Gastrobajter

  srpanj, 2022 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Rujan 2022 (1)
Kolovoz 2022 (1)
Srpanj 2022 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
waveKuhačom po svijetu i ostale slasne muke...
Volim kuhanje i dobru klopu, volim domaću i svjetsku kuhinju,
volim autohtone recepte (i nikad ih ne znaš sve)
Da ne duljim puno, volim sve što vole gladni njami

Linkovi

08.07.2022., petak

Jel netko pitao za tikvice?

Sad već mislite da ovo radim namjerno ali ne, ni slučajno. Kriva je tikvica (odrasla tikva koju nikako potrošiti), ma kriva je sestra, ona ih uzgaja. rofl
Svečano odlučih da će danas biti lagan ručak pa u to ime izvadih pileća prsa da se odmrzavaju.
Oko priloga nisam puno mozgala, mora biti povrće. Sataraš se nekako činio najprimamljivijom opcijom i naravno tu mora biti i tikvica, red ju je konačno potrošiti.



Recept:

-2 paprike
-2-3 svježe rajčice
-1 tikvica
-1 glavica luka
-peršin (svježi ili suhi)
-sol i papar

Paprike cijele staviti u pećnicu na 200°C na 20ak min pa ih oguliti, očistiti i nasjeckati.
Luk nasjeckan na kockice pirjati pa dodati pripremljenu papriku i rajčicu izrezanu na kockice. Posoliti i popapriti. Tikvicu očistiti, izrezati na veće kockice i posoliti kako bi izašao višak tekućine. Nakon 10 min ocijediti pa dodati jelu da se krčka i dodati peršin. Gotovo je kad tikvica omekša.
Prilog je poslužen s pilećim prsima pirjanim na tavi.

Dobar tek }

P.S. valjda idući put neće opet biti tikvice zujo

Oznake: tikvice, sataraš, rucak


- 23:46 - Komentari (10) - Isprintaj - #