Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • Lastavica

    Pravda je uvijek imala nekoliko aršina, najmanje dva.

    avatar

    12.05.2017. (16:45)    -   -   -   -  

  • Sukiyaki

    A ti se čudiš??? Ja ne. Pravosuđe je kod nas na izmaku snaga već odavno. To i je najveći problem u Hrvatskoj. Vrti se prema onoj strani tj. prema onoj vlasti koja je na vrhu. Ali u biti, ruku na srce, nikad nije funkcioniralo. Više niti ne znam kako bih sve to nazvala. Sve se događa pred našim očima a što mi možemo? Kako da mi, narod, utječemo na sve to? Možda upravo ovakvim postovima i neprestanim upiranjem prsta na ovakve nebuloze. LP

    avatar

    12.05.2017. (16:54)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    jus i justicija... nikako da se susretnu... :)

    avatar

    12.05.2017. (17:06)    -   -   -   -  

  • j.

    Slučaj Džem, sjajan roman o sudbini pojedinca u vrtlogu povijesti i ljudske gramzivosti, velika je zasluga, posredno i neposredno, našeg dragog gosponprofesora, a on je naravno zaslužan i za to što ga je moja malenkost uopće pribavila i mogla pročitati.
    Njegova preslika u današnjem vremenu uspjela je usporedba. S time da na polju izdavaštva bukti i afera malog Agrokora, kako su prozvali Algoritam. Koja, nadam se, može dovesti do toga da izdavači na zdravim temeljima opstanu i - prosperiraju.

    avatar

    12.05.2017. (17:54)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    stari i mladi komunista

    avatar

    12.05.2017. (18:37)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Niš se ja ne čudim @Sukiyaki, pa čak ni paranoji našeg poštovanog blogera Escajga. Gdje god pogleda vidi komuniste ili još bolje komunjare. Bog da ga poživi. :-)

    avatar

    12.05.2017. (18:42)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    jebiga semper nisam ja kriv što je ovome starijem i tata bio u savezu komunista, a on je nastavio tradiciju, a mali je kako sam kaže prije punoljetnosti uša u vezu sa esdepeom, a oni su sljednica saveza, ili sam možda nešto pogriješio

    ispravi me ako jesam

    avatar

    12.05.2017. (18:59)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ovako glasi ispravak: da bili su u SK (iako ja nisam siguran, ali kad ti kažeš neka je tako) ali nisu bili komunisti (ti vjerojatno ni ne znaš što je značilo biti komunist u vrijeme kad su komunisti bili komunisti a ne članovi SK), kao što su danas mnogi domoljubi u HDZ-u ili ga podržavaju iako nisu bili domoljubi kad je to trebalo biti. Kužiš stari moj :-)?

    avatar

    12.05.2017. (19:14)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Ni u jednom trenutku nisam sumnjala da bi "GAZDI" falila vlas
    s glave, to je jednostavno tako. Blokira se priča o silnoj imovini,
    o naplati iz iste, a o eventualnim računima preko grane da ne
    govorim. Oni su zaštićeni, mali lopovčići plaćaju, a što je najgore
    plaćamo svi mi. Da li usput i plačemo..., brzo će se vidjet. Nemam
    dovoljno "lijepih" riječi za slučaj i ine slučajeve, čuvaj zdravlje:))

    avatar

    12.05.2017. (19:31)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    eto drago mi je da ti znaš šta je značilo bit komunist

    ja iz osobnog iskustva znam da su najveća govna bila u savezu komunista i vladala ovom državom

    onda je pola članova pobjeglo traktorima u srbiju a od druge polovine je pola otišlo u hadeze, četvrtina u esdepe, a ostali po drugim strankama, i još uvijek vladaju ovom državom

    e sad jesu li ovi bili komunisti ili što drugo ti reci, i ispravi me ako sam nešto pogriješio ili krivo rekao

    avatar

    12.05.2017. (19:31)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Iznimno si aktualan. Ramljak je sinoć iznio taj podatak. Mislim da se Todorići neće izvući, jer ministar ga Tolušić onako izravno ne bi smjeo prozvati da mu ranije nije dozvoljeno.

    avatar

    12.05.2017. (20:07)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Nisam siguran, @deseta..., da ne bude po narodnoj 'vrana vrani oči ne vadi'. Ne znamo što Todorić drži, osim novca, u svom tajnom trezoru. Nije on od jučer.

    avatar

    12.05.2017. (20:17)    -   -   -   -  

  • Sukiyaki

    Hehehehe ljudima se već priviđa, što ćeš, nije ni čudo od svega što nas snašlo.
    Ajde sad malo ozbiljno. Uopće nije bitno kako se tko zove i kamo pripada...bitno je biti čovjekom a to bome nije lako postići, pogotovo političarima.
    I opet moram ponoviti, mi Hrvati nemamo za koga glasati jer oni koji bi mogli nešto pozitivno učiniti, nemaju šanse niti primirisati Saboru jer je previše zagađen negativom.

    avatar

    12.05.2017. (21:27)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ovim posljednjim komentarom, @Fresh..., potvrdila se moja sumnja da nemaš pojma tko su bili komunisti. Trebalo bi mi mnogo truda da ti objasnim tko su oni bili, no što to vrijedi, ti imaš svoj stav, a meni uopće nije bitno što ti misliš o karijeristima koji su se nakon rata proglasili članovima SK i koje ti nazivaš komunistima, niti istim takvima koji su se nakon Domovinskog rata proglasili domoljubima. Iz istog su se gnijezda izvalili i jedni i drugi. Idealisti dižu revolucije, karijeristi beru plodove.

    Ovime prekidanje diskusiju na, s tvoje strane, nametnutu temu, jer ona nema veze sa temom posta.

    avatar

    12.05.2017. (21:35)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Tako je @Sukiyaki, jedino bih uz tvoje "mi Hrvati nemamo za koga glasati jer oni koji bi mogli nešto pozitivno učiniti, nemaju šanse niti primirisati Saboru" dodao "ili pak su otišli iz Hrvatske."

    avatar

    12.05.2017. (22:46)    -   -   -   -  

  • Sukiyaki

    Nažalost. Ali nada umire zadnja, tako su rekli neki pametni ljudi.

    avatar

    12.05.2017. (23:01)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    eto drago mi je da kažeš da članovi saveza komunista nisu bili komunisti, ja to cijelo vrijeme tvrdim i stalno me uvjeravaju u suprotno, i ja kažem da je to bio šljam

    naime ja sam rođen 1965 godine, kad su nestali komunisti ne znam, ali ja neke te ispravne o kojima ti pričaš vidio nisam, samo one koji su prijavljivali susjede da bi se pomakli na listi za stan :))))

    avatar

    12.05.2017. (23:04)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Nisi ih, @Fresh... ni mogao vidjeti, oni su poginuli u ratu, kao i pravi branitelji. Ipak, ne može se generalizirati i tvrditi da su svi koji su preživjeli u oba slučaja bili šljam. Ništa nije crno -bijelo. U svakom žitu ima kukolja, a i svakom kukolja ima i poneko zrno žita.
    Ti imaš, i ne samo ti, jedan veliki problem. O čemu god pišeš uvijek sve svodiš na 'problem' komunista, ustaša, partizana, branitelja, nacije i slično. Kao sad, ova moja tema nema nikakve veze ni s čim od pobrojano, ali ti ne možeš da to ne spominjem. Ovo što se događa s Agrokorom i Saucha ima veze s komunistima koliko i sjekira s plivanjem. Bojim se da ti to, nažalost, ma koliko ti god to objašnjavao, nećeš nikad shvatiti ili prihvatiti. Tvoj stav o bilo čemu je po defoltu vezan na tvoju fiksaciju na komuniste.

    avatar

    13.05.2017. (07:08)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    U nadi je,@Sukiyaki, spas, naročito ako je dvonožna :-)!

    avatar

    13.05.2017. (07:22)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Kako kaže @Sukiyaki, nada umire posljednja, @j. Bojim se da je u slučaju Algoritma ona ipak već mrtva. Malo je onih što čitaju, a kamoli da kupuju knjige da bi jedna firma koja bi se bavila SAMO prodajom i izdavanjem knjiga mogla opstati bez državne potpore. A u nas se prvo, kad prigusti s državnom lovom, ukidaju potpore takvim djelatnostima.

    avatar

    13.05.2017. (07:31)    -   -   -   -  

  • NF

    valjda gazda todorić nije bez razloga tako opušten da mu se događaju propusti poput onog koji si spomenuo. mislim da bi ipak trebao biti oprezniji jer ako kojim čudnim slučajem hadezeu dođe u pitanje opstanak na vlasti, moglo bi čuveno neovisno sudstvo narediti privođenje ;)

    avatar

    13.05.2017. (10:39)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Heh da, i ja mislim da je Gazda osiguran, da je on uredno platio porez na svoju privatnu imovinu i vile i vikendice tako da mu neće biti problem financirati obranu. A to kakva je pravda dovoljno govori da Sanader koji je bio ipak Gazdin čovjek nije još pravomoćno osuđen za ništa. A bojim se da bi na kraju vjerovnici mogli tužiti našu državu jer je ona skoro pa nacionalizirala Agrokor, ako ne budu namireni, a mogu biti namireni jedino spšavanjem iz proračuna.

    LP i BB

    avatar

    13.05.2017. (14:12)    -   -   -   -  

  • Sukiyaki

    Lako za Todorića hehehe, budite sigurni da neće biti gladan hehehe, daleko od toga!
    Htjela sam još nešto napisati. Dragi ljudi okanite se podjela na komuniste, ustaše itd. Nije rješenje problema u tome iako radi prave istina moram napisati da mnogi komunisti sjede i sada u Saboru kao HDZ-ovci i ostali.
    Problem se nalazi u nečemu drugom. Opametimo se mi narod i nemojmo više dozvoliti da nas svaka dosadašnja vlada iskorištava i radi od nas budale!

    avatar

    13.05.2017. (19:23)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Slažem se, @Sukiiyaki, ali izgleda da ima dosta njih koji ne mogu drugačije, a kako nemam što raditi malo sam se raspisao na tu temu iako mi je o tome pisati bez veze, pogotovo s blogerima, a i 'in vivo', koji se svaki put zakače ko čičak za hlače za komuniste, komunjare i lustraciju. Kao da bi lustraciju nešto riješila. Uostalom, baš bi me zanimalo koga bi to lustrirali. Možda sinove i unuke onih koji bi možda lustraciju i zaslužili. To je prije dvadesetak godina još imalo kakvog takvog smisla, no danas vrijedi: kasno Janko na Kosovo stiže.

    Danas bi trebalo provesti jednu drugačiju 'lustraciju' koju zagovaram ali ju ne ponavljam u blogosferi kao papagaj, a glasi: svako svjesno kršenja zakona i etičkih načela kažnjava se smrću. Pa da vidim kome opanci a kome odbojci. No to nije u duhu europske uljudbe pa zato o tome ne raspravljam niti mislim da će se ikada usvojiti.

    Imamo mi još jedan oblik 'lustraciju' o kojoj se ne govori u tom duhu: odljev mladih, školovanih i pametnih ljudi koji ne žele rasprave na temu ustaša, partizana, komunjara i lustraciju već ih zanima uspjeh u poslu i rad. A možebitno su i oni djeca ili unuci onih koje bi kao trebalo lustrirali pa da im se to slučajno ipak ne dogodi odoše gdje se o tome više ne govori

    avatar

    13.05.2017. (21:06)    -   -   -   -  

  • Sukiyaki

    Tako je. Slažem se apsolutno sa svime. To je u biti realnost a sve drugo samo će nas odvesti još dublje u propast.
    Znaš, zaista se nekad pitam, zapravo jako često, zašto neki ljudi vade se na prošlost koja je iza nas. Svi mi jako dobro znamo što je bilo i nikad to nećemo zaboraviti ali jedno moramo shvatiti da neprestanim vraćanjem u prošlost nećemo riješiti sadašnjost a još manje budućnost.
    Ima toliko problema na koje bi se trebali koncentrirati, kao što si i sam spomenuo tj. odlazak mladih pametnih ljudi, pa i sam natalitet koji crkva sigurno neće riješiti svojim popovanjem kao ni političari svojim lažnim obećanjima. Pa recimo, što je tako reći, nestala srednja klasa, nezaposlenost, korupcija, jako loše pravosuđe koje spada u temelj pravne i kvalitetne države itd. itd.
    Umjesto da se na to koncentriramo i probamo u tom pravcu nešto učiniti barem na svoj način, mi građani Hrvatske ako već ne može vlada, mnogi ljudi se neprestano vraćaju na prošlost. I što se onda dogodi? Opet se glasa za iste pokvarene i neuke ljude koje samo interesira da se domognu vlasti i novca.

    Eto, mogla bih još puno toga nabrojati ali neću ti previše zauzimati mjesta. LP

    avatar

    13.05.2017. (23:34)    -   -   -   -  

učitavam...