utorak, 31.03.2009. | 16:26

Jebeš takve prijateljice.

Prvo: Ispričavam se zbog ne tako lijepog naslova. Bijesna sam, razočarana i još uvijek ne vjerujem kako dvolične neke osobe mogu biti, uključujući i moju najbolju prijateljicu, čije ime neću navesti kao ni obično. Ne, nije ona iz prethodnog posta, već moja druga najbolja prijateljica sa kojom sam dobra, pa hajmo reći bar 4 godine, uključujući to da se znamo dosta dugo.

Otišla sam u kafić nakon nastave kao što i obično radim kad imam manje od 7 sati. Ušla unutra, kad vidim svi imaju pivu u ruci. Svi piju, cijeli kafić. Zašto? Vlasnik kupio gajbu piva i dao im da piju besplatno. I moja frendica je pila pivu, što se meni nije nimalo svidjelo, al šta sad? Neću joj branit, pije sebi, ne pije meni. A i uostalom, nije bila jedina, bilo je njih još za našim stolom, i muških i ženskih, i oni su pili.

Zvonio i 6 školski sat, došle i ove ostale naše frendice. I kad su dotične vidjele da ova pije pivu, nisu sjele sa nama za stol, već su otišle vani na terasu i cijelo vrijeme pogledavale nešto unutra, pokazivale srednji prst ovoj frendici, te joj govorile da puši kurac. Radi čega? Jer pije. Jednu jebenu pivu. Ja ostala sa njom, pa ne mislim osuđivat nekoga jer je uzeo jednu pivu. I uz to, nije bila jedina. Ali ove kuje vani, među kojima je bila i ta moja najbolja frendica, nisu prestale.

Izašla sam kod njih, pitala ih jeli se ljute i na mene možda, jer sam ostala sa ovom unutra, na što su one odgovorile ne. Ma kako da ne, sigurno nisu, osim toga što su me tračale zbog toga. Još mi rekle da joj reknem da one plaču, da su isplakale cijelu šalicu suza (što nema smisla, ćak ni metaforički gledano, jer ova im nije rekla ništa ružno, ništa što bi izazvalo ni suze ni plač.) Još mi rekle da će se sutra o meni pričati da se družim sa alkoholičarkom i kurvom.

Ja se vratila unutra, i naravno prenijela ovoj njihovo lijepo mišljenje. Čula ova druga cura i otišla ih napast zato što se ponašaju stvarno jadno. Moja najbolja prijateljica rekla da ja izmjenjivam priču, da one to uopće nisu rekle, da je jednostavno mogu prekrižiti i da joj se ne moram više obraćati, na što sam ja naravno popizdila. Otišla sam do ovih gore i one mi rekle da nisam morala to njoj prenijeti. To nije razlog da onda kažu da ja lažem, i prenosim pogrešnu priču! A sve tri su rekle da uvijek osobi kažu sve u lice.

Ja te osobe stvarno ne prepoznajem. Jedan dan su super, drugi u kurcu. I tako su ne zrele, da je to neopisivo. K tome još i kučke. Ma koja prelijepa kombinacija.

nedjelja, 29.03.2009. | 13:14

Oh - Em - Gee. To je sve što ću reći.

Nije mi jasno. Stvarno mi nije jasno zašto to radi.

Nazvala me na mobitel. Rasplakala se. Nisam mogla vjerovat, on, onaj isti lik sa kojim smo bile prošlu subotu na njegovom rođendanu, je prekinuo sa mojom najboljom prijateljicom. Nema razloga. Poslao joj je poruku i rekao da ne može više ovako. Preko poruke prekiniti sa curom? Neznam, stvarno neznam. Nije u redu od njega, mogao joj je barem reći razlog, a ne da 'više nemože ovako'. Ja to ne smatram razlogom, pogotovo zato što im veza nije išla loše, uopće.

Kao što bi svaka prava prijateljica napravila, ja sam otišla do nje i utješila je. Malo je plakala, a onda ju je nešto puklo, i bila je sretna ostatak dana.

Išli smo u grad, bilo nas je dosta. Sve same cure, 9 ženskih, odavno nisam tako izlazila. I ona je išla. I čovjek bi pomislio da bi joj trebalo biti žao, ipak je prekinula sa dečkom to popodne. Ali ne. Ženska je naručila dvi đus votke i jednu karlovačku. Ali kako je ona to polako pila, ne vjerujem da je bila pijana, unatoč tome što ona kaže da je bila.

Ajde dobro, pije da ga zaboravi, to mogu razumiti. Onda je počela plesati kao neka striptizeta sa troicom muškaraca, kasnije se popela na stolicu i retardirano uvrčala tijelom dok joj je hrpa muškaraca pljeskala. Na kraju, zabrijala sa nekim likom koji ima 20 i nešto godina, da bi mene ostavila samu sa jednim tipom sa kojim sam slavila Novu godinu, koji je imao neku opsesiju za mnom. Bilo je već bilo 3 sata i naša ekipa odavno otišla kući, pa eto, on je bio jedini koji je ostao. Dobro, zezali smo se, bar mi nije bilo dosadno.

Nakon nekih pola sata, valjda je shvatila što radi. Zagrlio ju je, njena glava na njegovom ramenu, tako da nije mogao viditi šta pokazuje. Zvala me je da dođem do njih i da joj kažem da moram ići kući. Ja sam prvo pogledala u njih dvoje, a onda okrenila glavu i počela gledati uokolo po disku. Sama je se uvukla u govna, nek se sama vadi, jer je tip nije puštao. Na kraju mi je ipak bilo žao, pa smo se nas dvi pokupile i polagano kući.

"Hoćeš li biti s njim?" Pitala sam je.
"Ne. Samo smo brijali, neću da se o meni počme pričati da sam kurva, i da prebrzo mjenjam muškarce. Tek sam izašla iz veze."
"Oukej." Odgovorila sam. Nije mi jasno. Prije će se ovako pričati o njoj, jer predpostavljam da će se sada vratiti na staro, kako je prekinila sa njim. Svake subote drugi muškarac. Rekla bi joj nešto, ali znam da bi se naljutila na mene, rekla da sam ljubomorna i neznam šta.

Šutit ću.

ponedjeljak, 23.03.2009. | 14:54

Proljeće. <3

Bilo je hladno. Pa je ugrijalo. Pa je opet bilo hladno. I onda je pao snijeg. Zatim je ugrijalo. Eh, onda je opet zahladilo. E, pa sad je opet toplo!

U subotu je bio prvi dan proljeća. Pa sam ja, kao neka budala, išla uokolo i svima čestitala prvi dan proljeća. Ljudi valjda nisu navikli da im se čestita prvi dan proljeća, neznam. Valjda su mi se zato smijali u lice.

I nakon onakvog vremena u subotu, tko bi pomislio da će tako skoro ponovo biti toplo? Ali toplo je, sunce grije. Vani je prekrasno. Obožavam ovo vrijeme, pogotovo ako sam ujutro oko 9-10 sati vani. Neznam zašto, ali veseli me. Valjda zato što se sjetim onih dana, kad sam prošlo ljeto svako jutro išla po kavama. Odem sa frendicama u kafić, sjedenemo vani i ispijamo kavu. Uživamo u vremenu. Oh, kako mi ta vremena fale, ali doći će uskoro. Kvragu, pa ćak do Uskrsa ima još samo 3 tjedna.

Rekla bi da jedva čekam Uskrsne prazike ali i ne baš. Morat ću učit. Neda mi se. Jer znam, čim završe, počet će ispitivanja i testovi, a ja nisam ni ispravila prvo polugodište, one predmete što sam pala.

Ma koga briga. Važno je da je proljeće tu. Mi volimo proljeće, zar ne? :)

nedjelja, 22.03.2009. | 14:35

Bila sam u gradu.

Dugo je. Ako vam se da, čitajte, ako ne, ništa. Ovo ustavri više pišem zbog sebe, tako da mi i nije toliko stalo do tog hoče li tko pročitati


Bilo je dobro. Ludo. Retardirano. Nezaboravno.

"Da, i u toj majici ti se sve izvali." rekla mi je mama dok je gledala mene u majici koju sam posudila od frendice. Imala je veliki dekolte, priznajem, ali mislim da ipak nije bio toliko velik.
"Ali nečeš mi u tom miniću izač iz kuće. Vani je hladno, puše bura, budi normalna." Nastavila je. Nisam je baš slušala.
"Dobro mama" Promrmljala sam. "Nisam ni mislila izlaziti u ovome. To samo isprobavam"
Laž. Još jedna u nizu. Htjela sam obući minić. Kjut, maslinasto zeleni minić. Gore crna majica, na nogama crne čizme na štiklu visoku 7cm. Preko majice crnu jaknu, naravno.

Sve sam spremila u vrećicu i izašla iz kuće u onom u čemu ću 'ići' u grad. Otišla sam do frendice, da se zajedno spremimo. Došla ja kod nje, a dotična još uvijek jede. Valjda zaboravila na naš dogovor. Završila ona s jelom i krenule smo se spremati.

"Pa nečeš to valjda obući?" Rekla mi je kad sam joj pokazala ono što sam mislila obući.
"A jok. Zašto ne?"
"Znaš kakvi su prijatelji od mog dečka. Samo još treba da ti dignu minić." Trebali smo biti s njenim dečkom i njegovim prijateljima, jer je njegov rođendan, a pozvao je i mene.
"Ako ja njima nešto dignem..." Nije tako trebalo zvučati. Nisam mislila na to. "Reci pravi razlog." Nastavila sam.
"Pa to je pravi razlog."
"Nije."
"Dobro, a i vani je hladno."
"Samo zbog tog?"
"Da, i oni će ti svašta raditi."
"Ne smiju."
"Ha, to ti misliš. Mene moj dečko pitao zadnji put zašto ja ne obučem minić, zato što si ga ti i zadnji put obukla kad si išla u grad. Nečeš opet"
"Ti to onda samo zbog sebe, da ti on ne prigovara."
"Nije istina" Spustila je glavu i smješila se. Lagala je. Bila je istina.
"A daj, ne laži."
"Ne lažem, stvarno nije zbog tog!"
Da, i nakon dugog nagovaranja, ipak me je pustila da obučem minić. Izašle smo.

Na putu smo srele još 5 frendica. I one krenile u disko. Pa smo s njima otišle, dok njen dečko nije došao. A došao je negdje oko 10:30, mi u disko došle negdje oko 9. Na putu do diska ove mi govorile da nisam normalna. Mislim, to znam jer nije bila dobra ideja obuć minić. Svi su se iz auta okrečali za mnom. Neki su čak i stali i počeli mi nešto dobacivat nešto kako sam dobra, ja im pokazala srednji prst i viknila da se napuše trule sise.

Došli napokon u disko, sjedile tamo, pušile, pile i slikale se. Malo šetale do wc-a, dok nije došao njen dečko i njegova ekipa. Onda smo nas dvi ostavile ove i pridružili se "veseloj" družini. Njen dečko u kurcu, ni smješka na licu a rođendan mu. Valjda zato što je obečao mojoj frendici da neće piti, pa i nije, iako smo mu mi nudili poslje. A ni ovi ostali nisu bili puno veseliji. Ja i ona malo cupkale ispijajući Bavariu i pričale gluposti od kojih smo se valjale od smijeha. Kad su oni ukomirani, nemoramo biti i mi.

Prošlo 2 sata, nas dvi se rasplesale, ovi se napili; svi osim njenog dečka. On pio kolu, a ja ga, onako jadnog, malo zezala pjevajuči "Pijem colu, i baš mi je fino. Još malo coca cole i bit će mi divno" Znate onu pjesmu "Bambus" od Tine Ivanović? On se nešto naljutio, ispio kolu, i makeo se, pa smo nas dvi uzele kolu i nasule unutra pive. Samo je malo previše bilo pjenasto, pa je on skužio kad smo mu rekle da nije popio svu kolu. Pokušaj da ga nagovorimo da malo popije - propao. Nastavio je biti onako depresivan zato što je obečao da neće piti, a nije to htio kršiti.

Tko ga jebe - nas dvi smo se barem zabavile. Na kraju ja zabrijala sa jednim likom. Inače, on je stariji brat od jednog lika koji ide samnom u razred. I još druži se sa tim dečkom od moje frendice. Valjda ne misli da smo zajedno, jer ja još uvijek se nisam spremna vezat, nakon bolnog prekida. Ako jesmo, onda je on sa mnom, ja nisam s njim. xD

Na kraju otišao prvo jedan njegov fred, pa onda i taj lik s kojim sam zabrijala... Na kraju ostali ja, ona, njen dečko, i njegov retardirani rođak koji je isto tako nedugo zatim otišao jer smo mu se nas dvi cijelo vrijeme smijale - nismo si mogle pomoć, lik je stvarno smiješan. Pomislila bi da mu je bilo neugodno, ali mislim da on nezna šta to znači. I da, na kraju ostalo samo nas troje, njen dečko samo sjedio, ponašao se kao da njih dvoje nisu ni u vezi, a ja jadna cijelo vrijeme ostavljala njih na samo, da ne smetam. Jebe se njemu. Nas dvi se pokupile, otišle kući negdje oko 3 pošto sam ja nočila kod nje a ona uvijek može ostat koliko hoče.

Sve u svemu, bilo je kul. Nas dvi smo se zabavile, iako to nebi mogla reć za ostatak ekipe. Ja kako sam malo popila (stvarno ne puno, nisam se ni osjećala pijano, samo mi je bilo sve smiješno) pričala gluposti pa smo se nas dvi pišale od smijeha.

Kul. <3

četvrtak, 19.03.2009. | 19:30

Profesorica me voli? :D

Profesorica se okrenila protiv sviju zbog mene. Ne mogu vjerovat. I to ne moja najdraža profesorica, već moja najmrža profesorica, koja me srušila na polugodištu. Haha.

Jedina sam ženska u razredu. Vjerojatno zato što sam upisala računalnog tehničara za strojarstvo. Iako je prošle godine bilo 6 ženskih, a ni predprošle godine ih nije bilo ništa manje. Ustvari - skoro sve godine prije je bilo tako. Mene potrefilo da budem jedina ženska u razredu.

Recimo da su me prihvatili, više - manje. Još uvijek sama sjedim skoro uvijek, nekad netko sjedne samnom. Ja niti ne pokušavam sjediti s nikim (ona šema - jel ovdje slobodno? Pa se uvališ nekome) Ne, nije to za mene. Navikla sam sjediti sama, barem mogu šarati stol na miru.

Na tehničkim materijalima sjedim u zadnjoj klupi - blizu budala. Da se mogu smijati :D I neznam zašto, al profesorici nije bilo drago - premjestila me u prvu klupu. Rekla mi da mi ne treba nitko da sjedi sa mnom (hvala, nisam ni mislila sjediti s ikim.) Kao, ne trebaju meni muški. Ona se naljutila na njih jer eto, oni mene na neki način diskriminiraju. I onda oni nju napali zato što je ona mene tračala kada mene nije bilo, kada sam joj pobjegla sa sata. Kao da je govorila da mene nikad nema na satima i šta ja znam. I ona se počela braniti. Mislim, budale profesorice, nebi da joj moje mišljenje o njoj išta znači. Ili joj ipak znači? Jel mi pokušava biti prijateljica? Ako da, onda je stvarno retardirana.

I ja sam u ovom svemu ugledala priliku da prođem tehničke materijale bez učenja. Izvuć ću se na psihičku nestabilnost. Reći ću da se ne odnose lijepo prema meni. Da me ne drže kao kap vode na dlanu, kao što su rekli. Da se ne druže sa mnom. I da me Mijo mrzi.

Da, to je super ideja, iako mi ništa od ovog ne smeta, jer se družim sa ženskima iz drugih razreda. Meni muškarci nikad nisu bili prijatelji niti će bit. Jer mi se većina prije ili poslje počme sviđati i onda nastaju problemi. So no thanks. Bolje je ovako kako je.

Baš fora. Opet nemoram ništa raditi, a proći ću razred. :)

ponedjeljak, 16.03.2009. | 16:21

Pedofil.

Otkrilo se. Profesor u našoj školi je pedofil.

Oke, nije se otkrilo, tajnica pokušava to zataškat. Ali ako se sazna, bit će u novinama, tako je ona rekla. Nije dobro.

Ne, nije pokušao napraviti fizički kontakt sa učenicama. Ali dosta je i ovo što se dogodilo. Zvao ih je preko ljeta, govorio neke stvari koje, kao profesor, nebi trebao govoriti svojim učenicama, a kad bi jedna od njih obukla dekoltiranu maicu, njemu bi se digao na njih.

"To je vama odgovaralo" rekla im je tajnica/psihologica/s kim god da su razgovarale učenice kojima se to dogodilo. "Imale ste veće ocjene"
I to kao sada njega opravdava? Dobro je biti pedofil, jer će učenice imati veće ocjene? Pa da, zašto svi profesori ne budu pedofili, tako bi sve cure imale dobre ocjene! Koja sjajna ideja! Još kao da to nije dosta, oni im uopče ne vjeruju. Već dosta vremena se priča o tome po školi, a sada su neki i priznali, i psihologica im nevjeruje. Jer njima nije stalo do učenika, jebe im se. Da su to njihova djeca, odma bi se digli i pobunili. Al to su neka bezvezna djeca, za koje nikog nije briga, pa ćak ni njihove roditelje. Naravno. Nije profesor kriv. Djeca su kriva. Uostalom, zašto bi zaposlili kvalificiranu i normalnu osobu u našu školu? Pa da, ni ja ne vidim razlog. Jer ta osoba bi se osječala kao izrod među ostalim profesorima luđacima u našoj školi.

Prekrasno. Stvarno nemam riječi.
Komentari (20) - Isprintaj - #

utorak, 10.03.2009. | 21:03

Sve su žene kurve

Otišla sam danas sa samo jednog sata, sa frendicom u Besta kao i obično. I sjednemo stol pored mog bivšeg, on se odma digne i sjedne za bar. Bio je sam. (Luzer). Inače, bila sam sa onom istom prijateljicom sa kojom je on pokušavao biti. Poslje su došle još moje dvi frendice, pa smo nas četiri sjedile i zezale se kao i obično. A on je sjedio. I dalje sam. Nešto pričao sa konobarom. Al konobar ipak nas više voli, pa je cijelo vrijeme nešto nama dobacivao. :)

Uglavnom, pustio on jednu pjesmu, za mene namjenjenu. Daleka Obala - Kurve. I koliko god ta pjesma vrjeđala, još uvijek mi nisu jasne neke stvari.

...Sve što sam volio, a tebe sam volio.
Sve što sam sanjao, a tebe sam sanjao.

Ma zar sam pogriješio, što sam se smijao,
Kad su mi govorili da sve su žene kurve...


Zar me je ikad volio? Dok smo bili u vezi, bila sam uvjerena u to. Sada, kad smo prekinili, više nisam sigurna. Nekako mislim da je sve ono bila laž. Ja njega jesam volila, i još uvijek ga volim, ma koliko ja sebe uvjeravala da ga ne volim. Ali jeli on mene voli? Jeli me ikad volio?

Kad bi zauvijek zaspao ovaj grad,
Kao u bajci, prekriven trnjem i travama.
Sve dok se ti ne vratiš, a vratit ćeš se znam.
I sve dok tvoja ruka ne dotakne moj dlan.
Dok me ne zagrliš, dok me ne poljubiš,
Dok me ne zagrije tvoj dah


Zar on želi da mu se vratim?
Da ponovo bude kao što je bilo prije nego što je on mene prevario, i prije nego što sam ja njega. Da se sve vrati na ono staro, kad smo svaki veliki odmor bili zajedno, kad smo stalno tražili priliku da ostanemo na samo, kad sam ja išla na njegov sat umjesto na svoj... Fali mi. Fali mi njegov miris. Njegov osmjeh kad provali neku glupost i onda se počme debilno smijat. Sam se smijao. Nije bilo smješno, al on bi se smijao, i svi su ga čudno gledali. Fali mi i da mi profesorica iz mehanike govori kako mi on uništava život i da me tjera da ga ostavim. Da mi Ante šara po bilježnicama i piše njegovo ime. Fale mi kave s njim, kad smo šutili i gledali se samo, rječi nisu bile ni potrebne. Znao je što mu želim reći. Volim ga. Volim ga više od svog života.

Neznam što on želi. Al ja njega želim ponovo zagrlit, poljubit. Ljubav moja :3

Volim ga. Šupčina jedna kretenska, jebo ga kurac. :)

nedjelja, 08.03.2009. | 18:05

Prave prijateljice?

Pravih prijatelja je malo. Katkad pomislim da ih ja uopće nemam.

Što bi to pravi prijatelji trebali raditi? Pa neznam. Možda bit uz tebe kad ti je teško. Ostat s tobom i kad se svi okrenu protiv tebe. Smijat se s tobom kad si sretan, plakat s tobom kad si tužan. Bit sretan zbog nečega što ti imaš. A ne zbog ljubomore pokušavat to uništit.

I ja kad sada gledam, praktički nemam pravih prijatelja. Cijeli život sam mislila da imam dvije prave prijateljice sa kojima sam vrijeme provodila od malih nogu.

Jedna s kojom se trenutno najviše družim bi me odjebala kad god je netko drugi pozove. Ne zato što joj nije stalo do mene. Nego zato što zna da se ja neću naljutiti, a ta druga osoba hoće jer je odbila njen poziv zbog mene. To što se ja neću naljutiti ne znači da me to neče povrijediti. Nego mi se jednostavno neda svađati oko toga, kad znam da ćemo se samo bezveze posvađat i onda vjerojatno pomiriti. Isto tako, bila je ljubomorna na mene kad sam bila sa jednim likom. Ja sam bila sretna. Al ona je to praktički uništila. I onda se kasnije žalila što ja navnodno plačem na njenom ramenu. Nisam plakala na njenom ramenu. A i uostalom, i da jesam, pa šta onda? Zar prijatelji ne služe zato? Da ti pomognu kad ti je najteže?

Ova druga više nema vremena za mene. Našla je dečka. I jesam, sretna sam zbog nje. Al mi rijetko kad više izađemo vani, jer ona svo svoje vrijeme provodi sa njim. I sa drugom prijateljicom, koja sa njom rado izlazi u grad zato što je meni pun qurac i grada i diska i ostalih sranja te vrste.

I sada, kada gledam na sve to, ispada da su mi bolji oni prijatelji koje ja nisam smatrala tako dobrima, oni koji su me znali nasmijati kad sam bila tužna, oni koje sam ja odbacila kako bi mogla otiči do svoje takozvane "prave" prijateljice.

Neznam. Mnogo ljudi me je razočaralo. Možda da se počmem družiti sa muškarcima? Oni su manje komplicirani.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

O njoj:

Ona je samo jedna mala nevažna osoba na ovome svijetu.
Ne osjeća - bila je previše puta povrijeđena.
Ne pamti zlo - da pamti, gdje bi bila?
Ne želi - želje joj se ne ispunjavaju.
Ali zato sanja - snovi su jedino što joj je preostalo.
Ali zato razmišlja - jer misli da je pametna.
Ali zato piše - jer to voli raditi.
I zato je nije briga što drugi misle - jer oni misle da je ona luda.
*smile*

Linkovi

Moji drugi blogovi:

.Tochkica Dizajn
.Project365 - nema više. Neda mi se.

Čitam:

.פ~[D. smiLe girL. SuMmer]~¤×
.Amelia Q.*
.cynthia
.*Dreamer
.Freckles
.mali_alkos^^
.Princeza u bijelom na zrnu graška.
.Purple Sky Above You
.Teen-che :))
.•theatres des vampires•

.Riley

Po abecedi.
Ispričavam se ako se s nekim čitam a nema ga tu.
Zadnja promjena: 22.06.2009.



Those Days

08/2009 (1)
07/2009 (8)
06/2009 (6)
05/2009 (6)
04/2009 (9)
03/2009 (8)
02/2009 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Credits

DLH-folio