Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

NON FACILE

Povratnik iz Srbije, Dobrivoje Arsić, školovani oficir JNA, koji je početkom 90-ih prijetio po Rijeci da će raznijeti sve i svašta, se porječkao s Matkom Škalamerom oko parkirnog mjesta. Kao digresiju možemo navesti da je Arsić zaposjeo automobilski prilaz te ga proglasio svojim parkirnim mjestom, što je kulturološki i antropološki dokaz postojanja naroda, u konkretnom slučaju srpskog. U nečijoj se glavi, a zadaća je SOA-e saznati čijoj, nakon “incidenata” u Đevrskama i Uzdolju, pojavila ideja da bi se i taj sukob mogao iskoristiti za “srpsku stvar”. Od navodnog napada na Arsića do podnošenja kaznene prijave prošlo je 48 sati. U tih je 48 sati Dobrivoje Arsić otišao do Gorana Petrovića, generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci (zašto je u Rijeci srpski konzulat?!), inače bivše šefa BIA-e, srpske obavještajne službe, sljednice SDB-a, odnosno još zloglasnije UDB-e.

Možemo pretpostaviti da je Goran Petrović, s takvim pedigreom i takvom funkcijom, točno znao kako verbalni okršaj pretvoriti u “napad na srpsku nejač i starce”, kao što se čini s “Olujom” i cijelom Domovinskim ratom, odnosno od 1941. godine. Dobrivoje Arsić je upućen na novinarku “Novog lista” Slavicu Klevu, kći pukovnika KOS-a i zastavnika JNA Živorada Pejovića i medijska je hajka mogla otpočeti, odnosno nastaviti se.

Zanimljivo je daljnje postupanje državnog odvjetništva i suda u Rijeci. “Incident” se dogodio 20. kolovoza u Viškovu, a Škalamera je uhićen u subotu, 24. kolovoza. U nedjelju (!!!) mu je sudac istrage Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma (prvobitno Dušan, a tek poslije Duško), određuje istražni zatvor, što je pravni presedan, budući se Škalameri izrekla najstroža mjera oduzimanja slobode temeljena na tek svjedočanstvu “žrtve” u najmanju ruku sumnjive povijesti, odnosno čovjeka koji je navodno napadnut jer je Srbin (zar mu narodnost na čelu piše?) i koji je pretrpio fizički napad bez vidljivih fizičkih posljedica te mu je više od dva dana trebalo da to prijavi.

Dakle, iskusni oficir (Arsić), iskusni obavještajac (Petrović), iskusna novinarka (Kleva) te iskusan sudac (Tišma) – sve ih veže narodnost, a istraživačko novinarstvo u Hrvata bi moglo istražiti karike iz policije i državnog odvjetništva, koji inače takve kaznene prijave odbacuju.


A u Vukovaru,

sude Marijanu Živkoviću, kučka koja mu kaže da svoje sinove žaluje u tišini doma svoga...

"Prema podacima Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske Mira Rajš je "sudac za mladež", a još je zanimljiviji njezin životopis (CV) naveden na webu Sudačka mreža, prema kojemu je "završila pravni fakultet u Novom Sadu 1975., pa upisala postdiplomski studij i magistrirala iz međunarodnog privatnog i javnog prava".
Nadalje se navodi da je "od 1976.-1993. (prema tome i u vrijeme Domovinskog rata) bila zaposlena u Općinskoj upravi Općine Vukovara", a - pazi sad ovo! - ona je "za vrijeme Domovinskog rata u Ministarstvu Financija Split" (?!), a "od 1997. imenovana je za suca Općinskog suda u Vukovaru. Sada radi na grupi kaznenih predmeta"

Sudkinja Mira Rajš inaće je poznata po osudama Hrvatskih branitelja !

Sutkinja Županijskoga suda u Vukovaru Mira Rajš osudila je Zoricu Gregurić na tri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog razbijanja dvojezične natpisne ploče na Policijskoj postaji Vukovar 23. rujna 2014.

Tomislav Josić ističe kako „danas imamo zamjenicu državnog odvjetnika koja na posao dolazi iz Šida i koja bi prijavila svakog Hrvata te suca koji je bio na ispitivanjima u raznim logorima i koji će sa zadovoljstvom osuditi svakog Hrvata.“




I sada, neki moji i prijatelji i neprijatelji zamjeraju grubi rječnik!!!

Tko će procesuirat ove bijednike?
Zna se!
Ne, ne...nisu to ovi zlotvori iz moje stranke!!!








Post je objavljen 16.10.2019. u 13:39 sati.