Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vstsi

Marketing

Prof.dr.sc. Slobodan Uzelac na sastanku sa studentima

Kako se i dalje studentima ne dopušta da upišu studijski program za kojeg je ministarstvo naredilo da se hitno provede, studenti su uputili službeni dopis ministarstvu u želji da osobno razgovaraju te riješe navedene probleme.

16.10.2006. u vijećnici Veleučilišta održan je sastanak sa prof.dr.sc. Slobodanom Uzelcem kojem su nazočili i privremeni dekan, zamjenik dekana, pročelnik za menadžment te nekoliko studenata.

Studenti su postavili nekoliko konkretnih pitanja:

1. Diplome: tko će ih izdati, kojeg akademskog stupnja i kojeg stručnog naziva?

Naime, Veleučilište po zakonu može izdati diplomu do najviše 6.-og stupnja, dok svi studenti upisani u VŠTM će završiti 7. stupanj. Kao pravni sljedbenik VŠTM, Veleučilište je dužno izdati diplomu (jer je uredbom o osnivanju preuzelo prava i obveze VŠTM), s tim da će se napraviti "ustupak u zakonu" da studenti ne izgube taj jedan stupanj. Diploma će glasiti na diplomiranog ekonomista za turistički/informatički menadžment.

2. Studenti druge godine, tzv. bolonjci i njihov program?

Jednako kao i 3., 4. godina i apsolventi, studenti druge godine su upisani u VŠTM i imaju zakonsko pravo dovršiti studij prema nastavnom planu i programu prema kojem su upisali prvu godinu studija. Prof.dr.sc. Slobodan Uzelac istaknuo je da se "program mora vratiti natrag do zareza - kakav je i bio".

3. Stručno vijeće?
4. Zapošljavanje kadrova bez natječaja?

Studenti nisu dobili konkretan odgovor, osim da je sve privremeno i da se svi nadaju da će privremeno stanje što kraće trajati.

5. Da li je napokon dobiven službeni pečat Veleučilišta?

Da, no ogledni primjerak diplome još nisu ovjesili niti su ga mogli studentima dati na uvid.

Postavljeno je još nekoliko pitanja, prof.dr.sc. Slobodan Uzelac izrazio je želju da se osnuje studentski zbor kroz 11. mjesec (tada se održavaju izbori za predstavnike) no, kako je u tijeku izmjena zakona o studentskim zborovima, izbori će se odgoditi za nekoliko tjedana nego što se inače održavaju.

Očiti manjak komunikacije na relaciji Veleučilište - studenti, prof.dr.sc. Slobodan Uzelac ocijenio je negativno, dok je privremeni dekan pokušao obraniti svoja uvjerenja činjenicom da su bili ljetni praznici... Da podsjetimo po ne znam koji put, za vrijeme tih istih praznika, privremeni dekan i njegov privremeni pomoćnik, zajedno sa privremenim predstavnikom odjela za menadžment dali su sebi za pravo da nezakonito i TRAJNO promijene program, o tome nikoga ne obavijeste i sada još uvijek (prof. Gardijan) - tvrdi da - nikakve promjene programa nije ni bilo. headbang

Ponovni sustret zakazan je vrlo brzo, ukoliko se neispunjena obećanja ne provedu.

Ovaj puta sastanak će biti u gradu Zagrebu.



Post je objavljen 17.10.2006. u 19:54 sati.