DVD Turopolje

30.12.2010., četvrtak

Božićni domjenak

29.12.2010. u 18 00 h ,nakon uspješno odrađene intervencije,za najaktivnije članove DVD-a Turopolje,osobito djece,organiziran je božićni domjenak.Analizirala se je aktivnost prošle godine,a dogovoreni su i neki novi planovi za 2011 god.Nakon dogovora i razgovora za djecu su priređeni klopa i sokići.
"malo druženja sa djecom tako da se osječaju aktivnim,dobro došlim i korisnim članovima našeg društva ,te da im se zahvali za uloženi trud"









- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Požar čađe u dimnjaku

29.12.2010. u 15 00 h DVD Turopolje dobiva poziv mještanina o požaru čađe u dimnjaku-radnička 5,Turopolje(Kolonija).
DVD izlazi na intervenciju sa vatrogasnim kombijem i posadom od 4 vatrogasca.Zbog opasnosti od proširenja požara na međustropnu konstrukciju i krovište(zgrada je stara više od 100 god. i u njoj se nalazi nekoliko stanova u nizu) DVD ostaje dežurati sve do 17 30 h. kada je utvrđeno da više nema opasnosti od proširenja.

NAPOMENA:
Uslijed neredovitog čišćenja dimovodnih kanala smola i čađa talože se na stijenke dimnjaka i čađa se može zapaliti. Ukoliko dimnjaci nisu pravilno i kvalitetno izgrađeni i ožbukani, požar se može prenijeti na drvenu konstrukciju krovišta i međustropnih konstrukcija objekta.
NE UBACUJTE VODU U DIMNJAK. Gasiti vodom smijete samo okolni gorivi materijal, ne ulijevajte vodu u dimnjak jer bi došlo do eksplozije vodene pare, ili pucanja stijenki.
Kada čađa izgori i dimnjak se ohladi, može se obaviti čišćenje.


Od 29.12.2010.Požar čađe u dimnjaku-radnička 5,Turopolje

Od 29.12.2010.Požar čađe u dimnjaku-radnička 5,Turopolje

Od 29.12.2010.Požar čađe u dimnjaku-radnička 5,Turopolje

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.12.2010., četvrtak

TUROPOLJSKO SRCE

Od Poplava Posavina 09.2010.

Nagrada Grada Velike Gorice „Turopoljsko srce“

- Gradsko društvo Crvenog križa
Tijekom velike poplave, koja je pogodila Veliku Goricu i Općinu Orle u rujnu 2010. godine, djelatnici i suradnici Gradskog društva Crvenog križa pokazali su i dokazali svojim djelovanjem veliku humanost i požrtvovnost, ulažući nadljudske napore u pružanju pomoći osobama i obiteljima s poplavljenog područja. Organizirali su Prihvatni centar za evakuirane osobe i Distributivni centar humanitarne pomoći.

- Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice
Pokazali veliku požrtvovnost, humanost i profesinalizam za vrijeme rujanskih poplava. U tom periodu pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava i javne vatrogasne postrojbe bili su u punom angažmanu, ostavljajući poslove, obitelji pa i vlastite potopljene kuće kako bi bili na raspolaganju Stožeru za zaštitu i spašavanje i stanovnicima poplavljenih područja. Uložili su nadljudske napore prvo u pokušaju zaustavljanja prodora vodene bujice, evakuaciji stanovništva, a kasnije i u pružanju pomoći dostavom hrane, vode i ostalih potrebnih stvari i u najteže pristupačne terene, a na kraju i radeći na ispumpavanju vode iz obiteljskih kuća.

- Goran Trupčević, Sebastijan Matejaš, Željko Trupčević
Neposredno su sudjelovali u spašavanju neplivača kojeg je 20. rujna 2010. godine rijeka Sava, nakon što je probila nasip kod Leknena, iznenadila i opkolila na njegovom imanju u Leknenom. Skokom u hladnu bujicu riskirali su vlastiti život spašavajući život gospodinu Slavku Igrecu.

- Udruga Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije
Udruga je neprofitabilna i nestranačka organizacija koja svoje aktivnosti obavlja preko volonterskog tima svojih članica, a godišnje educira oko 2100 žena o samopregledu dojki. Svojim radom želi naglasiti potrebu za očuvanjem zdravlja žena polazeći od vrlo važne činjenice da je rak dojke izlječiv ukoliko je otkriven u njegovom što ranijem stadiju. 2004.g. osigurala sredstva Europske unije iz CARDS programa, a od tada i obilježava Dan ružičaste vrpce.

VATROGASCI DVD-A TUROPOLJE KOJI SU SUDJELOVALI U RUJANSKOJ POPLAVI:

BLAGUŠEVIĆ MARIO

ČUNČIĆ PATRIK

ČUNČIĆ ZORAN

DOLAČKI DAMIR

DRAKULIĆ DAVOR

DRAKULIĆ KREŠO

DRAKULIĆ RAJKO

JUKIĆ MARKO

KRIZMANIĆ ČEDOMIR

KRIZMANIĆ IVAN

KUKOR DANIJEL

LAZIĆ NIKOLA

MARIČIĆ IVAN

MARIČIĆ MARKO

MARINIĆ ŽELJKO

MATEŠA SEBASTIJAN

Hvala Vam !

U trenucima pisanja ovog posta DVD Turopolje je stavljen u stanje pripravnosti.Sava opet prijeti.Ne daj Bože opet.........
- 19:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.12.2010., petak

Novi grb DVD-a Turopolje

Nakon poplave koja je zadesila naš kraj i događajima vezanim uz nju nacrtao sam ovaj grb. Članovi su ga jednoglasno i s oduševljenjem prihvatili.

Grb prikazuje:

Vrata od Krča - Krčka Vrata, simbol Turopolja i pobjede čovjeka nad prirodom.
Navalno vozilo FAP, koji je postao legenda nakon velike rujanske poplave 2010.
-Tur-pragovedo
-voda u prednjem svjetlu faru simbolizira poplavu

Od

Od Poplava Turopoljska Posavina 09.2010.


Novi grb DVD-a Turopolje




Stari grb DVD-a Turopolje



- 20:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO