26.10.2006., četvrtak

Odgovor na zahtjev


Studenti koji nisu uspjeli pročitati odgovor na zahtjev prof.dr.sc. Slobodana Uzelca iz bilo kojeg razloga (nalazi se na dvije oglasne ploče Veleučilištawink), mogu ga pročitati ovdje.

Ako vam je drago, spremite ga i isprintajte. Vjerujte, trebat' će vam! yes

mah


- 20:44 - Komentari (31) - Isprintaj - #

Sastanak 27.10.

Kao što imate priliku vidjeti po Veleučilištu, sazvan je novi sastanak studenata i to 27.10. u 12h u dvorani "Solaris".

Osim zaključaka donesenih na sastanku sa prof. dr. sc. Slobodanom Uzelcem, raspravljati će se o još nekim novostima današnjeg dana koje će bitno utjecati na nastavak našeg školovanja pod ovom ustanovom.

Vidimo se!

mah


P.S. Da ne zaboravim, vodstvo našeg Veleučilišta nas naziva "šačicom najgorih studenata" pa me zanima da li su mjerila za određivanje istih to što su svi redoviti studenti upisani uz potporu Ministarstva, državni stipendisti, s prosjekom iznad 4.0.?


- 17:17 - Komentari (12) - Isprintaj - #

24.10.2006., utorak

Sa sastanka


Upravo je završen sastanak studenata sa prof.dr.sc. Slobodanom Uzelcem.

1. Program; program će do zareza biti vraćen kakav je bio

2. Stručno vijeće; izvršiti će se određene radnje kako bi se dobili odgovori na pitanja vezana uz stručno vijeće, s tim da se svi zajedno nadaju da će privremena situacija trajati što kraće

3. Profesori i njihovi ugovori; da odmah bude jasno, studenti nisu išli u Zagreb da vrate stare profesore na radno mjesto nego stari program u kojem za pojedine kolegije treba biti osigurana kompetentna zamjena. Tijekom sastanka, ipak se pričalo o profesorima. Svi profesori mogu se skupno ili pojedinačno obratiti nadležnom ministarstvu.

4. Diploma; citiram iz odgovora na zahtjev studentima Veleučilišta u Šibeniku, izdanog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa 24. listopada 2006., potpisao državni tajnik prof. dr.sc. Slobodan Uzelac:

"Diploma ovisi o vrsti studijskog programa koji se izvodi i njegovom trajanju, a ne o činjenici tko je formalno nositelj studijskog programa. Studenti će prema tome stjecati onaj stručni naziv i stručnu spremu koja je predviđena programom prema kojem su studenti upisali studij,a diplomu će izdavati ustanova koja je preuzela izvođenje studija odnosno Veleučilište."




Uza sve zaključeno, dodajem kako je u prijašnjem postu napravljena pogreška zbog koje se želim ispričati prof. dr.sc. Slobodanu Uzelcu. Naime, napisano je kako se prof.dr.sc. Slobodan Uzelac odmarao u Helsinkiju, a boravio je tamo po službenoj dužnosti. Namjera te izjave nije bila nanošenje štete prof.dr.sc. Slobodanu Uzelcu, već je to bila ishitrena reakcija nastala zbog činjenice da se nitko nije očitovao na naš upit, za što smo od samog državnog tajnika saznali - da upit nije ni primio.

Tijekom dana će se na blogu postaviti dokument potpisan od državnog tajnika tako da studenti vide što je dogovoreno.

thumbup


- 12:06 - Komentari (36) - Isprintaj - #

23.10.2006., ponedjeljak

U 11h


Eto, sastanak je u 11h, pa detalje imate tu oko podne!

mah
- 23:30 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Sastanak potvrđen


Kao što napisah i kao što smo (valjda) svi očekivali, prof.dr.sc. Slobodan Uzelac potvrdno je odgovorio na upit i studenti će sutra u prijepodnevnim satima razgovarati s njim. Hrpa dokumentacije je s njima i što je najbitnije - Zakon na njihovoj (našoj wink) strani.

Naprid naši!

mah



- 20:59 - Komentari (14) - Isprintaj - #

22.10.2006., nedjelja

Ponovni poziv prof.dr. Uzelcu


Studenti su danas ponovno poslali upit, ali ovaj put malo "oštrijeg" sadržaja smijeh:


"Budući da su se nadležna tijela Veleučilišta u Šibeniku oglušila o zakon, te Vaše upute, točnije gore navedeni članak 15., molimo Vas da nam pomognete u ovom slučaju te da nam omogućite ponovni sastanak sa Vama najkasnije do utorka 24. listopada do 16 sati, zbog financijske situacije koja nam onemogućava daljnji boravak u Zagrebu.

Uvjereni smo da ćete nam pomoći da nađemo najpametnije rješenje za ovu nemilu situaciju i da će nakon ovog našeg sastanka bilo kakve daljnje aktivnosti u smjeru konferencija za tisak ili studentskih prosvjeda biti u potpunosti bespotrebne.
"

Dakle, dragi moji, ukoliko ne bude sastanka, sigurno je da će biti prosvjeda yes


- 22:28 - Komentari (43) - Isprintaj - #

Vijesti su dobre

U Zagrebu sve teče po planu, iako još nema konkretnih rezultata.

Sastanak sa SSU-om je urodio plodom, momci su ipak stručnjaci i borili su se sa sličnim situacijama (istina, kažu da ovakvu dosad nisu imali prilike susresti... rolleyes). U svom timu imaju pravnike koji se (sigurno) trenutačno ne mogu načuditi kako hrpa nezakonitih situacija tako dobro funkcionira, a da su sankcije izbjegnute. namcor

Studenti su razgovarali i sa prof. dr. sc. Gvozdenom Flegom - bivši ministar znanosti, sada profesor na Filozofskom fakultetu.

Upoznati ste s time da su studenti tražili napismeno od prof.dr.sc. Uzelca da svoje riječi potkrijepi u Zakonu i pošalje nam to potpisano i pečatirano.
Znate zašto se to nije dogodilo? (osim zato jer se gorenavedeni odmarao u Helsinkiju zadnjih par dana)
Zato jer nema Zakona u kojem to piše! madmadmad
A mi smo izgledali nepovjerljivi prema njemu kada smo to tražili na papiru... burninmad

Hipotetski, da i postoji to što je gospodin Uzelac obećao, mogli bi tim papirom oprati stakla, ili čak pretjerano -ne bi poslužio niti u te svrhe.

Obavijest studentima koji su blizu diplomskog rada i namjeravaju uskoro diplomirati:
Učinite to što prije možete! Diplomu će vam izdati Veleučilište ali na njoj mora pisati: diplomirani ekonomist za turistički/informatički menadžment. U suprotnosti su ustanova koja vam izdaje diplomu i akademski stupanj, ali to tako mora biti jer ste vi diplomirani ekonomist i kako kaže dragi nam prof. Uzelac " po ničemu se ne razlikujete od studenta koji je diplomirao ekonomiju u Zagrebu ili Splitu, vi imate titulu kao studenti Sveučilišta"

Što se tiče sastanka sa ministrom ili njegovim zamjenikom, nikakav odgovor studenti nisu dobili. Studenti su tražili hitno očitovanje i hitan sastanak, na što mzos očito ne reagira.
Zato će studenti uputiti ponovni poziv za sastanak, u kojem traže sastanak najkasnije u utorak. Ukoliko se ministarstvo ogluši, studenti idu na pressicu (koja će se održati u Zagrebu) a kada se vrate, slijede daljnje akcije. njami

Ministarstvo si ne bi trebalo dopuštati ovakve situacije, jer... idu izbori... a koliko vas će glasati za njih? Zato će odgovoriti na poziv, ali studenti ovoga puta neće biti naivni... burninmad

Vratit' će se sa rezultatima. wave


- 09:22 - Komentari (5) - Isprintaj - #

21.10.2006., subota

Studenti u Zagrebu


Kako su i najavili, studenti su sinoć krenuli prema Zagrebu, sad vjerojatno piju kavicu na špici a kasnije idu u borbu njami

Saznalo se još bitnih informacija, presudnih za daljnje korake no o tome malo kasnije...

mah
- 09:26 - Komentari (7) - Isprintaj - #

20.10.2006., petak

Da zaključimo

Postoje dvije vrste studenata koji su upisali VŠTM:

1) oni kojima se studira
2) oni kojima se ne studira - vječni studenti

Prva skupina će zasigurno nešto učiniti po pitanju svoje diplome i boriti će se za svoja prava. Sve obavijesti naći će tu, a oni učlanjeni u studentsku udrugu će obavijesti primiti na mobitel kao SMS poruku.

Druga skupina... koga briga za njih?!

Na današnjem sastanku studenata bilo je govora o daljnim akcijama. Povezani smo sa SSU-om i zajedno s njima će se naša prava ostvariti, za 5 ili 10 dana. Ali će se ostvariti. S njima ćemo razgovarati u Zagrebu i nakon toga se naći sa ministrom ili dostojnom zamjenom. U Zagreb se putuje danas popodne, ako ima netko još zainteresiran, neka se javi na e-mail da se dogovorimo.

Ako čitava ova situacija ode toliko daleko, da ministar prekrši svoje obećanje i pogazi svoju riječ (koja piše u Zakonu, ponovo se pismeno ne očituje), studenti su danas pokazali da su spremni na daljnje akcije. Zavidan broj studenata! yeswave

O akcijama u sljedećim postovima, ali sigurno je da nas nitko više neće praviti budalama. mad

Usput budi rečeno, javne prijetnje prof. Gardijana da "klapa" neće dobiti diplomu, biti će plasirane svim medijima, pa neka se zna. thumbup



- 14:08 - Komentari (11) - Isprintaj - #

19.10.2006., četvrtak

Želite li studirati?!


Studenti koji žele studirati i imaju iskrenu namjeru završiti ovaj studij svakako će doći na sastanak sa studentima

PETAK, 20.10. u 12 h u dvoranu "Solaris" mah

Situacija je jasna:

Potvrđeno je da su promjene bile nezakonite,
Potvrdu smo svi dobili usmeno od privremenog dekana, u dvorani "Solaris", na HRT-u, svim novinama i šibenskim radio stanicama te od

prof. dr. sc. Slobodana Uzelca na sastanku.

Problem je:

Ništa se dosad nije promijenilo. Vodstvo "našeg" Veleučilišta se odlučilo oglušiti na jasne upute ministarstva.

Studente se očito pravi budalama. mad
Studenti plaćaju svoje obrazovanje.

Ne dopustite da vas prave budalama! headbang


- 17:06 - Komentari (8) - Isprintaj - #

18.10.2006., srijeda

Mora se upisati nezakoniti program!

Nakon sastanka sa državnim tajnikom i njegove naredbe privremenom dekanu da "stari program mora biti vraćen do zareza" svima koji su upisali VŠTM to se - nije dogodilo. Studenti koji su jutros htjeli upisati novu akademsku godinu, misleći da su napokon "na svome" - u ruke su dobili nezakonti, tzv. "novi" program. Obratili su se direktno prof. Gardijanu koji je rekao da program neće biti vraćen. eek

Autoricu ovih redaka nazvala je zaposlenica Veleučilišta upravo maloprije i rekla kako do kraja dana MORA upisati novu akademsku godinu mad, bez obrzira što upisi traju do 30. listopada, jer će u protivnom - izgubiti status državnog stipendista. puknucu


....



- 14:58 - Komentari (8) - Isprintaj - #

17.10.2006., utorak

Prof.dr.sc. Slobodan Uzelac na sastanku sa studentima

Kako se i dalje studentima ne dopušta da upišu studijski program za kojeg je ministarstvo naredilo da se hitno provede, studenti su uputili službeni dopis ministarstvu u želji da osobno razgovaraju te riješe navedene probleme.

16.10.2006. u vijećnici Veleučilišta održan je sastanak sa prof.dr.sc. Slobodanom Uzelcem kojem su nazočili i privremeni dekan, zamjenik dekana, pročelnik za menadžment te nekoliko studenata.

Studenti su postavili nekoliko konkretnih pitanja:

1. Diplome: tko će ih izdati, kojeg akademskog stupnja i kojeg stručnog naziva?

Naime, Veleučilište po zakonu može izdati diplomu do najviše 6.-og stupnja, dok svi studenti upisani u VŠTM će završiti 7. stupanj. Kao pravni sljedbenik VŠTM, Veleučilište je dužno izdati diplomu (jer je uredbom o osnivanju preuzelo prava i obveze VŠTM), s tim da će se napraviti "ustupak u zakonu" da studenti ne izgube taj jedan stupanj. Diploma će glasiti na diplomiranog ekonomista za turistički/informatički menadžment.

2. Studenti druge godine, tzv. bolonjci i njihov program?

Jednako kao i 3., 4. godina i apsolventi, studenti druge godine su upisani u VŠTM i imaju zakonsko pravo dovršiti studij prema nastavnom planu i programu prema kojem su upisali prvu godinu studija. Prof.dr.sc. Slobodan Uzelac istaknuo je da se "program mora vratiti natrag do zareza - kakav je i bio".

3. Stručno vijeće?
4. Zapošljavanje kadrova bez natječaja?

Studenti nisu dobili konkretan odgovor, osim da je sve privremeno i da se svi nadaju da će privremeno stanje što kraće trajati.

5. Da li je napokon dobiven službeni pečat Veleučilišta?

Da, no ogledni primjerak diplome još nisu ovjesili niti su ga mogli studentima dati na uvid.

Postavljeno je još nekoliko pitanja, prof.dr.sc. Slobodan Uzelac izrazio je želju da se osnuje studentski zbor kroz 11. mjesec (tada se održavaju izbori za predstavnike) no, kako je u tijeku izmjena zakona o studentskim zborovima, izbori će se odgoditi za nekoliko tjedana nego što se inače održavaju.

Očiti manjak komunikacije na relaciji Veleučilište - studenti, prof.dr.sc. Slobodan Uzelac ocijenio je negativno, dok je privremeni dekan pokušao obraniti svoja uvjerenja činjenicom da su bili ljetni praznici... Da podsjetimo po ne znam koji put, za vrijeme tih istih praznika, privremeni dekan i njegov privremeni pomoćnik, zajedno sa privremenim predstavnikom odjela za menadžment dali su sebi za pravo da nezakonito i TRAJNO promijene program, o tome nikoga ne obavijeste i sada još uvijek (prof. Gardijan) - tvrdi da - nikakve promjene programa nije ni bilo. headbang

Ponovni sustret zakazan je vrlo brzo, ukoliko se neispunjena obećanja ne provedu.

Ovaj puta sastanak će biti u gradu Zagrebu.


- 19:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Počnimo od početka


6.10.2006.


Ukratko o tom druženju studenata sa svojim privremenim dekanom:

Zbog pogreške dekana studenti ostali neupisani

Piše: Dijana Ferić


ŠIBENIK - Privremeni dekan Veleučilišta u Šibeniku Marko Radačić danas je na Zboru studenata javno priznao da je pogriješio mijenjajući suprotno zakonu i uredbi Ministarstva studijski program te najavio da će sve biti po starom, no to nije poboljšalo dramatično stanje na toj visokoškolskoj ustanovi, nego ga je još više pogoršalo.

Naime, zbog ponovne izmjene studijskog programa gotovo 100 studenata šibenskog Veleučilišta nema valjane uspisnice, što znači da ne može ostvariti ni studentska prava na stipendije, zdravstvenu zaštitu, studentsku prehranu, prijavu boravka...

Predavanja trebaju početi u ponedjeljak, a Veleučilište je zbog nasilne promjene studijskog programa napustilo desetak profesora pa su studenti ostali bez predavača. Natječaj za zapošljavanje novih profesora ne može biti raspisan jer Veleučilište nema Stručno vijeće koje je privremeni ravnatelj propustio konstituirati. Diplomanti su izgubili mentore i nemaju pred kim braniti diplomske radnje, a kada bi i diplomirali, diplome im nema tko potpisati. Osim toga upitno je hoće li njihove diplome uopće biti moguće priznati jer će na njima pisati da su zvanje stekli na Veleučilištu šestog stupnja, a oni su zapravo završili Visoku školu sedmog stupnja!

Petar Gardijan, privremeni voditelj studija turističkog i informatičkom menadžmenta, priznao da je on inicijator promjene i da ih je proveo jer je smatrao da bi studenti trebali imati 60 posto praktične, a 40 posto teoretske nastave i da im je želio dobro, ali da se povlači ako oni to ne prihvaćaju. Obojica su međutim izbjegla odgovore na konkretna studentska pitanja, osim što je Petar Gardijan rekao da je spreman sam odraditi sva predavanja, aludirajući na činjenicu da ni stari studijski program više nije moguće odraditi zbog “bizarne” činjenice da su Veleučilište napustili ključni profesori!

Dekan: Početnici smo i imamo pravo griješiti

Marko Radačić je danas od studenata tražio razumijevanje i oprost:

- Ispričavam se za pogreške i propuste, žao mi je što sam pogriješio. Morate shvatiti da smo početnici i da imamo pravo griješiti. Konzultirao sam ministra Primorca i on je rekao da napravimo ono što studenti žele.




puknucu

Pogriješiti? Nezakonita promjena programa i izravno plasiranje nevažećih diploma se naziva greškom? eek

"Ono što studenti žele?!" eek Ono na što studenti imaju zakonsko pravo i što je jedino ispravno!

Privremeni dekan je upitan i za diplome: tko će ih izdati, kojeg akademskog stupnja i stručnog naziva? Tražilo se napismeno sa potpisom i pečatom Veleučilišta, ogledan primjerak diplome (koji je dosad visio na zidu Visoke škole) no odgovor je bio da nema još pečata. Pečati se prave u Zadru i sad čitavo Veleučilište stoji na mjestu jer nema pečata. Nema potvrda, nema ovjere semestra, nema upisa godine - sve zato jer nema pečata.

Postavilo se pitanje kadra Veleučilišta. Zna se da su neki od profesora napustili Veleučilište jer im je uručen otkaz pa je studente zanimalo tko će predavati kolegije čija predavanja počinju za točno tri dana? Konkretnog odgovora, kao i na ostala pitanja, nije bilo, već je prof. Petar Gardijan rekao: "Ako nema tko, ja ću."

I opet su ista pitanja ostala u zraku, no studentima je privremeni dekan odobrio bezuvjetan upis a onima koji su upisali studij po Bolonjskom procesu postavio da za upis trebaju 50% ECTS bodova od ukupno potrebnih bodova za upis u sljedeću akademsku godinu.

Zadovoljni dijelom postignutog, studenti su smatrali da mogu upisati novu akademsku godinu po starom programu no to ponovno nije bilo moguće jer usprkos javnim obećanjima (pred predstavnicima svih medija i studentima u prepunoj dvorani "Solaris") nisu provedene izričite naredbe ministarstva - ostala su samo obećanja.





5.10.2006. thumbup


Dakle, pozivajući se na uredbu o osnivanju Veleučilišta (članak 15.), izdanu od Vlade Republike Hrvatske traženo je od nadležnog ministarstva očitovanje o problemu.

Uredba o osnivanju Veleučilišta, članak 15.

"Studenti upisani u Visoku školu za turistički menadžment u Šibeniku, danom pripojenja Visoke škole za turistički menadžment u Šibeniku postaju studenti Veleučilišta i imaju pravo dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima prema kojima su upisali prvu godinu studija sukladno Zakonu i Statutu Veleučilišta."



Nakon manje od sat vremena na stranicama je osvanuo poziv na zajednički sastanak 6.10. , studenata treće i četvrte godine studija te apsolvenata a tema sastanka je bila


1. odluka privremenog dekana usaglašena sa ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa :

studentima upisanim u visoku školu za turistički menadžment omogućuje se završetak studija prema nastavnom planu i programu i uvjetima prema kojima su upisali prvu godinu studija sukladno zakonu i statutu Veleučilišta.
yes









Sutradan je bila najavljena svečanost otvorenja Veleučilišta na kojoj privremeni dekan nije zaboravio spomenuti događaj prijašnjeg dana:


3.10.2006.


'Studentskom pobunom manipuliraju profesori'

(Piše: Stanko Ferić, Jutarnji list)


Nezadovoljni studenti: Želimo očitovanje ministra

Nezadovoljni studenti Veleučilišta u Šibeniku jučer su uputili pismo ministru Draganu Primorcu sa zamolbom da se on i njegovo ministarstvo očituju o problemima s kojima su suočeni te im pomognu da ih riješe. Studenti pozivaju ministra da u okvirima svojih ovlasti arbitrira u ovom slučaju, a privremenom dekanu zamjeraju što je umjesto odgovora na njihova pitanja progovorio o enormnim zaradama nekih profesora, s čime bi se trebao baviti netko drugi, a ne studenti, jer to nema veze s njihovim školovanjem i diplomama.







2.10.2006.


Nije dugo trebalo da predstavnici studenata detaljno razmotre novonastalu situaciju i utvde da niti jedan segment cjelokupnog cirkusa nije zakonit. Zato je 2.10. sazvan hitan sastanak za studente, o čemu više u donjem tekstu Stanka Ferića (Jutarnji list):


Pobuna studenata Veleučilišta Šibenik

Piše: Stanko Ferić


ŠIBENIK - Studenti Veleučilišta u Šibeniku jučer su održali veliki prosvjedni skup protiveći se promjenama studijskog programa koje su, tvrde, nasilno, nezakonito i protivno napucima ministra Primorca provedene nakon pretvaranja Visoke škole za turistički menadžment u Veleučilište.

Odluke o promjeni studijskog programa, tvrde studenti, a u tome su ih podržali i neki profesori, donesene su samovoljno, bez suglasnosti studenata i mišljenja Stručnog vijeća koje privremeni dekan Mirko Radačić nije konstituirao do 14. rujna iako mu je to naredio ministar Primorac. Iako su ga studenti pozvali na skup, dekan Radačić nije došao, a studenti su odbili razgovarati s profesorom Petrom Gardijanom, koji ga je pokušao zamijeniti.

Privremeni dekan Radičić dobio je od studenata ultimatum da do 6. listopada vrati stari program i provede naredbe ministra Primorca jer će u protivnom poduzeti drastične mjere. Na skupu nije rečeno, ali se zna da su šibenski studenti organizirani i spremni na štrajk do ispunjenja svojih zahtjeva.

Studenti Veleučilišta u Šibeniku, njih oko 1400, otvoreno su progovorili o “sustavnom remećenju i zaobilaženju zakona” te naglasili da dekan Radačić ne samo da nije konstituirao Stručno vijeće i bez njegova stava uvodi krupne promjene u studijske programe i u nastavu, nego je počeo provoditi novi studijski program bez zakonom propisane dopusnice te ignorira Vladinu uredbu prema kojoj studenti koji već studiraju trebaju nastaviti i završiti studij po starom studijskom programu.

Novi program, kažu studenti, uvodi nove kolegije i izbacuje većinu starih, zahtijeva promjenu nastavnog kadra te dovodi u pitanje završetak studija, diplomu i stjecanje željenog zvanja.

U posebno su teškoj situaciji studenti druge, treće i četvrte godine, koji imaju studijski program potpuno različit od onoga koji su imali kada su upisali studij. Njihove bojazni potvrdio je prof. Petar Čovo, koji je potvrdio da su studenti u pravu i da stari studijski program nije ni mogao ni smio biti mijenjan te ih je upozorio da će njihove diplome, ako ih uopće steknu, biti nezakonite.


Profesori odlaze?

Zbog nezakonitih promjena studijskog programa za koje su mnogi profesori saznali od studenata, a ne od dekana, te zbog lošeg odnosa prema nastavnom kadru, Veleučilište u Šibeniku u ovom trenutku napušta deset stalnih profesora. Oni odlaze na druga Veleučilišta poput, primjerice, zadarskog, koje ih je pozvalo te im ponudilo bolje uvjete rada i bolje plaće, čak i povoljne stambene kredite.


Povećana školarina

Iako na Veleučilištu ni nakon dva upisna roka nije upisan planirani broj studenata, na njemu je gotovo 50 posto povećana školarina. Studenti sada godinu plaćaju 7350 kuna umjesto 5500 kuna kao dosad, kažu u Studentskoj udruzi te naglašavaju da je to neprihvatljivo skupo i izaziva revolt.


Profesor Čovo: Znam da ću dobiti otkaz
Image Hosted by ImageShack.us


Profesor Petar Čovo javno se solidarizirao sa studentima te potvrdio da su njihovi zahtijevi opravdani.

- Znam da riskiram radno mjesto. Znam da ću dobiti otkaz zato što vas podržavam. Ali ne mogu biti licemjeran i učiti vas jedno, a sam se ponašati na drukčiji način - rekao je Čovo.

- Ne znam zašto se provode promjene usprkos jasnim i točnim napucima Ministarstva. Ne znam zašto honorarni profesori imaju kolegije, a stalnima su oduzeti, ali znam da će diplome koje ćete steći po neverificiranom programu biti nezakonite i da ćete zbog toga imati problema. No, nemojte previše osuđivati one koji su promijenili studijski program jer rade samo ono što od njih traže oni koji su ih tu postavili - poručio je studentima prof. Čovo.






Prerastanjem Visoke škole za turistički menadžment u Veleučilište Šibenik dogodilo se sustavno kršenje i remećenje zakona, dok je naizgled sve bilo u savršenom redu rolleyes.

VŠTM sa informatičkim i turističkim menadžmentom postala je okosnica Veleučilišta uz koju su dodana još dva studijska programa - prometa i upravnog prava.

Veleučilište je započelo s radom 14.7.2006., o čemu nitko od studenata nije bio obaviješten. Tek se na stranicama Visoke škole pojavila obavijest da odsad postoji Veleučilište kojim vlada privremeni dekan. Osim što se to zbilo unutar akademske godine i što o tome nije bilo ni riječi, studenti su si postavljali raznorazna pitanja na kojih nije bilo odgovora.

Nakon ljetne pauze Veleučilište je otvorilo svoja vrata, studenti (misleći kako je još uvijek sve u redu) su krenuli upisati novu akademsku godinu. Tada se pojavilo tisuću pitanja koja su se lako mogla svesti na osnovno: ODAKLE SAD NOVI STUDIJSKI PROGRAM?

Prilikom upisa u treću godinu ukinuti su smjerovi čijim odabirom studenti određuju uže područje svog studija (nautika, ugostiteljstvo, poduzetništvo), obvezni kolegiji su glatko izbačeni s popisa ili premješteni u izborne, izmjenjena je mentorska praksa a svi jezici su budućim menagerima ostavljeni na izbor lud. Pojavila su se nova imena, novi profesori...



- 16:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #

  listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (7)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (12)
Veljača 2007 (7)
Siječanj 2007 (11)
Prosinac 2006 (12)
Studeni 2006 (16)
Listopad 2006 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Nezakonite i ostale promjene nastale prerastanjem Visoke škole za turstički menadžment u Veleučilište te posljedice koje trpe studenti nono

credit cards
credit cards Counter

Studenti svoja pitanja mogu postaviti na:

udruga2@net.hr

ili studentskom zboru na:

szvus@yahoo.com

Jutarnji list:



Pobuna studenata na Veleučilištu Šibenik

'Studentskom pobunom manipuliraju profesori'

Program na Veleučilištu nije smio biti promijenjen

Studenti za ostavku dekana Radačića

Zbog pogreške dekana studenti ostali neupisani

Studenti na ulici brane svoja prava

Zagrebmontaža nudi zgradu za šibenski studentski dom

Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora

S novim iksicama i do popusta u dućanima



Slobodna Dalmacija:

Ne poslušate li nas, idemo u bojkot nastave

Studenti: Nismo zadovoljni

Studenti se vraćaju studiranju

Šanse za upis do studenog

Mesiću i Sanaderu U POMOĆ!

Studenti traže smjenu dekana

Svijeće za šibensko Veleučilište

Želimir Mikulić voditelj menadžmenta

plus: Tone brod studentima pomorstva

Šibenik izgubio jedini fakultet

Smještaj i prehrana u ’Lavčevićevom’ hotelu

Studenti dobili iksice



Večernji list:

Akademska godina u Šibeniku počela prosvjedom studenata

Novi list:

Indekse dobilo 500 brucoša, prepucavanja se nastavljaju

Studenti optužuju: Osnutak Veleučilišta donio bezakonje

Privremeni dekan Radačić ne podiže kvalitetu već se bavi kadroviranjem

Radačić: Promjena studijskog programa bila je greška

Prosvjedovali studenti šibenskog veleučilišta

Studenti očekuju smjenu dekana i prodekana

Smijenjen voditelj studija menadžmenta

Petar Gardijan otišao, studenti vodstvu ne vjeruju niti riječ

Hotel za samce – studentski dom

Odeon na korištenje studentima

Na tri studija slobodno 690 mjesta za brucoše



Šibenski list:

Studenti pobijedili, Radačić vratio stari program



Radačić se ispričao, studenti i dalje sumnjičavi

Novi tjednik:

Tražimo javnu ispriku Ministarstva!

Gorak okus trijumfa šibenskih studenata

Bivše kino Odeon mladima



Metro express:

"Ustanak" šibenskih studenata

Šibensko Veleučilište

Svijeće u rukama u znak prosvjeda


Radio Ritam:

Dekan Radačić izbjegao studente

Nelegalan rad privremenog dekana Radačića





SSU:

Nejasna sudbina studenata Visoke škole za turistički menadžment u Šibeniku

Studenti na ulicama

Studenti prošetali ulicama Šibenika

Studenti na ulici brane svoja prava

SSU Šibenik održao press konferenciju

Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora

Službene stranice Grada Šibenika:

Prosvjed studenata šibenskog Veleučilišta

Zagrebmontaža nudi zgradu za šibenski studentski dom

Svečanost podjele diploma u Šibenskom kazalištu