uskoplje

23.04.2006., nedjelja

"Slučaj Miličević"

O događaju koji se u noći na srijedu dogodio u bugojanskom ( opet!!! ) kafiću već toliko mnogo se govori da bismo ga mogli nazvati "slučajem Miličević". O njemu se govori i u policijskom izvješću od 20. o.m.:
Dana 19.04.2006 godine u 03,45 sati u policijsku stanicu Bugojno obratio se M. B. nastanjen u Bugojnu, vlasnik ugostiteljskog objekta “TIM” koji se nalazi na adresi stanovanja i prijavio da policajac, policijske stanice Gornji Vakuf-Uskoplja Z. M. narušava javni red i mir vrijeđanjem njega i osoblje kao i građane oko objekta. Na mjesto događaja izišla patrola policije, policijske stanice Bugojno i poduzela mjere i radnje po prijavi.

Sasvim drukčije o ovom događaju izvještava zagrebački Večernji list, također 20.o.m., a njegovo pisanje prenijeli su i neki drugi mediji (između ostalih, članak je i na ovom blogu u svom komentaru prenio i jedan od posjetitelja):
USKOPLJE / G.VAKUF U ugostiteljskom objektu "Tin" u Bugojnu u noći na srijedu napadnut je policajac. Zrinko Miličević zvani Mike iz Bistrice u Uskoplju nakon završene druge smjene i predavanja službenog naoružanja u postaji u odori je otišao do Bugojna, gdje običava s prijateljima popiti piće nakon posla. Stajao je sam za šankom te povremeno razgovarao s dvojicom gostiju koji su ga počastili pićem.
Bili su Bošnjaci i nisu ni po čemu pokazali da im policajac smeta. Društvance za jednim stolom bilo je poprilično veselo i stalno je od konobara, koji je zamijenio konobaricu nakon što je završila smjenu, tražio da se puštaju sevdalinke. Policajac Zrinko Miličević pitao je "Ima li šta od Thompsona?", nakon čega je konobar nasrnuo na njega, kao i njegov brat koji je sjedio u blizini.
Opsovali su mi ustašku mater kaže Miličević, ustvrdivši da napadače poznaje i da je riječ o Bošnjacima koji su s Kupresa, a sada žive u Bugojnu. Društvo sa šanka pokušalo je razdvojiti policajca i napadače, pri čemu su poderane Miličevićeva policijska košulja i kravata. Gužvanje se nastavilo pred kafićem, kad je jedan od Bošnjaka upitao: "Je li ovo tvoj auto s ustaškim tablama?" i snažno udario u registarske pločice. Automobil koji je te noći vozio policajac Miličević vlasništvo je njegova brata Ivana, koji je stopostotni invalid Domovinskog rata.
Uspio sam sjesti u automobil i otišao u PS Bugojno, gdje sam prijavio da sam napadnut i vratio se na mjesto događaja, kamo je već stigla policijska ophodnja. Obojicu policajaca poznajem kaže Miličević te dodaje da su mu rekli kako je bolje da ide kući i da na tome završi. Tražio sam da mi naprave alkotest ili analizu krvi jer su tvrdili da sam pijan, no to nisu učinili kaže Miličević, koji je nakon toga pošao kući. Sutradan ga je na poslu u PS G. Vakuf-Uskoplje dočekao zapovjednik Milanović sa zapisnikom "u kojem je 99 posto neistina i u kojem sam ja osumnjičen za narušavanje javnog reda i mira", kaže Miličević, dodajući da je istog dana stigao glavni krim-inspektor iz sjedišta MUP-a Srednjobosanske županije u Travniku, kojemu je također dao iskaz. Daljnja istraga pokazat će ima li elemenata za njegovu suspenziju, jer toga se Miličević upravo pribojava, budući da su u svim tijelima u toj županiji Hrvati manjina, a i s obzirom na stalne napade i pritiske na Hrvate u G. Vakufu i Bugojnu.
Je li možda napadu na policajca kumovala njegova glazbena želja ili pak slučaj od prije dva mjeseca, kad je u naselju Gaj u Bugojnu mučki ubijen starac Ilija Šuta, koji je bio svekar Miličevićevoj sestri, zasad je nepoznato. Napadnuti Zrinko Miličević policajac je već dvanaest godina i takvu neugodnost nikada nije doživio. Oženjen je i otac četvoro djece, a kako kaže, peto je na putu. Za svoj mjesečni rad u PS G. Vakuf Uskoplje prima plaću u iznosu 472 KM. Odluka o njegovoj sudbini, suspenziji ili ostanku na poslu donosila se kasno jučer.
(foto:bugojanci.ch i rama-prozor.info)

- 22:30 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Opis bloga

Linkovi

Lektira