True food kitchen by Monika

ponedjeljak, 22.04.2013.

Hranom začinite život, a začinima hranu;)



Danas ću vas upoznati sa jednim super začinom, kupila sam ga u Londonu, zove se Dhania Jeera prah.
To je prah od sjemenki korijandera i kumina, sa raznim kobinacijama drugih začina. Koristi se uglavnom u Indijskoj kuhinji i intezivnog je okusa. Dhania su zapravo sjemenke korijandera , a jeera su sjemenke kumina. Ako ga želite pripremiti kod kuće onda sjemenke prije no što ih sameljete malo popržite na tavi, zbog arome. Sjemenke korijandera brzo gube na okusu ako se prže na prevelikoj temperaturi, tako da preporučam da ih lagano popečete i u mužaru usitnite. Ovaj začin je poznat u Zapadnoj Indiji, koristi se kod pripreme povrća i carrya. Ja ga koristim sa piletinom i rižom najčešće, nekada ga volim staviti u salatu, malo samo po vrhu, također može se i po desertima stavljat, dobijete egzotičnu notu.
Shepherds Bush Market London
Ovo je tržnica na kojoj sam bila u Londonu, ljudi su srdačni i pristupačni, cijene povoljne, izbor velik, tržnica čak i nije prevelika tako da se nećete moći izgubiti, a ako se i to dogodi uvijek će vam netko pomoći. Tržnica se nalazi u blizini metroa, tj. 50 m od metro stanice koja se zove kao i tržnica. Na tržnici imate veliki izbor voća, povrća, orašastih plodova, ima i nekoliko ribarnica sa velikim izborom ribe, naći ćete za svakog ponešto u to budite sigurni. ;)


Ovo prvo su sjemenke korijandere možete ih kupiti u bilo kojem dućanu, sjmenke kumina su desno i imate ih u svim boljim dućanima sa začinima.
Ovo je dio mog malog carstva u Zagrebu, skupljen tijekom putovanja: preko Turske, Amerike, Španjolske, Francuske, Engleske, Češke, Slovačke, Austrije i Mađarske.

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.