Dvoje (4)


Bila je opuštena u svakoj prilici, šminkala se diskretno, a kosa joj je bila zdrava i prirodna bez ikakvih agresivnih tretmana.
Toga dana je obukla malu crnu haljinu koja joj je isticala tanki struk, nanijela šminku u blagom sloju i istakla usne sa jako crvenim ružem. Kosa joj je, svježe isfenirana, padala po ramenima u izlomljenim loknama.
Nedjeljni ručak kod njegovih ... osmjehnula se u sebi .. yes...a onda se prijekorno pogledala u ogledalu i naglo uozbiljila.
Bila je mirna, samopouzdana i tačna. Uvijek.


* * *

Sjedio je ispred TV-a i otsutno „gledao“ program nervozno lupkajući prstima po stolu. Zatim je ustao i obišao trpezarijski sto. Sve je bilo spremno. Prostorija je bila prozračna, ogromna bijela prostorija sa podovima bez trunke prašine zagrijana sunčevom svjetlošću koja se lomila u viorenju zavjesa. Prohladni svježi vazduh je pirkao iz zelene baštenske „džungle“ kroz otvorena vrata.

Pogledao je na sat i izašao napolje. Bolje da je tamo sačeka. Šta ako zakasni? Šta ako uopšte ne dođe? Šta ako ...? Kako će reagovati njegovi? Mučilo ga je bezbroj pitanja i bio je potpuno blijed kad mu je prišla nije je ni primijetio dok ga nije poljubila, osmjehnula se i rekla:
A kada sam ja to zakasnila ili izostala sa važnih događaja u životu?

* * *

Ručak je tekao u najboljem redu sve dok se nije pojavila nova djevojka za peglanje veša. Utegnuta i sportski obučena više je ličilo da je pošla na tenis nego na peglanje ...
Njoj je zalogaj zapeo u grlu, a muškarci su iz pristojnosti skrivali poglede na zategnute duge noge u šorcu i vitki stas, kose skupljene u konjski rep. Svekrva je ustala da joj pokaže prostoriju za rad, a onda se sjetila da je presliša kojim redom se peglaju košulje? Djevojka je zastala i zamucala ... a ona se onda okrenula pema budućoj snahi dajući joj znak da kaže.
-Manžetne, rukavi, leđa, prednji dijelovi i kragna na kraju, izdeklamovala je kao iz topa!
Svekrva se zadovoljno nasmješila i pogledom ispratila djevojku...


- nedjelja, 06.11.2016., 21:59 - Komentar: (14) | Isprintaj - #