HDZ BiH Posavina

subota, 17.10.2009.

Sjednica RO HDZ BiH Posavina

Dana 07.10.2009. godine održana je četvrta sjednica Regionalnog Odbora (RO) HDZ BiH Posavina u Gornjoj Tramošnici, općina Gradačac-Pelagićevo, a pod predsjedanjem predsjednika Josipa Jerkovića .
Na sjednici su bili nazočni Davor Čordaš - član predsjedništva HDZ BiH i član RO HDZ BiH Posavina kao i podpredsjednik RS iz reda Hrvatskog naroda, Zvonko Mišković - član predsjedništva HDZ BiH i predsjednik Skupštine Županije Posavske.
Sjednici su nazočili i svi članovi RO HDZ BiH Posavina .

Za dnevni red predloženo je i usvojeno:

1. Usvajanje Zapisnika sa treće sjednice RO HDZ BiH Posavina
2. Predaja pristupnica i učlanjenje po općinama
3. Realizacija projekata u općinama i projekti za 2010. godinu
4. Politička situacija na području Bos. Posavine sa osvrtom na događanja u BiH
5. Razno

Ad1. Zapisnik sa treće sjednice je usvojen jednoglasno.

Ad2. S obzirom da su svi Općinski Odbori imali za zadaću da donesu pristupnice to se i odradilo tako što je sedam općina predalo 650 pristupnica. Uz napomenu gosp. Čordaša da treba raditi i dalje kako bi svi članovi dobili nove iskaznice. Predsjednik Jerković je rekao da bi bilo dobro da tu brojku povisimo te da svi moraju izraditi „cipsove“ osobne iskaznice.

Ad3. Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice odnosno zamjenik ministra gosp. Slavko Marin i predsjednik komisije za povratak te članovi gosp. Davor Čordaš i gosp. Nevenko Herceg su osigurali sredstva za obnovu po općinama tako da smo izvršili analizu dokle se stiglo u realizaciji. Razgovaralo se i o projektima za iduću godinu, te ćemo na narednoj sjednici i usuglasiti prioritete za 2010. godinu.

Ad4. Političku situaciju na prostoru Bosanske Posavine i BiH su prezentirali gosp. Davor Čordaš i gosp. Zvonko Mišković.

Ad5. Pod točkom razno je predsjednik Josip Jerković predložio da slijedeća sjednica bude u Derventi što je prihvaćeno.





- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zasjedao Općinski Odbor HDZ BiH Bosanski Brod

U Koraću je dana 02. Listopada 2009. g. zasjedao Općinski odbor HDZ BiH Bosanski Brod.
Sjednici je nazočio i Josip Jerković, predsjednik RO HDZ BiH Posavina, kao i Slavko Vukoje, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana 101. brigade HVO.
Razmatrano je političko stanje u Bosni i Hercegovini, s osvrtom na stanje na prostoru naše općine i organiziranost naše stranke.Ocijenjeno je da se politička situacija u BiH radikalizira radi najavljenih pregovora o ustavnim promjenama, što se za sada ne odražava na stanje sigurnosti naših povratnika u Bosanski Brod.
Za predstojeće pregovore o ustavnim promjenama u BiH dana je puna potpora dr. Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a BiH.
Proces obnove i povratka teče sporo i to najviše zbog nedostatka donacija za popravak kuća. Iskazana je zahvalnst ministru Marin Slavku i potpredsjedniku RS Čordaš Darku na naporima da donacija bude što više.
Ocijenjeno je i to da je došlo do značajnijih promjena općinske administracije Bosanskog Broda i načelnika Čerek Milovana u potpori povratku Hrvata u ovoj općini, međutim da i dalje stoji da se ne poštuje član 3.Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi o ravnopravnoj zastupljenosti konstitutivnih naroda temeljem stanja popisa iz 1991. godine. Isto tako ukazano je na potrebu veće potpore prije svega financijske i pravne, kako bi što više povratnika izvadilo CIPS osobne iskaznice i da to bude jedna od zadaća dužnosnika stranke u narednom periodu, kao i da se traži pomoć od međunarodnih institucija i Vlade RH.
Kako su u Sjekovcu i Koraću utemeljeni mjesni ogranci HDZ BiH to je radi bolje koordinacije sa ovim ograncima odlučeno da se iz tih ogranaka u Općinski odbor kooptiraju Niko Soldan, Andrija Lepan, Anto Golemović i Šimo Gusak.
Radi bolje organiziranosti stranke i nove evidencije članstva zaduženi su predsjednici ogranaka i članovi općinskog odbora da do 6. listopada tajniku ili predsjedniku dostave
sve pristupnice članstva kako bi se iste do sjednice regionalnog odbora 9. listopada mogle dostaviti tajniku tog odbora radi objedinjavanja i izrade članskih iskaznica, te da i dalje vrši učlanjivanje novih i evidentiranje starih članova sa novim adresama prebivališta po progonu i izbjeglištvu.
Kako je u tijeku izrada i izdavanje monografije o 20 godina HDZ-a BiH to su članovi općinskog odbora odlučili da doniranjem novčanih sredstava pomognu izdanju ove monografije.
Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana 101. brigade HVO upoznao je nazočne o obilježavanju l7-te obljetnice stradanja i progona Hrvata Bosanske Posavine u spomen
na 6. listopad 1992. godine i na tragičnu sudbinu tog dijela BiH i herojske obrane Bosanskog Broda .




- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Utemeljena mjesna zajednica DONJE KOLIBE

Upisom u registar mjesnih zajednica općine Bosanski Brod nakon tri godine napora političkih subjekata, a prije svega HDZ-a BiH i povratnika u Kolibe Donje u tom mjestu utemeljena je mjesna zajednica čime je dobivena mogućnost uključivanja u lokalnu upravu i samoupravu općine Bosanski Brod.
Utemeljenje mjesne zajednice Kolibe Donje, prije svega u pravnim i političkim pitanjima pomogli su dužnosnici općinske administracije i to Nedeljeko Ruškić i Dragan Nikolić, a sve to ne bi moglo biti provedeno bez potpore načelnika općine Bosanski Brod Čerek Milovana. Svoju odluku o tome donijela je i Skupština općine kada su svi vijećnici jednoglasno bili za to da ovo hrvatsko povratničko mjesto dobije status mjesne zajednice. Na ovaj način svim političkim strankama koje imaju svoje vijećnike uSkupštini općine Bosanski Brod žitelji ove mjesne zajednice žele se zahvaliti.
Zbor građana na utemeljenju ove mjesne zajednice za predsjednika je izabrao Dujak Pavu, a za članove savjeta Duspara Veru, Hrkač Jeronima, Konjetić Peju i Soldo Ivicu.Kako je istakao ovaj odbor radiće prije svega na dobrobit povratnika u ovu mjesnu zajednicu kroz rješavanje komunalne infrastrukture kako bi povratak bio brži i održiv.
Zahvaljujući razumijevanju načelnika općine Bosanski Brod i firme "Srđo kop" očišćeni su temelji u ratu porušenog mjesnog doma u kome je bio prostor za rad političkih i kulturnih subjekata ove mjesne zajednice. Tako će se pristupiti projektiranju i obnovi tog prostora i usmjeriti napori ka donatorima da se što prije ponovo izgradi ovaj prostor i da se u njega smjesti mjesni ured i drugi potrebiti sadržaji.
Za rad u mjesnoj zajednici svi su potrebiti, dobrodošli i pozvani. Iskažimo tu volju tako što ćemo očistiti svoja imanja i porušene kuće, učestvovati u akcijama koje vode župnik i predsjednik mjesne zajednice., upisom u birački spisak, vađenjem CIPS osobne BiH iskaznice i glasovanjem na izborima.Predsjednik mjesne zajednice spreman je za sve što je u njegovoj moći i nadležnosti da pomogne svima koji se žele uključiti i koji nisu zaboravili svoj rodni kraj, muku svojih roditelja i grobove svojih najmilijih.Za sve je uvijek dostupan,

telefon: 091 505 3517
e-mail: pavodujak@gmail.com





- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Rujan 2011 (5)
Kolovoz 2011 (6)
Srpanj 2011 (12)
Lipanj 2011 (11)
Svibanj 2011 (12)
Travanj 2011 (10)
Ožujak 2011 (21)
Veljača 2011 (8)
Siječanj 2011 (6)
Prosinac 2010 (9)
Studeni 2010 (8)
Listopad 2010 (8)
Rujan 2010 (18)
Kolovoz 2010 (9)
Srpanj 2010 (17)
Lipanj 2010 (20)
Svibanj 2010 (14)
Travanj 2010 (6)
Ožujak 2010 (14)
Veljača 2010 (10)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (4)
Listopad 2009 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

RO HDZ BiH Posavina

  • Predsjednik RO HDZ BiH Posavina je
    Josip Jerković
    a članovi su:
    Davor Čordaš, Ivo Mijić, Pavo Dujak, Zlatko Tolić, Perica Kinđerski, Ivo Kamenjašević, Mato Lucić, Luka Miloš, Jozo Vidak, Petar Gagulić, Zvonko Šendulović, Juro Božanović , Vladimir Blažanović , tajnik Josip Suvalj i potparol Ivo Gavrić.

Linkovi

Kontakt

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima