DVD Turopolje

28.10.2013., ponedjeljak

12. GASTRO TUROPOLJA

Kao finale ovogodišnje manifestacije Gastro Turopolja, u nedjelju 27. listopada 2013. godine, na Trg kralja Tomislava u Velikoj Gorici (kod Muzeja Turopolja), organiziran je veliki "Nedjeljni turopoljski ručak na otvorenom". Velikogorički ugostitelji predstavili su ono najbolje što imaju u ponudi na svojim jelovnicima, uz neka iznenađenja pripremljena upravo za Nedjeljni turopoljski ručak. Posebna atrakcija bila je velika tava u kojoj se pripremala "Turopoljska pražetina". Za ljubitelje morskih delicija, bili su tu, sada već redoviti gosti "Nedjeljnog turopoljskog ručka", ugostitelji sa Korčule i Lastova, a pripremali su jela od ribe i plodova mora. Nije nedostajalo ni slastica, posebno onih od domaćih turopoljskih jabuka.

U sklopu 12. Gastro turopolja, održano je i druženje, natjecanje, odnosno humanitarna akcija "Najbolja turopoljska kotlovina". Natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine organizirano je u suradnji sa Srednjom strukovnom školom, smjer kuhari i Vatrogasnom zajednicom Grada Velike Gorice, a dio prihoda od prodaje kotlovine doniran je Pučkoj kuhinji Crvenog križa u Velikoj Gorici. Na ovom događaju, po prvi puta, sudjelovalo je i Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje, sa svoja četiri člana (i podrškom), a uz osvojeno 4. mjesto, pobrinuli su se i za dobru zabavu posjetitelja ovogodišnjeg Gastra.

VIDIMO SE DOGODINE !

Od 12. GASTRO TUROPOLJA

Više fotografija pogledajte ovdje:
12. GASTRO TUROPOLJA

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.10.2013., ponedjeljak

2. maraton HVIDR-e Velika Gorica - OSIGURANJE/PRIJEVOZ

U subotu 19. listopada održan je 2. maraton HVIDR-e Velika Gorica od Pokupskog do Velike Gorice. Maraton je bio nenatjecateljskog karaktera u spomen na pale branitelje Domovinskog rata. Start je bio na prvoj crti bojišnice, gdje se kretalo s mosta na Kupi nakon bacanja vijenca u rijeku, da bi potom krenula preko Kravarskog, pa sve do velikogoričkog spomenika Golubice palim braniteljima u Domovinskom ratu. Posebnost ovogodišnjeg maratona bila je što su se u maratonsku utrku pred kraj priključili i članovi Sportskog saveza osoba s invaliditetom među kojima i sportaši u kolicima, slijepe osobe, te djeca Centra za obrazovanje i odgoj djece sa poteškoćama u razvoju. Svi zajedno pristigli su kod spomenika braniteljima gdje su zajedno s članovima velikogoričke HVIDR-e zapalili svijeće i položili vijence u čast svima koji su branili Hrvatsku. Svoj doprinos ovom maratonu dalo je i Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje, koje je vršilo osiguranje i prijevoz učesnika maratona.




Izvor: VG Danas
Foto: HVIDR-a Velika Gorica

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.10.2013., ponedjeljak

11."Memorijal bana Josipa Jelačića"

13. listopada, 2013. godine u Zaprešiću, na Novim Dvorima bana Josipa Jelačića, održan je 11. po redu "Memorijal bana Josipa Jelačića". Naše društvo na ovom natjecanu nastupilo je sa dvije natjecateljske ekipe. Ženska "B" ekipa zauzela je 5. mjesto, dok je muška "B" ekipom zauzela 9. mjesto. Muška ekipa nastupila je i u natjecanju "povlačenje užeta", gdje je osvojila izvrsno 3. mjesto, pa tako jedan pehar ipak ide u Turopolje. Ovo su izvrsni rezultati s obzirom da je ovo vrlo jako natjecanje i s obzirom na to da se nisu zbrajale godine - velika zamjerka inače odlično organiziranom natjecanju !.

Čestitamo ekipama na ostvarenim rezultatima !

Bila je ovo još jedna prilika za druženje s vatrogascima iz čitave Hrvatske, ali i susjednih zemalja, prilika za razmjenu i stjecanje novih iskustava. Ovo natjecanje koje iz godine u godinu, uz stalan rast broja gostiju, dokazuje da je među najjačima i najvećima u Hrvatskoj. Ove godine na memorijalu se natjecalo 138 natjecateljska ekipa iz čitave Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Od 11. Memorijal Bana Josipa Jelačića

Od 11. Memorijal Bana Josipa Jelačića

Više fotografija pogledajte ovdje:
11. Memorijal Bana Josipa Jelačića

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2013., petak

Obljetnica smrti Željka Mrakovčića

U Vukovini je, 11 listopada 2013. godine, svečano obilježena prva godišnjica smrti predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica i dugogodišnjeg predsjednika DVD-a Vukovina g. Željka Mrakovčića. Godišnjici su prisustvovali zapovjednik VZG VG Borislav Turanj (JVP Velika Gorica) i dozapovjednici Ivica Maceković (DVD Markuševec Turopoljski) i Dario Munjić (DVD Novo Čiče) te član upravnog odbora Marinko Cerovski (DVD Lukavec). Od dobrovoljnih vatrogasnih društava počast preminulom predsjedniku odali su: Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Turopolje, Kurilovec, Novo Čiče, Staro Čiče, Velika Buna, Kobilić i Vukovina.

Neka mu je laka Hrvatska gruda !



- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2013., srijeda

12. JESENSKI KROS - OSIGURANJE

08. listopada 2013. godine, na Dan neovisnosti Republike Hrvatske, održan je 12. Jesenski kros - Maraton kluba ”VELIKA GORICA”. Pored Srednjoškolskog centra Velika Gorica, 16 članova našega društva vršilo je osiguranje i pripremu ove utrke za djecu osnovnih škola i dječjih vrtića. A da nebi bilo da smo samo osiguravali utrku pobrinula se naša članica vatrogasnog podmlatka, Dolores Dolački, koja je u kategoriji "klinceze" osvojila izvrsno 3. mjesto. Dolores je inače kćer ponosnih roditelja Jasmine - tajnice društva i Damira - našeg operativnog člana. Bili su tu i Ema, 4. mjesto u kategoriji "bebice" i David Čunčić, 10. mjesto u kategoriji "limači", inaće djeca našega zapovjednika Patrika.

Čestitamo i natjecateljima i cijeloj ekipi sa osiguranja na još jednom odlično obavljenom zadatku !

Od 12. Jesenski kros - Maraton klub VG

Od 12. Jesenski kros - Maraton klub VG

Od 12. Jesenski kros - Maraton klub VG

Više fotografija pogledajte ovdje:
12. Jesenski kros - Maraton klub VG

Maraton klub Velika Gorica
- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO