Komentari

potok.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • stara teta

    na žalost, mnogi od nas su odrastali saznavajući samo jednu stranu, samo jednu "istinu". odrastali ili u ravnodušnosti, ili u sumnji, ili u nametnutom prijeziru. no, dok si mlad, ne ispituješ previše ono što se ne tiče direktno tvog osobnog života i trenutnih potreba, mana mlladosti koja se često protegne preduboko u odraslu dob. nedavno sam imala prilike vidjeti dokumente koji dokazuju potpuno suprotno starim objedama: čovjek je bio častan. i u okviru svojih mogućnosti, u konstelaciji koja je nametnuta našem narodu (kao što nam je često, pa i sada dosta nasilno i prisilno, ucjenjujući nametnuto), činio je sve da po savjesti spasi. hvala na ovoj pjesmi, na povjerenju koje si nam ukazala ispovijedajući dio svoje mladosti.
    kad stignem, stavit ću fotke doživljaja iz krašića.

    avatar

    09.11.2016. (15:20)    -   -   -   -  

  • Takva

    Istina je kao i pravda (pre)spora, ali dostižna!

    avatar

    09.11.2016. (15:37)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    poezijom se najlakše i najljepše oslika druga strana medalje... hvala ti na ovoj pjesmi... :)

    avatar

    09.11.2016. (16:07)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    uvijek je bilo onih koji su drugima nametali svoje laži kao istinu. Srećom nisam se s takvim glupostima sretao u školi. Živio sam u okruženju koje je znalo sve o pravome Stepincu.

    Lijepa pjesma

    avatar

    09.11.2016. (18:35)    -   -   -   -  

  • megi

    Pa kad kažu kako nam je bilo divno, a znamo da je bilo prestrašno. Znaju to oni koji su imali priliku čuti i drugu priču, makar i potiho. Hvala Bogu istina je došla na vidjelo, ali je u našoj Lijepoj još uvijek puno krakova strašne hobotnice gospodara LAŽI. Neka nas očuva od nje naš svetac, a neka i njima otvori oči da spoznaju pravu istinu!

    avatar

    10.11.2016. (01:26)    -   -   -   -  

  • Emmet

    I danas istina teško dopire kroz gustu koprenu "objektivnih" medija ...

    avatar

    10.11.2016. (11:02)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Stara teta poznavala sam čovjeka koji je (iako oficir JNA) bio nepravedno osuđen i izgubio zdravlje u Lepoglavi. On je pričao kako im je Stepinac dobacivao cigarete isl. što je dobivao u paketima. Prema biskupu bi se vlastodršci odnosili puno strože i možda ga "likvidirali" ali su morali vodit računa o Zapadu, koji ga je štitio.
    @Takva, točno, a netko i ne dočeka!
    @Dinaja, tako mi je lakše, sa svojim talentićem! :-)))
    @Sjedi, taj moj razrednik je bio nastavnik tjelesnog koji se je doslovno RUGAO kad netko nešto nije uspio napravit, a nije znao prenijeti znanje! Vrlo loš pedagog a zadrti ateist!
    @megi, ne osjećam se mučenicom u odnosu na ujca, koji je također bio u Lepoglavi...
    @Emmet, liberalizam je opasniji, na neki način, jer nas truje perfidno, pod krinkom "političke korektnosti" i sl. A najgori su hibridi između komunista i liberala! Svako vrijeme ima svoje breme!

    avatar

    10.11.2016. (17:05)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Draga prijateljice, hvala ti na podsjećanju da si napisala post. Moj post i komentari su više dokumentirano kako ti kažeš iz knjiga i svjedočanstva drugih, ja sam pokušao sažeti na jedno iako ima toga još mnoštvo, mogle bi se samo njegove propovijedi kopirati i dijeliti. Ali ti si napisala iz osobnog iskustva, doživljaja a to je neprocjenjivo, napisala si prelijepu pjesmu iz srca.

    Ja sam tako slušao od svoga župnika i duhovnika ( danas pokojnoga) o kardinalu. On je naime služio u Lepoglavi u vrijeme dok je i Stepinac bio tamo. Stepinac je bio odvojen od njih ali on im je bio snaga i ulijevao hrabrost da izdrže. Pričao je o životu u Lepoglavi a jako je ponosan bio na pisma koje je Stepinac osobno slao. Ja sam isto to čitao, nije to nešto posebno obični pozdravi i tako ali jako snažno djeluje.

    LP i BB

    avatar

    11.11.2016. (16:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...