HEBREJIMA

VJERA PRAOTACA/PRIMJERI ŽIVE VJERE
11

Vjera je jamstvo za ono čemu se nadamo, dokaz za one stvarnosti kojih ne vidimo.
2 Zbog nje su stari postigli pohvalno svjedočanstvo.
3 Vjerom spoznajemo da je svijet stvoren Božjom rječju, tako da je vidljivo proizvedeno od nevidljivoga.
4 Vjerom Abel prinese Bogu bolju žrtvu nego Kain. Po njoj primi svjedočanstvo da je pravedan - Bog nad njegovim darovima posvjedoči - po njoj i mrtav još govori.
5 Vjerom Henok bi prenesen da ne vidi smrti te iščeznu jer ga je prenio Bog. Doista, prije prijenosa primio je svjedočanstvo da omilje Bogu.
6 A bez vjere nemoguće je omiljeti Bogu jer tko mu pristupa, vjerovati mora da postoji i da je platac onima koji ga traže.
7 Vjerom Noa, upućen u ono što još ne bijaše vidljivo, predano sagradi korablju na spasenje svoga doma. Time osudi svijet i postade baštinikom vjerničke pravednosti.
8 Vjerom pozvan, Abraham posluša i zaputi se u kraj koji je imao primiti u baštinu, zaputi se ne znajući kamo ide.
9 Vjerom se kao pridošlica naseli u obećanoj zemlji kao u tuđini, prebivajući pod šatorima s Izakom i Jakovom, subaštinicima istog obećanja,
10 jer iščekivaše onaj utemeljeni Grad kojemu je graditelj i tvorac Bog.
11 Vjerom i Sara unatoč svojoj dobi zadobi moć da začne jer vjernim smatraše Onoga koji joj dade obećanje.
12 Zato od jednoga, i to obamrla, nasta mnoštvo poput zvijezda na nebu i pijeska nebrojena na obali morskoj.
13 U vjeri svi su oni umrli, a da nisu zadobili obećanja, već su ih samo izdaleka vidjeli i pozdravili priznavši da su stranci i pridošlice na zemlji.
14 Doista, koji tako govore, jasno očituju da domovinu traže.
15 Dakako, da su mislili na onu iz koje su izišli, imali bi još prilike vratiti se u nju.
16 Ali sada oni čeznu za boljom, to jest nebeskom. Stoga se Bog ne stidi zvati se Bogom njihovim: ta pripravio im je Grad.
17 Vjerom Abraham, kušan, prikaza Izaka. Jedinca prikazivaše on koji je primio obećanje,
18 kome bi rečeno: Po Izaku će ti se nazivati potomstvo! -
19 uvjeren da Bog može i od mrtvih uskrisiti. Zato ga u p redslici i ponovno zadobi.
20 Vjerom baš u pogledu budućnosti Izak blagoslovi Jakova i Ezava.
21 Vjerom Jakov, umirući, blagoslovi oba sina Josipova i duboko se prignu oslonjen na vrh svojega štapa.
22 Vjerom Josip na umoru napomenu ono o izlasku sinova Izraelovih i dade zapovijed o svojim kostima.
23 Vjerom su Mojsija netom rođena tri mjeseca krili njegovi roditelji jer vidješe da je djetešce lijepo i nisu se bojali kraljeve naredbe.
24 Vjerom Mojsije, već odrastao, odbi zvati se sinom kćeri faraonove.
25 Radije izabra biti zlostavljan zajedno s Božjim narodom, nego se časovito okoristiti grijehom.
26 Većim je bogatstvom od blaga egipatskih smatrao muku Kristovu jer je gledao na plaću.
27 Vjerom napusti Egipat, ne bojeći se bijesa kraljeva, postojan kao da Nevidljivoga vidi.
28 Vjerom je obavio pashu i škropljenje krvlju da Zatornik ne dotakne prvenaca Izraelovih.
29 Vjerom prođoše Crvenim morem kao po suhu, što i Egipćani pokušaše, ali se potopiše.
30 Vjerom zidine jerihonske padoše nakon sedmodnevnoga ophoda.
31 Vjerom Rahaba, bludnica, ne propade zajedno s nepokornicima jer s mirom primi uhode.
32 I što još da kažem? Ta ponestat će mi vremena, počnem li raspredati o Gideonu, Baraku, Samsonu, Jiftahu, Davidu, pa Samuelu i prorocima,
33 koji su po vjeri osvojili kraljevstva, odjelotvorili pravednost, zadobili obećano, začepili ralje lavovima,
34 pogasili žestinu ognja, umakli oštrici mača, oporavili se od slabosti, ojačali u boju, odbili navale tuđinaca.
35 Žene su po uskrsnuću ponovno zadobile svoje pokojne. Drugi pak, stavljeni na muke, ne prihvatiše oslobođenja da bi ih zapalo bolje uskrsnuće.
36 Drugi su opet iskusili izrugivanja i bičeve, pa i okove i tamnicu.
37 Kamenovani su, piljeni, poubijani oštricom mača, potucali se u runima, u kozjim kožusima, u oskudici, potlačeni, zlostavljani -
38 svijet ih ne bijaše dostojan - vrludali po pustinjama, gorama, pećinama i pukotinama zemaljskim.
39 I svi oni po vjeri, istina, primiše svjedočanstvo, ali ne zadobiše obećano
40 jer Bog je za nas predvidio nešto bolje da oni bez nas ne dođu do savršenstva.

Map IP Address
Powered byIP2Location.com

TIGNARIUS

29.10.2019., utorak

ŽELJEZNA ZAVJESA

Anne me potakla na ovu temu, jer koliko ona ne voli predsjednicu se može usporediti sa mnom, koliko nisam volio Daru Janeković (ne znam jel riknula)
Pa vidim da ima grintavaca kojima je zavjesa bila dobra!

E pa takvima ...ebem mater!!!!!

Bilo je doduše u "mom kraju" onih koji su govorili; dobar je Tito, pustio naše ljude u Njemačku!
E pa i njima....
To rigidno pašče, brutalni ubojnica ...može u miru počivati samo na Dedinju i u zemlji u kojoj još igraju Crvena zvezda i Partizan!

Sad kad smo apsolvirali temu, ajmo na činjenice!
Radnike na sveučilište, imaš kuću, vrati stan..nemaš kosu vrati fen...
Učio sam Političku ekonomiju socijalizma (doduše dodali su i onu kapitalizma), nisam to mogao položiti nikako (pustio me profa nakon jedno desetog puta) jer mi nije bilo jasno, kako zarađuju oni koji ništa ne rade.

Danas mi je malo jasnije!

Znate onu razliku između kapitalizma i socijalizma (kako su tepali komunizmu)?
U kapitalizmu čovjek izkorištava čovjeka....
U socijalizmu je obrnuto!!!

Doduše moram i ja priznat da mi je u Jugoslovaiji bilo bolje....mislim biološki..a i mogao sam otić u Njemačku (dosta mojih nije moglo)
A pošto nisam imao privelegiju, ko Fresh da mu Švabice dolaze na pladanj, mislim na more, morao sam ići NaBodensee!...a bio sam i nešto potentniji..!!!

Uglavnom bilo je to lijepo vrijeme, mogao sam u Njemačkoj kupovati ploče, traperice, pušti Gauloises..i onda se kurčiti doma s majicama iz Amerike (like a Johni Štulić s Igijevom)

Uglavnom je to bilo vrijeme "prosperiteta" gledali smo zanosnu Milku Planinc i još nekoliko kriplova zarobljenih u ženskom tijelu!

A mogli smo izgraditi i kuću koju je moj pametni župnik (pok.Joža Frkin)"pretvorio" u crkvu, pa su je drugovi zazidali....doduše nakon desetak godina su dopustili da je "odziđemo"

To razdoblje se u povijesti zove La Belle Époque!

Dobro, bilo je malo Petrinjske, Golog...al kaj ćemo gledati na sitnice!

Pozdravljam sve skojevce i skojevke, s poznatim pozdravom, Sjeme vam se zatrlo!!!- 15:02 - Komentari (28) - Isprintaj - #

19.10.2019., subota

GRETENIZAM I PENAVIZAM

U svijetu koji je podpuno izgubio ljudski identitet, moguće da jedno bolesno 16-godišnje derište govori u UN a da jedan Penava ne može u Hrvatskom, nekad Državnom Saboru, koji je samo Sabor (da se ne zaboravi da su komunisti promijenili ime)

U svijetu gdje Severine, Veljače i ostale nedaće moderiraju "stvarnost" teško je ostati ravnodušan!

Pa sam i ja našiljio pero ne bi li nekako dopro do ravnodušnih jedinki poreznog sustava!

Prestrašno je slušati projekcije "zelenih kurvinih sinova" o ugroženosti svemira, kojima je samo mutiAngela obećal 100mlrd eura i slušati vapaje žrtava krvavog terora, koje nitko ne čuje!
Ne samo da ih se ne čuje nego im se cinično poručuje da treba poštivati zakon i neki ustav!
Popišam ti se Šeparoviću i na zakon i na ustav!
Popišam se na kurvine sinove koji su zapovjedili stavljanje dvojezičnih ploča (i na izvršitelje) a sutkinji koja "tješi" Živkovića, jebem majku!!!!

To je jedini mogući dijalog s dijaboličnim spodobama ovog tužnog svijeta!

Kao dodatak, mogu navesti slučaj iz Petrinje gdje su Cigani izčakijali neke naše dečke!
Cigani lete u nebo!
Sad će sigurno anemični izsukat čakiju i kazniti naše "provokatore" jer ne bi Cigani bez razloga potezali "oštre predmete" (rječnik MUPa)

Pitanje je, što bi rekao Fresh, ima li ovaj narod muda poduprijeti Penavu, čijeg šogora je bestijalno usmrtio pripadnik MUPa!


- 17:00 - Komentari (22) - Isprintaj - #

16.10.2019., srijeda

NON FACILE

Povratnik iz Srbije, Dobrivoje Arsić, školovani oficir JNA, koji je početkom 90-ih prijetio po Rijeci da će raznijeti sve i svašta, se porječkao s Matkom Škalamerom oko parkirnog mjesta. Kao digresiju možemo navesti da je Arsić zaposjeo automobilski prilaz te ga proglasio svojim parkirnim mjestom, što je kulturološki i antropološki dokaz postojanja naroda, u konkretnom slučaju srpskog. U nečijoj se glavi, a zadaća je SOA-e saznati čijoj, nakon “incidenata” u Đevrskama i Uzdolju, pojavila ideja da bi se i taj sukob mogao iskoristiti za “srpsku stvar”. Od navodnog napada na Arsića do podnošenja kaznene prijave prošlo je 48 sati. U tih je 48 sati Dobrivoje Arsić otišao do Gorana Petrovića, generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci (zašto je u Rijeci srpski konzulat?!), inače bivše šefa BIA-e, srpske obavještajne službe, sljednice SDB-a, odnosno još zloglasnije UDB-e.

Možemo pretpostaviti da je Goran Petrović, s takvim pedigreom i takvom funkcijom, točno znao kako verbalni okršaj pretvoriti u “napad na srpsku nejač i starce”, kao što se čini s “Olujom” i cijelom Domovinskim ratom, odnosno od 1941. godine. Dobrivoje Arsić je upućen na novinarku “Novog lista” Slavicu Klevu, kći pukovnika KOS-a i zastavnika JNA Živorada Pejovića i medijska je hajka mogla otpočeti, odnosno nastaviti se.

Zanimljivo je daljnje postupanje državnog odvjetništva i suda u Rijeci. “Incident” se dogodio 20. kolovoza u Viškovu, a Škalamera je uhićen u subotu, 24. kolovoza. U nedjelju (!!!) mu je sudac istrage Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma (prvobitno Dušan, a tek poslije Duško), određuje istražni zatvor, što je pravni presedan, budući se Škalameri izrekla najstroža mjera oduzimanja slobode temeljena na tek svjedočanstvu “žrtve” u najmanju ruku sumnjive povijesti, odnosno čovjeka koji je navodno napadnut jer je Srbin (zar mu narodnost na čelu piše?) i koji je pretrpio fizički napad bez vidljivih fizičkih posljedica te mu je više od dva dana trebalo da to prijavi.

Dakle, iskusni oficir (Arsić), iskusni obavještajac (Petrović), iskusna novinarka (Kleva) te iskusan sudac (Tišma) – sve ih veže narodnost, a istraživačko novinarstvo u Hrvata bi moglo istražiti karike iz policije i državnog odvjetništva, koji inače takve kaznene prijave odbacuju.


A u Vukovaru,

sude Marijanu Živkoviću, kučka koja mu kaže da svoje sinove žaluje u tišini doma svoga...

"Prema podacima Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske Mira Rajš je "sudac za mladež", a još je zanimljiviji njezin životopis (CV) naveden na webu Sudačka mreža, prema kojemu je "završila pravni fakultet u Novom Sadu 1975., pa upisala postdiplomski studij i magistrirala iz međunarodnog privatnog i javnog prava".
Nadalje se navodi da je "od 1976.-1993. (prema tome i u vrijeme Domovinskog rata) bila zaposlena u Općinskoj upravi Općine Vukovara", a - pazi sad ovo! - ona je "za vrijeme Domovinskog rata u Ministarstvu Financija Split" (?!), a "od 1997. imenovana je za suca Općinskog suda u Vukovaru. Sada radi na grupi kaznenih predmeta"

Sudkinja Mira Rajš inaće je poznata po osudama Hrvatskih branitelja !

Sutkinja Županijskoga suda u Vukovaru Mira Rajš osudila je Zoricu Gregurić na tri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog razbijanja dvojezične natpisne ploče na Policijskoj postaji Vukovar 23. rujna 2014.

Tomislav Josić ističe kako „danas imamo zamjenicu državnog odvjetnika koja na posao dolazi iz Šida i koja bi prijavila svakog Hrvata te suca koji je bio na ispitivanjima u raznim logorima i koji će sa zadovoljstvom osuditi svakog Hrvata.“
I sada, neki moji i prijatelji i neprijatelji zamjeraju grubi rječnik!!!

Tko će procesuirat ove bijednike?
Zna se!
Ne, ne...nisu to ovi zlotvori iz moje stranke!!!- 13:39 - Komentari (11) - Isprintaj - #

07.10.2019., ponedjeljak

MISAO SVIJETA

posveta umjetnikuMISAO SVIJETA
In labore requies

Ima vječna zvijezda zlatna - za oblacim negdje trepti,
Ne vidje je smrtno oko, samo srce za njom hlepti.
Srce samo zvijezdu sluti - ideja je vječna, sama,
Adamovo teži pleme k njojzi krvlju i suzama.
Niko ne zna, kad se rodi - možda pravo onog sata,
Kada su se strašnom lupom zatvorila rajska vrata.
I od onda kroz eone: vjekovi su zvijezdu snili,
I od onda kroz eone: oblaci su zvijezdu krili.
U daleko, mutno doba, pod povorjem Himalaje,
Tražile su zvijezdu onu plačne oči drevne raje.
Na pustaram zvali smo ju i po prahu i po kalu,
Polusveti kad su magi bacali nas u peć Balu.
I veliki kad su kralji igrali se piramida,
Što i danas gordo stoje - ko kad nešto krvca zida!
I danas se dive ljudi, gledajući čuda ona,
I debele knjige pišu o veličju Faraona!

Sveta baštoGetsemanska, sveta vodo od Kedrona,
Recite mi, gdje je ona tajna zvijezda vasiona?
Po vama su suze pale na iskrene dvije oči
I sva bijeda čovječanstva u njima se posvjedoči.
Popila ih crna zemlja, popilo ih žedno more,
Ostala je pusta priča za dječinje razgovore!
A vječna je suza bila - Njemu samo posuđena,
Od vjekova ljudskih muka u oku mu sakrivena.
Dizale se za njom ruke, one oči pune bola,
Na podnožju Akropole, na proplanku kapitola,
Posred dima barikada zvalo se je njeno ime,
Tražio je staklen pogled ispod noža guillotine...

... Il su lažni ideali, ili laže ovo doba;
Tko će otkrit ovu zvijezdu s ovu stranu našeg groba?

Epilog

... Raslo čedo prenejako i u gladu i u sramu,
Ostavila njega majka, ljudska pravda maćeha mu,
Kad je išlo ulicama, niko njega nije gledo,
Niko pito: da l' je sito neočešljano, suho čedo?
A gospoda sva u zlatu, s odličjima na svom fraku,
Ogradom su oblazila malo čedo na sokaku;
Fine gospe stiskale su nosiće si nježne, male,
Milmirisnom maramicom, kad bi čedo ugledale:
Smrdilo im čedo uljem, smolom, bojom, jelovinom,
Starim gvožđem i kožama i još nekom izmetinom...
I sve tako... čedo raslo, te sad bilo - kako bilo:
Jednog dana sve je gvožđe ovog svijeta pokupilo!
I čekiće i lemeše i sjekire - takve trice,

Nu što grijeh je, dragi Bože: i - topove i sabljice!
U pô polja čedo sjelo pa ko vosak gvožđe mijesi,
I sve raste... raste... raste... glava već mu pod nebesi'!
Pa sa visa, što je viši, neg bi ikad onaj bio,
I sve kad bi Faraune naglavice postavio
I najvišem piramidu po svećenoj metno kosi -
Prtili su drugi kamen, nek ga i on malo nosi -
- Haj, s visoka toga visa, kud se samo sunce penje,
Nasmija se čudni junak i sva zemlja porumenje.
Takva rumen tek se vidi, kad se smiješi zora rana,
Pa naviješta milim stidom osvit novog, ljepšeg dana
Diže desnu junak dobar, preko neba noktom ma'nu,
Oblačine s neba zdera ko hartiju tan-tananu.
A oblaci to su bili crni, teški, ledni, gusti;
Sa zemljice vjekovi ih isparili mučni, pusti!
Pa su krili zvijezdu onu, što ju ljudsko srce sluti,
A ljudske je nijesu oči nikad mogle dostignuti - - -
Ukaza se preko neba ljudske patnje slika cijela,
Svjetlost ju je na nebesa za dan suda prenijela!
Planu zemlja, svemir planu u krvavom, žarkom krijesu,
A sa slika, koda sumpor, vrele suze kapale su.
Kapale su vrhu živih i vrh onih što su bili,
Kroz vjekove što su ljudstvu kaplju po kap krvi pili.
Proklete su onda glave okrenule zemlji lice
Ne mogavši gledat neba: strašne knjige osvetnice!
A vrh svijeta azur drhtnu tamjanovim lakim dimom
Nad bratskijem čovječanstvom i nad zemljom-domovinom!
Glas se začu sa nebesa: Amo k meni, pravde žedni,
Amo k meni, uvrijeđeni, poniženi, gladni, bijedni!
A obasjan srijed svijeta o alat se junak štápi,
- Bogu hvala! muški zbori, briše s čela znojne kapi.
Gledao je pun veselja gdje se zvijezda na njeg smije,
Pa je protro zadovoljno žuljevite ruke dvije.
I podiže čekić teški miškom tvrdom kao kamen.
"Naprijed!" reče, a nebesa namignuše na to: Amen- 22:16 - Komentari (5) - Isprintaj - #

LEPANT I BANSKI DVORI

Na današnji dan 1571. su katolici kod Lepanta potukli Turke!
(Što je danas teško očekivat)
Katolici su svoju pobjedu pripisali zagovoru Blažene Djevice Marije, a papa Pio V. odredio je da se u spomen na tu bitku svake godine 7. listopada slavi spomen Blažene Djevice Marije od Krunice.
Papa Pio V je inače i potakao kršćansku koaliciju, koja je ustvari bila katolička (Mleci, Španjolci, Genova, Papinska država) a dosta sudionika bitke je bilo i iz naše zemlje (većinom galioti, koji su svoje kosti ostavili pod vodom)

U spomenutoj Bitci kod Lepanta sudjelovala je i lađa „La Donna“ s trogirskom posadom na čelu sa zapovjednikom Alvizom Cippicom, koja je potopila jedan turski brod. S potopljene lađe skinuta je, kao „ratni suvenir“ polena u obliku pijetla koja se danas, kao iznimno vrijedan i zanimljiv eksponat, nalazi u stalnom postavu Muzeja grada Trogira.

Preko svog izaslanika papa Pio V. izričito je zabranio bilo kakvo psovanje i ukrcavanje prostitutki,a radi nadzora i provođenja zabrane na svaki brod bili su raspoređeni kapucini, franjevci, dominikanci i isusovci; ovisno o pripadnosti broda!
(eto Fresh, Euro, oni nestali Domenico, Non Diablo se ne bi mogli ukrcat...)))

Jedan od najpoznatijih sudionika ove bitke bio je i španjolski pisac Miguel de Cervantes, koji je u njoj i ranjen, a lijeva mu je ruka ostala uzeta.

Drugi događaj je dosta profaniji!

Očevi današnjih kurvinih komunističkih sinova i kćeri su raketirali Banske Dvore!
Ali, eto nije im se posrećilo, nažalost slušatelja Stojedinice i gledatelja Olivera F.!!!!

- 20:20 - Komentari (12) - Isprintaj - #

02.10.2019., srijeda

PERFORMANSI

Performans (eng. preformance = predstava, likovno događanje ili izvedba) označava oblik konceptualne umjetnosti nastala tijekom 1960-ih povezivanjem body arta, happeninga, i određenih oblika kazališta. Sadrži scenske elemente

Performance se u umjetnosti najčešće odnosi na događaj u kojem jedna skupina ljudi (performer ili performeri) izvode, tj. ponašaju se na određeni način za drugu grupu ljudi — publiku. Ponekad je granica između performera i publike vrlo nejasna tako da i publika može sa svojim reakcijama predstavljati sastavni dio performansa.

Naravno da bi primjereniji naslov bio-predstave! ali to mi ne zvuči dovoljno podrugljivo!

Naime, neko malo sizoidno autistično derište je prije par dana u UN-u održalo performans o klimatskim baljezgarijama, koje su uzdrmale savijest i svijest svih gretena (posuđeno od Nine R.)
Istodobno je više od 500 vrhunskih znanstvenika potpisalo Deklaraciju protiv širenja klimatske histerije!
Ali koga to zanima?

Ovih dana je i najbrojnija zločinačka organizacija na svijetu, Komunistička partija Narodne!!! Republike!!! Kine proslavila 70 godina terora i komunističke histerije!
Gretene to ne zanima!

Sad se sjećam neke emisije Otvoreno gdje predstavnica neke lezbijske udruge, muslimanski imam i član komunističke partije (po pitanju (i)migranata) zauzeli jedinstven stav!
Zanimljiv komplot gretena!

U svijetu predstava i šarenih marketinških podlosti prolazi život tzv. prosječnog stanovnika ove Zemlje u stalnom procesuiranju njegovih potreba i nametanja katastrofalnih posljedica ukoliko ne bude slušao........Vladu!!!! Naravno, onu svjetsku!

Nema nam druge nego zapivat "Niste Niprije"- 10:19 - Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< listopad, 2019 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Rujan 2023 (4)
Kolovoz 2023 (7)
Srpanj 2023 (2)
Lipanj 2023 (4)
Svibanj 2023 (4)
Travanj 2023 (5)
Ožujak 2023 (7)
Veljača 2023 (5)
Siječanj 2023 (4)
Prosinac 2022 (8)
Studeni 2022 (8)
Listopad 2022 (4)
Rujan 2022 (4)
Kolovoz 2022 (6)
Srpanj 2022 (2)
Lipanj 2022 (1)
Svibanj 2022 (2)
Travanj 2022 (5)
Ožujak 2022 (5)
Veljača 2022 (4)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (9)
Studeni 2021 (8)
Listopad 2021 (5)
Rujan 2021 (5)
Kolovoz 2021 (9)
Srpanj 2021 (5)
Lipanj 2021 (1)
Svibanj 2021 (2)
Travanj 2021 (4)
Ožujak 2021 (13)
Veljača 2021 (8)
Siječanj 2021 (9)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (8)
Listopad 2020 (3)
Rujan 2020 (3)
Kolovoz 2020 (6)
Srpanj 2020 (6)
Lipanj 2020 (5)
Svibanj 2020 (2)
Travanj 2020 (6)
Ožujak 2020 (8)
Veljača 2020 (3)
Siječanj 2020 (6)
Prosinac 2019 (4)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (6)
Opis bloga
ako imate primjedbi
mrežna pošta vam je ikpurger@gmail.com

Flag Counter