Hidradenitis Suppurativa

petak, 28.03.2014.

PODRŠKA

"Ponekada a u današnje vrijeme često se dogodi da čovjeku padne moral i tada se ne samo uz najbliže koji su tu uvijek kada ih zatrebas i podignu te do neke mjere da opstaneš i da neke stvari lakše podneseš. Ali vrhunac svega gdje nabrusis svoj moral do samih granica je pojavljivanje troje velikana KB Dubrave koji su se upustili u veliku borbu s HS-om (Kolovrat, Đuzel i Martić.) Takav odnos ne samo njih već i cjelokupnog osoblja dviju klinika koje su se kod mene na neki način ujedinile da pobjede zlo koje me izjedna već će i osam godina. Ostojiću čuvaj ovakve kirurge."

Prenosim citat kojeg je moj i naš HS kolega Miro objavio na jednoj društvenoj mreži ( uz njegovu dozvolu ).On se momentalno nalazi u KBC-u Dubrava i obavlja niz operativnih zahvata u smislu otklanjanja HS nametnika.Želim mu u svemu potpuni uspjeh i veselim se momentu kada će se priključiti mojoj picigin ekipi.Pozdravljam i navedene doktore, s apelom da mu izvedu lijepi i kreativan rez koji će biti interesantan mojim sugrađankama, a i odvratiti će pažnju od njegove eventualne smotanosti!!!!
Sretno, lave!!!!

- 23:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 26.03.2014.

KAKO LIJEČITI HS?

U svojoj višegodišnjoj borbi protiv HS-a sam se borio na više načina.Opisati ću svoja iskustva sa različitim terapijama:

ORALNO - gutao sam sve što mi se davalo, i velike i male tablete, raznoraznih boja i širokog spektra djelovanja.A davalo mi se sve i svašta i nažalost, od svega toga sam dobivao uglavnom njihove nuspojave bez ikakvog učinka za HS.Posebno bih naveo Roaccutane, lijek kojeg će vam prvog prepisati kada im dođete sa HS-om.On stvarno suši aknice i kožu, ali ima loše djelovanje kod muške populacije u reprodukcijskom smislu.To nećete nigdje pročitati i to sam doznao od osobe koja je zaposlena u farmaciji.I u mom slučaju je taj Roaccutane imao većeg efekta na onu dole žlijezdu a ne na lojnice i znojnice.Dakle, ništa od tableta mi nije pomoglo.Nisam pio lijekove na bazi penicilina na kojeg sam alergičan, i Dapson kojeg sam htio probati ali mi nisu dozvolili.Svakako da su mi određene tablete i pomogle na određen način, ali mom HS -u kao da je sve to bilo smiješno.

KIRURŠKO - upravo čekam poziv na operaciju pazuha po mojoj želji.Samo sam jednom bio na Hitnoj kada mi je otpadao komad mesa sa lijevog pazuha.Incizije sam radio sam, u wc-u i uz partizanske budnice i njemačke koračnice na sav glas.Držim teoriju da je operativni zahvat samo posljedičan način liječenja i da svatko mora učiniti i probati sve prije nego što legne na stol.

PRIRODNO - par godina sam se liječio isključivo prirodnim lijekovima i bio na tome prilagođenoj prehrani.Jedan dio ogromnog novca u tom smislu sam ulupao bezveze, ali bilo je i lijepih faza.Posebno bih izdvojio učinak i način jedne časne sestre iz Bosne.Ona je definitivno najbolje tretirala moje rane i u toj fazi sam se osječao izvrsno jer sam osim ciljanih biljnih preparata za HS uzimao i sve ono vezano za imunitet i krv.Nažalost, nakon dužeg perioda i taj način se pokazao bezuspješnim za moj HS.Naravno da sam u želji za što bržim ozdravljenjem bio i prilagođeno naivan i davao stvarno ozbiljne novce kojekakvim travarima i iscjeljiteljima.Nije mi žao jer išao sam punim srcem i samo se nasmijem kada sretnem jednog od takvih u mom gradu.

ALTERNATIVNO - liječio sam se homeopatijom, dugo, skupo i bezuspješno.Godinu dana sam bio na terapiji poznatog onog iz Zadra, još skuplje i još bezuspješnije.
Moram pohvaliti i jedne i druge za određene dobre stvari, ali za HS su neučinkoviti.Dosta toga bih koristio kao potpuno zdrav čovjek i u smislu brige o svom tijelu i to je sve.Odradio sam i barokomoru, koja je stvarno jako korisna za zdravlje, ali ne i za HS.Tu spada i aromaterapija koja mi je jedina pomogla i u sanaciji i u zacijeljivanju određenih rana.Da mogu moj HS vratiti na početak, aromaterapija bi definitivno bila moj prvi izbor u liječenju!

MENTALNO - svatko ima svoje metode i principe i naravno da vrijedi sve probati u smislu izlječenja.Netko koristi vjerske ili duhovne metode, a netko se koristi jogama, meditacijama ili metodama određenih kultura.To nisam probao jer to jednostavno ne mogu, takav sam.Život sa HS-om je težak život i znam da bih morao ići kod psihijatra u smislu utvrđivanja PTSP-a, makar zbog veće mirovine

ANIMALNO - čitao sam da određene životinje mogu na neki način preuzeti na sebe vašu fizičku bol.Volio bih imati psa, ali bi mi ga bilo žao kad ga zbog bolova ne bih mogao izvoditi.U ovoj fazi bi mi odgovarala iguana jer bi mogli skupa blentavo buljit u plafon.Pod ovim animalno smatram i onu divnu stvar, a to je ljubav.Ona pokreće i daje snagu i često je učinkovitija i od oralnog, kirurškog i prirodnog zajedno.

To je kratak prikaz mojeg načina liječenja.Bez obzira na način, treba biti uporan i vjerovati u izlječenje.Vjerujem da netko sigurno radi na pronalasku pravog lijeka za HS.Vjerujem i u to da ću uskoro moći zaigrati picigin A to bih volio napraviti u društvu poglavitog Ostojića,koji je sigurno smotan ko sajla, nadobudnog Babića i Nives Celzijus.Ipak je ona dobitnik prestižne književne nagrade, a i ima nešto sportsko na sebi za razliku od navedenog dvojca!!!


- 00:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se