True food kitchen by Monika

ponedjeljak, 06.05.2013.

Malo jednostavnih stvari za kuhati;)

Muffini sa kozicama

Naziv ''muffin'' dolazi od francuske riječi ''moufflet'' što znači mekani kruh, ili od njemačke riječi ''muffe'' što je naziv za vrstu torte. Razlikuju se dvije vrste muffin-a, američki i engleski. Engleski muffini su načinjeni od dizanog tijesta, dok američki u smjesi sadrže prašak za pecivo ili sodu, a i više su rašireniji i popularniji.

200 g kozica
200g mascarponea
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
100 g rikole
1 žlica soli
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica šećera
2 jaja
1 mozzarella

Zamiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, mascarpone i jaja. Možete sve to promiješati sa mikserom za kolače. Dodajte soli po potrebi, možete dodati još začina po želji ( chili, kopar, origano) svejedno.
Kada ste dobili tekuće tijesto ulijte ga u posudice za maffine na svaki maffin posložite tri kozice ili više, i po jednu fetu mozzarelle. Neka se sve peče u prethodno zagrijanoj pećnici na 240 stupnjeva oko 25 minuta.
Servirajte sa malo rikole i par kapi dobrog ulja.
Za pripremu ovog jela potrebno je: 30 min



Slane princeze

Uvijek sam više voljela slano nego slatko. Odlučila sam napraviti kuhano tijesto ali ovaj put sam ga namijenili puniti sa nečim slanim, gosti su bili oduševljeni, svima su izgledale kao princes krafne ali znali su da to nije to. Možete ih puniti sa svim i svačim, sa šunkom i sirom, sa svježim sirom, kajmakom, pancetom, povrćem bilo čim i mislim da sa ovako ukusnim tijestom ne možete pogriješiti.

˝ vode
˝ brašna ( pola oštro - pola meko)
2 žlice soli
10 dkg maslaca
2 jaja
2 feferona
1 crvena paprika

Vodu, margarin i sol stavite da zakuha. Uspite brašno i brzo miješajte dok ne dobijete kompaktnu masu Skinite sa vatre. Tijesto premjestite u veću posudu i malo ga “raširite” da se brže ohladi. U hladno dodajte jaja i rukom umijesite tijesto. Uzimajte komade tijesta,željene veličine, stavljajte nadjev i pravite okruglice. Kuglice poredajte na pleh i stavite peći na 200 stupnjeva nekih 20 min. Poslije ih samo prepolovite, napunite sa grčkim jogurtom i vlascem, pospite sa pečenim paprikama i feferonima .
Za pripremu ovog jela potrebno je: 40min

Pohani kozji sir sa umakom

Luda sam za sirevima, svih vrsta, oblika, mirisa i boja. Kada su novinari Charlieja Chaplina za njegov 89. rođendan pitali što najviše voli jesti i piti, odgovorio je: "Kozji sir, češnjak, maslinovo ulje, crni kruh i crno vino". Doživio je 94 godine i imao trinaestero djece. oš od davnina poznato je da kozje mlijeko ima ljekovita svojstva te da pomaže kod bronhitisa, alergija, bolesti bubrega te problema sa želucem. Pomaže u reduciranju simptoma PMS-a ukoliko ga konzumirate tijekom druge polovice ciklusa. Kalij je također prisutan u kozjem mlijeku te je kao esencijalni mineral direktno uključen u održavanje normalnog krvnog tlaka te rada srca.

1 kozji sir
2 jaja
200 g krušnih mrvica
1 šalica sojinog ulja
1 vezica špinata
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica soli
100 g brašna

Pripremite prvo sve za pohanje, razmutite jaja posolite ih, na jedan tanjur stavite brašno, na drugi razmućena jaja, a na treći krušne mrvice( prezlu), ovim redoslijedom i pohajte kozji sir. Sir prije pohanja narežite na deblje komade da se ne raspadne prilikom okretanja u tavi. Zagrijte ulje ali ne previše, i stavite pohati sir. Okrećete ga nakon što je jedna strana dobila zlatnožutu boju. Sa strane skuhajte špinat i sa štapnim mikserom ga usitinite, napravite kao pesto od špinata, izvrsno odgovara s ovim sirom.
Za pripremu ovog jela potrebno je : 20 min

- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.