ponedjeljak, 19.04.2021.

Postala sam teta

"Ne osjećajte se usamljeno, čitav svemir je u vama." Rumi

"Zaplešite usred borbe. Plešite kao da ste savršeno slobodni." Rumi

"Rođeni ste s potencijalom. Rođeni ste s dobrotom i povjerenjem. Rođeni ste s idealima i snovima. Rođeni ste s veličinom. Rođeni ste s krilima. Niste predviđeni za puzanje, stoga nemojte. Imate krila. Naučite ih koristiti i poletite." Rumi

Dragi moji, postala sam teta! I to dupla teta. U subotu su na ovaj svijet došli Marko i David, blizančeki. Jedan je veseli, a drugi se mršti i njegovo malo ličeko govori: "Još nisam spreman!" Razmišljam si o svojim nećacima i samom početku njihovog Puta. Jer tko je zapravo spreman na sve kaj život nosi? Učimo putem. Srećom imamo mudre ljude koji su shvatili Život pa nam njihove spoznaje mogu pomoći na našem vlastitom Putu. Među njima je i Rumi, mudar pjesnik i mislilac. Ove njegove misli ću nastojati ponavljati dečkima koji tek trebaju spoznati svijet.

Ostavljam vam slike proljeća (koje nam se trenutno sakriva), slike pupanja i novih početaka.

Slike fotkala moja malenkost

- 14:55 -

Komentari (28) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

"Traži sebe, kroz sebe. Ne dozvoli drugima da upravljaju tvojim putem. To je tvoj put i samo tvoj - drugi mogu ići s tobom, ali nitko ne može ići umjesto tebe."

Vodeći se tom Indijanskom izrekom, okrenula sam se Sebi i pronašla mjesto u kojem vrijeme ne postoji, mjesto u kojem je sve jasno, mjesto u kojem sam Jedno s Trenutkom. Jer Trenutak je jedino što postoji.

Kratke misli

"Budi prvenstveno iskren prema sebi. Ne možeš biti pažljiv i pomoći drugima, ako nisi pažljiv prema sebi i ne pomažeš prvo sebi."

"Djeca su sjeme budućnosti. Sadi ljubav u njihova srca i zalijevaj ih sa mudrošću i učenjima života. Dok rastu, daj im mjesto da rastu."

"Iako se budim svako jutro ja još nisam prestao sanjati."

"Ljudi uvijek stižu u točno vrijeme na mjesta na kojima ih netko čeka."

"Ako šutiš - šuti iz ljubavi; ako govoriš - govori iz ljubavi; ako opominješ - opominji iz ljubavi; ako opraštaš - opraštaj iz ljubavi."

"Bolje je znati malo ali temeljito, nego mnogo i površno."