HEBREJIMA

VJERA PRAOTACA/PRIMJERI ŽIVE VJERE
11

Vjera je jamstvo za ono čemu se nadamo, dokaz za one stvarnosti kojih ne vidimo.
2 Zbog nje su stari postigli pohvalno svjedočanstvo.
3 Vjerom spoznajemo da je svijet stvoren Božjom rječju, tako da je vidljivo proizvedeno od nevidljivoga.
4 Vjerom Abel prinese Bogu bolju žrtvu nego Kain. Po njoj primi svjedočanstvo da je pravedan - Bog nad njegovim darovima posvjedoči - po njoj i mrtav još govori.
5 Vjerom Henok bi prenesen da ne vidi smrti te iščeznu jer ga je prenio Bog. Doista, prije prijenosa primio je svjedočanstvo da omilje Bogu.
6 A bez vjere nemoguće je omiljeti Bogu jer tko mu pristupa, vjerovati mora da postoji i da je platac onima koji ga traže.
7 Vjerom Noa, upućen u ono što još ne bijaše vidljivo, predano sagradi korablju na spasenje svoga doma. Time osudi svijet i postade baštinikom vjerničke pravednosti.
8 Vjerom pozvan, Abraham posluša i zaputi se u kraj koji je imao primiti u baštinu, zaputi se ne znajući kamo ide.
9 Vjerom se kao pridošlica naseli u obećanoj zemlji kao u tuđini, prebivajući pod šatorima s Izakom i Jakovom, subaštinicima istog obećanja,
10 jer iščekivaše onaj utemeljeni Grad kojemu je graditelj i tvorac Bog.
11 Vjerom i Sara unatoč svojoj dobi zadobi moć da začne jer vjernim smatraše Onoga koji joj dade obećanje.
12 Zato od jednoga, i to obamrla, nasta mnoštvo poput zvijezda na nebu i pijeska nebrojena na obali morskoj.
13 U vjeri svi su oni umrli, a da nisu zadobili obećanja, već su ih samo izdaleka vidjeli i pozdravili priznavši da su stranci i pridošlice na zemlji.
14 Doista, koji tako govore, jasno očituju da domovinu traže.
15 Dakako, da su mislili na onu iz koje su izišli, imali bi još prilike vratiti se u nju.
16 Ali sada oni čeznu za boljom, to jest nebeskom. Stoga se Bog ne stidi zvati se Bogom njihovim: ta pripravio im je Grad.
17 Vjerom Abraham, kušan, prikaza Izaka. Jedinca prikazivaše on koji je primio obećanje,
18 kome bi rečeno: Po Izaku će ti se nazivati potomstvo! -
19 uvjeren da Bog može i od mrtvih uskrisiti. Zato ga u p redslici i ponovno zadobi.
20 Vjerom baš u pogledu budućnosti Izak blagoslovi Jakova i Ezava.
21 Vjerom Jakov, umirući, blagoslovi oba sina Josipova i duboko se prignu oslonjen na vrh svojega štapa.
22 Vjerom Josip na umoru napomenu ono o izlasku sinova Izraelovih i dade zapovijed o svojim kostima.
23 Vjerom su Mojsija netom rođena tri mjeseca krili njegovi roditelji jer vidješe da je djetešce lijepo i nisu se bojali kraljeve naredbe.
24 Vjerom Mojsije, već odrastao, odbi zvati se sinom kćeri faraonove.
25 Radije izabra biti zlostavljan zajedno s Božjim narodom, nego se časovito okoristiti grijehom.
26 Većim je bogatstvom od blaga egipatskih smatrao muku Kristovu jer je gledao na plaću.
27 Vjerom napusti Egipat, ne bojeći se bijesa kraljeva, postojan kao da Nevidljivoga vidi.
28 Vjerom je obavio pashu i škropljenje krvlju da Zatornik ne dotakne prvenaca Izraelovih.
29 Vjerom prođoše Crvenim morem kao po suhu, što i Egipćani pokušaše, ali se potopiše.
30 Vjerom zidine jerihonske padoše nakon sedmodnevnoga ophoda.
31 Vjerom Rahaba, bludnica, ne propade zajedno s nepokornicima jer s mirom primi uhode.
32 I što još da kažem? Ta ponestat će mi vremena, počnem li raspredati o Gideonu, Baraku, Samsonu, Jiftahu, Davidu, pa Samuelu i prorocima,
33 koji su po vjeri osvojili kraljevstva, odjelotvorili pravednost, zadobili obećano, začepili ralje lavovima,
34 pogasili žestinu ognja, umakli oštrici mača, oporavili se od slabosti, ojačali u boju, odbili navale tuđinaca.
35 Žene su po uskrsnuću ponovno zadobile svoje pokojne. Drugi pak, stavljeni na muke, ne prihvatiše oslobođenja da bi ih zapalo bolje uskrsnuće.
36 Drugi su opet iskusili izrugivanja i bičeve, pa i okove i tamnicu.
37 Kamenovani su, piljeni, poubijani oštricom mača, potucali se u runima, u kozjim kožusima, u oskudici, potlačeni, zlostavljani -
38 svijet ih ne bijaše dostojan - vrludali po pustinjama, gorama, pećinama i pukotinama zemaljskim.
39 I svi oni po vjeri, istina, primiše svjedočanstvo, ali ne zadobiše obećano
40 jer Bog je za nas predvidio nešto bolje da oni bez nas ne dođu do savršenstva.

Map IP Address
Powered byIP2Location.com

TIGNARIUS

29.11.2015., nedjelja

VRIJEME JE DA SE KRENE

Poslanica Blogonarodu!

Poštovani blogonarode!

Prije nekog vremena jednoj od nas jer je u nekim svojim fazama dala u potragu za nekim imaginarnim likom, ovdje na ovim stranicama prijetilo da će biti prijavljena svom poslodavcu, nitko od vas izgleda nije shvatio tu prijetnju ozbiljno jer nitko nije osim mene reagirao na isto.

Da budem iskrena ni ja nisam to shvatila naročito ozbiljnim jer sam mišljenja da osoba od koje su dolazile prijetnje laprda bez veze.

Međutim sada se događa da jedna od nas ima probleme zbog pisanja na blogu, i to ne bezazlene probleme, zato vas sve skupa molim da bez obzira na naše podjele damo svi zajedno bezrezervnu podršku našoj dragoj Durici, ovo je nešto što se tiče svih nas i svakoga pojedinačno, jer svako od nas mora dignuti svoj glas protiv suspendiranja prava na slobodu govora.

Obzirom da mene čita ipak ograničen broj blogera budite slobodni na vašim blogovima prenijeti informaciju o ovome.

Pokažimo Durici i svima nama da ni ona niti bilo tko kome se nešto tako dogodi neće ostati sam.(Prenesite dalje ovaj isti post i s istim naslovom. Neka svi postovi budu takvi u znak prosvjeda protiv diktature, koju pokušavaju provesti i nad slobodnim i neplaćenim vremenom ljudi! Neka se zna da su se na krive namjerili, namjerivši se na nas Blogere!!! Dopišite svoj komentar i prenesite dalje. Stvorimo lanac prosvjednika: ja sam prenijela od Frešcajga)

Lionica i Frešcajg

- 17:03 - Komentari (13) - Isprintaj - #

24.11.2015., utorak

IMA JEDNA ZEMLJA

Sjećam se kao da je bilo jučer.

U Alzasu 1961 su francuski policajci (njemačke narodnosti) izubijali jednog francuskog ratnog heroja, jer se taj bunio na dvojezične ploče, koje su pod okriljem noći nicale diljem Alzasa.
Em taj francuski policajac je bil Švabo, tata mu je bil SS-oficir, a brat vermahtovac, a mali švabo je bil kurvin sin.
Onda ga je resorno ministarstvo "prebacilo" na viši položaj i dalo mu zaštitu...ha..ha
Naravno ovakvu zajebanciju ne bi smio objaviti ni onaj Charli...kako god

I onda je francuski borac vmrl, nakon premlaćivanja.
Francuska vlada je odlikovala malog Švabu, kurvina sina a francuska javnost je organizirala "šansolize"
A onda je jopet francuska javnost resornog ministra (koji je isto Švabo) proglasilo doživotnim ministrom "beznađa"
A drugi ministar je dao prijedlog da je svemu kriv konjak, te je predložio da se jedan konjak prozove po imenu ovog hrabrog Švabe

E tak je to u Alzasu!

A kod nas?

Kod nas


- 09:49 - Komentari (30) - Isprintaj - #

23.11.2015., ponedjeljak

JURAJ JULIJE KLOVIĆ

Nastavljam niz Hrvata, katoličkih svećenika, po čijim ulicama šećemo, čijim se slikama i knjigama divimo, čije nas misli nadahnjuju..a često zaboravljamo (ili uopće i ne znamo)da su bili svećenici

Ovo prenosim iz Wkpd..samo kao podsjetnik

Julije Klović je rođen u selu Grižane kod Modruša u Vinodolu. Nema podataka o njegovoj mladosti i prvom školovanju. Smatra se da je oko 1516. godine, s osamnaest godina, došao u Veneciju u službu kardinala Domenica, a potom i Marina Grimanija. Rafaelov učenik Giulio Romano postaje njegovim učiteljem. Odlazi poslom u Mađarsku 1523., gdje radi za kralja Ljudevita II. Vraća se u Italiju 1526. i u Rimu radi za kardinala Lorenza Compeggia, te tijekom Velike pljačke Rima 1527. godine biva nakratko uhićen. U Mantovi postaje svećenik, te mijenja ime iz Juraj u Julije u čast svojega učitelja i živi u samostanu Candiana kraj Padove[1]. Papinskom dozvolom napušta redovništvo i radi diljem Italije prateći svog mecenu, kardinala Alessandra Farnesea: Firenza (1551.), Parma (1556.), Piacenza (1557.-58.), Perugia. Naposljetku se 1561. godine vraća u Rim gdje je bio u dodiru s vodećim umjetnicima svog doba: Michelangelom, Vasarijem, Bruegelom, Colonnom kao i s El Grecom kojega je preporučio kardinalu Farneseu i koji je izradio dva Klovićeva portreta (vidi na dnu).

Pokopan je u rimskoj crkvi San Pietro in Vincoli koja je slavna po Michelangelovom Mojsiju. Hrvatska je proslavila petstogodišnjicu njegova rođenja 1998. godine izdavši posebnu kovanicu od 200 kuna. Vatikan je proslavio ovu obljetnicu izdavanjem prigodne poštanske marke. Bernardin Modrić je snimio film „Evanđelje po Kloviću” 2006. godine.

- 16:55 - Komentari (9) - Isprintaj - #

21.11.2015., subota

J.J.Križanić

Sve ovo sam "ukrao" sa stranica RibnikJuraj J. Križanić rođen je 1618. godine od oca Gašpara, časnika Zrinskih i majke Suzane u dvorcu Obrh kod Ribnika i Župi Sv. Ilije pod Lipnikom gdje je i kršten. u.

Juraj je kao dječak gledao je kako germanski vojnici seljacima iz obijesti pale žito, a sa istoka u pljačkaške pohode dolaze Turci. Te okolnosti, podjarmljivanje Hrvata s jedne strane od Germana a s druge od Turaka urezale su u njega dubok trag i odredile njegov život. U to vrijeme, u njegovom širem zavičaju (Ozalj, Svetice i Ribnik) radili su istaknuti pripadnici Ozaljskog književnog kruga i najutjecajniji Hrvati tog vremena s kojima se sigurno sretao tijekom života.

Humanističke znanosti uči kod isusovaca u Ljubljani, filozofiju studira u Grazu, teologiju u Bologni i Rimu. Tada mu u ruke dolazi djelo Moscovia Papinog izaslanika u Rusiju Antonija Possevina iz kojeg doznaje koliko su Slaveni odijeljeni od Rimske crkve, te odlučuje da pođe u Rusiju i poradi na vjerskom sjedinjenju svih Slavena sa Rimom. Ruse ne smatra krivovjernicima i raskolnicima već zavedenima, pa bi njegova misija bila usmjerena prema prosvjećivanju i prijevodu Biblije, knjiga sa područja duhovnosti, povijesti i umjetnosti. To je Križanićev drugi životni cilj.

Doktorirao je teologiju u 24 godini i 1642. vraća se kući. Odbija ugodne poslove rektora u Bologni, pozive na dvorove Ivana Draškovića, Petra Zrinskog i Vuka Frankopana koji su čuli za njegovu darovitost. Ideji da otiđe u Rusiju predaje se strasno i potpuno. Sve što radi i poduzima u cilju je te namisli. 1643.-1644. bio je župnik u Nedelišću, 1645. u Varaždinu, gdje se u bogatoj čitaonici priprema za put. U Varaždinu 1646. dobiva odluku Zbora za širenje vjere da krene put Rusije.

Ideje koje ga vode su:
1. Crkveno sjedinjenje svih Slavena
2. Da Rusija kao jedina slavenska zemlja koja ima narodnog vladara pomogne ostalim slavenskim narodima da zbace tuđinsku vlast (Germane i Turke) i postave svoje narodne vladare. Gotovo paralelno sa Križanićem, istom idejom bave se i Zrinski i Frankopani koji se oslanjaju na Francuze a što završava tragičnim pogubljenjem 1671. godine. Osim svega, želi napraviti zajedničku jezičnu osnovu za sve slavenske narode. Misli da se najljepše i najizvornije govori u trokutu Ribnika, Ozlja i Dubovca gdje se prožimaju kajkavski, štokavski, čakavski te najsačuvaniji staroslavenski, te raditi na povezivanju Slavena na svim poljima.

Preko Smolenska u Moskvu stiže 25. listopada 1646. i ostaje do 19.prosinca 1647.g. Vraća se opet u Rim. Kao kapelan i tajnik Carskog bečkog poslanstva od 15.siječnja do 13. ožujka 1651. boravi u Carigradu. Ponovno se vraća u Rim gdje se bavi nacionalnim pitanjem, piše pjesme i bavi se glazbom.
1658.g. protiv Papine volje napušta Rim i 17.9.1659.g. drugi puta dolazi u Moskvu. Prihvaćen je njegov rad na pravopisu i gramatici na čemu zdušno i radi. No carskim ukazom bio je protjeran u Tobolsk u Sibiru gdje stiže 8.3.1661. Iako bi većina ljudi bila slomljena, Križanić je i u tim uvjetima posvećen svom cilju te prevodi i piše.
1663. piše Razgovori o vladateljstvu(ponegdje Politika ili Razgovori o vladateljstvu) gdje se bavi ekonomijom, strategijom i politikom. To je ujedno i najprevođenije djelo.
1665. počinje pisati Gramatiku na kojoj je radio 20 godina. Postavlja jezičnu osnovu za govor razumljiv svim Slavenima, a osnovu najvećim dijelom čini najčišći izvorni slavenski, a to je jezik njegovog zavičaja.
1666. piše teološko politička djela O pomislu Božjem i O svetom krštenju.
1674. Tumačenje povijesnih proroštava
1675. O Kineskoj trgovini , Opovrgnuće molbe solovčana, Beseda o praznovjerju, Smertnyj razrjad.
Nakon 15 godina 1676. biva pomilovan i dolazi u Moskvu. Sada mu nude posao prevoditelja, posao za kojim je toliko žudio, ali previše je jada prošlo preko njega i želi otići. Nakon opetovanih molbi bio je otpušten i 27.3.1677. odlazi u Vilnus i stupa u dominikanski red pod imenom fra Augustin. Želi se vratiti doma pa se pridružuje poljskoj vojsci koju vodi Jan Sobieski a djelo Historia de Sibiria posvetio je njemu. Sa Poljacima koji idu u pomoć Austrijancima stiže pod Beč 1683. g. za vrijeme zadnje Turske opsade Beča i tu pogiba 12.9.1683.g.

Osim navedenih djela napisao je i Asserta musicalia i Političke misli.

Juraj Križanić bio je svestrano obrazovan i vrlo nadaren čovjek. Bavio se uspješno teologijom, jezikom, glazbom, filozofijom, ekonomijom, politikom. Univerzalno usmjeren, bio je sanjar, skroman, marljiv, uporan i strastan, patnik i stradalnik sa strašnim usponima i padovima. Kako kaže radio je “na Slavu Božju i na dobrobit naše Domovine”, iz čega proizlazi odanost Bogu i rodoljublje. Nakon svega što je prošao u Sibiru, snagu i utjehu nalazio je u Bogu, to ga je i održalo, ali u njemu nije bilo osvetoljubivosti i mržnje. Pravu afirmaciju za svoje djelo nije dočekao. Ona je došla poslije mnogo godina, što svjedoči o njegovoj veličini te koliko je bio ispred svog vremena. Biti vizionar - prorok budućnosti.

Kada govorimo o Križaniću, svakako je nezaobilazan “živi Križanić” dr. Ivan Golub. Dr. Ivan Golub već se više od pola stoljeća bavi Križanićem i njegovim djelom sa jednakom strasću i upornošću, te je na temi Križanića i doktorirao u Rimu. Otvorio je arhive i čitaonice od Rusije do Italije i u rukama držao originalne Križanićeve rukopise. Zahvaljujući ponajprije njemu Križanićevo djelo iz osame ugledalo je svjetlo dana, tiskana su njegova djela, održana brojna predavanja. Kada sam ga upitao “Što je prije svega Križanić?”, odgovorio je kratko i jasno: “Prije svega VIZIONAR. On je pred 300 godina vidio svijet i potrebne promjene o kojima raspravljamo danas, a to su ekumenizam i globalizacija, ali pravednija”.

O životnosti Križanićeve ideje najbolje govore činjenice.
Povodom 300-te godišnjice smrti 1983. u vrijeme blokovske podjele svijeta održana su 3 znanstvena skupa posvećena njemu i to u Zagrebu (sa Svečanom Akademijom u Ribniku), Kijevu i New Yorku sa akademicima iz svih strana svijeta. Tom prigodom tadašnja JAZU izdala je i njegova djela do kojih se poslije toliko godina moglo doći u ruskim arhivima. Njegova djela izdana su i u drugim zemljama.

Juraj Jurko (kako se volio zvati sam) Križanić trajna je inspiracija i danas.
Svrstan je u red 100 najcjenjenijih Hrvata, a Kabinet za pravne, političke i sociološke znanosti Juraj Križanić koji djeluje pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti kao i Institut za ekumensku teologiju i dijalog Juraj Križanić nose njegovo ime.
Sjećanju na njegovo djelo pridružuju se i Križanićevi sumještani koji su neperiodične priredbe vezane uz kulturu i znanost prozvali Križanićeve večeri. Od Starog grada u Ribnikpreko ostataka dvorca u Obrhu (rodnog mjesta) te Jasenovice i nazad do Starog grada vodi uređena planinarska staza-Staza Jurja Križanića. Vanja Radauš načinio je skulpturu Jurja Križanića (iako ne postoji nikakav crtež ili njegova slika), a koliko mi je poznato skulptura je postavljena i u Tobolsku.

- 17:02 - Komentari (22) - Isprintaj - #

16.11.2015., ponedjeljak

IMA JEDNA ZEMLJA

Vozim se ja (u Šefičinu autu, a ona "ima" samo Radio Mariju, HKR i Narodni..ha..ha) i slušam HKR, petak 13.11. 16,45..
I slušam nekog hodžu, kojeg su predstavili kao imama...
Em imam neke primjedbe
Naime, taj imam uz ostala standarna baljezganja o "perfektnoj religiji" izgovara (po sjećanju) i ovu rečenicu
Da je islam jedina vjera koja ima odgovor na sva pitanja..i tijela i duše
Da ovi kreteni par sati kasnije nisu pobili pola Pariza, čovjek bi se grohotom smijao (naravno nakon što bi se gorko isplakao nad ekumenizmom Katoličke Crkve, koja dopušta mogućnost da te jedan totalno inferioran tip, inferiorne religije, inferiorno vrijeđa na tvom radiu..)
Zvao sam HKR, oni kažu da je to u skladu sa zaključcima II Vatikanskog... i uputama Vatikana i HBK
I da se žalim Bozaniću
E pa i hoću!
Jedino dobro u islamu je vjera u jednog Boga, koju su popabirčili od judaizma i kršćanstva
Naravno da će "liberalni" kršćani naći opravdanje za ove sulude pariške čine u križarima i inkviziciji
A poglavito su mi dragi ovi reterdo-intelektualci koji pronalaze mnoge divne stvari koje nam je islam donio..
Tako gošća Ace Stankovića, mislim Šojat (generalno simpatična osoba) kaže da je islam bitno pridonio razvoju znanosti i otvaranjima sveučilišta....ha..ha
Poznata su mi mnoga europska sveučilišta, od Ćele-kule do Sigeta i Beča...ha..ha

Ima samo jedna mama!

Znate taj vic?

Kad mali Mujo dobije zadaću da napiše "sastav" a da uporabi rečenicu -Ima samo jedna mama!
A Mujo napiše;
-Došo ja kući, mama kaže daj Mujo dva piva iz frižedera, babi i meni.
-Ja otvorim, a ono samo jedna.
-Kažem ja ; ima samo jedna mama!


evo i malo islama kod "našeg" Davida
- 10:51 - Komentari (21) - Isprintaj - #

13.11.2015., petak

S VAMA KROZ ŽIVOT

VAŠ KONZUM!

Ajd molim vas (lijepo vas molim u 3mp) zakaj je ne mrem kupiti 20 deka "faširanog mesa" na Tiskovim kioscima!!!!


- 22:52 - Komentari (11) - Isprintaj - #

11.11.2015., srijeda

can we sing together

Chesterton .

„Puka mašinerija glasovanja nije demokracija, iako trenutno nije lagano provesti bilo koju jednostavniju demokratsku metodu. Ali čak je i mašinerija glasovanja duboko kršćanska u svojem praktičnom smislu. Ona je pokušaj dobivanja mišljenja od onih koji bi bili preponizni da ga sami daju.
To je mistična avantura, to je posebno povjerenje ukazano onima koji ne vjeruju u sebe .(Ovdje je Chesterton sarkastičan, jer smatra da je uzrečica tipa; on će uspjeti, vjeruje u sebe, jedna od najglupljih) To je zagonetka strogo svojstvena kršćanstvu.
Nema ničega uistinu skromna u vezi s budističkim odricanjem. Blagi hinduist je blag, ali nije krotak. No postoji nešto psihološki kršćansko vezano uz ideju traženja mišljenja od nezamjetnih, umjesto prihvaćanja očita tijeka i uzimanja mišljenja od istaknutih……
Ako pak postoji neki mali nedostatak u glasačkim kampanjama, tj. u njihovoj savršenoj i zaokruženoj pobožnosti, to je samo zato što možda ne uspijevaju potaknuti poniznost u voditelju kampanje.“

Štulić je rekao „prokleta mogućnost izbora“

Ne znam što bih ja mogao dodati u cilju razvoja demokracije, ako se zna da baš nisam pristalica iste..ha..ha
Najbolja ilustracija trenutnog društvenog stanja je; -da dva loša ne mogu ubiti jednoga Miloša (isto tako loša) a kao što Blogi reče, izbori, kao da se bira predsjednik Holywoodo-a.

A yes mi malo žao one vještice Mirele (ni prošla?!), dobro bi išla uz Tepeša. Nadam se da ne moram objašnjavat vezu metle i grofa!

Tu na blogu ima toliko zaigranh muškaraca i ozbiljnih dama, pa da nismo iznjedrili neki konstruktivan prijedlog za vladu…. u sijenu?

Možda nas Prgomet ima u vidu!
Koji lik?
Valjda su ga zlostavljali u kindergartenu!!


Can we sing together???
together???


i

- 13:39 - Komentari (17) - Isprintaj - #

09.11.2015., ponedjeljak

MORE LI SE?

mogu li se dobiti izbori s ovim likovima

Nema sumnje da je Brkić sposobniji policajac od svih partijskih milicajaca.(skupa)
Nema sumnje da je Milanović, dečko s asfalta i odlično govori engleski, a Karamarko dečko s Pešćenice i slabo govori hrvatski...
(I promijenio je više partnera od Čičoline!)

Prema tome Brkić će ove "bridge-ovce" brzo raskupusat (a to ne bu jeftino) a SDP nema više ni Bandiljerosa..
Vjerovatno, im bu onaj zbunjeni Dragovan našao neke kompiće u IDS-u i Čačiću
Al njih je tamo je samo troje!

I sad i ti, Tome Zbunjeni, ko onaj bijednik od Smradanera, koaliraj s Tepešima i Ćorićima......
(To su ona dva "genijalca" s nekim grimasama brkova i bradica..)
Užas!
Eto zašto nisam postao predsjednik!
Zamisli da se moraš voziti u liftu s takvim "ljepoticama"
Ili ne daj Bože da te snimi tv...

Ima tam još dosta likova, zbog kojih bi čovjek moga "pobjeć" ne u SDP nego u pokret za Jugoslaviju....

Al uzdam se u Brkića, a poslije bumo videli

Jezuš, Jezuš, kaj me hiče..!!- 17:04 - Komentari (21) - Isprintaj - #

06.11.2015., petak

IZVOLI IZABERI...IZABELA IZA...ČEGA?

izbori?
(i oni su imali-izbor)

@kraljica je bila u Areni..a ni me izvjestila, iako sam je pita a day before today btw.jesterdej!

Dakle, bila sam i ja!
(da ne bješe one "zblokirane" ne bih imao primjedbi...ha..ha čak sam uspio "prežvakati" i Tepeša)

Moj izbor je izbor paradoxa.
Kao što u uvodu nagovijestih.. sve je paradox
(da se ovim starim pederčinama ne daju ženiti jer je "ovaj" posvojio "onog") jao jao tri put jao

Sad kad sam prijateljima u Areni rekao, da ću kao član stranke, glasovat za Markićku, ovi su poludili....
Tak je bilo i kad su Jadranku izabrali halbidioten i poluretardi i pjur mutanti
Tak je bilo kad sam im rekao da nacinalna manjina (srpska) financira HSP (s deb/i/elim Đapićem)


Onda uvijek dođe do "konstruktivne" raspre koja završi s par litara mladog vina i leberkezom iz Lidla

Ha!!!!
I šta sad s Karamarkom?
Sjećam ga se još kad je došao u KK Zagreb, devedesetih (neki moji bili dobri s njim!?)
Malo se preveć vrtil?
Ja bi mu sve oprostila, al Mesića nikada!
Jedino ak je bila špija kod Smešnog i Manolita...ha..ha
Ima onak malo teleći naivnu facu, al mi se "pričinjava" da ni muta.....v!
Čak je dobro i povedal (još da ispravi rotacizam)

I na kraju "Grobovi im nikad oprostiti neće"
Žao mi legende!
Moj prijatelj Šibenčanac se htel "ubit" kad sam mu rekao da mi je Mišo, super!


A za kraj malo "ptičeka"
Mi bumo se v nedelju mal pripili (brez obzirof na rezultate..pa nek nas hiće..za one koji ne znaju zagorski ima translejt)


- 15:16 - Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< studeni, 2015 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Svibanj 2019 (4)
Travanj 2019 (5)
Ožujak 2019 (4)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (7)
Prosinac 2018 (2)
Studeni 2018 (4)
Listopad 2018 (3)
Rujan 2018 (4)
Kolovoz 2018 (5)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (1)
Svibanj 2018 (2)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (12)
Siječanj 2018 (11)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (10)
Listopad 2017 (7)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (6)
Srpanj 2017 (4)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (5)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (8)
Prosinac 2016 (18)
Studeni 2016 (16)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (4)
Srpanj 2016 (5)
Lipanj 2016 (4)
Svibanj 2016 (5)
Travanj 2016 (5)
Ožujak 2016 (7)
Veljača 2016 (6)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (5)
Studeni 2015 (9)
Listopad 2015 (7)
Rujan 2015 (4)
Kolovoz 2015 (5)
Srpanj 2015 (5)
Lipanj 2015 (4)
Opis bloga

Flag Counter target=_blank>brojač