DVD Turopolje

09.12.2010., četvrtak

TUROPOLJSKO SRCE

Od Poplava Posavina 09.2010.

Nagrada Grada Velike Gorice „Turopoljsko srce“

- Gradsko društvo Crvenog križa
Tijekom velike poplave, koja je pogodila Veliku Goricu i Općinu Orle u rujnu 2010. godine, djelatnici i suradnici Gradskog društva Crvenog križa pokazali su i dokazali svojim djelovanjem veliku humanost i požrtvovnost, ulažući nadljudske napore u pružanju pomoći osobama i obiteljima s poplavljenog područja. Organizirali su Prihvatni centar za evakuirane osobe i Distributivni centar humanitarne pomoći.

- Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice
Pokazali veliku požrtvovnost, humanost i profesinalizam za vrijeme rujanskih poplava. U tom periodu pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava i javne vatrogasne postrojbe bili su u punom angažmanu, ostavljajući poslove, obitelji pa i vlastite potopljene kuće kako bi bili na raspolaganju Stožeru za zaštitu i spašavanje i stanovnicima poplavljenih područja. Uložili su nadljudske napore prvo u pokušaju zaustavljanja prodora vodene bujice, evakuaciji stanovništva, a kasnije i u pružanju pomoći dostavom hrane, vode i ostalih potrebnih stvari i u najteže pristupačne terene, a na kraju i radeći na ispumpavanju vode iz obiteljskih kuća.

- Goran Trupčević, Sebastijan Matejaš, Željko Trupčević
Neposredno su sudjelovali u spašavanju neplivača kojeg je 20. rujna 2010. godine rijeka Sava, nakon što je probila nasip kod Leknena, iznenadila i opkolila na njegovom imanju u Leknenom. Skokom u hladnu bujicu riskirali su vlastiti život spašavajući život gospodinu Slavku Igrecu.

- Udruga Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije
Udruga je neprofitabilna i nestranačka organizacija koja svoje aktivnosti obavlja preko volonterskog tima svojih članica, a godišnje educira oko 2100 žena o samopregledu dojki. Svojim radom želi naglasiti potrebu za očuvanjem zdravlja žena polazeći od vrlo važne činjenice da je rak dojke izlječiv ukoliko je otkriven u njegovom što ranijem stadiju. 2004.g. osigurala sredstva Europske unije iz CARDS programa, a od tada i obilježava Dan ružičaste vrpce.

VATROGASCI DVD-A TUROPOLJE KOJI SU SUDJELOVALI U RUJANSKOJ POPLAVI:

BLAGUŠEVIĆ MARIO

ČUNČIĆ PATRIK

ČUNČIĆ ZORAN

DOLAČKI DAMIR

DRAKULIĆ DAVOR

DRAKULIĆ KREŠO

DRAKULIĆ RAJKO

JUKIĆ MARKO

KRIZMANIĆ ČEDOMIR

KRIZMANIĆ IVAN

KUKOR DANIJEL

LAZIĆ NIKOLA

MARIČIĆ IVAN

MARIČIĆ MARKO

MARINIĆ ŽELJKO

MATEŠA SEBASTIJAN

Hvala Vam !

U trenucima pisanja ovog posta DVD Turopolje je stavljen u stanje pripravnosti.Sava opet prijeti.Ne daj Bože opet.........
- 19:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO