano kad sam joj prepričavala Dorinu psinu od sinoć.
Leda: Vjeruj mi, isplatilo se.-još jednom sam se nasmijala prisjećajući se Filchovog lica prekrivenog bojom. Mary i ja baš smo se vraćale sa doručka. Ja sam se jedina uspijela probuditi, svi ostali su spavali. Lana je samo promrmljala nešto, Haley je rekla da joj donesemo nešto za jesti kad se budemo vraćale, a Doru nismo ni dirale. Svi znamo kakva je kad je netko budi. Zato smo je samo ostavili da spava. Odnjela sam Haley pecivo koje sam joj obećala, i vratila se u spavaonicu. Baš kad sam se uspinjala stepenicama Amanda je dotrčala do mene, sva zadihana.
Ja: Amanda, pa kad si došla. Di si bila do sad?-rekla sam veselo i zagrlila je.
Amanda: Nisam mogla prije doći. Ali to sad nije bitno. Leda, ona ju ima, moja mama je našla Knjigu Tame!!-rekla je uzdihana, i raskolačila oći. Nisam mogla vjerovati, nisam znala što da kažem, samo sam šutila i stajala tamo gledajući u nevjerici Amandu.
Ja: O bože! Moramo brzo nešto smisliti.-rekla sam malo došavši k sebi, a zatim smo ja i Am otišle u spavaonicu da smislimo nešto. Bilo što!

20.10.2007. u 23:33
° 32 thoughts of the world ° Print ° # °

The Truth...

Mary, Lana, Haley, Dora i Ja otišle smo na večeru. Ručak sam preskočila jer nakon onog pisma mi je sve prisjelo. No sad kad sam se malo smirila, shvatila sam da sam gladna. Na putu smo srele Lenu i ona nam se pridružila.
Ja: Bok, kako si?
Lena: Dobro, Michael mi fali. Ali preživjet ću.-nasmijala se
Dora: Dođi poslije večere sa nama u društvenu, pa ćemo smisliti nešto šta ćemo raditi. Nije da nemam ideja.-uputila nam je onaj zagonetni pogleda, sa nekim vragolastim odsjajem u očima. Haley me povukla za rukav da malo usporimo.
Haley: Šta li sad ona opet smjera.- prošaptala je
Ja: Nemam pojma, ali pošto je to Dora sigurno nije nešt u skladu sa pravilima.
Haley: Da imaš pravo. Ali nema veze, baš mi se danas krše neka pravila.- obje smo se nasmijale i nastavile prema Velikoj dvorani. Sjela sam za stol i natrpala pun tanjur hrane.
Mary: Šta su tebe izgladnjivali doma?-rekla je polako žvačući nekakvo pecivo i komad sira
Ja: Ne, ali sam preskočila doručak a onda i ručak, pa sam sad gladna.-baš sam htjela uzeti posljednji komad kroasana, kad ga je u istom trenutku i Lana dohvatila.
Lana: Leda! Pusti to je moje!
Ja: Ne, ja sam ga prva htjela uzeti!
Lana: E nisi, ja sam.
Haley: Dobro divlje zvijeri, smirite se. A da ga podijelite.-rekla je smireno ali sam vidjela da u sebi puca od smijeha. Lana me još uvijek gledala nekim čudnim pogledom, ali se ipak složila da podijelimo kroasan. Nakon večere smo krenule u društvenu. Lena, Mary, Haley, Dora, Lana i ja. Prava ekipa, sigurno nam neće biti dosadno. :) "Božićno veselje"-izgovorila sam lozinku, koja mi je iskreno bila bezveze. Ali valjda će je promijeniti kad počne drugo polugodište. Lana je ušla prva u društvenu, za njom Lena, pa Dora, Haley, Mary i ja na kraju. No ja sam se jedva nekako uspjela provući unutra. Sve cure stajale su na ulazu i nisu se micale.
Ja: Što vi to izvodite! Dajte se pomaknite malo.-rekla sam lagano iznervirana
Kad su se cure pomaknule u stranu, imala sam što vidjeti. Društvena je izgledala kao neki disco, kauča i naslonjača nije bilo, stolovi su bili raspoređeni po društvenoj. Sa stropa su visjeli nekakvi čudni ukrasi i nešto nalik na disco kuglu, ko bi ga znao. Društvena je bila u polumraku pošto su samo tri male svjetiljke na zidovima svoji slabašnim svjetlom pokušavale otkriti ali istovremeno i prekriti što više. Odjednom je netko stao iza mene i prekrio mi rukama oči.
Ja: Hej!- prvo sam pomislila da je Amanda, ali to nisu bile ženske ruke. Tada sam čula tupi udarac i jauk, zatim još jedan slabiji udarac i opet jauk. Ruke su nestale sa mojih očiju. "Ej, dosta, što vam je!"-taj glas bio mi je poznat.
Ja: Lucas!?-okrenula sam se u nevjerici. Lucas je stajao iza mene, trljajući glavu i rame naizmjenice.
Dora: Lucas Riddle!!!! Jebem te blesavog!!! Kak si mogao napraviti nešt onakvoga!!
Lucas: Pa šta je vama! Ja se potrudim da van priredim party iznenađenja, a vi ovako. Prvo me Dora lupi po glavi, onda mi Lana skoro rame otkine svojim udarcem, a Haley da i ne govorim o njenom pogledu. Da može ubijati pogledom, sad bi sigurno bio mrtav. -pokušavao je biti ozbiljan, a u isto vrijeme ga je tjeralo na smijeh. Ja sam sve samo promatrala u tišini, sa strane, zahvalna što je Lucas tu, a opet jako ljuta na njega zbog pisma, iako još uvijek vjerujem da ga nije on poslao.
Lucas: Leda, jesi dobro!?-upitao je kad me vidio kako izgledam
Ja: Da jesam.-rekla sam tiho, odmaknula se korak unatrag i okrenula se od Lucasa. Došao je iza mene i zagrlio me.
Lucas: Oprosti što se nisam javio. Ali htio sam vas iznenaditi. Nisam znao da ćete tako reagirati. Sad imam osjećaj da sam napravio nešto loše.
Ja: Pismo Lucas. Nisi ga ti poslao jel da?-rekla sam tiho, uzimajući jednu njegovu ruku u moju.
Lucas: Leda, o kakvom pismu govoriš?-vidjela sam da mu nije ništa jasno. Znači da sam bila u pravu, to pismo nije on poslao. Izmaknula sam se iz njegovog zagrljaja, i otišla u sobu po pismo.
Ja: O tom pismu govorim.-rekla sam kad sam se vratila i pružila mu pismo.-Lucas ga je uzeo u ruku i otvorio
Haley: Ali je Leda rekla da ga nisi ti poslao jer...
Lucas i Haley: Nema datuma na kraju pisma.- izgovorili su to u isti glas obojica sa nekom nevjerom u glasu.
Mary: Ali tko bi onda nešto takvo mogao napraviti!?
Začuli smo smijuljenje sa drugog kraja društvene. A tad su do nas došli Fred i George.
Fred: Mi smo poslali to pismo. Prekopirali smo Lucasov rukopis, i poslali ga. Da iznenađenje bude još veće.-nasmijao se
George: Ionako smo Lucasu pomogli oko priprema za party, pa smo se malo našalili.
Lena: To nije bila baš neka smiješna šala.-rekla je ljutito, prvi put otkad smo stupili u društvenu, tek sad shvaćajući što se događalo.
Fred: Da, sad to vidimo, ali onda nam se činilo smiješno.-još se jednom nasmiješio, ali kad ga je Dora ošinula svojim otrovnim pogledom, smirio se.
George: Žao nam je Leda, i Lucas. -pogledao nas je.
Lucas: Sve u redu, valjda...-pogledao je prema meni.
Ja: Da, sve u redu.-zagrlila sam i poljubila Lucasa
Lana: To znači da sad možemo tulumariti!?-rekla je veselo
Lena: Nadam se da da, jer otkad smo ušli u društvenu, nagledala sam si onu votku od šumskog voća tamo na stolu.-rekla je podlo nasmiješena
Dora: Konačno cuga! Ajde šta se čeka, idemo!
Slijedili smo Dorin i Lenin primjer i svi otišli do stola sa pićem. Uskoro su nam se pridružili još neki Gryffindorci, ali i par učenika iz ostalih domova, i party je mogao početi. :D

15.10.2007. u 11:42
° 38 thoughts of the world ° Print ° # °

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


design: moi

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (4)
Veljača 2007 (5)
Siječanj 2007 (6)
Prosinac 2006 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


comments no/si?

Opis bloga

Ovo je moja E-mail adresa ako me netko treba:


ledawitch@net.hr

a za MSN i ICQ mozete pitati preko maila

i'm in gryffindor!

be sorted @ nimbo.net


















Faith is believing in something when common sense tells you not to.

Always there...

How many moments in life can you point to and say: "That's when it all changed."

Leda

ovo sam ja Leda Steilles.
-Gryffindor, 6. godina
-emotivna
-zbrkana
-otvorena
-vesela

Haley
Haley Joy Heron
Gryffindor, 6. godina
-vječni optimista
-"štreberica" =D
-rame za plakanje
-utjeha

chad
Lucas Riddle
Gryfindor, 7.godina.
-metlobojski fanatik
-racionalan
-impulzivan
-voljen
-nekad moj
"Tvoja me snaga vrijeđa..."

Lana
Lana Roberts
-Gryffindor, 6. godina
-društvena
-nasmijana
-suosjećajna
-brižna...

Photobucket
Mary Matthews
-Gryffindor, 5. godina
-podrška
-utjeha
-nasmijana
-posebna

Photobucket
Dora Lily Mist
Gryffindorka, 6. godina
-sarkastična
-cinična
-inteligentna
-svoja

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Simon Label
Bivši Gryffindor
-smiren
-racionalan
-realista
-jedinstven