Komentari

astrosailor22.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • FreshCaYg

    Jergovićevom kredibilitetu bi puno pomoglo da je rat proveo u rodnom Sarajevu umjesto da je zdimio čim mu se ukazala prigoda, u Zagreb tražeći zaštitu od Hrvata koji su po njemu dosljedni samo u njihovoj mržnji

    ovako je laprdalo koje prepričava tuđe izmišljene priče, uvijek od nekoga ili nečega ugrožen, u svoj njegovoj veličini, kao što su uostalom uvijek ugroženi i svi oni koji su herojski pobjegli odakle god

    avatar

    26.10.2017. (13:43)    -   -   -   -  

  • borgman

    obišao sam Bosnu i Hercegovinu uzduž i poprijeko 94.-e i ružnijeg i glupljeg rata nisam vidio ni prije ni poslije niti na televiziji.

    avatar

    26.10.2017. (14:25)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Ja sam s Marlborom krenuo čitati bogati opus ovog pisca. Ta knjiga mi je možda ponajbolja njegova. Nekoliko puta sam joj se vraćao. Stil je oskudan, bez dociranja i moraliziranja, kratko i jasno onako Carverovski, a opet upečatljivo i britko. Mislim da dobro dočarava ratna zbivanja u Sarajevu. Kasnije je krenuo s romanima, prelazeći na jadan više Andrićevski tip pripovijedanja. Iz te faze mi je roman "Dvrori od oraha" ostao u dobrom sjećanju. Nove opsežne knjige kao što je "Rod" nisam čitao. Pratim godinama i njegove kolumne u Jutarnjem. Znao se upustiti u javne rasprave i prepiske, pa ga zbog toga neki doživljavaju kao kontroverznog. Ja ga gledam isključivo kao pisca. Posjećujem i njegovu stranicu jergovic.com na kojoj je, između ostalog, i rubrika Ajfelov most, svojevrsni internet književni časopis gdje objavljuju razni pisci.

    avatar

    27.10.2017. (12:03)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Da, Jergović je pisac koji se voli ili ga se mrzi. Priloženi popis njegovih knjiga koje sam pročitao govori u koju grupu spadam:
    Psi na jezeru
    Otac
    Pamti li svijet Oscara Schmidta (eseji o umjetnosti)
    Karivani
    Naci bonton
    Mama Leone
    Historijska čitanka
    Kažeš anđeo
    Buick Riviera
    Dvori od oraha
    Inšallah Madona, inšallah
    Historojska čitanka 2.
    Gloria in excelsis
    Žrtve sanjaju veliku ratnu pobjedu
    Ruta Tannenbaum
    Freelander
    Sarajevski Malboro
    Drugi poljubac Gite Danon
    Srda pjeva, u sumrak, na duhove
    Volga, volga
    Rod
    Wilimowski
    Levijeva tkaonica svile
    Doboši noći

    avatar

    27.10.2017. (19:25)    -   -   -   -  

  • Odsutnost matične ploče

    Procitala sam odmah po izdavanju i sve ove godine ga pamtim. Vrlo upečatljivo djelo i moj dojam je i autentično. To ne mora značiti da je pisac osobno prozivio, ali je vjerodostojno opisao karakter tog razdoblja. Također smatram da Sarajevski Malboro je najbolje mu djelo, iako sam procitala nesto manje od Semperovog opusa :)
    S vremenom se poceo ponavljati i postao predvidljiv. Nemam potrebu niti bas neku zelju citati dalje Jergovića, ali Malboro je svoje uistinu odradio, iako i ja nisam bas od secera :)

    avatar

    29.10.2017. (00:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...