DVD Turopolje

27.03.2016., nedjelja

Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2016

Nakon Isusove smrti na križu i njegovog polaganja u grobnicu – spilju na Veliki petak, grupa židova s vođama, okupila se nakon Pashalne večere da razgovaraju o svojim bojaznima naznake o Isusovoj tvrdnji da će treći dan uskrsnuti od mrtvih. Oformili su odbor, koji je slijedećeg dana trebao otići do Poncija Pilata sa zahtjevom da se postavi straža pred Isusov grob, jer su strahovali da bi njegovi učenici mogli ukrasti Isusovo tijelo i proglasiti da je uskrsnuo. Idućeg dana su židovski svećenici izložili svoj zahtjev Ponciju Pilatu, koji je odobrio deset rimskih legionara da čuvaju Isusov grob. U znak spomena na taj događaj, dobrovoljna vatrogasna društva Župe Vukovina održavaju tradiciju čuvanja Kristova groba na Veliki petak i Veliku subotu.

Ove godine red je pao na članove DVD-a Buševec i DVD-a Kuče, koji su održali tradicionalno čuvanje Isusovog groba u župnoj crkvi u Vukovini. Na Veliki petak i Veliku subotu izmjenjivala se straža, sve dok u subotu zvona nisu označila Uskrsnuće.

Dobrovoljna vatrogasna društva Župe Vukovina ( Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje, Vukovina ) svečanim ešalonom dostojanstveno su obilježili blagdan uskrsnuća na Veliku subotu, gdje su svi zajedno prisustvovali sv. Misi.

Poslije sv. Mise, svi smo se zajedno malo i podružili, u društvenom domu u Vukovini, a velečasni Tomislav Krajačić zaželio je svima nama i našima blagoslovljen i sretan Uskrs.

Članicama i članovima našeg društva, svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, svim ljudima dobre volje te njihovim obiteljima, DVD Turopolje želi sretan i blagoslovljen Uskrs.

Od Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2016.

Od Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2016.

Od Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2016.

Od Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2016.

Od Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2016.

Više fotografija na web albumu:
Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2016.

- 13:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.03.2016., ponedjeljak

24. Turopoljska trka - osiguranje

I ove smo godine dali svoj doprinos u održavanju 24. po redu Turopoljske trke. 13. ožujka 2016. godine (nedjelja), u vremenu od 09:00 do 14:00 sati, osiguravali smo utrku, koja se tradicionalno svake godine održava u Velikoj Gorici.

------------------------------------------------

" ... Preko 400 trkača sudjelovalo je na 24. Turopoljskoj trci, što je najveći odaziv u posljednjih 10 godina. Trčali su natjecatelji svih dobnih skupina, u mnoštvo različitih kategorija, od rekreativaca do profesionalaca, a održana je i promotivna utrka osoba s invaliditetom u kolicima.

Glavna utrka je polumaraton, 21 kilometar, na koji dolaze trkači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Mađarske“, kazao je predsjednik Maraton Kluba Velika Gorica Darko Mišerić. Upravo je Mađarsku otišla glavna nagrada. Pobjednik 24. Turopoljske trke je 24-godišnji László Gregor, član mađarskog kluba Benedek-Team. U Gorici je postigao svoj osobni rekord istrčavši polumaraton za 1:07:02.

„Prvi put ovdje trčim i prvi put sam u Velikoj Gorici uopće. Ovo danas je bila vrlo teška utrka, ali na njoj sam uspio postići svoj osobni rekord u kategoriji polumaraton. Prošloga tjedna sam u Splitu također postigao rekord kojeg sam ovdje sada oborio. Vrijeme je dobro, ali je malo hladno i puše jak vjetar“, ispričao je Gregor. ... "

Cityportal.hr

Od 24. Turopoljska trka - osiguranje

Od 24. Turopoljska trka - osiguranje

Od 24. Turopoljska trka - osiguranje

Od 24. Turopoljska trka - osiguranje

Od 24. Turopoljska trka - osiguranje

Od 24. Turopoljska trka - osiguranje

Više fotografija na web albumu:
24. Turopoljska trka - osiguranje

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.03.2016., srijeda

Antin / Vinkovci / 05. i 06.03.2016.

05. i 06. ožujka 2016. godine posjetili smo naše drage prijatelje u Antinu - Vukovarko - Srijemska županija. Imali smo čast prisustvati njihovoj godišnjoj Skupštini. Ugodno smo se podružili sa starim prijateljima, a ovom smo prilikom svi zajedno, posjetili i Vinkovce te njihovu Javnu vatrogasnu postrojbu. I ovim se putem zahvaljujemo našim slavoncima na velikom gostoprimstvu. Vidimo se uskoro !

FOTO: Dragan Trtan, Mihael Čunčić, Hrvoje Mihalić

Od Antin / Vinkovci / 05. i 06.03.2016.

Od Antin / Vinkovci / 05. i 06.03.2016.

Od Antin / Vinkovci / 05. i 06.03.2016.

Od Antin / Vinkovci / 05. i 06.03.2016.

Više fotografija na web albumu:
Antin / Vinkovci / 05. i 06.03.2016.

- 13:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.03.2016., utorak

74. Godišnja izvještajna Skupština DVD-a Turopolje

27.02.2015. održana je 74. Redovna godišnja izvještajna Skupština DVD-a Turopolje

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Čedomir Krizmanić,a nakon državne i vatrogasne himne, minute šutnje za sve preminule članove našega društva, uvodne, te pozdravne riječi gostima, prešlo se na izbor radnog predsjedništva, koje je prihvaćeno te je kao takvo započelo sa vođenjem službenog dijela skupštine, koji je kao predsjednik radnog predsjedništva vodio Čedomir Krizmanić, uz članove Ivanu Matanović i Danijela Hercega, te zapisničara Jasminu Dolački, prema sljedećem dnevnom redu:

1.Izbor radnih tijela Skupštine

-zapisničara
-verifikacijskog povjerenstva
-ovjerovitelja zapisnika.

2.Podnošenje izvješća

Izvješće o radu Društva za proteklu 2015. godinu:
-Verifikacijske komisije podnio je Ivan Antolčić
-Upravnog odbora podnio je tajnik Jasmina Dolački
-Blagajnika podnio je blagajnik Ivan Krizmanić
-Nadzornog odbora podnio je predsjednik Nadzornog odbora Marko Jukić

3.Rasprava po izvješćima i njihovo prihvaćanje

4.Usvajanje novog Statuta Društva, imenovanje likvidatora, Časnog suda i Zapovjedništva.

5.Prijedlog Programa po izvješćima i njihovo prihvaćanje

Tajnik DVD-a Jasmina Dolački predstavila je Plan rada za 2016. godinu te financijski plan za 2016. godinu.

6. Rasprava o Programu rada i financijskom planu za 2016. godinu te njihovo prihvaćanje.

7.Pozdravna riječ gostiju

Svojom nazočnošću Skupštinu su uveličali sljedeći gosti:
Dožupan Zagrebačke županije g. Rudolf Vujević, dogradonačelnik Grada Velike Gorice g. Stjepan Kos,VMO Rakitovec, predsjednik VMO Turopolje g. Zlatko Mihanić, VZG VG - delegat g. Marijan Mateić, Dobrovoljna vatrogasna društva: Antin (VZ Vukovarsko-Srijemske županije), Bešlinec (VZO Kloštar Ivanić), Buševec, Čička Poljana, Gradići, Kuče, Kučilovina (VZ Grada Zagreba), Kurilovec, Mraclin, Novo Čiče, Okuje, Ostrna (VZO Dugo Selo), Rakitovec, Ribnica, Ruča (VZO Orle),Sisak (VZ Grada Siska), Staro Čiče, Strmec Bukevski, Ščitarjevo, Trešnjevka (VZ Grada Zagreba),Velika Buna, Velika Mlaka, Velika Gorica, Vukovina. predstavnik tvrtke Luveti g. Zoran Delaš, prestavnik VG Komunalca, predstavnici , Predstavnici Maraton kluba Velika Gorica, Udruga dragovoljaca domovinskog rata Velika Gorica – Ilija kukor, Udruga umirovljenika Turopolje, ŠRK Ribomanija Turopolje, Nogometni klub Turopolje, Belot klub Turopolje,

Skupštini je prisustvovalo 26 prijateljskih društava, iz 2 države, 7 različitih vatrogasnih zajednica. Po prvi puta Skupštini su prisustvovala i dva dobrovoljna vatrogasna društva iz Slovenije: Prostovoljno gasilsko društvo Brezje i Pekre (Maribor, Slovenija). Zahvala svima što su svojim prisustvom uveličali našu Skupštinu.

8.Dodjela priznanja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje dodijelilo je zahvalnicu pojedincu koji je protekle godine dao poseban doprinos i potporu našem Društvu. Zahvalnicu je primio: Davor Drakulić

Spomenicu za vatrogasnog vaterana primio je Davor Drakulić

Spomenicu za 40 godina aktivnosti primio je Čedomir Krizmanić

Spomenicu za 10 godina aktivnosti primili su: Mihael čunčić i Antonio Zekić

Brončanu vatrogasnu medalju primile su članice ženske B ekipe i njihov voditelj: Jasmina Dolački, Martina Kukor, Marica Komarac, Ivana Martanović, Radojka Marković, Suzana Jež, Mirjana Jazbec, Habiba Golubić, Ana Herceg, Iva Godinić, Ružica Marinić, Roska Krizmanić i Danijel Kukor.

Priznaje za izniman doprinos u razvoju vatrogastva i zaštite od požara primila je najnovija članica ženske B ekipe Ana Tačković. Isto priznanje primile su sve članice ženske B ekipe na našoj Skupštini 2014. godine.

Diplome za položen ispit vatrogasac primili su: Jasmin Blagušević, Ivan Antolčić i Mario Glogovšek

Uvjerenje / Ispit za voditelja vatrogasne mladeži primio je Hrvoje Mihalić

Diplomu za položen ispit vatrogasni časnik primio je Mario Glogovšek, koji je pravo na ovaj čin ostvario nakon uspješno završene vatrogasne škole za zanimanje vatrogasni tehničar.

Posebno priznanje Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije za nesebičan i požrtvovan rad, odnosno za sudjelovanje u gašenju katastrofalnog požara na poluotoku Pelješcu, primili su: Zvonimir Golubić, Željko Marinić i Davor Drakulić

ČESTITAMO SVIMA !

9. Slobodna riječ

Po završetku službenog dijela organizirana je svečana večera, uz veselicu za sve goste i članove.

Zabavljala nas je grupa "LUCKY BAND",a sve medijski nije popratio niti jedan medij (iako su bili pozvani)

Zahvaljujemo se i svim društvima, odnosno gostima, koji su kupnjom tombole, također pomogli u kupnji natjecateljske opreme za našu mladež. Naravno zahvala ide i svim sponzorima tombole: MICRO TEAM – Velika Gorica , AUTOGORICA – Velika Gorica, FOTO LJUBEK – Velika Gorica, BANIĆ PROMET – Velika Gorica, MAX AUTODIJELOVI - Velika Gorica , MLIN PUKANIĆ – Velika Gorica - Kurilovec, OPG BLAŽINOVIĆ – Kučilovina, POSTOLARSKA RADIONA MARKO – Velika Gorica, NARODNE NOVINE – Velika Gorica, Daniel Vlahinščak, Branislav Golubić.

Od 74. Godišnja izvještajna Skupština DVD-a Turopolje
Od 74. Godišnja izvještajna Skupština DVD-a Turopolje

Od 74. Godišnja izvještajna Skupština DVD-a Turopolje

Od 74. Godišnja izvještajna Skupština DVD-a Turopolje

Od 74. Godišnja izvještajna Skupština DVD-a Turopolje

Više fotografija pogledajte na web albumu:
74. Godišnja izvještajna Skupština DVD-a Turopolje


- 13:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO