DVD Turopolje

16.02.2011., srijeda

SASTANAK I PREZENTACIJA

DVD Turopolje je u ponedjeljak,15.02.2011. u Stupniku prisustvovalo sastanku VZZŽ-a ,a tema je bila održavanje obljetnica tj.naputak HVZ-a o održavanju obljetnica, termini održavanja obljetnica te vatrogasna odlikovanja i priznanja putem „Vatrogasne mreže“.
Nakon sastanka održana je prezentacija vatrogasnog vozila "Rosenbauer AT New" iz programa Mi Stara koju je prezentirao g. Mario Starčić. Uz ovu održala se i dodatna prezentacija Rosenbauerovog vatrogasnog programa.

Opširnije piše:Damir Marenić

Danas je Stupnik ugostio predstavnike Zajednica gradova, općina te DVD-a pod nadležnošću VZZŽ-a koji ove gone slave svoje obljetnice . Uvodnu riječ dao je županijski zapovjednik Josip Novosel te predočio dnevni red među kojima su se našle teme poput naputka HVZ-a o održavanju obljetnica, termini održavanja obljetnica te vatrogasna odlikovanja i priznanja putem „Vatrogasne mreže“.

SLIKE

VIDEO-Rosenbauer AT New - Mi Star d.o.o. DEMO TOUR 2011

Predsjednik VZZŽ-a Stjepan Ptiček osvrnuo se na nedostatke u održavanju samih obljetnica između ostalog izdvajamo da protokol ne treba trajati cijeli dan, „Rastezanjem protokola radimo kontraefekt kod samih sudionika i njihovih gostiju“ , naglašava Ptiček te dodaje „Ljudima treba biti ugodno i da se što više druže a ne obrnuto“.Također treba pripaziti na satnicu, doček gostiju ne smije dugo trajati, pokazna vježba mora biti atraktivna, nedopustivo je da vatrogasci dolaze nepropisno odjeveni, jednostavno to treba biti promocija vatrogastva a ne izazivanje podsmijeha. Ukoliko se to nije u stanju održati bolje da ga nema.

Nadalje treba pripaziti da nema previše praznog hoda u samoj organizaciji, svečana sjednica ne smije biti preduga nego kratka i konstruktivna, kod dodjele priznanja obrazložiti zašto je netko dobitnik vatrogasnog odličja. Najgore što nam se može dogoditi je masovna podjela priznanja i odličja jer time gubi na smislu.

Nakon toga određeni su termini obljetnica onih društava i zajednica koje su već to odlučile na svojim sastancima. Tako je ove godine predviđeno 37 obljetnica u vatrogasnoj zajednici zagrebačke županije što nije mala brojka i koje treba svrstati u kalendar događanja . Za sada najviše obljetnica predviđeno je za mjesec lipanj. VZZŽ svojim pravilnikom o financiranju obljetnica također će nastojati da pripomogne u samoj organizaciji obljetnica ali naglasak jestavljen na zajednice kao nositelje te lokalnu samoupravu.

Što se tiče prijedloga za dodjelu vatrogasnih odličja i priznanja naputak HVZ-a je da se to uradi putem aplikacije „Vatrogasne mreže“. Naime zajednice i društva dužne su preko svojih operatera unijeti podatke o članovima društava i zajednica u „Vatrogasnu mrežu“ kako bi se ubuduće mogao pratiti rad pojedinca ,društva odnosno zajednice.


- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO