Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svestovolegladni

Marketing

Iz zlatne doline

Jučer je bilo govora o tome da će biti meso na meniju. Dogovor je pao da to budu šnicle u umaku i riža kao prilog.
Budim se prije 8, uzimam mobitel i guglam. Tražim jela od svinjetine, nešto što još nisam probala. Brzo nailazim na jedan specijalitet požeškog kraja.
Barun Trenk bio je vođa Trenkovih pandura koji su proslavili kravatu i utemeljitelj je limene glazbe. Jedno mjesto dobilo je ime po njemu, Trenkovo a i jelo na današnjem meniu nosi njegovo ime.



Odrezak Barun Trenk

4 svinjska odreska
4 žlice ajvara
8 tankih feta kulena
Sol i papar po želji
1-2 tvrdo kuhana jaja
Svinjska mast

Odreske stanjiti batom pa po želji posoliti i popapriti. Svaki odrezak namazati žlicom ajvara, na to dodati 2 fete kulena te polovicu ili četvrtinu kuhanog jaja (ovisno o veličini jaja). Zarolati i učvrstiti čačkalicama. Peći na ulju sa svih strana ali paziti da ne zagori. Obično se meso izvadi pa se pečenju dodaju sjeckane gljive no ja sam za ovaj put to izostavila, podlijevala meso, poklopila i ostavila da se krčka cca pola sata. Na kraju sam dodala vrhnje za kuhanje te prema ukusu posolila umak. Kao prilog poslužena je kuhana riža.
Zaključujem da je jelo zaista dobro i da će se tu i tamo naći na meniu.



Post je objavljen 07.09.2022. u 14:42 sati.