Gastrobajter

< rujan, 2022  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Rujan 2022 (1)
Kolovoz 2022 (1)
Srpanj 2022 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
waveKuhačom po svijetu i ostale slasne muke...
Volim kuhanje i dobru klopu, volim domaću i svjetsku kuhinju,
volim autohtone recepte (i nikad ih ne znaš sve)
Da ne duljim puno, volim sve što vole gladni njami

Linkovi

07.09.2022., srijeda

Iz zlatne doline

Jučer je bilo govora o tome da će biti meso na meniju. Dogovor je pao da to budu šnicle u umaku i riža kao prilog.
Budim se prije 8, uzimam mobitel i guglam. Tražim jela od svinjetine, nešto što još nisam probala. Brzo nailazim na jedan specijalitet požeškog kraja.
Barun Trenk bio je vođa Trenkovih pandura koji su proslavili kravatu i utemeljitelj je limene glazbe. Jedno mjesto dobilo je ime po njemu, Trenkovo a i jelo na današnjem meniu nosi njegovo ime.



Odrezak Barun Trenk

4 svinjska odreska
4 žlice ajvara
8 tankih feta kulena
Sol i papar po želji
1-2 tvrdo kuhana jaja
Svinjska mast

Odreske stanjiti batom pa po želji posoliti i popapriti. Svaki odrezak namazati žlicom ajvara, na to dodati 2 fete kulena te polovicu ili četvrtinu kuhanog jaja (ovisno o veličini jaja). Zarolati i učvrstiti čačkalicama. Peći na ulju sa svih strana ali paziti da ne zagori. Obično se meso izvadi pa se pečenju dodaju sjeckane gljive no ja sam za ovaj put to izostavila, podlijevala meso, poklopila i ostavila da se krčka cca pola sata. Na kraju sam dodala vrhnje za kuhanje te prema ukusu posolila umak. Kao prilog poslužena je kuhana riža.
Zaključujem da je jelo zaista dobro i da će se tu i tamo naći na meniu.

Oznake: hrana, meso, odrezak, rucak


- 14:42 - Komentari (9) - Isprintaj - #

08.07.2022., petak

Jel netko pitao za tikvice?

Sad već mislite da ovo radim namjerno ali ne, ni slučajno. Kriva je tikvica (odrasla tikva koju nikako potrošiti), ma kriva je sestra, ona ih uzgaja. rofl
Svečano odlučih da će danas biti lagan ručak pa u to ime izvadih pileća prsa da se odmrzavaju.
Oko priloga nisam puno mozgala, mora biti povrće. Sataraš se nekako činio najprimamljivijom opcijom i naravno tu mora biti i tikvica, red ju je konačno potrošiti.



Recept:

-2 paprike
-2-3 svježe rajčice
-1 tikvica
-1 glavica luka
-peršin (svježi ili suhi)
-sol i papar

Paprike cijele staviti u pećnicu na 200°C na 20ak min pa ih oguliti, očistiti i nasjeckati.
Luk nasjeckan na kockice pirjati pa dodati pripremljenu papriku i rajčicu izrezanu na kockice. Posoliti i popapriti. Tikvicu očistiti, izrezati na veće kockice i posoliti kako bi izašao višak tekućine. Nakon 10 min ocijediti pa dodati jelu da se krčka i dodati peršin. Gotovo je kad tikvica omekša.
Prilog je poslužen s pilećim prsima pirjanim na tavi.

Dobar tek }

P.S. valjda idući put neće opet biti tikvice zujo

Oznake: tikvice, sataraš, rucak


- 23:46 - Komentari (10) - Isprintaj - #