Komentari

nakrizanju.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Anandam

    Bože, dijete, zašto si ležala u crkvi?! Ova vatra života na zadnjoj fotki pomalo me podsjeća na Laibach i Treći Reich. ;-)) U onom horoskopskom zvjerinjaku jedino Orao liči na orla. Vodenjak liči na Karamarka, Bik na kravu-ulizicu, još k tome genetski modificiranu (ima krila), a Lav na Arnolda Schwarzeneggera u ulozi Konana Barbarina. Luster je divan, ali pomalo asocira na srednjovjekovne sprave za mučenje. Križ je naopako zato što je to bazilika sv. Petra, koji se na slikama razapinjanja uvijek prikazuje s glavom prema dolje i križem naopako - valjda je i on nekaj fotkao dok su ga razapinjali. Bubamare na tlu ili par tratinčica. Kad plešu crkva i strop i ostalo, to je znak da si je čovjek malo preveć popil. Za popove je to normalno, ali ne i za laike. I za kraj, mobitel nije fotografski kompatibilan s laptopom zbog jednostavne činjenice distorzijske depikselizacije okularnog mehanizma difuzije i distopije svjetlosti. Moraš naprosto imati malo više vjere u budućnost. ;-)) Ili što bi rekao Jelenko: ;-O ;-P

    avatar

    26.05.2016. (12:47)    -   -   -   -  

  • jelen

    Lav: "taman sam sjeo čitati knjigu, kad eto djece s loptom na travnjaku... sad ih idem malo proždrijeti!"
    Bik s knjigom ima izraz lica: "aaahaaaa, da ti samo znaš što sam sad ja tu nutra pročitaaaoooo!"
    Anđelu se spava, a orao čita Lovački vjesnik, na naslovnici srndać, možda košuta

    I tak.

    avatar

    26.05.2016. (13:56)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Anandame;
    nešto si vickast! :))
    Ili kako @jelenmeden kaže ;-O :))))))))))
    sve mi je jasno osim bubica i tratinčica, jesi li i ti pio? Kao jedan tv-pop-propovjednik!? :-P

    avatar

    26.05.2016. (13:58)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @jelenmeden;
    dakle, što je to s vama svima danas?? :)))
    svi ste nešto sretno-duhoviti?? :))

    Mene anđeo vodenjak podsjeća na nekoga, ali se ne mogu nikako dosjetiti koga,
    ali nitko me ne podsjeća na Karamarka, koji me ,inače, podsjeća na kravu (sori, krave)
    :)))

    EDIT:
    Znam!!!
    ovaj patnički izraz na usnama i nosu podsjeća me na Froda Baginsa!!!!

    I kad gospođa Šafranek prošapće 'Puno patim!'
    :))))))

    avatar

    26.05.2016. (14:00)    -   -   -   -  

  • lion queen

    predivne fotke. baš predivne. svaka. hehe lav posebno :) ne znam zašto :))

    avatar

    26.05.2016. (18:41)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepo iz ove posebne katedrale od cigli. Ja ove "pametne" mobitele zovem tačnute (od touch)- ćaknute, za fotke koristim fotoaparat, makar i mobitel može poslužiti u nuždi, pogotovo ako želiš neprimjetno snimiti nadobudnog vozača i vozilo kojim te udario, a misli da je u pravu. Fotke prvo obradim u džabe programu PhotoScape, mo'š izokretati prema želji i poravnati, kontrast, boja... a za više petljanja koristim CorelDraw. Nije ni običan Paint za bacit, kojeg imaju sve Vindoze.

    avatar

    26.05.2016. (20:01)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @lion queen;
    Hvala :))
    Ah, ti lavovi....njihova pompoznost, samosvijest i teatralnost, te ljubav prema isticanju iznad masa mi je oduvijek bila odbojna. Uvijek sam željela da NE dobijem dijete lava. I kaj sam dobila? :D Dijete lava. Da se mogu pozabaviti svim tim kaj me smeta. :))))))
    Ti si lionica zbog horoskopa ili zato kaj voliš te mačketine? ;)

    avatar

    26.05.2016. (21:38)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @gogoo;
    Uopće nisam namjeravala fotkati, ali onda me nekako zanjelo. :)
    U stvari, horoskop me potaknuo. :))
    Kakva ti ja to izgledam, kao da nisam čula za photoscape? ;-)
    Ove slike jesu obrađene u photoscapeu, i okretane, i cropane, i renamane, i resizane itd.........ALI!
    on neke fotke polegne, i jednostavno ne znam koje i zašto.Po čemu on njih razlikuje od onih koje NE okrene? (Bez obzira kako sam ih ja netom prije okrenula u phscapeu.)
    Sigurno ima neka caka a ja ju ne znam. Zato sam pitala za instrukcije.

    Inače, CorelDraw ne volim, težak je i tehnički, to mi nekako nije za fotke. Imam još Lightroom i Photoshop i to mi je uvrh glave.....
    :)

    avatar

    26.05.2016. (21:47)    -   -   -   -  

  • gogoo

    A eto, ja većinu obradim u PhotoScapeu jer je zbilja jednostavan , odredim i veličinu u px-ima koju želim i kod postavljanja mi sve ispadnu kako sam pripremio. (ma nisam ni mislio da nisi čula, a u Corelu također jednostavno radim. napravim kolaže, dodam neki natpis, predmet, sam nacrtam nešto, itd... , pogodan mi je i za ispis ).

    avatar

    26.05.2016. (22:36)    -   -   -   -  

  • stara teta

    znaš kaj, svejedno kakav mob, kakve tehnikalije, šopovi, skokovi, nego ono kaj si zapazila, doživjela, doskakala, kako si vidjela i što si smatrala zanimljivim, tako da ostaneš paf. pa smo, vidiš, i mi ostali veselo fotopafirani. pa smo malo i poletili, jesmo, jesmo. :) :)

    avatar

    27.05.2016. (08:23)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @gogoo;
    Je, je i moj muž voli taj Corel. :)

    Na žalost, to ne objašnjava ove moje problematike. No, dobro, već će se jednom pokazati.
    :)

    avatar

    27.05.2016. (08:25)    -   -   -   -  

  • stara teta

    a kaj se tiče onih živina i ajgeleka, nema to veze ni s horoskopima ni sa karamarkom nit sa zoološkim vrtom, ponajmanje sa safarijem. ali ima sa ezekijelom i evangelisitma.U umjetnosti se evangelisti često prikazuju u tetramorfu, tj. prikazu koji se sastoji od četiri simbola. Sv. Mateja simbolizira anđeo, sv. Marka krilati lav, sv. Luku bik, a sv. Ivana orao. a čini mi se i da je to spomenuto u ivanovoj apokalipsi.

    ezekijel 1:10 :
    Izgled lica njihova bio je ovaj: sprijeda imala su lice čovječje, zdesna lice lavovo, slijeva lice volujsko, unutra lice orlovo, u sva četiri bića.

    avatar

    27.05.2016. (09:26)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ma, meni su fotke super!

    avatar

    27.05.2016. (09:29)    -   -   -   -  

  • Leptirica

    odlične fotke, sviđa mi se koliko si detalja uspjela primijetiti i zabilježiti:)

    avatar

    27.05.2016. (10:14)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Stara teta;
    prvenstveno, drago mi je da su ti slike bile lijepe, zanimljive. I meni je cijelo to zdanje vrlo, vrlo estetski privlačno, baš! :))

    Međutim , nikako se ne slažem s tom tvojom idejom da četiri kardinalna znaka nemaju veze s horoskopom, sa zviježđima u zodijaku (u astronomsko/astrološkom smislu) odnosno da se u Bibliji pojavljuju SLUČAJNO, tj.da taj motiv nije već od značajno davnijih dana poznat, pa upotrebljen od autora biblije.
    Dapače, ja vjerujem u ideju da je kršćanstvo derivat starijih religija i vjerovanja, skrpan kroz stoljeća od strane ljudi a u ime Isusa. Sve po potrebi , a da se zadrži moć, bogatstvo i status.

    Postoje brojne knjige, proučavanja ,studije koje otkrivaju te korjene kršćanstva , baš pri kraju knjige koju čitam ovih dana 'Vladari iz sjene' Jima Marrsa ima jako zanimljivo poglavlje o Bibliji i jeziku i simbolima i izrazima kojim je pisana. (opaska za @Jelenka; to je ona knjiga u kojoj je dobro poglavlje o templarima i financijama)
    Ima i žešćih ideja o Isusu, npr. knjiga 'Plan Krist' Acharye S. ,ako i nije cijela točna, sasvim sigurno nije cijela netočna!!!
    (Pa onda imamo B.Cremea i ideju da se glavni punktovi Isusovog života (rođenje, krštenje itd.da te ne ubijem sasvim u pojam dosađujući) trebaju gledati simbolički kao put prosvjetljenja svake duše.......itd.......drugi će znati puno bolje o tome, a zacijelo i ti znaš nšeto o tome,mislim si.)
    Uglavnom, ako se i koriste neki simboli u Bibliji, oni nikako nisu upotrebljeni jer su se sviđali autoru, i slučajno su izabrani, nego zato što su i do tada korišteni unutar neke smislene cjeline.
    Da završim, postala sam ,odmah poslije Đakovačke katedrale i SUPER film o piramidama i starim zdanjima na zemlji, a u šestom dijelu (pogledala sam, od 12e minute ide o tome, pa se onda nastavlja u sedmom, posljednjem dijelu), ima interesantan dio o lavu-škorpionu-vodenjaku -biku. Molim te da pogledaš, a tek onda odbaciš ideju.....oprosti na udavu :)))))

    avatar

    27.05.2016. (13:55)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Shadow;
    hvala i drago mi je :))
    nisam bila već par godina tamo i zaboravila sam da je vrlo lijepa...ljepša iznutra nego izvana... :))

    @Leptirica;
    hehe, izbjegavala sam slike gdje se vide kolege, pa je ovo manje-više preostalo..... sigurna sam da bi bilo još toga da je bilo mira, vremena i opuštenosti :))

    avatar

    27.05.2016. (14:09)    -   -   -   -  

  • stara teta

    to apsolutno stoji, upoznata sam s oblilnom literaturom o tomu, no orijentirala sam se u tom smislu da sam htjela istaći ono što je korišteno u sakralne svrhe u sakralnoj literaturi, sakralnoj arhitekturi i usko gledajući samo onaj smisao kojeg su mu pridavali kršćani tumačeći starozavjetne i novozavjetne spise.
    notorne su povijesne činjenice preuzimanja politeističkih i prvih mono i dualističkih religija, korištenja semantike i simbolike, pa pretumačivanja na poželjnu vjersku konvenciju. isto su radili i židovi, i kršćani, i muslimani, a zgodno je pripomenuti i nakalemljivanje svetačkih imena na starohrvatske običaje i mitologiju, zapravo "pogansko" mnogoboštvo koje je kler nastojao zabašuriti, kad ga već nije mogao iskorijeniti.
    nije udav, ni govora, tema je zanimljiva i poznata mi je, velim, samo sam htjela istaknuti jedan mali, čisto prigodni umjetničko-vjerski detalj. :) :)

    avatar

    27.05.2016. (14:10)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @stara teta;
    No eto :)))

    avatar

    27.05.2016. (23:32)    -   -   -   -  

  • VilaRavijojla2

    Odlicne su mi ove slike sa detaljima sa stropa katedrale.
    Ja ne mogu komentirati na puno blogova zbog tehnickih poteskova sa blogom. Ovo je inace moj blog pa ostavite koji komentar da vidim jel funkcionira komentiranje na mome blogu i recite svoje dojmove o mome blogu:

    https://blog.dnevnik.hr/vilaravijojla

    avatar

    04.06.2016. (17:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...