Toše = Anđeo

četvrtak, 28.02.2008.

...DNEVNIK JEDNOG MAKEDONCA...

Ovaj dnevnik je originalno napisan u listopadu(10. mjesecu) 2003


Rujan(9. mjesec) 29, 2003, Ponedjeljak navecer
Parkirao sam na parkingu Tuscani Grill restorana. Poziv koji je prethodio prije nekih 15-ak minuta je bio od Tonyja Ancevskog, mog prijatelja koji me je pozvao da se nadjemo tu. Taj dan sam ljeskario na kaucu nakon dugog dana ‘obertime’ (mislim da aludira na prekovremeno)Otvaram vrata restorana, i ugledah dugacak stol prepum zanimljivih licnosti, ukljucujuci i Tosu. Hodam okolo stola, ljubim se u obraz sa zenama, a rukujem sa muskarcima. Nalazim slobodno mjesto pored Alexa (mog prijatelja iz lokalnog benda) i istog trena narucujem Long Island (koktel, op.pre.). Pola stola zauzima bend Tose Proeskog koji ce ga pratiti na koncertnoj turneji po Americi. The Blue Funk Individuals je raznolika rock grupa, i dobri su u picu kao bilo ko sa Balkana.

Nisam bas imao neku priliku da razgovaram sa Tosetom, ali sam uspio promatrati kako ga nas/a konobar/ica (vjerni fan), odvlaci u stranu I nastavlja mu se zahvaljivati na odlicnoj muzici i svemu sto je ucinio za Balkan. Vecinu vremena sam proveo predstavljajuci se i sprijateljavajuci se sa rukovodiocima i organizatorima.

Sljedece jutro, Tose i njegova pratnja (u sustini cetvero, cijeli bend je ostao u Indiani) su trebali letjeti za New York sa Detroit Metro Aerodroma, tako da su trebali naci smjestaj i malo se odmoriti. Tony i ja smo ih odveli u hotel kod M59 (autoput, op. pre.) i prijavili ih na recepciju. Ubijedili smo upravnika hotela da je osoba koja ce prenociti ogromna pop zvijezda, tako da je on zelio cuti njegovu muziku. Slucajno smo na CD-plejeru imali ‘Nikada’, tako da se pjesma orila kroz razglas u hotelu. Izgleda da im se svidjela muzika, dok napokon nisu pitali ‘Uhh, na kojem je ovo jeziku?’ Makedonskom.

Tose je bio tih cijelu vecer, jos uvijek se oporavljao od sinocnjeg velikog koncerta u Torontu. Sve sto je rekao tu noc je bilo jedno ‘Vuf’ (lavez psa, .) u liftu koje je bilo namjenjeno njegovoj menadzerici kada je dotakla njegovu futrolu sa gitaroom (kofer sa gitarom).






Petak ujutro, 3. oktobar, 9:00 ujutro
Uspio sam se izvuci s posla pod isprikom da sam “bolestan”, tako da bih imao cast da pokupim Tosu sa aerodroma. Stojimo na novom Macnamara terminalu, trazeci pogledom nekoga nalik na pop zvijezdu. Krajickom oka zapazim takvu osobu. Tose se cini umornim, bez sumnje zbog ranog leta. Krecemo do malog kombija, smjestamo se i krecemo prema hotelu. Putem, citava grupa se cini umornom, tako da sam programirao muziku na ‘lagano slusanje’ (smanjeno, op.pre.). Na 96.3 (radio stanica, op.pre.) Lenny Kravitz lagano pjevusi a Tose mu se pravovremeno priduzuje pjevajuci, prekidajuci samo uz povik ‘Kakvo ruzno auto!’, dok pored nas prolazi Pontiac Aztek (jos jedna od zapadnjackih invencija sa jako cudnim (ruznim) vanjskim izgledom, op.pre.).

Zaustavljamo se u Oakland Mall (trzni centar, op.pre.) I uzimamo nesto za pregristi (u originalnom tekstu pise ‘brunch’ sto zapravo znaci nesto izmedju dorucka I rucka, pa je spojeno breakfast i lunch, op.pre.) (jedino mjesto otvoreno u ta doba (??!!) bio je stand sa picom). Prvi pravi kontakt koji ostvarujem sa Tosom proizlazi u formi vica.
“Dalibore, moram ti ispricati ovaj vic!” Govori mi na makedonskom. “Jedan papagaj i medo su putovali avionom. Papagaj udari po naslonu sjedista ispred njega. ‘Donesi mi malo rakije!’” Tose zastane da se nasmije. “’Stjuardeso, donesi mi malo viskija!’ Stjuardesa im pridje i izdere se ‘Prestani udarati po naslonu, inace cu te izbaciti iz aviona!’ Pet minuta kasnije, medo pocne lupkati po ‘stolu’ za hranu i vikne ‘Stjuardeso! Donesi mi rakiju!’” Opet hihot, ovaj put I sam Tose udari po tacni sa hranom ispred njega. ‘I tako stjuardesa opet dodje i kaze medi ‘Prestani lupati po ‘stolu’ ili cu te izbaciti iz avona!’ Deset minuta kasnije, obojica, medo i papagaj, pocese lupati po ‘stolovima’. ‘Stjuardeso, donesi na malo rakije!’ Stjuardesa, iznervirana, zgrabi papagaja i medu za vratove i baci ih iz aviona da padnu i poginu. Medo i papagaj pocese vristati, sve dok papagaj nije shvatio da moze letjeti i pocne papagaj mlatiti krilima. ‘Pticice! Pticice! Pomozi mi, ja nemam krila i ne mogu letjeti.” Sad se Tose toliko smije svom vicu da jedva moze da ga zavrsi. “I ptica se okrene medi i kaze mu ‘Trebao si je slusati onda kad ti je govorila!’ I odleti!!”



Tose se toliko smije da skoro pada sa stolice. Izgleda da nikom drugom vic nije ni priblizno smjesan, ali se pretvaramo I smijemo sa njim.

U toku povratka, kombi se poceo pusiti pod haubom. Izlazim i otvaram haubu. ‘Kakav utisak ostavljam na zvijezdu!’, pomisljam u sebi. Primjecujem sjenku iza sebe, okrecem se i shvatam da je Tose takodje izasao da pogleda.

“Hej,” govori on, upiruci prstom u predjelu motora. “Mislim da nesto nije u redu sa tim.’ Ne mogu da procijenim da li je sarkastican ili on to ozbiljno. Problem je remen koji se zaglavio, i usljed trljanja se zapusi. ‘Treba li ti pomoc?’ pita Tose. ‘Samo ga zaokreni nazad.’

Kad smo dosli u hotel, Tose uzima sobu i skoro momentakno pada od umora.

8.15 navece
U hotelu sam, kupim Tosu da bih ga vozio na njegov prvi koncert u Americi, tu noc. Koncert sluzbeno pocinje 8 navecer. Tose se treba pojaviti na bini u 9.30 ili 10, koliko nam zapravo treba da stignemo do koncertne dvorane. Na putu prema tamo, Tose je zapravo vise bio zabrinut zbog sicusne ogrebotine na prednjem panelu SUV-a u kojem sam ga pokupio – posudio sam bratov X5 i Tose je insistirao da sjedi na suvozackom mjestu. Divio se dizajnu, konstatno zapitkujuci o ovome ili onome, usporedjujuci ga sa RAV4 kojeg je trenutno imao. Tose je ogromni ljubitelj njemackih auta, I ceka ga najnoviji Mercedes M-Class kad se vrati. Ipak insistira da SUV-i trose previse goriva.

“Ovakvo auto moras stalno odrzavati cistim,” kaze on.

“Hvala, reci cu to bratu.”





Na mjesto odrzavanja koncerta (Makedonski Kulturni Centar u Sterling Heightsu, MI) stizemo unatoc moru fanova. Srecom, fanovi su bili unutra, a mi smo se prikrali postrance. Tose je potpuno smiren i sabran.
U cekaonici, Tose je opusten i miran, sposoban i znatizeljan, ali se istovremeno raspituje o mikrofonima i opremi benda. On poznaje muziku. Njegov pristup je poput tinejdzera koji se zabavlja s drugarima, a ne zilavi muzicki ego koji posjeduju mnogi drugi u toj industriji. Kao da ceka u redu za kino, a ne kao da treba da nastupa na jednom od najvaznijih koncerata u njegovom zivotu.

Pitaju ga da li zeli nesto popiti.


“Ne, hvala. Ali pitajte bend, oni su mozda zedni.” Ako i ima ego, ne pokazuje ga. Vise se brine da su svi oko njega opusteni i da im je udobno. Zapravo, upusta se u prijateljski mec hrvanja sa Goranom, jednim od njegovih pomocnika. Goran je za citavu glavu veci od njega i pobjedjuje. Tose priznaje da se njegove kick-box vjestine moraju poboljsati.

10 navece
Koncert pocinje, Tose dize rulju na noge.

11.30 navece
U prkrajnoj sobi pocinje fotografisanje sa fanovima.

Tose pozdravlja svakog fana kao da se sa njima poznaje citav zivot. S nekima se rukuje, neke grli. Neki mu objasnjavaju da im je ujak iz istog sela kao i od njegove tetkine bake vrtlar. Pozivaju ga kuci na kafu skoro sve udate zene koje su se uspjele provuci iza bine da se slikaju sa njim.

Ponoc
Tose zavrsava koncert, a rulja se kupi napolje.

2 poslije ponoci
Nakon jos jednog prijateljskog fotografisanja, Tose je vidno umoran. Na putu kuci zastajemo u Meijer (hipermarket, op.pre.) da kupimo malo limuna (pomaze njegovom grlu poslije koncerata). Vracam se u SUV i primjecujem da je Tose obrisao citavu instrument tablu i prozor.

“Vidis, nema vise otisaka prstiju,” govori uzbudjeno.

“Prava domakinka ke bides,”kazem mu. Jednog dana ce biti odlicna kucanica. Ostali u dzipu se smiju.

“Jel’ idemo u Chicago sutra sa ovim autom?” pita on.

“Ne, brat bi mi umro da idemo s ovim autom,” objasnjavam ja.

“Oh,” rece Tose razocarano.

Subota, 4. oktobar, 10.30 ujutro
Kupimo Tosu, menadzericu i ostatak grupe ujutro. Svih nas petero udobno se namjestamo u moj Pontiac Vibe. Ostali nas prate u Jeepu.

Svi su umorni.

Na putu tamo Tose i ja se upustamo u dugacak razgovor o autima, njegova omiljena tema. Odjednom, naginje se na stranu auta da dohvati svoju jaknu.

“Gorane, uzmi moju jaknu i izvadi CD od Eltona Johna!” Kupili smo noc prije Tosi CD najvecih hitova Eltona Johna, i on ga nije mogao prestati slusati. On ubaci CD u moj player, i bira pjesmu br.11, pjesmu koja se zove ‘Blagoslovljen”. Pocinje pjevati uz pjesmu.





Glas mu je sam po sebi muzika. Mozda zvuci odlicno na albumu ili na koncertu, ali vozeci se do Chicaga zvucao je najbolje nego ikada. Mozda jer je bio opusten, jer ga nisu pozurivali ili jer nije imao tremu. Svejedno, pjevao je bolje nego sto sam ga ikada prije cuo. Kao da je pjesma napisana posebno za njega. Sigurno ju je ponavljao 40 ili 50 minuta bez prekida, dok se napokon nije umorio. Ili se to meni samo ucinilo.

“Koje druge CD-ove imas?” pita on. Trazim okolo po autu i nadjem Tri Tenora, Chris Isaaka, Beatlese, i U2. On ubacuje Tri Tenora. Uzbudjuje se. “Volim ovo! Pavarotti je nevjerovatan! Jezim se, pogledaj!” Pokazuje na ruku i naravno da se vidi da se najezio. “Ovu operu sam pjevao na Ilindenu!” Tose otvara usta i pridruzuje se dubokom vokalu. Zna svaku talijasku rijec. “Gorane, dodaj mi laptop!”

Tose je lud za tehnologijom. Ako mu laptop nije ukljucen da slusa ili stvara muziku, onda se igra sa kamerom na mobitelu. “Mogu li presnimiti tvoje CD-ove na svoj laptop?” Ja se slazem, a on nastavlja ubacivati CD-ove i presnimavati pjesme preko Windows Media. “Druze, koji ti je broj mobitela? Zelim da ostanemo u kontaktu,” pita on. Razmjenjujemo brojeve. Pokazuje mi sve slike na njegovoj kameri. Vecinom slike od auta, ali ponegdje naletimo na slike njega i njegove pratnje ili benda kako se zafrkavaju. Hrvanje, gadjanje hranom, smijeh. Tose se cini normalnim momkom svojih godina (22).


1 ujutro
Koncert je potpuni uspjeh. Skoro 900 ljudi (ako ne i vise) zatrpava mjesto na kojem se odrava koncert. Fanovi ovdje su jos vise opsjednuti nego oni sinoc, djelimicno zbog veceg broja ljudi. Tose se prema njima ponasa kao da je svako od njih njegov jako blizak prijatelj.

Fotografisanje je nevjerovatno. Traje skoro dva sata. Tose se slika sa njima, grli ih i potpisuje autograme. Par reportera iz lokalnih medija uspjevaju da se provuku i da ga zatrpaju pitanjima o svemu od muzike do politike, do Amerike. Tose na svako do njih odgovara kao da je izrezirano. Povremeno, pogled bi mu odlutao do kratkih suknjica djevojaka u redu. Primjetio je da sam ga uhvatio, i on nijemo izgovori “Vau”. Pa bar znamo da voli djevojke.

Nakon fotogrfisanja, on sjeda u stolicu i pijucka sok od narandze. “Popij casicu!” uzvikuje jedan od clanova benda.



“Mislim da hocu. Bila je dobra noc.” Ispija casicu votke.


srijeda, 20.02.2008.

...NA BEOVIZIJI SE NEĆE PJEVATI TOŠINE PJESME...



Iako je bilo najavljeno da će na ovogodišnjoj Beoviziji, koja se trebala održati 19 i 20 veljače/februara u Sava Centru, a koja je pomjerena, zbog stanja u Srbiji radi proglašenja neovisnosti Kosova, ipak se nece pjevati pjesme od Toše Proeskog, koje su trebali otpjevati njegovi prijatelji sa prostora bivse Jugoslavije.

Prema izjavama čelnih ljudi Beovizije, prvi put će biti dodijeljena nagrada za životno dijelo, koju će dobiti prvi pobjednik Beovizije (Srpski izbor pjesme za pjesmu Eurosonga ) - Toše Proeski, koji je 2003 godine otpjevao " Čija si ".
U njegovu čast, njegov bend odsvirat će nekoliko njegovih pjesama, a publika će ih moći pjevati.

Neslužbeno saznajemo da je inicijativa koju su pokrenuli fanovi pok. Toše Proeskog kao i naš portal propala zbog Tošine menadžerice i obitelji, koji smatraju da je za takvo što prerano. Osim toga, znajući vokalne kvalitete Toše, tko god da je otpjevao njegove pjesme publika bi bila razočarana, jer to ne bi bilo to, što bi trebalo biti!

ponedjeljak, 18.02.2008.

...DVD TOŠE PROESKOG...

Htjela sam sa vama podijeliti jednu informaciju...

Prije 3 dana izašao je dvd Toše Proeskog s koncerta u Beogradu (TOŠE PROESKI LIVE 2007) Na tom dvd-u se također nalazi i njegov nastup u Tvornici te 2 pjesme s njegovog koncerta na Hvaru. To je dvostruko dvd izdanje (2 DVD-A) Dvd je prekrasan i traje sve skupa oko 3 i pol sata...Ja sam ga nedavno kupila i stvarno je super. Cijena je 149.99 kn i ja sam ga kupila i Importanne centru...tko živi u Zagrebu, a također ga možete naći i u svim boljim nosačima zvukova(CD shopovima)... Vjerojatno ga ima i u DM prodavaonicama širem zemlje... Zbilja je dvd odličan , a naš Toše je tako prekrasan... Evo ga to bi bilo to....

Hvala svima na komentarima i lijepim riječima za Tošu....

- 16:35 - Comment (11) - print - ...DVD TOŠE PROESKOG... -

...ANDRIJANA BUDIMIR OTVORILA KOZMETIČKI SALON...

Andrijana Budimir djevojka pok. Toše Proeskog otvorila svoj kozmeticki salon. Glamurozno otvaranje salona uz šampanjac i kavijar, hodanje po svilenom putu i balonima...
Andrijana je blistala. Dok je davala intervju u jednom trenutku je rekla da joj je žao što Toše nije uz nju. Jer je njegova želja bila da ona otvori kozmetički salon.

Par slika:




nedjelja, 17.02.2008.

...4 MJESECA...

Toše moj dragi...danas su 4 mjeseca otkako te nema...jednostavno vrijeme teče tako brzo...kao da se taj grozan dan dogodio jučer...nadam se da nisi tužan i da nam se smiješiš odozgora....anđele maleni...nikada te neću zaboraviti...kako da se pomirim s time da te više neće biti tu da se smiješiš i govoriš kako nas sve SAKAŠ! Angel si ti te čuvam vo sebe...angel si ti koji samo zo mene moge da zapre i vreme... što češ s bijelim krilima kad krila su za let...sjaj u tvojim očima za ovaj nije svijet....nije za tebe dušo bio crven poljski mak već krila da te nose NEBU POD OBLAK...između vrata i prozora moj krevet za tobom diše....gori moje srce puno nemira tebe doziva OPROSTI ona koja voli može i da pogriješi..ja bih noćas svemir dala kad bi mogla ponovo ti čuti glas...sjećanja ...vjetar mi donosi samo sjećanja a ja se nadam da će i tebe donijeti ...otkad si otišao ne spavam noći....gori moje srce puno nemira tebe doziva....ANĐELE MOJ.....krila daj zvijezdo da poletim na Tošin oblak ja da noćas sletim...zvijezdo pomozi mi daj mi krila da se vinem i u Tošina nebeska carstva poletim....na pola duše živim ja...tu pokidat se nema šta na pola srca još je ON tu a napola ja umirem....on ima oči koje znaju moje tajne sve ...moju tuge sve i moje nemire....on ima ruke i u njima svemir čitavi ....u tom zagrljaju se može umrijeti.... Toše tebi je tako malo trebalo ispod ovog svetog neba...topla postelja...i oči što ih znaš....bože sad ga čuvaj od zla....ja znam da nije mjesečina to što sja u noći već su to njegove oči....pune ljubavi...ukrala mi te cesta....ukrali mi te ljudi...svatko malo od tvog osmijeha posudio je.....iza svakog ugla stalno je netko vrebao...da mi te ukrade kakda malo sreće treba....nitko nije kriv za to što mi fališ toliko...al osmijeh tvoj je kriv da znaš što me osvajaš...smij se samo dušu mi grij zauvijek...i krivi su mi svi i krivo mi je sve sad kad sam bez tebe..... ANĐELE LIJEPO MI SPAVAJ I ZAPJEVAJ NAM PONEKAD.....


- 00:36 - Comment (5) - print - ...4 MJESECA... -

srijeda, 13.02.2008.

...TEKST KOJI DIRA U SRCE...

Jedna čitateljica web stranice o Toši TOSE.PAGE.TL napisala je veoma dirljiv tekst o Toši...zove se Silvana i ima 51 godinu...čita sve web stranice o Toši...



Poštovani,
sviđa mi se vaša stranica posvećena Toši Proeskom. Vjerujte mi nema dana da ne posjetim vašu i sve druge web stranice, čitam sve vezano za Tošu. Premda imam 51 god, mladog pjevača nisam ni upoznala, jedino preko medija, strašno me pogodila njegova smrt. Prvi put kad sam ga vidjela na nastupu Eurovizije, osjetila sam da taj momak ima ono nešto. Svatko onaj tko je duhovno jak to mora prepoznati. Jednostavno je to bilo u njemu, nosio je svoju karizmu kao malo tko.Nije ni čudo što ga je Bog uzeo k sebi a nama običnim smrtnicima ostavio beskrajnu tugu. Roditelji njegovi su blagoslovljeni što su ga imali za sina. Svašta pišu sad, svakakve stvari izlaze na vidjelo, ali takav je svijet, prepun zavidinika koji se spuštaju ispod razine ljudskosti da bi zaradili bodove na nečijom smrti. Tu iole pametan čovjek ostaje bez komentara. Ali njih treba prepustiti onome tko je velik i tko sve vidi i zna. Ono što je Toše imao, blagoslov ljubavi da dijeli nama malim ljudima ne može nitko izbrisati i trajat će vječno. Za svog života napravio je više nego neki za deset života. Žao mi je njegove majke, oca, sestre jer sam i ja roditelj. Osječaj gubitka, tuge, nemoći, pomiriti se s činjenicom da nije među njima, da neće otvoriti vrata rodnog doma i unijeti dašak ljubavi, teško je to. Znao je i osjećao da odlazi, sama ta činjenica slomila bi svakog. Ali ne, usprkos svemu, nosio se sa svojom istinom kao malo tko. Ostao je i bit će - JEDAN I JEDINI TOŠE. Kao što je na zemlji pjevao kao slavuj, njegov glas sad ispunjava nebeske visine i tako će vjećno biti. Čuvali ga anđeli nebeski.


Toše počivao u miru Božjem!
Srdačan pozdrav,
Silvana iz Splita

nedjelja, 10.02.2008.

...TOŠE PROGLAŠEN OSOBOM GODINE U MAKEDONIJI...


Makedonska i balkanska megazvjezda Toše Proeski proglašen je za osobu godine na tradicionalnom devetom "Naz izboru" kanala 77. Toše je dobio titulu zahvaljujući anketiranju četrdeset urednika i novinara, dvadesetak političara, potparola, pjevača, glumca i pedesetak slušatelja. "Nijedan političar ili javna osoba, nikad neće uspjeti potaknuti takve intenzivne emocije u Makedoniji. Vjerovatno, jedini nakon Josipa Broza Tita, koji se sa svojom tragičnom smrću uspjeo objediniti narode koji su nekad živjeli zajedno.

"Vječna ti slava, legendo", rekli su i napisali o Toši anketirani u "Naj, naj izboru 2007". Toše Proeski je izbran za osobu godine bez konkurencije, isto kao što je i dan njegove smrti proglašen za danom žalosti u Makedoniji. Interes o Tošinoj smrti te njegova smrt u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, kao i dan njegovog pokopa, pokazali su da ljudi znaju napraviti razliku među manipulacije i čiste duše...
Ljubav i tuga za Tošom dali su nam veliku nadu da takve vrijednosti nisu zakopane i nalaze svoj put da dopiru do ljudi... U izboru za Naj osoba za 2007 godinu u Makedoniji velik broj glasova je dobio i Tošin humanitaran koncert održan na gradskom stadionu u Skopju u listopadu/oktombru

...EXKLUZIVNO: DOSADA JOŠ NEOBJAVLJENI RADIO-VIDEO INTERVJU S TOŠOM...(3 dijela)

1. dio



2.dio



3.dio

subota, 09.02.2008.

...PREKRASAN VIDEO (obavezno pogledati) 2 dijela...




...JOŠ JEDNA PETICIJA...

Evo još jedne peticije! Ne morate se bojati za svoje podatke...nigdje neće biti objavljeni i vama na vašu adresu ništa neće dolaziti...jedino na vaš mail će doći link za potvrdu potpisa peticije! Molim vas potpišite jer će eurovizija biti ljepša ako će biti malo Tošinih pjesama .... Unaprijed hvala i evo linka - PETICIJA ZA TOŠU

četvrtak, 07.02.2008.

....ON-LINE PETICIJA....

Evo da vam objasnim pa ću staviti link!

U tijeku je peticija o našem Toši! Pitanje peticije je : DA LI NA EUROSONGU 2008. U BEOGRADU TREBAJU ODATI POČAST TOŠI PROESKOM PJEVAJUĆI NEKOLIKO NJEGOVIH PJESAMA! (PAZITE NA EUROSONGU 2008.-CIJELI SVIJET TO GLEDA A NAŠ TOŠE JE ŽELIO BITI POZNAT NA CIJELOM SVIJETU) Molim vas da potpišete ovu peticiju! Ja sam isto potpisala. Ništa se ne plaća. To je sve BESPLATNO! Kao on-line anketa... Dosada je skupljeno preko 6800 potpisa(u biti tu samo kliknete Sign a petition i napišete svoje ime ne morate prezime, e-mail, i komentar na peticiju...a kako bi dovršili na kraju kliknete approve petition..) MOLIM VAS! SVAKI KLIK PUNO ZNAČI....MOLIM VAS UČINITE TO ZA TOŠU...
P.S. TAKOĐER MOLIM OSTALE BLOGERE KOJI OVO PROČITAJU DA NAPIŠU TAKOĐER POST O OVOME I MOŽETE ČAK KOPIRATI MOJ I NA KRAJU POSTA STAVE LINK ZA PETICIJU...

PA EVO VAM LINKA - PETICIJA ZA TOŠU>

- 14:57 - Comment (5) - print - ....ON-LINE PETICIJA.... -

ponedjeljak, 04.02.2008.

...TOŠE TE SAKAM...

Sada sam jednostavno pretužna pa nemogu uopće napisati post....Hvala vam svima koji su mi podrška...ali ja neću brisati ni loše komentare...ja jednostavno ne kužim koliko puta ja moram moliti ljude koji ne vole Tošu da ne pljuju po njemu i blogu... Neću brisati te komentare jer želim da ljudi koji ga vole vide kakvi to sve ljudi postoje...pakosni,zli i ljubomorni..... Stvarno mi vas je žao...Još jednom MOLIM SVE ONE KOJI NE VOLE TOŠU DA NE PLJUJU PO TOŠI, PO MENI I PO BLOGU!!!!!!!! Molim vas......iskreno vas molim...molim vas....vi ne shvaćate koliko Toše meni znači....nemojte....crycrycrycrycry
HVALA SVIMA KOJI ME PODRŽAVAJU!

- 16:29 - Comment (22) - print - ...TOŠE TE SAKAM... -

nedjelja, 03.02.2008.

...BLAGICA JE ZAPRAVO TOŠINA LJUBAV???...

Nakon smrti tragično preminulog Toše Proeskog, njegova djevojka Andrijana Budimir završila je na nekoliko naslovnica, pričajući o svojoj i pjevačevoj intimi za vrijeme njegova života. No, mediji su se prisjetili još jedne Tošine djevojke - makedonske manekenke Blagice Micov, što se pokazalo kao dobar povod raspravama tko je doista bila pjevačeva prva i prava ljubav.




Blagica je, naime, Tošina ljubav iz srednjoškolskih dana. U vezi je s pjevačem bila od 1998. godine do početka 2002. Ponovno su se pomirili 2004., pa ponovno prekinuli 2006.

Micova se nije mogla nositi s Tošinim obožavateljicama

Uoči njihova posljednjeg prekida mediji su se raspisali o tome kako Blagica nije mogla podnijeti obožavateljice koje su Tošu slijedile u stopu. Srpski Svet tada je objavio kako se Micov teško mirila i sa činjenicom da je nakon njihovog raskida Toše imao vezu s Bojanom Tefčevom, "a posebno joj je smetala njegova romansa s rukometašicom Andrijanom Budimir". Kako je, naime, pisao list, Blagica nije vjerovala da je pjevačev odnos sa srpskom rukometašicom "samo prijateljski".

Andrijani Budimir mnogi su zamjerili što je nakon smrti tragično preminulog pjevača počela "prodavati" priču o njihovom zajedničkom životu, znajući da za Tošu i nakon njegove smrti vlada veliki interes medija. Govorila je kako je s Tošom planirala imati dijete te kako ju je mislio oženiti.

Je li veza s Andrijanom doista bila ozbiljna?



Za potvrdu ovih navoda dugo se čekalo na riječ Tošine menadžerice Ljiljane Petrović koja je, u duhu pravoslavnih običaja, pričekala da prođe četrdeset dana od pjevačeve smrti kako bi progovorila. U svojim prvim intervjuima demantirala je tako Andrijanine navode da je Toše s njom planirao brak, kazavši kako joj je pjevač rekao da mu je svjetska karijera na prvom mjestu te kako se ne namjerava oženiti sve do 32. godine.

Upitana o tome je li Andrijana doista bila njegova prva ljubav, Petrović je odgovorila kako je Toše "imao jednu tinejdžersku ljubav, koja mu se provlačila kroz cijeli život", misleći, pretpostavlja se, na Blagicu. Andrijana i Toše bili su, kako je tada kazala, zajedno "svega godinu dana i to davne 2002. godine". Ona je 2003. otišla igrati rukomet za "Podravku" i od tada se u njihovu odnosu ništa posebno nije događalo, tvrdila je Tošina menadžerica.

Petrović i Budimir nikada nisu skrivale da se ne vole. Andrijana je putem medija Tošinoj menadžerici zamjerala što im je zbog njegove karijere branila da se javno vole, dok Petrović takve insinuacije odbacuje, govoreći kako je Tošina želja bila javno ne obznaniti tu ljubav. Najnovije informacije kažu kako ljubav između Toše i Andrijane zbog čestih svađa netom prije smrti i nije najbolje funkcionirala. Neko vrijeme prije njegove smrti navodno nisu ni živjeli zajedno -kao što je Andrijana tvrdila.

Tajna romansa: Blagica je Tošina prtva i prava ljubav



Prije dvadesetak dana Blagica je došla u Kruševo. Na Tošinu grobu zapalila je svijeću na dan kad su se njih dvoje, prije deset godina, upoznali. Blagica je taj dan provela s Tošinim roditeljima u obiteljskoj kući. Ocu Nikoli na dar je donijela bocu pića, a djeci Tošine sestre Dori, Nikoli (4) i Kristijanu (10), donijela je igračke i slatkiše, ispričao nam je Tošin bratić Andrej. Dodao je da Blagica često dolazi na Tošin grob. Bliski prijatelj pokojnog pjevača, radijski voditelj Kiril (36), poznatiji kao DJ Erik Fox, rekao nam je da je manekenka Blagica Mičova bila prva prava Tošina ljubav.
- Djevojka i ja 2004. ljetovali smo s Tošom i Blagicom u Grčkoj. On je to ljeto bio najsretniji na svijetu - prisjeća se Erik.
Toše je, kaže Erik, nakon što je prekinuo vezu s Blagicom, s njom ostao u kontaktu. Pozivao ju je na svoje koncerte i slao joj karte. Tošina sestra Dori dodaje da je sve do posljednjeg dana Toše s Blagicom razmjenjivao SMS poruke, koje danas čuva u njegovu mobitelu. Na Tošin rođendan nazvali smo Blagicu, no njena sestra, koja se javila na mobitel, rekla je da ona nije u stanju razgovarati. Tošin prijatelj Erik demantirao je Andrijanu Budimir, koja tvrdi da je ona sve do Tošine pogibije živjela s njim u stanu.
- Mjesec i pol dana prije nego što je poginuo počele su svađe s Andrijanom. Toše joj rekao da je najbolje da se iseli - tvrdi Erik.
Toše je Blagicu upoznao 1998. godine. U ljubavnoj vezi bili su do početka 2002. Ponovno su se pomirili nakon njegova eurovizijskog nastupa 2004, a prekinuli su dvije godine poslije.

ANDRIJANA BUDIMIR SE U RUJNU ISELILA IZ TOŠINA STANA
Prije puta u Australiju Toše je rekao Andrijani da se iseli prije nego što se on vrati u Skoplje. Više nije mogao trpjeti svađe. Naš prijatelj Đole iz stana je iznio Andrijanine stvari, ispričao je Erik.
Priču je potvrdio i Georgij Georgijevski-Đole, koji je vozio kada je Toše poginuo. Kaže da je 18 dana prije Tošine smrti preselio Andrijanu iz Tošina stana u podstanarski stan u Skopju.

...OVOGODIŠNJA BEOVIZIJA U ČAST NAŠEM TOŠI...

Glazbeni festival „Beovizija" ove godine bit će održan u znaku tragično nastradale makedonske pop zvezde Toše Proeskog. Kako Press ekskluzivno saznaje, organizatori najboljeg festivala zabavne muzike i predtakmičenja „Eurosonga" priredit će u revijalnom dijelu festivala mini-koncert na kome će desetak poznatih domaćih i stranih pjevača izvesti Tošine najveće hitove.



- Organizatori „Beovizije" su nedavno odlučili da prve večeri festivala u revijalnom dijelu nastupi desetak pjevača koji će otpevati najveće Tošine hitove - navodi sugovornik Pressa, i dodaje: - Zasad nije poznato o kojim se pjevačima radi, ali se spominju eminentna imena domaće i strane glazbene scene s kojim je pokojni Proeski blisko surađivao". Pretpostavlja se da će se među izvođačima naći Željko Joksimović, Leontina Vukomanović, Esma Redžepova, slovenačka pevačica Anja Rupel, hrvatska zvijezda Antonija Šola i drugi - zaključuje sugovornik Pressa.
U kratkoj izjavi za Press Duška Vučinić, PR menadžer „Beovizije" i „Eurosonga", potvrdila je tvrdnje našeg sugovornika:
- "Točno je. Toše Proeski je bio prvi pobjednik festivala „Beovizija" 2003. godine. Iz poštovanja i u znak sjećanja na ovog izuzetnog umjetnika, kreativni tim festivala je za prvu večer, 19. veljače/februara, osmislio da nekoliko eminentnih umjetnika otpjeva desetak Tošinih pjesama. Ovih dana ćemo definitivno odlučiti koji će to pjevači biti" - zaključila je Duška za Press.
Ovogodišnja „Beovizija" bit će održana 19. i 20. veljače/februara u beogradskom Centru „Sava".

...VRATILA SAM SE...

Meni je zbilja žao što nisam pisala postove sve do Tošinog rođendana....no od danas vam obećavam da ću redovito pisati postove....OBEĆAJEM!!! Sve vas SAKAM i hvala vam na svim komentarima!

P.S. MOLIM OSOBE KOJE NE VOLE TOŠU DA NE POSJEĆUJU OVAJ BLOG, A POGOTOVO NE OSTAVLJAJU KOMENTARE VRIJEĐAJUĆI TOŠU NA BILO KAKAV NAČIN...

S POŠTOVANJEM VAŠA NINA

- 20:04 - Comment (1) - print - ...VRATILA SAM SE... -

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0