DVD Turopolje

28.05.2018., ponedjeljak

35 godina DVD-a Zlarin / III. Memorijalno vatrogasno natjecanje Luka Lovrenčić

26. i 27. svibnja 2018. godine, posjetili smo naše prijatelje iz DVD-a Zlarin, koji su proslavili svojih prvih 35 godina uspješnog djelovanja. Čestitamo i ovim putem DVD-u Zlarin te im se zahvaljujemo na izvrsnom gostoprimstvu. Čestitamo i našoj ženskoj B ekipi, koja je drugi puta za redom osvojila 1. mjesto u kategoriji, na III. Memorijalnom vatrogasnom natjecanju Luka Lovrenčić. Super kup izmakao je za pola sekunde.









Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2018., utorak

Predsjednikovih 60

Fotke sa velikog 60-og rođendana našeg predsjednika Čede. Turopolje, 19.05.2018. Zahvaljujemo se predsjedniku Anton Blažič i članovima PGD Brezje, na ideji i uspješno izvršenom "zadatku" ;) Iznenađenje uspjelo !






Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.05.2018., subota

Združena vježba "Tiskara Velika Gorica"

U sklopu „Svibnja – mjeseca zaštite od požara“ te sukladno "Planu vježbi za 2018. godinu", dobrovoljna vatrogasna društva Donjeg Turopolja (Župa Vukovina) i DVD Staro Čiče kao domaćin, 18. svibnja 2018. godine (petak), s početkom u 19:00 sati, organizirali su i izveli združenu vatrogasnu vježbu "Tiskara Velika Gorica.". Vježba je održana na objektu Tiskare Velika Gorica, u Starom Čiču.

Cilj vježbe bila je provjera koordiniranog rada DVD - ova Donjeg Turopolja u uvjetima velikih vatrogasnih intervencija, provjera efikasnosti postupaka utvrđenih standardnim operativnim postupcima te uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti operativnih članova.

Na samoj vježbi sudjelovalo je 9 dobrovoljnih vatrogasnih društava Donjeg Turopolja: Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje i Vukovina..

Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje na vježbi je sudjelovalo sa navalnim vozilom i posadom od 6 + 1 vatrogasaca.

Tema vježbe bila je spašavanje unesrećenih osoba, evakuacija osoba te gašenje objekta.

Nakon uspješno izvedene vježbe zapovjednik DVD-a Buševec Nenad Lukić izvršio je postrojavanje pripadnika, zajedno sa predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica g. Daliborom Mrakovčićem.

Nakon postrojavanja i govora, izvršena je analiza same vježbe, a nakon službenog dijela uslijedio je skroman domjenak u vatrogasnom domu Staro Čiče.

Još jednom pohvale svim sudionicima združene vježbe DVD-ova Donjeg Turopolja. Za one koji ne znaju, navedena društva u sastavu su Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica, odnosno Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i ovo je već 18-a godina za redom da društva vukovinske župe održavaju zajedničku združenu vježbu.







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2018., petak

Operativna mirovina

Jučer, 17.05.2018. godine, simbolično smo ispratili naša dva člana u operativnu mirovinu. Ispeljali smo iz garaže staroga FAP-a i po posljednji put oni su uključili pumpu i probali mlaznice.

Željko Marinić i Davor Drakulić, zahvaljujem vam se u ime DVD-a Turopolje i u ime mještana Turopolja i okolice. Hvala Vam na nebrojenim aktivnostima, radnim akcijama i intervencijama, koje ste uspješno odradili, od Turopolja pa do Dubrovnika. I možda sada gubimo dva iznimno dobra operativca, ali zato dobivamo dva iskusna veterana, čije ćemo savjete i dalje slušati i slijediti. No jedna stvar se ne mijenja, a to je veliko prijateljstvo i druženja koja imamo. Davore i Željko, hvala Vam na svemu što ste napravili za hrvatsko vatrogastvo. Na vaše mjesto sada dolaze neki novi "klinci", koji će nastaviti vaš rad i djelo.

Zap. DVD-a Turopolje:
Patrik Čunčić





Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.05.2018., četvrtak

Sijanje trave - poligon

Danas, 17.05.2018. godine, posijali smo i travu na vatrogasnom poligonu Turopolje. Zahvaljujemo se tvrtki VRTNI CENTAR GORICA, iz Velike Gorice, na velikoj pomoći i donaciji trave i tvrtki POLJO - PROM, iz Hrašća, također na donaciji trave. Danas smo naručili i kišu - tak da si znate planirati ostatak dana ;)





Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2018., srijeda

Radna akcija br. 9

Danas, 15.05.2018. godine, nastavili smo sa uređenjem budućeg vatrogasnog poligona Turopolje. Zajedno sa djecom, koja su prije toga odradila i trening, "pročešljali" smo teren i pripremili ga za skorašnju sjetvu trave. Uz to pokosili smo i travom zaraslo dječje igralište u Parku turopoljskih branitelja. Skrećemo pozornost nadležnima, da se nađe bolje rješenje, jer kositi travu tri puta godišnje jednostavno nije dovoljno. Djeca, odnosno dječje igralište, moraju biti prioritet ispred svega ostaloga.






Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 09:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2018., subota

Sadnja drvoreda

Danas, 11.05.2018. godine, smo zajedno sa Vijećem mjesnog odbora Turopolje, u Parku turopoljskih branitelja, posadili novi drvored crvenolisnog javora. Nastavak je to drvoreda koji smo prošle godine posadili uz budući vatrogasni poligon. Sada cijelu Proletersku ulicu, Park turopoljskih branitelja, odnosno društveno - vatrogasni dom, krasi 20 novih stabala. Zahvaljujemo se Gradu Velika Gorica, predsjedniku VMO Turopolje gosp. Zlatko Mihanić i Vrtnom centru Gorica, na pomoći. Zahvaljujemo se i Andjelka Samardzic na kavici !







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 09:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.05.2018., subota

Smotra VZG VG

05. svibnja 2018. godine, zajedno sa ostalih 28 društava i Javnom vatrogasnom postrojbom, sudjelovali smo na Smotri vatrogasaca i vozila Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica. Smotra je održana povodom blagdana zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana u Velikoj Gorici. Prenosimo riječi našeg dogradonačelnika Ervina Kolareca, načelnika Civilne zaštite Grada Velike Gorice i velikog prijatelja nas vatrogasaca: "Neka dragi Bog čuva hrvatsko vatrogastvo ".






Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 09:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.05.2018., petak

Sv. Florijan

04. svibnja 2018. godine, zajedno sa ostalim društvima župe Vukovina, u Rakitovcu smo proslavili Dan nebeskog zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana. U kapelici sv. Petra i Pavla služena je sv. Misa, a proslava je nastavljena u društvenom domu. Put od doma, do kipa sv. Florijana, kapelice i nazad, prošli smo u svečanom ešalonu.







- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.05.2018., četvrtak

Dan mjesta Turopolje

01. svibnja 2018. godine, nakon tradicionalnog 6. Kupa sv. Josipa Radnika, još onako u radnim uniformama, povodom Dana mjesta Turopolje prisustvovali smo i služenju sv. Mise na kojoj je proslavljen zaštitnik mjesta Turopolje - sv. Josip Radnik.

Nakon svete Mise, u Parku turopoljskih branitelja, svi smo se skupa pomolili kod novoizrađenog spomen obilježja vrijednom turopoljskom radniku. Spomen obilježje izradio je naš turopoljac Zdravko Mateša - Mokica, uz pomoć Grada Velike Gorice, Vijeća mjesnog odbora Turopolje, DVD-a Turopolje, tvrtke PANA d.o.o. i stanovnika Turopolja i okolice.

Proslavu je uveličao i dogradonačelnik Velike Gorice Ervin Kolarec, a u svemu su nam se pridružili i članovi prijateljskog Prostovoljnog gasilkog društva Brezje iz Slovenije.







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2018., srijeda

6. Kup sv. Josipa Radnika

01. svibnja 2018. godine, na Međunarodni praznik rada i Dan mjesta, u Turopolju, na sportskim terenima NK Turopolje, održano je tradicionalno vatrogasno natjecanje za djecu i mladež 6. Kup sv. Josipa Radnika.

Ove je godine nastupio rekordan broj od 37 ekipa ,odnosno 370 djece, na što smo kao organizatori iznimno ponosni. Zahvaljujemo svim društvima na sudjelovanju !

Ove je godine najtrofejnije društvo bilo DVD Ribnica, koje je osvojilo 4 pehara po kategorijama i prijelazni pehar, kao najbolja ekipa u kategoriji mladeži žene. DVD Buševac osvojilo je prijelazni pehar kao najbolja ekipa u kategoriji mladeži - muška, dok je prijelazni pehar u kategoriji djece - ženski i muški, osvojilo DVD Kuče. Čestitamo svima skupa na ostvarenim rezultatima !

Moramo se zahvaliti svima koji su nam pomogli da se ovaj Kup održi, pa veliko hvala:

- Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije
- Vatrogasnoj zajednici Grada Velike Gorice
- Turističkoj zajednici Velike Gorice
- Vijeću mjesnog odbora Turopolje /
predsjedniku Zlatko Mihanić
- Nogometnom klubu Turopolj
- Ambulanti Turopolje /
Dr. Dubravki Škrinjarić-Andrilović
- tvrtki PANA d.o.o. /
Gđi. Nikolina Babić
- našim vatrogasnim sucima
- fotografima sa zemlje i zraka - Nikola Sever i Petar Meznarek
- DVD-ima Kuče, Šiljakovina, Kurilovec, Čička Poljana - hvala na posuđenoj opremi i stolovima
- posebna pohvala članicama i članovima prijateljskog nam društva iz Slovenije PGD Brezje, na velikoj pomoći i prekrasnom druženju
- Hvala svim medijima na podršci

I na kraju hvala i čestitke svim članicama i članovima DVD-a Turopolje, od djece, mladeži do starijih, na odlično odrađenom Kupu.

REZULTATI:

DJECA - Ž

1 DVD Mraclin
2 DVD Novo Čiče
3 DVD Ribnica
4 DVD Staro Čiče
5 DVD Kuče
6 DVD Strmec Bukevski
7 DVD Kurilovec
8 DVD Šiljakovina

DJECA - M

1 DVD Kuče 1
2 DVD Ribnica
3 DVD Kosnica
4 DVD Kuče 2
5 DVD Velika Mlaka
6 DVD Staro Čiče
7 DVD Mraclin 1
8 DVD Turopolje 2
9 DVD Veleševec
10 DVD Trebovec
11 DVD Buševec
12 DVD Kurilovec
13 DVD Strmec Bukevski
14 DVD Čička Poljana
15 DVD Bobovec
16 DVD Leskovec
17 DVD Odranski Obrež
18 DVD Novo Čiče
19 DVD Turopolje 1

MLADEŽ - Ž

1 DVD Ribnica
2 DVD Ježevo
3 DVD Kuče

MLADEŽ - M

1 DVD Buševec
2 DVD Ostrna
3 DVD Ribnica
4 DVD Strmec Bukevski
5 DVD Novo Čiče
6 DVD Staro Čiče
7 DVD Velika Mlaka








Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO