umorno_oko

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Komentari On/Off

Opis bloga
Kako se osjeća četrdesetgodišnjak kao otac po prvi put?
A tokon svih ovih godin zabiluženo ča se događa oko mene ...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Linkovi ...
Blog.hr
HR vatrogasni portal
Gajnc novi mašogradski portal
Kaštelanski portal
Mašogadur

free web counter


Ovamo volin povirit ...
Eleonora Bego
Nenad Bego
Gogoo
Gustirna
Brod u boci
Ciovka
Informatičar staroga kova

Photobucket


... da ne zamirite, i ja san, davno, obaša cilu županiju, i šire, sa mlaznicon u ruci i brentačon na kostima, ma koliko mi šutjeli o tome ...
E, i zaboravija san napisat, član sam DVD "Mladost" čin san uspija nagovorit mater da mi se potpiše na pristupnicu, od 1977. godine.

Moji E-mailovi:
E-mail

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Arhiva ... po godinan
Srpanj 2004
Siječanj 2005
Siječanj 2006
Siječanj 2007
Siječanj 2008
Siječanj 2009
Siječanj 2010
Siječanj 2011
Siječanj 2012
Siječanj 2013
Siječanj 2014
Veljača 2015

29.09.2005., četvrtak

Početak radova?

Tata, a kad ću ja polagat vozački? Malo sutra. To ča bi se i meni tilo, mala Vinkica je bukvalno svatila pa se požurila ukjučit u moderne tokove. Dunkve, ionako nan je rečeno da se vozimo javnin prijevozon. Nisu mi ni tribali govorit! Preduhitrija san ji. Pa san se nikidan uputija o Solin. Biciklon. I naiša na začuđenoga Sućuranina u dijaspori. Jadan se cili smeja kad me vidija na bicikli. I moja izjava "da san ja posluša našega premijera" nije mu ništa popravila raspoloženje i izraz lica. Jadan Jure!
A ča se tiče karijole, to će malo pričekat, mislin na građevinske radove. Nikidan, baš u vrime Derbija, bija san u našu Metropolu. Na snimanje "Milijunaša". Više sreće treći put. Nadan se da ću bit bolje sriće vengo Mirko Miočić. On je proša tek iz petoga puta. Srića da san tvrdoglav. Samo se još ne mogu odlučit koga ću idući put odvest u pratnju. Mislin se između dva kino-operatera. Jednoga bivšega i jednoga sadašnjega. Samo, straj me da bi i jedan i drugi natirali Tarika da popije čako žešće od one vodice prid njin na kantunalu. Dokle me zovu opet gori, već ću se odlučit. Ili možda neko treći, Zlato mamino, ako bude dostupan? Krasno. I tako mi je propa izgledan izvor financiranja za građevinske radove. Do daljnjega, jedino mogu malo vozat Vinkicu u karijoli dokle je glavni prijevoz na remontu. A mala koristi. Oće se vozit, ne da jon se na noge. Gora je od mene :-(
Blago nan dokle je lipo vrime, ajme kad počme zima. Izgrišće nas VInka ako bude morala po cili dan stat u kući. Straj me i promislit. Ali, nije svako zlo ni za zlo. Kad bi mi odgrizla koji komad od pancete, još bi mi i dobro došlo :-) Dosta za večeras, čeka me nova runda pregovori ujutro. Pri će nas primit u EU i pri će Ante sam na noge poć u Hag, vengo moja zakonita promini boravište svoje radne knjižice. Eto, nisan moga izdržat da ne spomenen. Znan da će se neki na to strest. Od straja, sigurno! Ali neka! Bija bi puka da nisan reka!
Zjeeeeeev. Laka van i ugodna noć!
- 01:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

14.09.2005., srijeda

Grgur je, a u Splitu nije!

Džepna verzija Grgura u sjevernim krajevima Eto, nikidan san čuja priču da je Meštrović stavija veto na kip Grgura, da mu se učinija malan za u Split, pa je bidan Grgo završija u Varaždin. Nisan virova, pa san se mora sam uvjerit. Je, Grgur je, čak mu je i palac uredno izglancan, ali je nikako malan. Jema je veliki meštar prav, ovod doli je mora doć tri broja veći Grgo, ka ča su ga i stavili. Eto tako!
Bija san u ZG, taman mi se potrefilo u vrime Derbija, pa san se mora sakrivat po portunima i klimat glavon kad bi me ko šta pita. Uletija san u hotel i gleda tekmu na TV na miru, bez straja, sam u sobi. I sve je bilo u redu dok mi na poluvrimenu jedan zadrti Dinamovac, domaći izdajnik iz Mašograda, nije posla poruku "jema bit da su se govna dogovorila". Kako san zbrojija 2 i 2, okrenija san se na stranu i zaspa pri one čuvene Kranjčarove štange. Jesmo i mi u ku**u, pa ćemo to slavit još 600 godin tu štangu ka i oni naši bivši susidi bitku na Kosovu, ča su je izgubili.
Doša san noćas nazad iz sjeverni krajev, jedva san čeka vidit Vinku, ali je bižala od mene po ure, nisan je uspija slikat pa san mora stavit Grgura. Bija je sporiji od mene pa nije stiga uteć!
Koliko se malo dite promini u samo tri dana, koliko je nisan vidija. Počela je već deboto slagat rečenice. Ajme nan, kad proradu ženski geni, neće niko moć doć do riči :-) Neka, tako mi i triba. Slikaću je na spavanju, kad ne more bižat. Eto, toliko za jedan leteći blog. Više o tome kasnije...

- 13:53 - Komentari (5) - Isprintaj - #

10.09.2005., subota

Veliki brat i velika bljuzga!

Zašto ovi naslov, pitate se? Eto, ako vako nastavi, moracu piturat kosu u plavo, jerbo san prisiljen gledat BigBrother! Di se ko okrenen, a nominacija, e ovi je, ovi nije, ova smrdi, ova miriše, ispaliću na živce. I još kad kome rečeš da kako jema želudac to gledat, onda te svi gledaju nikako nakrivo, ka da si in ukreja barenko petsto euri iz žepa. Tija ne tija, vidija san da je Duje priživija prvi petak. Neka mu je sa srićon, ali nemojte me tirat da to gledan. Milost! Eto, i to smo odradili, zaboravija san napisat, bili smo sa prijateljen i familijon po njegovu kćerkicu u rodilište, i ispostavilo se ono ča san ja zna i puno ranije, da ženska djeca puno bolje spavaju kad je vrime za spavanje, nego ča to činu muška dica. Neka, i on mirita da se naspava, jerbo mu je muško dijete počelo spavat kako Bog zapovida tek sad kad je krenija u školu :-)
A zašto ova slika ... e, rekla je ona Slobodna ča nije "Dalmacija" da kako san jon moga stavit onu sliku od maloprije, da nije napravila frizuru, da se nije sredila, e pa sad evo jon ova. Friška. Jučer slikana! Kako se igra sa unučicon na tleju. Jopš viče za menon da nemoj da to slučajno stavin na internet ... evo, nisan tija. Uteklo mi!
Gren vanka, malo okisnit ... baš je idealno vrime za razbolit se. Idealno za poljoprivredu, ali više za posadit angriz (rižu, za sjevernjake) venko kumpire. I di ćemo poć vanka nego u koji trgovački centar ... I tako nakon dva đira meni dosadilo, a i Vinki je skoro vrime za nanit, pa san se upitija pomalo doma. Ali me je preduhitrila. Zaspala je opet u sto metri. Između dva semafora u Solinu ... i naravno, čin san je doma izvadija iz aute probudila se i ne bi je Gospe opet uspavala #$%&. Eto, sad mi sidi na kolinu dok ovo pišen, napapala se i sad opet trlja okice, pa ćemo je poć opet provat ušuškat. Samo da pritisnen Enter ...
P.S. Skoro san zaboravija napisat. Danas mi je žena primila naknadu sa biroa. Za nezaposlene. Pridzadnja. Ostala je još jedna ... a onda, vidićemo! Ko zna, valjda će past malo kiše i na moj krumpirić :-) Uskoro više o tome!
- 12:43 - Komentari (2) - Isprintaj - #

06.09.2005., utorak

Slobodna, a nije Dalmacija!

Joj, da je sad malo cilu ruku uvalit u kremu pa polizat! E, ne more se svak pofalit da jema mater sa tako lipin imenon. Tako je svojedobno moj otac reka jednome Highlanderu da jema doma Slobodnu od 1941, pa ga je napalo da je lud ča je ne da u muzej. Dokle dotični nije svatija da je "Slobodna" počela izlazit tek 1943. godine, i da se momu ocu žena, ilitiga moja mater, zove Slobodna ... Vidi prošli post, u ovome ludome selu triba naučit igrat na prvi balun, jerbo ti za sekund ko uleti klizećin starton i nima te više do kraja prvenstva ... Kvragu balun, i Politika, a bogami i Vjesnik ... eto tako, posidija san gledajuć one naše nesriće na Islandu ... Naša posla, ubezobrazili se protiv Brazila, pa ka ča će oni sad se trudit protiv tamo niki Lazari, Ribari i da ne rečen koga još ... tribalo in je tri kvarta (frtalja, za sjevernjake) ure da svatu kako niko prid njima neće skinit gaće, a pogotovo potomci Hogara Strašnoga. Pustimo mi to sve, vrnimo se na sliku! Ka ča se vidi, moja Šefica pikira na tortu, to je ono ča pari ka Barbika sa malo većon vešton. E pa ta vešta je torta.
Kvragu i torta. I kolači. I dobra spiza. Više se njanci na stočnu vagu ne mogu izvagat :-( Baš Van neću reč koliko jeman kili! Odlučija san kalat. Čvrsto! Svašta se more dogodit u ovome ludome selu. Sad napokon moremo stavit veliku tendu navr mista i počet nabavljat lave i tigre, jerbo jemamo i predstavnika u BigBrother kući i sa otin je CIRKUS kompletan! Bog mu da zdravlje (Duji) i sriće. Tribaće mu. Ja to ne gledan. Jeman pametnija posla. Radije ću se igrat sa Vinkon nego trošit vrime i možđane na to. Odličan komentar san pročita nikidan o tome svemu: By the stupid, for the stupid! I da me ubiješ, ne mogu se sitit di san to pročita, ali citat je po meni 100% dobar! Eto, dokle se moja mala Šefica vjerojatno ljulja na kojoj ljuljački doli u parku, ja čekan 11:00 da mogu izletit malo vanka na zrak, i da je mogu obać. Guštan još ovo malo dokle ne zabljuzgi vrime do kraja. Ipak je deveti misec. A ja, sram me je reć, nisan se NITI JEDAN put okupa ovo lito. Moraću se barenko jedan put itnit u more, čisto da ne ostane NULA u rubrici KUPANJE. Puno se lipi stvari događa, ali ne smin reć :-) Ako Bog da zdravlje, u nekome od slijedećih postova ... a dotle, dovidova ...
- 09:24 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.