male price o velikom svijetu

utorak, 23.10.2007.

Mojstrovka po Hanzovoj poti

Kao što i obećah, evo me opet "danas" naughty

Dakle, u ponedjeljak ujutro, u dom ipak dolazi forumaška ekipa u sastavu: Jowa, Orly i Wine. Kakvo ugodno iznenađenje sretansretansretan Sva sreća što mi nismo od onih koji na ture kreću s pijetlovima pa je ekipa stigla taman dok smo mi doručkovali.

na Vršiču smo se užurbano spremali za uspon, nestrpljivi da napokon krenemo


muški dio se, po običaju, uvijek čeka


na prijevoju Vratca krećemo lijevo prema sjevernoj stijeni


ferrata ide po ovoj stijeni


po običaju, mene se čeka smokin


početak ferrate - photo by Wine


Poučeni našim jučerašnjim iskustvom, svi smo imali zimsku opremu. Pojas i komplete za osiguranje smo također svi imali, neki su se ukopčavali, neki malo manje zubo. Ono što je svakako obavezno je kaciga, jer zbog krušljive stijene možete vrlo lako dobiti kamenčić u glavu nut.

u visini s oblacima


dubina ispod nas rapidno raste


sad smo na 2000 m n/v


i tu ima snijega


ovdje izgledamo kao da smo na big wallu - photo by Wine


U stvari, uopće nije strašno kao što izgleda, trust me smokin. Svi smo uživali u usponu od početka do kraja. Za nekih sat i po eto nas na vrhu male Mojstrovke na 2332 metra iznad mora. Uz prekrasno vrijeme, zadržavamo se neko vrijeme na vrhu i uživamo u pogledima na okolne vrhove.



Od vrha do Vršiča potrebno je otprilike sat vremena pa nam preostaje vremena za odlazak u Ljubljanu i obilaska trgovina s opremom. Prestrašno nas je bilo vidjeti kako smo se masovno obezglavljeli u Iglušportu zubo. Kako i ne bi kad je po opremljenosti korak ispred našeg.
Uz nekoliko usputnih kafenisanja, vraćamo se doma u kasnim satima. Vikend je ispao pun pogodak, ponovilo se thumbup


- 22:32 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se