ponedjeljak, 30.08.2010.

Marjanski đir

Nakon dva tjedna godišnjeg vratio sam se u Zagreb i u virtualni svijet. U međuvremenu sam nastupio na prvenstvu države u olimpijskom triatlonu pa ću nešto napisati o toj utrci.
Plivao sam u skladu s mojim ovogodišnjim mogućnostima i iz vode izašao sa 1.20 minuta zaostatka za vodećim Lukinom. Prvi krug bicikla sam išao dosta jako jer sam pokušao nadoknaditi 20s zaostatka kojeg sam imao za Patrčevićem i Šporarom. Ulovio sam ih početkom drugog kruga i u tom trenutku smo bili druga grupa sa 40-ak sekundi zaostatka za vodećom grupom u sastavu Lukina, Papišta i Christian. Na ulasku u 3. krug (od 5) se dogodio za mene ključni trenutak. Pao sam s bicikla i izgubio dosta vremena jer zbog grča u listu nisam mogao odmah nastaviti. Psihičke rane su bile znatno teže od fizičkih. Ja sam se ustao i nastavio utrku, ali motivacija je ostala ležati na Marjanskom asfaltu. Pričekao sam 3. grupu (Petković, Koceić, Bebić...) i sa njima vozio ostatak biciklističke dionice. Iako smo pred kraj sustigli drugu grupu, nije to bila ni sjena vožnje sa početka utrke što pokazuje i preko 2 minute zaostatka za vodećima na ulasku u drugu tranziciju. Na kraju sam zauzeo 4. mjesto ukupno i 3. u poretku za Prvenstvo Hrvatske. Prvak države je postao Matija Lukina ispred mog klupskog kolege Dejana Patrčevića. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Mateja Šimic iz Slovenije isped Darije Pletikape, te Željke Šaban.

rezultati

30.08.2010. u 12:17 • Komentiraj (8) Print#

petak, 06.08.2010.

Jarun ili Bled

Već sam se skoro potpuno oporavio. Još ću ovaj vikend raditi lagane treninge, a onda krećem s pripremom za ostatak sezone. U planu imam državno prvenstvo na olimpijskoj distanci u Splitu 21.8., a nakon toga me čeka još par dužih, non drafting utrka. Još ne znam koje će to točno utrke biti jer to ovisi o mjestu i vremenu održavanja državnog prvenstva u dugom triatlonu.
Prva opcija je da prvenstvo bude zatvorenog tipa i da se održi na Jarunu u sklopu triatlon lige 4.rujna. Utrka bi imala minimalnu organizaciju, a promet ne bi bio zatvoren. Ukoliko ne bude dovoljno zainteresiranih za ovu varijantu prvenstvo države bi se održalo u sklopu polu Ironman triatlona na Bledu 11. rujna koji je i Slovensko prvenstvo na toj distanci.
Ja navijam za ovu drugu varijantu. Ne znam tko bi uopće bio zainteresiran doći na eventualnu jarunsku utrku osim nas troje kojima su bitni ITU bodovi, dok će Bled biti prava utrka.
Ako prvenstvo bude na Bledu onda bi 5. rujna nastupio i na Challenge Half utrci u austrijskom gradu Walchsee. Challenge organizira odlične utrke pa ni ova vjerojatno neće biti izuzetak. To bi bila dva polu Ironmana u 7 dana. Izgleda teško, ali mislim da je izvedivo. Bozzone radi i po 3 za redom i još je imao je non drafting olimpijski 4. vikend. Nakon toga bi vjerojatno okončao triatlonsku sezonu. Postoji mala šansa da odem na Ibizu 31.10. na ITU World Series utrku, ali to ću vrlo vjerojatno preskočiti.



06.08.2010. u 13:56 • Komentiraj (9) Print#

utorak, 03.08.2010.

Svjetsko prvenstvo u dugom triatlonu, Immenstadt

Za razliku od prošle utrke u Španjolskoj kad je u tjednu prije puno stvari otišlo u krivom smjeru ovaj put je sve bilo skoro savršeno. Put je trajao malo duže nego što smo planirali, ali krenuli smo dosta rano pa tim kašnjenjem nismo ništa izgubili. I vrijeme je poslužilo, kiša koja nas je pratila putem je stala kad smo stigli na odredište, a onda se i razvedrilo tako da je bilo sunčano iduća dva dana kad su se održavale utrke.
U Immenstadtu je inače održan prvi triatlon u Njemačkoj 1983. godine tako da je ovo bilo već 28. izdanje utrke. Koliko se sjećam dva su puta organizirali Europsko prvenstvo, a sedam puta prvenstvo Njemačke. Vidjelo se da cijeli grad taj vikend diše za triatlon.
U subotu se održala utrka “Allgau Classic” na distancama 2-80-20km na kojoj je nastupio Vladimir Žic i zauzeo 97. mjesto, dok je nedjelja bila rezervirana za svjetsko prvenstvo na distanci 4-130-30km. Ukupno je u ta dva dana nastupilo 1500 natjecatelja.

Rekao sam da je u pripremi za utrku sve bilo skoro savršeno. Bilo bi i bez tog "skoro" da se dan prije nisam malo zatrovao hranom ili vodom. Imao sam neki blaži proljev i bilo me malo strah da ću na utrci trčati od WC-a do WC-a. Srećom stomak se malo smirio pa na utrci nije bilo problema.

Plivao se jedan krug od 4km u prohladnom alpskom jezeru slikovita imena (Alpsee). Prva bova je bila postavljena na 1,8km od starta, a oni koji su čitali zadnjih par izvještaja sa utrka znaju zašto mi takva staza nije bila mrska. Našao sam se u dosta velikoj grupi. Do mene je plivao netko u plavom neoprenu, a znam da Jimmy Johnsen nosi takav neopren pa sam pretpostavio da idem dobro. Nakon par stotina metara tempo je malo pao i do kraja sam držao grupu bez ikakvih problema. Pretpostavka se pokazala točnom. Iz vode sam izašao u drugoj grupi skupa sa između ostalih Tissinkom, Johnsenom, Zyemtsev-om, Gomesom, Chabaud-om...

Na brdu pri izlasku iz grada iz čijeg imena se da isčitati nagib (Kalvarienberg) sam se skupa sa Chabaud-om malo izdvojio od ostatka grupe (i tih par metara se računa). Nakon toga je adrenalin malo popustio, počeo sam osjećati grčeve u podlakticama što mi se nikad prije nije dogodilo, a ubrzo mi se ukočio i donji dio leđa i ostao ukočen do kraja utrke. Nakon 10-ak kilometara su me prestigli Tissink i Johnsen, što je potvrdilo da sam imao dobro plivanje. Tu negdje je počeo i prvi duži uspon. Znao sam da je staza teška, ali nisam baš očekivao da će biti ovako teška. To prvo duže brdo ima dosta dijelova sa nagibima gdje sam morao šaltati na 39x25 i još se dići na noge. Tu se grupa počela osipati, a ja sam ostao u manjoj grupi sa Gomes-om, Danielssonom i Paoliem. Ubrzo smo sustigli i brazilca Monocchio-a. Stvari su krenule u krivom pravcu kad mi je na jednom od uspona pao lanac i grupa mi je pobjegla. Izgubio sam možda 20 sekundi ali ih nikako nisam mogao nadoknaditi. Vjerojatno su i oni u međuvremenu pojačali tempo jer je Brazilac otpao, a i grupa se ubrzo raspala na dva dijela. Naprijed su otišli Danielsson i Paoli, a iza njih su bili Gomes i Skoup (koji je u međuvremenu otpao od jače grupe). Brazilca sam stigao i prestigao i vozio sam dobrih 30km sam dok me negdje oko 60-65km nije stigao Cigana. Moram priznati da mi je bilo drago što ga vidim tek nakon 60km. Bilo mi je još draže kad sam vidio da mogu pratiti njegov tempo bez većih problema i kad smo u međuvremenu prestigli Sandera Berka (poznato ITU ime) koji nas nije ni pokušao pratiti. Međutim došli smo do malo dužeg brda (3-4km) pri kraju kojeg je Cigana ubrzao i uspio se odvojiti. Plan je bio da se držim Cigane dok ne stignem Skoupa i Gomesa, a onda bi vidio što i kako dalje, a sad me bilo strah da će on ponovno odvući ovu dvojicu od mene. Srećom, njih dvojica ga nisu mogli pratiti i ja sam ih ubrzo ulovio. Tempo je tada vjerojatno malo pao, možda i podsvjesno jer sam znao da moram još jednom proći ono strmo brdo sa početka staze. Kalvarienberg se ovaj put činio još par stupnjeva strmiji, ali je ovaj put bio pun navijača koji od kojih se nije vidjela cesta (razmicali su se kad bi im se približili). Tu negdje sam počeo osjećati i lagane grčeve u kvadricepsima. Sustigli smo Japanca Fukui-a, a nas su sustigli Finac Miettinen i Švicarka Steffen. Tada mi je raspoloženje malo splasnulo. U međuvremenu se podigao vjetar, pa smo nakon tog jakog brda još imali i vjetar u prsa. Skupa sa Steffen i Miettinenom sam se odvojio od ostatka grupe. Na jednoj od nizbrdica sam vidio koliko znači krono rama. Na ravnim dijelovima bi mi njih dvoje bježali iako bi ja vrtio (dok bi to imalo smisla), a njih dvoje nisu. Tokom utrke sam primjetio da mi više odgovaraju ravniji dijelovi nego uzbrdice, premda logika nalaže da bi to trebalo biti drugačije s obzirom da je većina vozila krono bicikle.
U tranziciju sam ušao oko 20-og mjesta. Osjećao sam se dosta loše. Leđa su bila ukočena, a kvadricepsi su se još uvijek grčili. U tim trenucima sam razmišljao i o odustajanju, ali sam srećom odbacio takvu ideju. Odlučio sam završiti pod svaku cijenu, a nadao sam se da ću se početi osjećati bolje nakon nekog vremena. Tako je i bilo i nakon 3km su grčevi popustili i počeo sam podizati tempo. Trčala su se 3 kruga. Kretalo se sa stadiona i prvo se išlo prema gradu (i stadion i grad su bili puni navijača), onda bi se vraćali istim putem i drugi dio kruga radili po stazi uz rijeku koja je bila u hladovini. Ovaj put sam uključio štopericu na trčanju da malo razbijem tih 30km na sitnije dijelove i zaboravim na ukupnu dužinu koju je trebalo savladati. Prvih 5km sam prošao za 21.23min. Kao što sam rekao tada sam se počeo osjećati bolje, pa je idućih 5km trajalo 19.17 minuta. Zatim je ponovno slijedio dio kroz grad koji sam prošao za 21.48 i tada sam shvatio da je prvi dio vjerojatno malo duži, a drugi malo kraći. Četvrti petak je prošao za 20.24 i tu je počeo raspad sistema. I dalje sam bio oko 20-og mjesta i iza mene nije bilo puno natjecatelja koji bi me mogli uloviti, pa sam dosta spustio tempo i samo čekao ciljnu crtu. U zadnjem krugu me još prošao Vabrousek i kroz cilj sam prošao na 20. mjestu.
Pobjedu je odnio Francuz Sudrie ispred branitelja naslova, Amerikanca O’Donnella i još jednog Francuza Chaubaud-a.
Kod žena je pobjedila Švicarka Steffen ispred van Vlekren i Europske prvakinje Berasategui. Željka Šaban je utrku završila na 13. mjestu, a Iva Tomić na 14. mjestu.
Ne mogu biti nezadovoljan jer sam izvukao koliko sam mogao na taj dan. Da je utrka bila neki drugi dan možda bi bilo bolje, a možda i gore. Staza je bila jako teška što mi nije išlo na ruku. Mislim da još nisam dovoljno spreman za utrku od skoro 7h i vjerujem da bi plasman bio znatno bolji da je utrka bila na kraćoj distanci ili da je biciklistička staza bila ravnija. Cilj za sezonu je bio ostvariti uvjete za 1. kategoriju pri HOO i sa novim bodovima sa ove utrke sam jako blizu ostvarenju istog.
Inače, pokazao sam se kao dosta dobar prognozer. U petak sam prognozirao da će Žic završiti kao 96. (a završio je na 97. mjestu), pogodio sam pobjednika, a skoro i pobjednicu (nisam se mogao odlučiti između Steffen i Csmor, a na kraju sam ipak rekao Csmor koja je u utrci pala i morala odustati).

03.08.2010. u 16:10 • Komentiraj (6) Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2010 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Studeni 2010 (5)
Listopad 2010 (5)
Rujan 2010 (6)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (5)
Lipanj 2010 (7)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (7)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (6)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (4)
Kolovoz 2009 (5)
Srpanj 2009 (6)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (8)
Travanj 2009 (4)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (13)
Listopad 2008 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Sponzori

Giant

Sailfish

Continental

Tacx

Novatec

Briko

Mizuno

Rezultati

2010. godina

11.4. Sprint duatlon Umag – 8. mjesto

8.5. Austrian 1/2 Iron, Graz – 2. mjesto

5.6. Sprint triatlon Pula – 9. mjesto (4. za PH)

12.6. Jarunska triatlon liga, 1.kolo - 1. mjesto

19.6. Olimpijski triatlon, Zagreb – 5. mjesto

26.6. Europsko prvenstvo u dugom triatlonu, Vitoria Gasteiz, Španjolska – 8. mjesto

10.7. Jarunska triatlon liga, 4.kolo - 1. mjesto

18.7. Sprint triatlon Stubica - 1. mjesto

24.7. Sprint triatlon Kostrena

1.8. Svjetsko prvenstvo u dugom triatlonu, Immenstadt, Njemačka

2009. godina

1. PH dugi triathlon

12. Tri Motion (2-80-22km), Saalfelden, Austria

14. ITU Long Distance World Series, Brasschaat, Belgija

28. Ironman 70.3 Antwerpen (4:06h)

45. Ironman 70.3 Austria (4:20h)

6. Duisburg Lichterlauf, trčanje 10km

16. Eindhoven polu-maraton, rezultat 1.13.50h

34. ITU Long Distance Rankings




click tracking